Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 17 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Sindicatele din invatamant ameninta cu greva generala

Sindicalistii din invatamantul aradean au protestat si la BucurestiDaca revendicarile acestora nu vor fi solutionate, vor avea loc alte actiuni de protest
La mitingul din capitala organizat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a fost lansata o initiativa democratica de strangere de semnaturi.
"Pentru prima data in istoria miscarii sindicale din Romania, s-a lansat o initiativa de strangere a 250.000 de semnaturi necesare pentru promovarea unui proiect propriu de lege care sa prevada garantarea acordarii prin Legea bugetului de stat a unui procent de sase la suta din PIB din 2005 si de sapte la suta din PIB din 2007, conforma cerintelor Uniunii Europene. In unanimitate, participantii la actiune au hotarat declansarea procedurii de promovare a proiectului de lege" - a declarat Marius Gondor, liderul Sindicatului Liber din Invatamantul aradean (SLI). 
Pe de alta parte, sindicatele din invatamant au primit promisiuni din partea guvernantilor ca vor fi identificate surse prin care sumele alocate invatamantului sa depaseasca procentul din PIB prevazut in actualul proiect. 
"In cazul in care, in urma mitingului de protest, revendicarile noastre nu vor fi solutionate, ne rezervam dreptul de a continua cu alte actiuni de protest, inclusiv cu declansarea unei greve generale in invatamant" - a declarat Stefan Balita, liderul Sindicatului Democratic din Invatamantul aradean (SDI).
Cadrele didactice au solicitat acordarea pentru invatamant a unui procent din PIB pe anul 2004, apropiat de cel acordat in tarile candidate la aderarea in UE; 
marirea coeficientului de multiplicare cu cifra 1 la valoarea salariului minim pe economie, dar si intocmirea nomenclatorului bolilor profesionale. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • "Jur credinta patriei"... nu pentru ultima data

Juramant la Unitatea de Jandarmi de la VladimirescuZiua de 15 noiembrie va ramane cu siguranta in memoria tinerilor jandarmi si pompieri care au depus juramantul de credinta in fata tarii. 
110 jandarmi apartinand Unitatii de Jandarmi, comandant col. Alexandru Kis, si 35 de pompieri apartinand Unitatii de Pompieri, comandant col. Ioan Sechel, au depus juramantul, sambata dimineata, la Unitatea de Jandarmi de la Vladimirescu
In prezenta unor invitati de marca, a inceput, la ora 10,00, in acordurile muzicii ostasesti intonate de fanfara militara, depunerea juramantului. 
Dupa trecerea in revista a garzii Drapelului de lupta si a subunitatilor, un sobor de preoti a tinut o slujba de binecuvantare. 
A urmat apoi defilarea, care a fost poate cel mai gustat moment de catre parintii militarilor in termen, familiile si prietenii acestora. 
Manifestarea s-a incheiat cu cuvantul adresat militarilor in termen de catre Seful de Stat Major al Unitatii de Jandarmi. 
"Juramantul militar este un moment solemn, emotionant. Aceasta in aceeasi masura atat pentru tinerii care l-au rostit astazi, legandu-se astfel cu tara, cat si pentru noi, comandantii lor care deodata cu ei ne obligam sa-i instruim, astfel incat acestia sa-si poata respecta juramantul", spune col. Alexandru Kis. 
Tinerii nu trebuie sa se culce pe o ureche ca imediat dupa ce au votat Constitutia nu va mai exista serviciu militar. 
Dupa votarea Constitutiei se vor crea doar premisele ca, in viitor, serviciul militar sa nu mai fie obligatoriu, dar asta nu inseamna ca imediat dupa ce s-au votat prevederile constitutionale, tinerii nu vor mai trebui sa se prezinte la centrele de incorporare.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • Politisti venetieni in vizita la noi

Politistii venetieni in vizita la colegii din RomaniaIn perioada 12-15 noiembrie Politia Arad a fost vizitata de un grup de politisti din Venetia, cu totii membrii ai Asociatiei Internationale a Politiei (IPA).
Initiativa acestui schimb de experienta le-a apartinut italienilor, care se afla la prima colaborare cu Politia din Romania.
In aceste trei zile cat au stat in tara noastra, italienii au fost familiarizati cu oficialitatile locale, s-au intalnit cu primarul, prefectul si presedintele Consiliului Judetean
Au fost la Minis, Moneasa si Lipova, unde au degustat putina tuica si renumitul vin de Minis.
Renzo Lunardelli, presedintele IPA Venetia ne-a declarat: "am construit o adevarata prietenie in aceste zile, imaginea pe care o vom duce in Italia despre politia de aici este  pozitiva. Am vazut ca toate autoritatile sunt preocupate ca aceasta tara sa se dezvolte intr-un mod cat mai democratic."
 "Pana acum nu am mai avut infratiri sub forma aceasta dar suntem in relatii bune cu Ungaria, Germania, Anglia si Olanda", ne-a spus Teodor Lupsa, presedintele IPA Arad. 
Politistii din Venetia vor veni din nou in Arad in 25 martie pentru a sarbatori Ziua Politiei impreuna cu colegii lor din Romania.

Diana Rotar - Observator

  • Aculina Strasnei Popa exista si rezista  

Galeria de Arta "Delta" a gazduit expozitia pictoritei Aculina Strasnei PopaGaleria Delta din Arad s-a umplut de energie vitala prin creatiile artistice ale Aculinei Strasnei Popa. 
Expozitia marcheaza un moment aniversar, 30 de ani de activitate creativa, si contine lucrari de o frumusete aparte. 
Modestia pictoritei da masura unui om pentru care culoarea reprezinta modalitatea de a-si exprima atasamentul fata de sacru. 
"Nu ma consider decat o slujitoare a frumosului. Avem dreptul si meritam sa fim fericiti, iar eu incerc prin picturile mele sa provoc aceasta stare de bine", spune artista. 
Istoricul si criticul de arta Mariana Militaru-Vasiliu a reliefat cum nu se poate mai bine dulceata si amarul destinului de pictor. 
"In Romania, vorbim despre a exista si a rezista. Aculina Strasnei Popa creeaza intr- un atelier mizer, neincalzit, cu peretii scorojiti. I s-ar cuveni o rasplata mai mare din partea comunitatii", a declarat Mariana Militaru-Vasiliu, in fata unei audiente numeroase, venite sa ia parte la vernisaj. 
Printre invitati, s-a aflat si viceprimarul Aradului, Levente Bognar, exponentul unei institutii care a sprijinit-o pe Aculina Popa in demersul sau de a edita un album. 
Expozitia plasticienei contine peste 50 de lucrari, in care grafica are un cuvant greu de spus, noile tendinte ale artistei determinand-o pe Militaru-Vasiliu sa afirme ca, "prietena si colega mea Aculina mai are multe sa ne dezvaluie".
Pictorita, vorbind despre opera sa, marturiseste ca a fost mereu influentata de arta bizantina, icoanele reprezentand sursa de inspiratie de dinaintea fiecarui act propriu de creatie.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Haltera de argint si bronz

Halterofilul Adrian Jigau a castigat la Vancouver doua medaliiUltima competitie de nivel mondial a anului se desfasoara in aceste zile in orasul canadian Vancouver, unde si-a dat intalnire elita halterelor din intreaga lume.
Vineri (la ei), in prima zi de concurs, la cea mai mica categorie - 56 kg, noi, aradenii, am avut cele mai mari satisfactii. 
Adrian Jigau (Astra Arad), pregatit de antrenorul emerit Gheorghe Biris, a reusit performante extraordinare, cucerind doua medalii, bronz - la aruncat, cu 155 kg si argint - la total cu 280 kg. 
Iata ca dupa aurul la aruncat, din aceasta primavara la C.E., aceste doua medalii de la "mondiale" il recomanda ca favorit la un loc pe podium la Jocurile Olimpice de la Atena de anul viitor. 
Sa nu uitam ca halterofilii aradeni si-au trecut in palmares, pana acum, doua medalii olimpice de bronz prin Traian Ciharean, in 1992 la Barcelona si Nicu Vlad, in 1996 la Atalanta. 
De ce nu i-ar urma si Adi Jigau in 2004 la Atena? 
La cei 33 de ani ai sai, Jigau are un palmares impresionant la "europene" si "mondiale": o medalie de aur, 10 de argint si 10 de bronz. 
Un total de 21 de medalii. Singura care lipseste este cea olimpica. Poate anul viitor.

Alex. Chebeleu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]