Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 17 decembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Sase zile de "Daruri de Craciun"

Un autoturism prezentat la targ este un dar care nu se poate refuzaComplexul Expo Arad International si-a deschis ieri portile pentru ultima manifestare a evenimentelor expozitionale pe anul 2003. 
Aflat la a IV-a edifie, targul de bunuri generale titulat "Daruri de Craciun" este un bun prilej pentru cei interesati de a gasi un cadou potrivit pentru cei dragi. 
In cele sase zile (16 - 21 decembrie) cat va dura targul, la expozitie participa peste 50 de firme, atat din tara cat si din strainatate. 
Acestea vor oferi celor prezenti o gama variata de produse de confectii de copii, femei si barbati la preturi accesibile, deoarece firmele prezente sunt si producatoare. 
De asemenea, se vor putea achizitiona si produse de marochinarie, cosmetice, jucarii, bijuterii, masini, obiecte decorative de sarbatori, articole de uz casnic si dulciuri. 
Prima zi de targ nu a fost pe masura asteptarilor, in sensul ca multi dintre cei prezenti se asteptau la alte oferte, mult mai variate si mai ieftine, oferite de producatori. 
Standul care a fost cel mai vizitat si de unde mai tofi cei prezenti au si cumparat cate ceva este cel cu globuri si alte accesorii pentru bradul de Craciun, produsele fiind vandute la preturi accesibile. 
Pentru a intregi atmosfera Sarbatorilor de iarna la targ, se vor organiza o serie de concerte a caror protagonisti vor fi Akcent, Pops, Aurel Tamas, Nicoleta Voica, Irina Loghin, Rapsozii Zarandului si multi altii. 
Totodata, grupuri de copii vor sustine spectacole si concerte de colinzi, iar Mos Craciun va fi prezent in fiecare zi pentru a imparti cadouri. 
Pentru vizitatori au fost organizate tombole cu premii substantiale, constand intr-un sejur la Moneasa si bilete pentru petrecerea Revelionului la Expo Arad International. 
De asemenea, in programul targului sunt incluse si prezentatii de moda, demonstratii de machiaj si coafura. 
Transportul la hala Expo se face gratuit, cu autobuze, din jumatate in jumatate de ora, de la statia din Podgoria.

Anca Sumalan - Ziarul Transilvania

  • De la 1 ianuarie, Parktronic lasa gluma la o parteExplodeaza preturile la parcare

In perioada sarbatorilor, Parktronic nu va folosi ghearaTarifele vor fi  mai mari incepand cu prima zi a anului viitor. In zilele de 25, 26 decembrie si 1, 2 ianuarie, aradenii vor putea parca linistiti intrucat nu vor gasi gheara pe roata automobilului.
O ora de parcare: 9.000 lei!

Adrian Pica, directorul general al societatii, a declarat ca au fost discutii in sensul majorarii tarifelor, insa din "varii motive", momentul aplicarii a fost amanat. 
De remarcat ca se modifica doar tarifele in zona I, cele pentru zona II ramanand neschimbate. 
Pentru 20 de minute de parcare se vor plati 3.000 lei, in timp ce pentru o ora intreaga costul este de 9.000 lei. 
Abonamentele lunare pentru rezidenti vor costa cu 20.000 de lei mai mult (adica 140.000 lei, plus TVA). 
Pentru deblocarea rotilor taxa creste cu 50.000 lei, ajungand anul viitor la 250.000 lei, plus 50.000 lei pentru fiecare ora inceputa, la care se adauga TVA. 
In cazul in care autovehiculul a fost ridicat, pentru a fi eliberat s-a stabilit un tarif de 1.850.000 lei plus 800.000 lei pentru fiecare zi inceputa, plus TVA. 
"Majorarile ar fi trebuit sa fie mai mari, insa am decis sa facem acest lucru treptat. Probabil in februarie va mai urma o actualizare a preturilor la abonamente si deblocarea rotilor. Actualizarea a fost facuta in raport cu rata inflatiei", a declarat Adrian Pica.
Sase zile fara gheara
Zilele de 25, 26 decembrie 2003 si 1, 2 ianuarie 2004 sunt declarate libere de…gheara. 
Adrian Pica  a declarat insa ca si in zilele de 24 si 31 decembrie se va putea parca linistit, intrucat rotile nu vor fi blocate.

Marinela Barla - Observator

  • Sange de pesedist

Primarul Popa si viceprimarul Voicu dupa donarea de sangePatru membri ai conducerii PSD Arad au donat, ieri, sange la Centrul de Transfuzii. 
Delegatia PSD Arad a fost condusa chiar de primarul-presedinte PSD, Dorel Popa, si de vicepresedintele-viceprimarul Emanoil Voicu. 
Cei patru au dorit sa lanseze astfel un apel pentru aradeni, ca inainte de sarbatori sa doneze sange pentru semenii lor aflati in suferinta. 
Centrul de Transfuzii Arad ar avea nevoie de o medie zilnica de 60 de donatori pentru a asigura necesarul de sange pentru judet, insa de cand a venit frigul numarul donatorilor a scazut foarte mult. 
Necesarul de sange pentru judetul Arad este mare, iar in ultimele zile cantitatea de sange recoltata acopera abia jumatate din necesar. 
In ultimii ani, Centrul de Transfuzii Arad s-a confruntat cu mai multe crize de sange, dar toate au fost doar temporare. 
Au existat insa nenumarate cazuri in care, din lipsa de donatori, pentru a salva viata pacientilor, au donat sange angajatii centrului sau medicii aflati in salile de operatii.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sarbatori fara preturi de specula

La carne si produse din carne preturile nu se majoreaza de sarbatoriSarbatorile de iarna din acest an nu vor aduce si majorari ale preturilor la principalele produse alimentare, asa cum se obisnuia aproape in fiecare an. Potrivit reprezentantilor patronatelor din industria alimentara, in general, anul acesta comerciantii nu vor mai specula cererea tot mai mare de produse alimentare avand ca principal obiectiv o crestere semnificativa a vanzarilor. 
De semenea, specialistii in domeniu considera ca, in momentul de fata, oferta este aproximativ la acelasi nivel cu cererea. 
Lapte mai scump 
Pot exista insa si exceptii. "In perioada Sarbatorilor cererea va fi mai mare, dar si oferta este pe masura. Preturile la produsele alimentare vor ramane la acelasi nivel, insa pot fi si situatii de exceptie", a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara. 
De exemplu, conform reprezentantilor patronatului de profil, este posibil ca pretul unui litru de lapte la comercianti sa se majoreze cu aproximativ 20-30 la suta. 
"Producatorii de lapte au prea putine metode de a stopa specula astfel incat in aceasta perioada este foarte posibil ca pretul la litrul de lapte sa creasca cu aproximativ 20-30 la suta", a declarat Cristian Herciu, presedintele Aliantei pentru Promovarea Educationala a Laptelui. 
In prezent, un litru de lapte pasteurizat ambalat la punga costa in jur de 15.000-25.000 de lei. 
Preturi tinute in frau 
In ceea ce priveste carnea de porc, reprezentantii industriei de profil asigura populatia ca preturile sunt tinute in frau atat de catre producatori, cat si de comercianti, care vor profita de aceasta perioada doar pentru a-si majora vanzarile. 
"Exista oferte suficiente pentru a nu se inregistra cresteri de preturi. Oferta este bogata iar comerciantii nu pot creste preturile dupa bunul plac pentru ca exista concurenta si piata este destul de echilibrata", a declarat Gelu Dragomir, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. 
Nici in cazul carnii de pui, cel putin din punct de vedere al producatorilor, nu se explica o eventuala majorare de pret la finele acestui an. 
"Pretul carnii de pui si a oualor au scazut la poarta fabricii cu aproximativ 100 - 200 de lei la oua si 15.000 de lei la kilogramul de carne de pasare. Mai departe insa nu pot spune ce se poate intampla", sustine Ilie Van, Presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania. 
Se scumpeste vinul 
Bauturile alcoolice se vor comercializa in general la aceleasi preturi ca si in momentul de fata, tendintele comerciantilor manifestate pana anul acesta fiind tinute in frau de concurenta destul de mare. 
"Comerciantii nu vor practica preturi mai mari la vin intrucat sunt in concurenta unii cu altii si au nevoie de un volum al vanzarilor foarte mare", a declarat Valeriu Cotea, presedintele Patronatului Viei si Vinului. 
O scumpire a litrului de vin ar putea interveni insa in luna februarie 2004 cand costurile se vor ajusta luandu-se in calcul devalorizarea leului. 
Nu in ultimul rand, producaatorii de bere sustn ca nu se vor semnala majorari ale costurilor la acest produs

Agenda zilei.

  • Melescanu va candida la Arad numai daca va fi vot uninominal

Teodor Melescanu - un posibil candidat pentru aradeniLa conferinta de presa de ieri a PNL, vicepresedintele Mihai Calimente a tinut sa precizeze ca o eventuala candidatura a lui Teodor Melescanu pentru functia de senator de Arad nu va afecta in nici un fel alte candidaturi. 
Mai exact, spune Calimente, Melescanu isi va depune candidatura la Arad numai daca se va introduce votul uninominal. 
In acest caz, Melescanu va candida din partea unui colegiu, celelalte doua colegii putand desemna alti candidati. 
Pentru a face anumite clarificari, Calimente a repetat rezultatele sondajului la nivelul Aradului, care confirma ascensiunea PNL-ului si Aliantei Dreptate si Adevar in varful piramidei. 
Gavril Popescu a considerat ca rezultatele sunt normale, avand in vedere proasta gospodarire a Aradului si a dat asigurari ca PNL va creste in continuare
Devalizarea bugetului local
Conform regulei, de pe agenda nu a putut sa lipseasca problema "Parktronic". 
Liberalii sunt total impotriva cumpararii afacerii de catre CLM, aceasta echivaland cu o "devalizare a bugetului local". 
Mai mult, liberalii sustin ca au documente care probeaza faptul ca aparatele de taxat nu sunt proprietatea firmei, fiind cumparate in leasing, ratele fiind platite din incasari.
Valentin Neamt a declarat ca in vizorul comisiilor de specialitate a intrat contractul cu firma ASA, care contine prevederi impotriva intereselor comunitatii. 
In ceea ce priveste Piata Pompierilor, Valentin Neamt este de parere ca acolo ar trebui sa se faca un parc. 
Popescu nu se impaca
Intrebat daca apreciaza dorinta primarului Dorel Popa de a se impaca, pentru stingerea procesului, Popescu a declarat: "Cu cine sa se impace? Poate cu umbra dansului. Dansul a hotarat ca trebuie sa stam pe bancile Tribunalului." 
Inafara temelor conferintei de presa, l-am intrebat pe Gavril Popescu daca este de acord cu declaratia lui Stolojan referitoare la o posibila fuziune PNL-PD dupa alegerile generale si prezidentiale. 
A raspuns ca o fuziune nu poate fi decat benefica.

Simion Todoca - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]