Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 18 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Dorel Popa a mai castigat o batalie cu taranistii aradeni

Taranistii au renuntat la campania de strangerea de semnaturi impotriva primaruluiDupa mai bine de patru saptamani de la declansare, PNTCD Arad a renuntat la campania de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Dorel Popa.
Hotararea a fost luata de marea majoritate a membrilor Biroului Executiv, duminica. "Am strans mai bine de 11.000 de adeziuni, dar acuzele primarului s-au intetit si am decis ca nu este bine sa folosim ca scut cetatenii in lupta cu edilul-sef al Aradului. Am fost amenintati, am primit amenda, iar aprobarea pentru deschiderea unor noi puncte de strangere de semnaturi a venit prea tarziu", a explicat Cosmin Galu, purtatorul de cuvant al organizatiei judetene.
Eventuala pierdere la capitolul imagine va fi recuperata, potrivit acestuia, prin trimiterea unei scrisori fiecaruia dintre semnatari, prin care se va explica rationamentul hotararii adoptate.
Desi, in mai putin de o saptamana, acesta este cel de-al doilea mare esec al PNTCD in lupta cu Dorel Popa - primul fiind votul dat pentru accesarea imprumutului, organizatia sustine in continuare ca va promova un alt gen de politica. "Vom merge pe opozitia in consiliul local si pe un mesaj pozitiv, prin programul "Ne pasa" ", a declarat Cosmin Galu.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Crescatorii de porci vor sa blocheze vama Nadlac

Crescatorii de porci vor sa blocheze vama NadlacAsociatia Crescatorilor de Porci din judetul Arad si din judetele limitrofe pregateste blocarea vamii Nadlac, protestand impotriva politicii paguboase a Guvernului Nastase in privinta importurilor de carne de porc din Uniunea Europeana si CEFTA. Alexandru Mihut, presedintele asociatiei, ne-a declarat ieri dupa-amiaza ca "in sedinta de guvern de vineri nu s-a ajuns la o intelegere privind solicitarea crescatorilor de porci de a se majora taxele vamale la import de la 20% la cel putin 60%, pentru a se asigura o protectie a producatorului intern care este sufocat de importurile masive.
Exista in tara asa cantitate mare de carcasa de porc si porci la producatorii romani, incat s-ar asigura fara probleme cererile de pe piata interna pe cel putin un an, fara a mai importa vreun kilogram de carne si chiar fara a mai creste vreun porc! Am obtinut doar o majorare a alocatiei bugetare pentru porcii preluati la abatoarele autorizate, de la 4000 lei/kg la 7000 lei/kg, masura care insa nu rezolva problema, deoarece abatoarele din tara nu mai sunt interesate sa abatorizeze porci din productia interna, ci doar carcase din import, care intra in tara la preturi derizorii, atat ca urmare a subventiilor puternice ale tarilor de origine cat si a subevaluarii in factura emisa de furnizorul extern".

Vama Nadlac va fi blocata, cel mai probabil, miercuri – ori, in ultima instanta, joi – pentru a atrage atentia guvernului, intrunit in sedinta de joi, asupra situatiei disperate a producatorilor autohtoni de carne de porc. Concomitent cu blocarea vamii, in Capitala, Patronatul Roman al Carnii, la care Asociatia Crescatorilor de Porci este afiliata, va organiza un miting de protest in fata cladirii Guvernului, prin dirijarea catorva zeci de porci in fata Palatului Victoria.

Andrei Ando - Observator

  • Sprijin pentru Campionatul National de Parasutism

Reprezentantii "Blue Sky" au cerut sprijin prefectuluiIeri, reprezentanti ai Asociatiei "Blue Sky" de pe langa Aeroclubul "Traian Vuia" au cerut sprijin si prefectului Dan Ungureanu, in demersul lor de a organiza la Arad campionatul national de parasutism. "Desfasurarea acestui eveniment la Arad e o premiera pentru orasul nostru. Dar, pentru organizare, avem nevoie de bani. In acest sens am cerut sprijinul tuturor forurilor aradene si marilor firme din oras", preciza d-na Nicoleta Rasensky, secretar al Asociatiei Blue Sky. 
La aceasta competitie, ce urmeaza sa aiba loc la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie, vor participa 15 aerocluburi din tara, reprezervate prin cinci sportivi, piloti, arbitri si mecanici. Valoarea cheltuielilor necesare se ridica la aproximativ 1,1 miliarde lei, dintre care 800 milioane sunt suportate de catre aeroclubul din Bucuresti. 
Pana la ora actuala, Consiliul Local a alocat acestei actiuni 25 milioane de lei, Consiliul Judetean 30 milioane de lei. Sponsorii vor beneficia de reclame prin imprimeuri pe tricouri si treninguri. Persoanele care vor sa sprijine financiar organizarea acestei actiuni pot afla mai multe informatii de la conducerea "Blue Sky" la numerele de telefon: 0740248705, 0740248706.

Madiana Popescu - Adevarul

  • Hot prins cu camerele de luat vederi

Un hot a fost prins cu ajutorul camerelor videoUn hot a fost prins in timp ce fura dintr-un magazin din Arad. Infractorul a fost prins datorita camerelor de luat vederi care au inregistrat infractiunea. Victor Varga, de 53 ani, din Anina, era urmarit general pentru ca avea un mandat de 3 luni inchisoare pentru furt. El a ajuns la Arad unde sambata noaptea a intrat intr-o alimentara, si a furat mai multe bunuri alimentare. Spre ghinionul sau, magazinul din care caraseanul incerca sa fure era dotat cu camere video si hotul a fost inregistrat cum sustragea diferite produse. 
Cand personalul magazinului a incercat sa-l retina, el a scos un cutit cu care i-a amenintat pe patron si pe vanzatori. Pana la urma, Varga fost retinut si predat politiei. Abia dupa retinerea sa, oamenii legii au constatat ca au pus mana pe un urmarit general. acesta va avea de platit si pentru talharia comisa la Arad, pe langa mandatul de inchisoare pentru furt.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Targ de primavara la Expo Arad International

La Expo Arad se va deschide editia a IX-a a targului Confort Construct - Virtual Arad News (c)2003Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad organizeaza in perioada 20 - 23 martie 2003, la Expo Arad International, cea de-a IX-a editie a targului Confort Construct, targ international de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare si mobilier. Firmele expozante produc si distribuie diferite produse, de la materiale de constructii (tigle, coame ceramice, caramizi si blocuri ceramice, cahle de teracota, seminee, dale de pavaj, placaje din marmura si granit), pana la materiale hidro/ termo/ fonoizolante, materiale pentru finisaje si decoratiuni interioare. In incinta targului vor fi prezentate utilaje de constructii, confectii metalice, scari interioare, balustrade, tamplarie din aluminiu, lemn, ferestre si mobilier. Cei interesati pot vedea si achizitiona noi modele de usi de garaje, usi antifoc, balustrade si garduri. De asemenea vor fi expuse si materiale pentru finisarea constructiilor civile si industriale, grunduri, gleturi, vopsele si tencuieli decorative. Programul conex al targului va cuprinde o comunicare stiintifica cu titlul "Programe de finantare nerambursabile" in data de 21 martie, ora 11.00. Totodata se vor derula programe de dezvoltare regionala, sub programul national de sprijinire a IMM-urilor in dezvoltarea exportului, publicul avand prilejul de a beneficia de servicii de instruire si consultanta. O ampla dezbatere va fi organizata in 22 martie, ora 10.30, avand ca tema programul Phare CBC (proiecte de infrastructura), sub titlul "Posibilitati de finantare pentru persoanele fizice in vederea achizitionarii si construirii de locuinte, achizitionarii de bunuri". In perioada expozitiei se asigura zilnic transport gratuit cu autobuze pe traseul: Podgoria-Gara CFR-UTA-Fortuna- Expo Arad International.

Fira Razman - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]