Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 19 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Romanii se pun in garda. Masuri de protectie impotriva "penumoniei asiatice" pe aeroporturile din Transilvania si Banat

Aeroportul din Arad a luat masuri de protectie impotriva "pneumoniei asiatice" - Virtual Arad News (c)2003La Arad, angajatii Aeroportului International au fost dotati cu masti medicale de protectie, iar la cabinetul medical din incinta aeroportului au fost duse mai multe tipuri de antibiotice si medicamente care sa fie administrate angajatilor sau unor pasageri, in caz de urgenta. Directorul aeroportului aradean, Lucian Atanasiu, a precizat ca aceste masuri sunt unele de protectie interna a personalului nostru, dar si de prim ajutor a unor pasageri care ar putea avea probleme. Personalul medical va trebui sa poarte masti, de fiecare data cand va intra in contact cu un pasager, iar masurile vor fi mentinute pana cand Ministerul Sanatatii va considera ca nu mai exista nici un pericol de aparitie, in Romania, a bolii.

Romania Libera

  • Blocarea rotilor va ajunge in instanta

Legalitatea blocajului rotilor va fi hotarata in instantaSistemul de parcare da multe batai de cap atat administratiei locale, cat si firmei concesionare a acestei activitati
* Sistemul de blocare a rotilor, mult-contestata gheara, provoaca mari probleme soferilor
* Desi sunt parteneri intr-o afacere, Consiliul Local Arad si Parktronic fac declaratii contradictorii si s-ar putea lupta prin tribunale
* Toate acestea, in defavoarea cetateanului de rand, care este prins la mijloc  
Gheara este ilegala?  
Data intrarii in vigoare a Hotararii Consiliului Local Arad privind eliminarea sistemului de blocare a rotilor ridica probleme la nivel local. Pentru ca, intr-o prima varianta, Hotararea nr.28 a avut ca termen de intrare in vigoare 30 de zile de la data publicarii. Consilierul local Marcel Chiscan ne-a informat, insa, ca "am constatat diferente intre ceea ce am votat si ce s-a publicat. Am luat copia stenogramei de la sedinta din 11 februarie, am verificat-o si am trimis primariei o scrisoare prin care rugam sa se corecteze hotararea si sa se aduca la cunostinta firmei Belsirim ca aplicarea dispozitiilor HCLM 28 se face in termen de 30 de zile de la aprobare, nu de la publicare. Din 11 martie, blocarea rotilor este ilegala!". Ca un sfat pentru soferii care se trezesc cu gheara aplicata pe masini, taranistul Chiscan a declarat: "Cetatenii sa actioneze in instanta firma de parcare".
Parktronic asteapta  
Nemultumit de hotararea din 11 februarie a CL - care prevedea eliminarea sistemului de blocare a rotilor la masinile parcate necorespunzator si sanctionarea cu amenda contraventionala - conducerea societatii Parktronic a inmanat o adresa pentru revenirea la vechiul sistem de parcare. Directorul Parktronic, Adrian Pica, ne-a declarat: "Asteptam un raspuns din partea consiliului local. Vom intenta un proces in contencios daca raspunsul ne va fi nefavorabil. La primul termen, vom cere suspendarea acestei hotarari, pana la finalizarea procesului. Hotararea modificata - cea cu numarul 161 din 6 iunie 2002 - contine un articol care spune clar: nici o modificare nu se poate face la regulamentul de parcare, fara ca ambele parti sa-si dea acordul. Noi aveam o propunere de inlocuire a ghearei cu amenda, dar n-a fost luata in seama si s-a votat o varianta propusa de unii consilieri, pe care noi nu am vazut-o, si cu atat mai putin ne-am dat acordul. Au incalcat o hotarare pe care tot ei au votat-o, in urma cu cateva luni. Oricum, daca pana in 27 martie - termenul de 30 de zile de la aducerea la cunostinta publica a noii modificari - nu ni se va da castig de cauza, atunci vom renunta la gheara. Dar, aceste procese in contencios se judeca rapid. Aceasta hotarare este intentionat lacunara. Pentru ca nu se precizeaza cine da amenzi, cine le incaseaza, cine face executarile silite".
Greutati in sanctionarea contravenientilor  
Viceprimarul Emanoil Voicu ne-a declarat, in privinta acestui aspect, faptul ca punctul sau de vedere nu este intru-totul acelasi cu cel al serviciului juridic si ca ii lasa pe cei indreptatiti sa se pronunte in cauza.
In ipoteza in care Parktronic pierde procesul intentat in contencios, va mai apare o problema grava. Adrian Pica ne-a declarat ca s-au investit sume foarte mari de bani pentru blocarea rotilor. "Cineva trebuie sa plateasca pentru aceste investitii care vor deveni inutile. Noi am fi de acord sa renuntam la sistemul de blocare al rotilor, dar sa purtam discutii ca doi parteneri, nu ca doi inamici. Sa nu uitam ca am facut investitii de peste un milion de euro si am creat foarte multe locuri de munca" - a afirmat Pica. Daca instanta va da castig de cauza primariei si se va trece la sanctionarea contraventionala, alesii locali vor avea probleme in recuperarea banilor, primaria fiind cea care este responsabila cu incasarea banilor. Firma Parktronic nu are voie sa dea amenzi sau sa gestioneze sumele provenite din sanctiuni. Dar, dat fiind faptul ca multi dintre cei sanctionati nu-si achita amenda, primaria va fi nevoita sa-si recupereze banii prin procese. "Ne va fi foarte greu, pentru ca, in conformitate cu contractul incheiat cu Parktronic, o data la trei luni se face regularizarea, care consta in acordarea catre firma a 70 de procente din incasari. Ori, noi vom avea o parte din acesti bani doar pe hartie, majoritatea urmand a o recupera prin proces. Vom fi nevoiti sa prevedem un buget special sau sa luam bani din alte surse, urmand sa acoperim minusul ulterior", a declarat viceprimarul Emanoil Voicu.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Curtici. -  Europa, mai aproape
Primarul Gheorghe Don a deschis Punctul de Informare EuropeanaPunctul de Informare Europeana Curtici a fost inaugurat ieri, in cladirea primariei, acolo unde isi are sediul institutia. La eveniment au participat reprezentantii mai multor primarii din judet: Ioan Ilica, primarul comunei Santana, Iustin Cionca, primarul comunei Pecica, Iosif Matula, viceprimarul orasului Chisineu Cris, Iosif Retter, primarul orasului Pancota.
Deschiderea Punctului de informare face parte din cadrul proiectului PHARE "Retea de 6 centre de informare europeana in regiunea Arad".
La deschidere, primarul orasului, Gheorghe Don a afirmat ca "este vorba despre un proiect de colaborare, avand in vedere ca de la Arad la Halmagiu se vor deschide asemenea puncte, unde cetatenii vor putea primi diverse informatii legate de Uniunea Europeana".
Urmatorul punct care se va deschide va fi in orasul Pancota, apoi urmeaza Chisineu Cris si Lipova, in viitorul apropiat. "Eu am cautat sa angajez, in cadrul primariei, foarte multi absolventi ai diverselor forme de invatamant. Pe unii i-am luat chiar de pe bancile scolii, din ultimul an de studiu. Si la acest punct intentionez sa aduc grupe de studenti, in practica, sa vada cum se lucreaza la modul profesionist", a continuat primarul.
Obiectivele Punctului de informare europeana sunt: aducerea mai aproape de nevoile si interesele publicului a informatiilor legate de Uniunea Europeana; o mai buna cunoastere si intelegere la nivel local a aspectelor legate de UE; dobandirea unor cunostinte in domeniul integrarii europene si intelegerea procesului de aderare la Uniunea Europeana. Angajatii din cadrul Punctului pun la dispozitie informatii despre extinderea si politica Uniunii Europene, despre Delegatia Comisiei Europene in Romania, despre legaturile comerciale dintre Romania si Uniunea Europeana, despre capitolele de negociere in procesul de aderare si multe altele.

Roxana Naiman - Observator

  • 99 de ani de la infiintarea A.C.R.

La Hotel Parc Moneasa s-a tinut balul automobilistilorLa Moneasa, Balul Automobilistilor a marcat evenimentul festiv
Sambata seara, consiliul de conducere al A.C.R. (Automobil Clubul Roman) a sustinut o conferinta de presa. Desi A.C.R.-ul implineste 99 de ani de existentă in 5 aprilie, s-a ales ca moment festiv data de 15 martie. Directorul A.C.R. - Victor Jucu - ne-a informat ca institutia la care este membru de peste 30 de ani este cea mai mare organizatie nonguvernamentala din Romania. "A.C.R. face in primul rand educatie rutiera, in colaborare cu Politia Rutiera, Autoritatea Rutiera Romana (A.R.R.), Registrul Auto Roman (R.A.R.) si Inspectoratul Scolar Judetean. 
Pe de altă parte A.C.R. dispune de o banca de date si informatii utile pentru automobilisti, asigura asistenta tehnica rutiera non-stop si elibereaza toata gama de asigurări auto si de locuinte in tara",
a declarat directorul A.C.R., Victor Jucu. De altfel, A.C.R.-ul isi releva seriozitatea si prin organismele la care este afiliat: F.I.A. (Federatia Internationala a Automobilului) si A.I.T. (Alianta Internatională de Turism). In momentul de fata A.C.R. Arad are peste 5000 de membri cotizanti. Presedintele A.C.R. la nivel national a fost ales la ultimul scrutin deputat in parlamentul Romaniei, iar directorul filialei aradene este consilier judetean. Din consiliul de conducere al A.C.R. Arad mai fac parte: comisar Gheorghe Calb (Politia Rutiera), Mandek Francisc (A.R.R.), Aanitei Nicolae (R.A.R.), Cretu Marius (Autoservice U.T.A.). Evenimentul aniversar a fost marcat de Balul Automobilistilor, desfasurat la Restaurantul Hotelului Parc din Moneasa pana la ore tarzii din noapte. La sarbatoarea automobilistilor am remarcat prezenta prefectului Dan Ungureanu.

Nadia Bodran si Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Initiativa crestina si medicala de bun augur

Cu ajutorul Patriarhiei la Zimbru s-a infiintat un dispensar medical - Virtual Arad News (c)2003Dispensarul din Zimbru este amenajat cu fonduri venite de la Patriarhia Romana
Pana nu de mult, locuitorii din Zimbru, Dulcele, Valea Mare si Brusturescu, sate atlate in administrarea Primariei din Gurahont, nici nu visau ca vor avea in zona un dispensar. In anul 2000, insa, reprezentantii Patriarhiei Romane au ajuns acolo cu niste ajutoare pentru sinistrati si auzind ca bolnavii sunt nevoiti sa se deplaseze intre 6 si 14 kilometri, pana la Gurahont, au decis sa aloce fondurile necesare construirii unui dispensar, care va fi astazi dat in folosinta. "Ceea ce a contat cel mai mult a fost faptul ca la Zimbru nu a functionat niciodata un astfel de dispensar. Anul trecut, am primit banii de la Patriarhie si am demarat lucrarile de amenajare. Din cele 670 de milioane am cumparat o casa, am introdus energie electrica, apa curenta, am facut canalizarea, amenajand astfel noul dispensar. De asemenea, cu 7135 de dolari am cumparat o autosanitara, care va deservi satele arondate", a declarat parintele vicar Bupte, persoana care s-a ocupat de aceasta investitie, din partea Episcopiei Ortodoxe Arad. "In zona traiesc aproximativ 700 de oameni, iar pentru cei aflati in nevoie nu este acelasi lucru daca se deplaseaza pana la Gurahont, sau au posibilitatea sa fie ingrijiti aproape de casa", a spus Ioan Gheorghe Florea, primarul comunei Gurahont, care sa aratat deosebit de incantat de initiativa Patriarhiei.

Lucian Serban - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]