Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 19 aprlie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • CJ Arad - Prefectura Arad 1- 0!  dar meciul va continua, se pare, in justitie

Directorul juridic al CJA - Adrian Zahoi considera corecta hotararea consilierilorSentinta data de justitie, in prima instanta, in procesul intentat de Prefectura Consiliului Judetean Arad a dat castig de cauza celei de-a doua institutii. Prefectura a atacat, anul trecut, in contencios administrativ, hotararea de privatizare a Constructiilor Rutiere, considerand ca alegerea firmei care urmeaza sa evalueze activitatea societatii s-a facut cu incalcarea legii.
Consilierii judeteni au decis sa aleaga ca evaluator aceeasi firma timisoreana care facuse si anterior o evaluare de activitate la Constructii Rutiere, eliminand astfel varianta licitatiei pentru firma, fapt contestat de Prefectura.
Directorul juridic al CJA, Adrian Zahoi, sustine ca modalitatea aleasa de consilieri este legala si eficienta, pentru ca pretul reevaluarii se situeaza sub jumatatea costului evaluarii initiale (fapt impus si de lege).
CJA asteapta acum replica prefecturii, aceasta avand la dispozitie doua saptamani sa atace sentinta data.
Un nou proces pe aceasta tema ar decima si mai mult sansele de privatizare ale societatii (care lucreaza in pierdere), cel putin pentru acest an. 

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Strandul mai ieftin

Studentii vor primi si anul acesta abonamente ieftine la strand - Virtual Arad News (c)2003Miscarea Ligii Studentilor din Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a avut succes. Studentii au initiat actiuni de protest fata de decizia gospodariei comunale aradene de a majora cu 300 la suta fata de anul trecut, adica la 300.000 lei de la 100.000 lei, abonamentul de intrare pe strandul "Neptun " din Arad. 
Conducerea Ligii a purtat negocieri cu conducerea gospodariei comunale pe aceasta tema. Studentii au avut castig de cauza, obtinind reducerea abonamentului la 200.000 lei, suma suportabila pentru studenti. 
Irinel Ciocioc, presedintele Ligii Studentilor din Universitatea "Aurel Vlaicu", considera ca succesul este si un rezultat al talentului de negociator pe care l-a capatat de cand este presedintele national al Consiliului National al Studentilor din Romania. 
De abonamente la tariful de 200.000 lei vor beneficia elevii si studentii. Se estimeaza ca 20.000 persoane vor plati abonamentul la aceasta valoare. Strandul "Neptun" din Arad este cel mai mare strand din Europa de sud-est

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Sanevit" SA Arad va trece in subordinea Ministerului Sanatatii

Sanevit va fi preluat de Ministerul SanatatiiPrima societate producatoare de seringi si ace medicale de unica folosinta, deschisa in Romania, "Sanevit" SA Arad, va fi preluata de Ministerul Sanatatii. Transferul acesteia face parte dintr-un program de restructurare, in urma aplicarii Ordonantei 29/2002, prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a fost abilitata sa preia de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) creantele provenite din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe acordate agentilor economici.
AVAB si-a adjudecat, prin licitatii, active apartinand "Sanevit" in valoare de 8,6 milioane de dolari, valoarea totala a creantei preluate de la MFP fiind de 61,3 milioane de dolari.
Activele respective urmeaza sa fie transferate Ministerului Sanatatii si Familiei.
Restul sumei pana la valoarea totala a creantei va reprezenta debitul "Sanevit" SA Arad. Precizam ca aceasta societate este prima cu capital privat care a intrat sub incidenta Ordonantei mentionate.
Prin restructurarea "Sanevit" - care poate asigura productia anuala a 200 milioane de seringi de unica folosinta si a peste 500 milioane de ace medicale - se spera intr-o revigorare a activitatii, avand in vedere insuficienta comenzilor de pana acum.

Lidia Lazar - Romania Libera

  • Pesedistii aradeni au decis: Pavel Sarbu ramane membru, Mihai Covic – nu

Mihai Covic a fost exclus din PSDBirourile organizatiilor de cartier din care fac parte Mihai Covic si Pavel Sarbu s-au reunit ieri pentru a lua in discutie propunerile de excludere a lor. 
La sfarsitul sedintelor, presedintele PSD Arad, Dorel Popa a sustinut un briefing de presa, pentru a comunica rezultatul acestora.
Astfel, cu unanimitate de voturi, cele doua birouri ale organizatiilor respective, au hotarat excluderea din partid a lui Mihai Covic si acordarea unui avertisment ultimativ pentru Pavel Sarbu.
In privinta acestuia din urmă, presedintele PSD Arad a comentat: "La propunerea mea s-a acordat această sanctiune. Dar, vreau sa va spun ca dupa ce a recunoscut ca a incalcat statutul formatiunii, ca a incalcat anumite hotărari in privinta conduitei si si-a luat angajamentul ca asa ceva nu se va mai intampla, domnul Pavel Sarbu a fost de acord ca la prima abatere să fie luata masura finală".

A. Olteanu -Adevarul

  •  La Savarsin, Primarul a uluit inspectorii Curtii de Conturi

Primarul Savarsinului - Ioan Fratila nu va mai candida la urmatoarele alegeriCurtea de conturi a vizitat, in scopuri specifice, Primaria din Savarsin. Scotocind printre acte, singurul lucru mai de Doamne-ajuta din punct de vedere… ilicit pe care l-au gasit inspectorii, a fost o foaie de parcurs care nu era continuata de chitanta si factura care sa inregistreze cine a suportat costul combustibilului. 
Primarul Ioan Fratila a explicat: "Nu am cerut chitanta pentru ca am suportat eu costul, deplasarea fiind facuta in scop personal, cu masina primariei (un Ford Sierra in stare foarte buna – n. red.)"
"Dar cum de va permiteti sa circulati cu masina primariei in scopuri personale?" – a tunat inspectorul. 
"Nu cred ca e o exagerare. Masina este donatia mea catre comuna, ca rasplata ca am fost onorat cu aceasta functie" – a explicat primarul. 
Inspectorii au ramas masca. Au inchis dosarul si nu au mai controlat restul actelor. N-au mai auzit asa ceva! 
Ioan Fratila nu va mai candida – din pacate – la urmatoarele alegeri. Se va stabili in SUA, definitiv, unde fiica sa locuieste de cativa ani.

Lucian Valeriu - Observator

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 19 aprilie - 26 aprilie 2003  8 Mile - (SUA)
Muresul - 19 aprilie - 26 aprilie 2003  Cartea junglei 2 - (SUA)
Arta - 19 aprilie - 26 aprilie 2003 - Sala A  Spion fara voie - (SUA)
Arta- 19 aprilie - 26 aprilie 2003 - Sala B  Submarinul ucigas - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]