Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad iti aduce Aradul si mai aproape !

In curand Virtual Arad in colaborare cu Radio Televiziunea Arad va transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei" intr-un format extins.
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Joi, 19 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Vizita Consulului General al Serbiei si Muntenegrului la Arad

Consulul sarb a fost invitat si la PrefecturaZona Libera Arad Curtici, Muzeul si Filarmonica Arad au fost vizitate in cursul zilei de ieri de consulul general al Serbiei si Muntenegrului la Timisoara, dl. Milos Uscebrka.
Scopul vizitei oficialului sarb la Arad este acela de a ajuta la stabilirea unor relatii atat in plan economic cat si cultural intre cele doua popoare.
In pofida intentiilor bune, banii sunt putini, iar investitiile se cam lasa asteptate.
"Din pacate si sarbii asteapta investitii externe la fel ca romanii si nu prea au bani sa investeasca in alta tara. Acest lucru este evidentiat si de faptul ca in Arad nu exista nici o firma cu capital sarbesc. In Timisoara exista, totusi. apruximativ 300 de firme sarbe. Dar, numarul lor nu reprezinta ceva semnificativ pentru ca majoritatea au fost infiintate in perioada 1994 1995, in perioada de embargo. Acum mai functioneaza cel mult 70 dintre ele, " preciza consulul Uscebrka. In prezenta oficialului sarb, reprezentantul celor aproximativ 1400 de sarbi din Arad, dl. Simion Jarko, si-a exprimat dorinta de a muta in cimitirul Pomenirea osemintele celor aproximativ 5000 de sarbi decedati la inceputul secolului trecut in lagarul din Arad.
Groapa comuna in care au fost inhumati miile de sarbi se afla in imediata apropiere a Standului Neptun, zona in care Gospodarirea Comunala intentioneaza sa construiasca un cazino si sa amenajeze un teren de golf... 

M. Popescu - Adevarul

  • Politia politica, in discutie

Romanii si maghiarii au dicutat despre studierea arhivelor fostelor politii politicePresedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, s-a intalnit ieri la Arad cu omologul sau maghiar, Incze Bela. Discutiile au vizat un proiect comun al celor doua organisme specializate in studierea arhivelor fostelor politii politice din Romania si Ungaria.
In perioada 11-14 septembrie, la Budapesta si Arad, va avea loc prima conferinta internationala care va reuni specialisti din organismele similare CNSAS din toate tarile foste comuniste.
Se spera ca vor accepta invitatia reprezentanti din 11 tari, inclusiv tarile baltice.
Intentia organizatorilor este de a se realiza un dialog menit sa puna in valoare experienta fiecarei tari in vastul domeniu al analizei istoriei politiilor politice din fostele tari ale Blocului de Est.
Gheorghe Onisoru a spus ca Aradul a fost ales ca gazda romaneasca a conferintei datorita inteventiei prefectului Dan Vasile Ungureanu, care a sprijinit ideea.
A contat si atmosfera de toleranta interetnica din Arad, care poate servi drept model in viitoarea Europa Unita.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sprijin pentru copiii dotati

Directorul GCA - Coloman Edeleni va sprijinii din salariu doi elevi merituosiIn acest an, in functie de rezultatele obtinute la examenul de capacitate, Inspectoratul Scolar Judetean Arad ii va ajuta pe elevii dotati. In cazul unor rezultate de exceptie in randul elevilor din zonele defavorizate, care nu au posibilitate sa studieze in liceele de prestigiu din Arad. 
Inspectoratul a decis acordarea a maximum 30 de burse pentru acesti copii. 
Ei vor primi cazare si masa gratuite, urmand sa aiba posibilitatea sa studieze. 
Inspectoarea generala prof. Zoea Rotaru a declarat ca trebuie luate masuri pentru ajutorarea acestor copii si ca trebuie sprijinita inteligenta, chiar daca s-a nascut la sat. 
O bursa sociala este de 50.000 de lei, ceea ce nu i-ar ajuta prea mult pe elevii valorosi, dar cu rezultate foarte bune, asa ca s-a decis cautarea unor sponsori. 
Inclusiv prof. Zoea Rotaru va sustine din salariul dansei hrana pentru un elev meritos, pana acum oferindu-se directorul SC Gospodarie Comunala SA Arad, Edeleni Coloman sa participe cu 2 milioane pe luna din salariul sau pentru sustinerea materiala a unui doi elevi cu rezultate exceptionale. 
Se spera ca nu va fi o problema gasirea sponsorilor pentru ca toti elevii cu rezultate deosebite sa poata invata in conditii bune.

Liliana Brad - Romania Libera

  • OJPC si Fundatia Humanitas – Gura Popii se cearta pe bacterii

Presedintele Fundatiei Humanitas-Gura Popii - Daniel Negrea contesta decizia OJPC-uluiInchiderea strandului de la Sofronea este contestata vehement de investitor, care pierde jumatate de miliard de lei
Oficiul Judetean de Protectie a Consumatorului a inchis saptamana trecuta - in data de 13 iunie - baza de agrement a fundatiei Humanitas - Gura Popii din Sofronea si a aplicat proprietarilor o amenda de 5 milioane de lei.
Motivul acestei masuri este, potrivit OJPC, rezultatul buletinului de analiza a apei din bazin. 
Daniel Negrea, presedintele fundatiei, considera ca masura luata de Protectia consumatorului este ilegala, ca aducerea la cunostinta publicului a acestei masuri  este nepotrivita si, ca atare, a decis sa rupa tacerea.
Ca urmare a inchiderii bazei de agrement si a deteriorarii imaginii fundatiei, presedintele a calculat ca, prin masura luata, OJPC a provocat doar pentru inceput  daune de 500 de milioane de lei.
"Situatia nu poate fi tolerata – a declarat Daniel Negrea ziarului Observator aradean – legislatia este foarte clara si pentru toata lumea. OJPC ne-a incadrat insa la alta hotarare, considerand ca apa din bazinul nostru este apa rece, desi ea este apa termala (are peste 41 de grade)"
Presedintele fundatiei acuza nu numai incadrarea eronata facuta de OJPC pe lege ci si faptul ca s-a recoltat o singura proba, desi in astfel de cazuri se recolteaza mai multe, "caci bacterii sunt peste tot, pe pielea noastra, pe par; orice frunza care cade poate provoca o reactie nedorita. Apa noastra e ca lacrima, dar are conditii de apa termala. De 8 ani lucrez la aceasta baza de agrement, si acum vine cineva si, fara temei legal, strica totul intr-un minut. Oamenii nu ne mai cauta pentru ca cred ca avem cine stie ce boli pe aici. Nimic mai putin adevarat".
Negrea mai sustine ca baza de agrement corespunde masurilor igienico-sanitare, ca buletinul de la DSP e favorabil lor si ca nu exista lege pentru apa termala care sa-i incrimineze. "Daca buletinul de analiza ma avantajeaza si legea ma avantajeaza, nu este normal sa pierd, pentru ca asa vor unii, 500 de milioane de lei  si prestigiul castigat de ani".
Fundatia s-a decis sa aduca astazi la cunostinta aradenilor aceste aspecte, motiv pentru care s-a inarmat cu acte, documente si juristi.
De cealalta parte a baricadei, OJPC, prin vocea inspectorului sef Gheorghe Iancu, sustine ca masurile luate au fost legale, ca hotararea 53/6 din 1997 se aplica si apei termale asemanatoare celei din bazinul din Sofronea, ca baza nu a corespuns din punct de vedere microbiologic, la germenii totali si la bacteriile coliforme cifrele fiind peste media admisa.
Iancu spune ca in fapt aici este problema celor care nu dezinfecteaza apa la timp (datorita acestui fapt si a temperaturii apei germenii se dezvolta): "Sanctiunea de inchidere a bazei este doar temporara. Noi am aplicat-o pentru 30 de zile, desi legea ne permitea 6 luni. Ei nu trebuie decat sa schimbe apa si sa ia alta proba din bazin, caci ei au fost cei care au recoltat-o si prima data".

Adriana Barbu - Observator

  • Ceasurile mai reprezinta doar 22% din productia fabricii de ceasuri

Fabrica de ceasuri va produce si termometre industrialeVictoria va produce si termometre industriale  
Unica producatoare de ceasuri mecanice din Europa de Est, Victoria, si-a diversificat in ultimii ani gama de produse, astfel ca, la ora actuala, fabrica aradeana mai produce contoare pentru apa rece si calda, diverse mecanisme de mecanica fina si scule si dispozitive, iar pentru societati din Germania, realizeaza matrite de injectat mase plastice.
Productia lunara de ceasuri se cifreaza in prezent la 7.000 - 8.000 de bucati, ceea ce reprezinta 22% din activitatea fabricii.
"Chiar daca, acum, se fabrica mai putine ceasuri deat se faceau in urma cu zece ani, nu intentionam sa renuntam la partea de ceasuri, vom continua in limitele cerintei pietei europene", ne-a declarat Gheorghe Contras, directorul tehnic al societatii.
Victoria a inceput sa confectioneze contoare pentru apa rece din 1992, apoi s-au adaugat si contoarele de apa calda-rece, realizandu-se inclusiv partile componente ale acestora.
Fondul de salarii, la 133 de angajati, este de 710 milioane de lei.
"Structura de personal s-a schimbat fata de cea care era inainte de privatizare. Datorita cresterii productivitatii numarul angajatilor a scazut, dar au fost si persoane care au iesit la pensie ori s-au transferat la alte unitati", a mai adaugat directorul tehnic.
Investitiile facute la Victoria au fost canalizate spre achizitionarea de utilaje moderne, astfel ca in procesul de productie se foloseste un utilaj electroeroziune cu fir Charmiller, un strung cu comanda numerica si un centru de prelucrare verticala.
In viitor, se preconizeaza introducerea unor noi produse: termometre industriale si componente pentru masini unelte.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]