Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 20 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Clujul a gazduit o intalnire la nivel inalt a administratiei

Reprezentantii aradeni la intalnirea de la ClujAradul a fost reprezentat de Dan Ungureanu, Caius Parpala si Dorel Popa
Ieri, la Cluj, s-a desfasurat intalnirea prefectilor, a presedintilor de Consilii Judetene si a conducatorilor PSD cu presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase si ministri ai cabinetului. Dintre ministrii, la Cluj au fost prezenti Octav Cozmanca, ministrul Administratiei Publice, Mihai Tanasescu, ministrul Finantelor, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei Nationale, dar si "localnicii" Vasile Dancu, ministrul Informatiilor Publice si Ioan Rus, ministrul de Interne, ambii clujeni. Aradul a fost reprezentat de prefectul Dan Ungureanu, de presedintele CJA, Caius Parpala, de primarul Dorel Popa, presedintele PSD Arad si de subprefectul Florin Remetan. Sambata, cei prezenti s-au intalnit cu trioul Cozminca, Rus, Tanasescu, avand astfel ocazia sa-si expuna problemele cu care se confrunta. Ministrul Administratiei Publice Octav Cozmanca, a declarat la sfarsitul sedintei de sambata ca prefectii care nu si-au facut datoria vor fi demisi.
Ieri, presedintele Ion Iliescu a declarat ca administratia publica romaneasca are nevoie de mai multa suplete, de eliminarea inertiei si a birocratiei. Ion Iliescu a subliniat ca trebuie efectuata o analiza de fond a ceea ce s-a acumulat si a problemelor din administratie. Presedintele a mai declarat ca in randul celor care administreaza statul roman exista "o fractura", care nu are nici o legatura cu diferenta intre generatii, ci cu adoptarea valorilor occidentale. De asemenea, Iliescu s-a declarat "adversarul fatis al scoaterii uneia sau a alteia din zonele Romaniei, inclusiv a Transilvaniei", afirmand ca statele nationale, nu regiunile, vor sta la baza constituirii unei Europe unite. De asemenea, au mai luat cuvantul premierul Adrian Nastase, dar si prefectii de Bucuresti, Brasov si Iasi, precum si presedintii Consiliilor Judetene din Teleorman si Suceava. Prefectul Aradului, Dan Ungureanu, ne-a declarat ieri: "Seminarul s-a desfasurat sub doua aspecte: acela al implinirii a 84 de ani de existenta a administratiei in Cluj, dar si un seminar pe tema cresterii capacitatii administrative in perspectiva integrarii. La intalnirea de sambata, eu si primarul Dorel Popa, precum si subprefectul Florin Remetan, ne-am expus gandurile in legatura cu diferite probleme. Am discutat despre Protectia Civila, in contextul formarii unui Minister de probleme interne, am prezentat stadiul informatizirii la Arad si perspectivele, despre integrarea europeana, in contextul in care in administratie este nevoie de specialisti in acest domeniu, am prezentat un raport cu privire la delegatiile straine care ne-au vizitat. De asemenea, am propus ca actuala regiune de dezvoltare, care cuprinde doua judete dezvoltate economic, Aradul si Timisul, si doua mai putin dezvoltate, Carasul si Hunedoara, sa se grupeze Timis-Caras si Arad-Hunedoara, pentru o mai buna dezvoltare. Totul s-a desfasurat sub dezideratul intaririii capacitatii administratiei, pentru a raspunde legislatiei europene". Astazi, de la ora 12,00, la Prefectura va avea loc o conferinta de presa pe aceasta tema, la care vor participa, alaturi de Dan Ungureanu, Dorel Popa si Caius Parpala. 

Marius Grada - Agenda zilei

  • La un pas de catastrofa!  Impactul intre un autocar si o cisterna cu petrol s-a soldat cu socarea ghidului

Autocarul Atlassib a fost accidentat de o cisternaUn accident care ar fi putut avea urmari grave, s-a produs la sfarsitul saptamanii pe soseaua Arad-Oradea, pe raza localitatii Zimandul Nou. Cauciucul unei cisterne Volvo cu produse petroliere a explodat la iesirea din comuna; in timp ce soferul lucra la schimbarea cauciucului, un autocar Atlassib a acrosat din spate cisterna, scotand-o de pe carosabil. "Am avut noroc ca nu venea nici un autovehicul pe celalalt sens. Am observat prea tarziu masina parcata; am tras de volan sa o evit, dar am lovit-o totusi cu partea dreapta a autocarului. Am iesit apoi pe camp, printre doi pomi", a relatat soferul busului. In momentul producerii impactului, autocarul avea un singur pasager, ghidul, care dormea pe bancheta din spate si in afara socului nu a suferit nici o leziune in urma impactului;. culmea ironiei – in ziua accidentului acesta isi serba ziua de nastere! 
Politia rutiera a stabilit ca ambii conducatori auto sunt vinovati: soferul cisternei pentru ca nu a iluminat corespunzator vehiculul avariat, iar cel al autocarului fiindca nu a adaptat viteza la conditiile de trafic. Pagubele materiale sunt de cateva zeci de milioane de lei, cel mai afectat fiind autobuzul – cu parbizul spart, aripa din fata si usa avariate total.
Ieri dupa-amiaza, alte doua  TIR-uri s-au acrosat pe Drumul National 7, la iesirea din Arad. Pompierii au fost solicitati la descarcerare. Unul dintre soferi a ramas prins intre fiarele contorsionate; a fost transportat la spital in stare de soc.

Andrei Ando - Observator 

  • Tot mai multi straini forteaza granita pe raza judetului Arad

Politistii de frontiera au mai dejucat tentative de trecere frauduloasa...Numai in cursul zilei de ieri, cinci cetateni straini au incercat sa ajunga ilegal in Occident, fortand granita pe raza judetului Arad.
• La P.T.F. Turnu, s-au prezentat pentru iesirea din tara doua persoane care s-au legitimat la control cu pasapoarte bulgaresti. Din studiul documentelor de calatorie, politistul de frontiera a constatat ca acestea sunt falsificate prin rescanarea fotografiei, fiind aplicate in fals si stampile de intrare in Romania. Din verficarile efectuate s-a stabilit ca cei doi sunt cetateni turci care au intrat legal in Romania. Cu pasapoartele false pe care le-au obtinut contra sumei de 300 euro fiecare intentionau sa ajunga in Germania.
Lui Gokcil H., de 23 ani si Yilmaz O., de 22 ani le-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
• La P.T.F. Naldac, politistii de frontiera au depistat doi cetateni din Republica Moldova care au incercat sa treaca ilegal frontiera cu pasapoarte romanesti falsificate prin inlocuirea fotografiei. Grigore B., de 26 ani si Sergiu S., de 24 ani si-au procurat pasapoartele falsificate contra sumei de 600 dolari, fiecare. Au apelat la aceasta metoda intrucat cetatenii romani pot calatori in spatiul Schengen fara vize, acest lucru nefiind valabil insa pentru cetatenii Republicii Moldova.
Cei doi sunt cercetati pentru fals privind indentitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
• La P.T.F. Curtici, s-a prezentat pentru iesirea din tara o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu un pasaport bulgaresc. Politistul de frontiera a observat diferentele existente intre persoana din fotografie si cea care s-a prezentat la punctul de frontiera. Din cercetari s-a stabilit ca persoana in cauza este cetatean turc si se numeste Urkmez K. si are 27 de ani. "Acesta a declarat ca a obtinut pasaportul din Bulgaria contra sumei de 200 dolari si dorea sa ajunga in Germania pentru a-si gasi un loc de munca", ne-a mai declarat subinspectorul Robert Iudt, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Frontiera Arad.

N. Oprean - Adevarul

  • Intalnire de gradul III la Arad
Intalnire de gradul III in viziunea unui ciobanCiobanul Traian Crisan a vazut un OZN cu girofar din care au coborat doi extraterestri barbosi si cu ochi oblici, avand "geaca de blugi" si statii de emisie-receptie
Despre straniile cercuri in lanul de grau aparute la Arad in iunie 1994 s-a scris enorm. S-au formulat o sumedenie de ipoteze, dar nici pana in ziua de astazi nu s-a putut admite o concluzie general acceptata sau acceptabila. Despre un moment-cheie al suitei de evenimente s-a vorbit insa foarte putin. Este vorba de o intalnire de gradul III al carei protagonist a fost ciobanul Traian Crisan.
Echipa noastra a investigat sirul de fenomene desfasurate in vara acelui an la Arad. Chiar a doua zi dupa sosirea noastra la fata locului am aflat ca exista un martor-cheie care, chiar in momentul aparitiei cercurilor, a fost protagonistul unei intilniri de gradul III. Nu dupa mult timp aveam sa-l descoperim pe ciobanul Traian Crisan a carui stina se afla amplasata la marginea lanului de grau. Noi am fost primii investigatori civili (ulterior am aflat ca fusese anchetat mai intii de militari) care au stat de vorba cu martorul. Pe atunci, Crisan avea 48 de ani. Era un barbat vanjos, obisnuit cu un trai auster. Avea o educatie sub medie (sapte clase) si era un individ cu un comportament natural, deschis, sincer. Pe atunci se afla, inca sub influenta imediata, puternica, a evenimentelor pe care ni le-a descris intr-un limbaj simplu facand tot timpul asocieri cu fapte din realitatea imediata. Ceea ce ne-a descris poate fi catalogat ca eveniment exceptional. Detaliile de tip stiintific ale intimplarii nu puteau fi descrise de un om cu un bagaj de informatii atat de sumar ca al acestui cioban. Atat evenimentul in ansamblu, cat si anumite detalii denota ca martorul nu a inventat aceste evenimente, ca ne-a spus adevarul, ca a descris ceea ce a vazut el. Dupa stingerea agitatiei provocate de valul evenimentelor, ciobanului i s-a pierdut urma. Unii au spus ca ar fi murit, altii ca a plecat in alta regiune. Un lucru este cert: avem marturia acestui om din care putem constata ca a trecut printr-o experienta neconventionala, chiar halucinanta. Redam mai jos, integral, publicului larg declaratia "nestilizata", de un realism tulburator, a lui Traian Crisan. Iar concluziile le lasam pe seama cititorilor nostri.
"Era om miscator"
"Nu stiu ce afacere-i asta ca n-o aterizat, o stat la vreo 3 metri de grau. Noaptea-s paznic la oi si ziua dorm. S-o intamplat in noaptea de duminica spre luni, la 4 dimineata. M-am dus dupa oi si-o venit o lumina asa ca o luna, dar mult mai mare. Am vazut-o la 3-4 m cand m-am dus dupa oi... Eu serveam masa cand o aparut deasupra baracii (de tabla - n.r. - notele dintre paranteze apartin autorilor) si uite asa umbla tabla (aratand ca era scuturata, supta in sus). A trecut printre cei doi stalpi fara sirme (care flancau baraca). Cum o trecut de baraca aerul s-o mai linistit. Vantul ala mi-o dus si pelerina si palaria prin balarii. Vantu’ o fost asa de tare (mimeaza ca era absorbant) ca m-am trantit, n-am avut de ce sa ma tin si m-am tinut de tufa aia. Ca se vede ca-i rupta si tufa.
Mancam in baraca. Ii furtuna afara, zic, si-mi duce oile. Am iesit afara, m-am dus cinci metri de baraca si-atunci a aparut deasupra me. Atunci era mai sus ca sarmele astea (de inalta tensiune). Cum s-o lasat in jos, tot mai mare (mai puternic) era aerul, eu m-am pus pe burta, sa ma salte sus, nu alta...
Era rotund perfect, am vazut-o de aproape si pe aia doi cu mustata si cu barba se tineau de ele (niste tevi), cum o deschis usa... cat un om era usa. Cum te vad pe dumneata de la 30 de metri, asa l-am vazut pe el... Numa’ pe aia doi i-am vazut eu si restul erau ce miscau capurile. N-or fost mai inalti ca mine (circa 1,65 m), dar parca erau mai plini un pic. Au fost barbati si cam in jur la 40 de ani am zis ca are unul. Barba- ziceai ca-i popa (printr-un gest cu mana indica o lungime pana sub piept). La fata era supt, nu era gras si avea ochii ca si chinezii. O miscat, ma, o miscat. Cand am vazut ca-i om miscator, am zis, ma, daca m-apropii acolo, imi trage un cartus... cine stie ce spioni is. Si m-am dus sa-l scol pe colegu’. Zic, ma, uite ce-am patit, mi-o fugarit oile... Zice: "Nu cred!", da’ eu eram belit tot pe burta, plin de sange"
(si-si descoperi abdomenul aratandu-ne o plaga cat palma).
"Aveau un aparat cu antena, si vorbeau"
"Zgomot a facut ca o sirena de la fabrica, da’ vant o facut ca viscolul in februarie cand viscoleste, da’  mai tare sunau sarmele cand o trecut pe-aici (cablurile de inalta tensiune)... Dupa doua minute, au stat asa ei, s-au orientat cum s-o scoata dintre sarmele alea. Ei erau la trei metri de la grau, la trei metri de la spicul graului in sus. S-o miscat, cand m-o vazut pe mine, s-o dus mai inainte. Ma gandesc... oile nu-s ca oile zbierau. Oile s-or dus, or fugit acasa la om, la a cui is, si cainele s-o ascuns schelalaind sub baraca. Dar oile s-au dus in porumb si-au mancat frunze. Cam doua minute a stat deasupra mea. Si o disparut, ca asa ceva n-am vazut in viata mea si nici nu cred ca mai exista asa ceva. Dupa doua minute o facut ca o bata (jet) de un metru jumatate lungime, gros cat galeata de muls, o flama albastruie, dedesuptul lui, chiar la mijloc. Atunci o pornit in sus, exact ca o sageata o mers in sus, o stins luminile si dupa aia a luat-o asa catre Iratos (spre granita cu Ungaria). Si-apoi am venit la astia linistit, am crezut ca-s la ei oile, intre miei. Ei au stins lumina cand au ajuns la inaltimea turnurilor aprinse (niste cosuri de fum de 80-100 m inaltime situate la circa 1 km de locul intamplarii), si-a stins luminile. Oamenii or avut casti, asa ca la casetofon si un aparat in mana, poate cu ceva mai marisor ca asta (arata reportofonul), cu antena. Si vorbea cu cineva de afara, ca i-am auzit vocea da’ nu stiu ce limba vorbea, italiana n-o fost, in orice caz, ca italiana mai auzisem."

"Inauntru ardea lumina ca-n casa, lumina alba"
"La usa, la iesirea din bolta aia (ca o calota sferica) era ca o terasa si se tineau cu o mana de bara si in cealalta mana aveau aia cu care vorbeau (statie de emisie-receptie?). O avut geaca de blugi pana aici (indicand cu mana pana la brau), de la brau in jos nu am putut sa-l vad. Avea ceva alb aici pe umar (arata umarul drept), un triunghi. Da’ mi-o fost frica, nu m-am apropiat. De marime, cred ca poate fi mai mare cu mult ca roata mare din grau (care avea circa 42 m in diametru!). Daca se lasa pe pamint, eu cred ca-si rupea alea ce se invarteau mereu. Erau puse la bolta aia pe care stateau cu picioarele, ca de-acolo in sus era din sticla sau din plexic, sau ce-o fost.
(Aici, la invitatia noastra deseneaza) - Usa era lateral si se deschidea in afara; albastru in jos; aici (cupola) era albastru si galbui (impartind cupola in patru si indicand doua sferturi opuse, stanga jos si, respectiv, dreapta sus); aici (in varf) avea un girofar cum ii la masina, ca palaria mea, deasupra boltii care era bombata ca o ciuperca si era in trei culori. Jos era ceva din metal. Inauntru ardea lumina ca-n casa, era lumina alba. Elicele le-avea in interiorul bordurii...
Cand s-o ridicat in sus, de la grau in sus, o facut un zgomot de-ai gandit ca pusca ca la tun, ase (bangul sonic?) si s-o dus ca o sageata (la astfel de lumini si zgomote au fost mult mai multi martori asa cum s-a dovedit ulterior). Da’ o flama ca daca s-apropia de grau tot grau’ ardea, poate tot satu’... Paguba n-o facut, decat cand s-o ridicat (atunci a facut cercurile in lanul de grau) ca io m-am dus primu’ cu astia (niste ofiteri de la armata), ca n-o crezut. Dedesupt (obiectul - n.r.) era ca un lighean, dar nu era transparent ca ala de deasupra, era, cred, ca o tabla de aluminiu. Cand era aerul ala, tragea in sus ca-ntr-un vartej"
(de fiecare data a afirmat ca aerul era absorbit in sus si nu impins in jos, ca la elicopter).
"De-atunci oile nu mai vor sa doarma aici"
"Vecinu’ ma enerveaza ca a fost inaintea mea si nu vrea sa zica nimic, ca el o fost acolo, ca-si pazeste gradina, da-i e frica sa spuna, ca-s certat cu el. Nu am mai citit despre asa ceva (OZN-uri) si numa’ o data am mai vazut, dar de la distanta, nu asa aproape ca asta... prin 1968, la Turnu Severin, dar era departe si-atunci au dormit niste tigani care faceau caldari, pe camp, 12 carute. Eu cand l-am vazut am crezut ca-i ceva razboi, vin rusii, ca vine cineva peste noi, ca astia vin si-mi iau oile si dup-aia am zis da-le dracului de oi, imi dau astia in cap, de-aia nu m-am dus dupa ele... m-am ascuns de ei...
Cineva m-o cautat, nu stiu, de la armata ori de la politie, si m-or intrebat ce-am vazut... Eu am 7 clase, am fost mecanic agricol, tractorist 22 de ani la SMA Curtici, am 48 de ani, o fetita care lucreaza la UTA si-s despartit de 10 ani de sotie. La lucruri mecanice ma mai pricep, da’ ce-am vazut nu seamana cu nimic din ce cunosc eu. De-atunci, oile nu mai vor sa doarma aici, nu stiu de ce, s-o bagat dracu-n ele, nu stiu, si dorm pe unde apuca. Ciinele, cum aude ca trece pe strada o masina, fuge de la mine...
(Ne deplasam spre locul unde a fost trintit la pamant. Arata cum s-a tinut de arbust). Palaria am gasit-o la vreo 50 de metri mai incolo, si-n pietrele astea m-am julit, si de-aici m-am uitat dupa ei. Cerul nu era chiar senin, atunci a scapatat Luna, duminica spre luni pe la ora 4. Oile fug ca de lup, pe ele le-o trintit jos. (Ne arata pelerina dusa in grau, deformata de temperatura sau... altceva). Tarcu’ de oi l-o absorbit, sa-l scoata afara nu alta!”

Mircea Aries & Peter Leb - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Radu Nunweiller: "Fotbalistul cu cat e mai inteligent si mai cultivat, cu atat rezolva mai bine situatiile dificile din teren"

Radu Nunweiler vrea metode moderne pentru echipa UTARadu Nunweiller a reusit in scurt timp sa impuna respect in fata textilistilor, aproape toti jucatorii fiind multumiti de modul in care sunt pregatiti de "elvetian". 
Noul tehnician al "Batranei Doamne" isi pune in practica cunostintele dobandite in Elvetia, metodele moderne de antrenament fiind pe placul fotbalistilor.
Dupa noua zile
Au trecut noua zile si antrenorul "Batranei Doamne"si-a putut face o impresie despre potentialul lotului pus la dispozitie de conducerea clubului si, in continuare, este optimist in privinta sanselor de evitare a retrogradarii. "Chiar daca presedinte nu-mi impunea un astfel de obiectiv, nu acceptam in alte conditii", declara in urma cu noua zile Radu Nunweiller. Dupa cum bine se cunoaste, factorul decisiv care l-a determinat sa incheie cu UTA un contract pe doi ani si jumatate a fost proiectul sportiv care i s-a prezentat.
Deocamdata, nu regreta revenirea in tara
Cu toate ca durata contractului cu FC UTA se intinde pe o durata de doi ani si jumatate, Radu Nunweiller are sanse mici sa antreneze echipa aradeana in esalonul secund, in cazul unei retrogradari. "E greu sa faci performanta altundeva decat in liga nationala", a spus Nunweiller VI. "Tot la fel de greu de spus este daca voi regreta intoarcerea in fotbalul romanesc. Voi vedea la finalul campionatului", sunt cuvintele noului tehnician al "Batranei Doamne".
Nunweiller despre presa
Imediat dupa sosirea in tara, pe aeroport, Radu Nunweiller s-a pus cu amabilitate la dispozitia reprezentantilor mass-media. Mai mult, "elvetianul" a acceptat sa discute cu presa si in momentul cand a descins la club, inainte de a face cunostinta cu membrii Consiliului de Administratie. Noul antrenor al UTA-ei a afirmat ca are o impresie buna despre presa, atat de necesara intr-o lume civilizata. "Daca doresti sa fi laudat de presa cand ai rezultate, atunci trebuie sa accepti sa fi si criticat", a spus Nunweiller, acesta cunoscand foarte bine puterea si rolul presei.
Cantonament piperat
Conducerea textilista a dorit sa le ofere jucatorilor si tehnicienilor cele mai bune conditii in care sa efectueze pregatirea centralizata de iarna. Pentru ca totul sa fie OK, Calin Chisbora a ignorat pretul piperat pentru o sedere de zece zile la Bazna. Spre exemplu, o camera dubla in respectiva statiune costa 70 de Euro, iar pretul intregului sejur se ridica la aproximativ 15 000 de Euro. Acest lucru nu l-a impresionat prea tare pe Nunweiller, "elvetianul" nefiind adeptul cantonamentelor. "Nici nu ma pot gandi la o paralela cu ceea ce era la Lausanne. Trebuie sa ma adaptez la posibilitatile de aici. Cand antrenam la Lausanne, incepeam pregatirile cam in aceeasi perioada cu echipele romanesti, si tot cu cateva zile in munti. Dar timpul ni-l petreceam cu alte lucruri. Faceam schi fond si alte activitati de iarna. Pe 17 ianuarie eram deja plecati in America de Sud, in Insulele Mauritius sau in Insulele Seychelles", sunt cuvintele lui Nunweiller VI.
La fel ca Rubinacci
Din punct de vedere al alimentatiei fotbalistilor, Radu Nunweiller se aseamana cu fostul antrenor al UTA-ei Lorenzo Rubinacci, ambii fiind impotriva consumului de carne de porc si ciorbe. "Alimentatia e un aspect ce tine de mentalitate, pentru ca fotbalistii trebuie sa fie constienti de sacrificiile impuse de meserie", a spus Nunweiller.
Amatorii de discoteci amenintati
Radu Nunweiller nu este adeptul nici a cantonamentelor dinaintea jocurilor oficiale. Cu toate acestea, este posibil ca jucatorii sa fie cantonati dupa ce "elvetianul" va mai avea o discutie in acest sens cu conducerea clubului. "Nu are rost sa facem cantonamente. Eu vad imediat daca un jucator este apt. Cine nu se conformeaza va avea mult de suferit", a mai spus antrenorul textilist. Cei care sunt amatori de discoteci isi pot luat adio de la viata nocturna. "Nu poti sa mananci mici si gratare, cum face un om obisnuit sau sa mergi noaptea la discoteca", sunt cuvintele lui Nunweiller.
Utistii au un moral scazut
Radu Nunweiller vrea, dupa ce-i va cunoaste bine pe fotbalistii sai, sa-i ajute sa se dezvolte si ca oameni, nu numai ca sportivi. "Ma gandesc sa aplic anumite teste psihologice pentru a le cunoaste mentalitatea, motivatia, cat de mult sunt atasati de culorile clubului. Vreau sa vad daca sunt multumiti sa incaseze bani si sa fie recunoscuti atunci cand ies pe strada sau au ambitia de a reusi in cariera. Deocamdata, constat ca au un moral foarte scazut", este de parere Nunweiller.
Cauza?
"La club avem un psiholog care se ocupa de echipa, asa cum se intampla, de altfel, la toate cluburile profesioniste. Din pacate, jucatorii nu inteleg inca rolul acestuia si-l iau in deradere. Ei trebuie sa stie insa ca in fotbalul de performanta aceste detalii sunt foarte importante", a explicat Radu Nunweiller de ce jucatorii nu au un moral tocmai bun.
Abonament la teatru si biblioteca
In timpul campionatului, inainte cu o zi de partida oficiala, textilistii erau dusi sa vizioneze un film la cinematograf. Si noul antrenor al UTA-ei doreste sa construiasca la echipa sistemul de valori existent in strainatate, prin culturalizarea fotbalistilor. "Un jucator trebuie sa aiba si alte centre de interes decat fotbalul. El are mare nevoie de o mai vasta cultura generala. Cu cat e mai inteligent si mai cultivat, cu atat rezolva mai bine situatiile dificile din teren", a spus Nunweiller. "Voi afla carora dintre elevii mei le place sa citeasca, cine vrea sa invete limbi straine si cui ii place sa mearga la muzee sau la teatru. Am sa-i ajut in aceste directii. Am nevoie de oameni inteligenti, bine pregatiti. Asa vor reusi in viata", crede Nunweiller VI.

Daniel Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]