Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad iti aduce Aradul si mai aproape !

In curand Virtual Arad in colaborare cu Radio Televiziunea Arad va transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei" intr-un format extins.
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Vineri, 20 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • De Ziua Mondiala a Refugiatului, Centrul de la Horia... nu are ce sarbatorii !

Centrul de refugiati de la Horia nu are locatariDe mai bine de trei ani, o cladire goala, ultramoderna, este pazita de personal calificat si de camere video
In fiecare an, pe data de 20 iunie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Refugiatului.
Pana in anul 2001, multe tari din lume obisnuiau sa declare Ziua Refugiatalui la diferite date. Dar, in anul 2001, Organizatia Natiunilor Unite a reusit sa unifice aceasta practica, si de atunci Ziua Mondiala a Refugiatului se sarbatoreste pe 20 iunie.
Sarbatorirea primei Zile Internationale a Refugiatului in 2001 a coincis cu aniversarea a cinci decenii de la adoptarea Conventiei din 1951, de la Geneva, privind drepturile refugiatilor.
Ziua Mondiala a Refugiatului
"Daca inainte de 1990 se vorbea mai mult despre refugiatii Romaniei, astazi comunitatea internationala descopera o Romanie, gazda pentru refugiati, pregatita sa isi asume angajamentele internationale. Din acest punct de vedere, experienta noastra in munca cu refugiatii este una speciala, deoarece atitudinea si actiunile noastre in materie sprijina cunoasterea nemijlocita a situatiei cu care se confrunta refugiatii aflati intre durerea de a-si parasi casa si necesitatea de a supravietui intr-o tara straina", spune Marian Zlotea, presedintele Asociatiei "Tineretul Roman pentru Natiunile Unite".
O declaratie intr-adevar emotionanta, insa singurii care "supravietuiesc" in centrul de refugiati de la Horea sunt angajatii.
Chiar daca am scris de nenumarate ori despre inutilitatea acestui centru si despre suma de peste 800 de mii de euro investita in cladirea respectiva, se pare ca nimeni nu se sesizeaza.
Inutilitatea Centrului de Refugiati de la Horea
De aproape trei ani, centrul sta gol insa, fiind pazit de personalul care asteapta sosirea primilor cetateni straini, care nu mai vin.
A fost vizitat si de reprezentanti ai Ministerului de Interne.
In toate ziarele si pe toate posturile de televiziune au aparut stiri despre cat de modern si frumos este Centrul de la Horea, insa degeaba.
Constructie moderna dar nelocuita S-a luat la un moment dat in calcul repartizarea unei parti a acestuia Politiei de frontiera. 
Multi cetateni prinsi in zona de frontiera ar fi putut fi cazati la Horea pana la definitivarea cercetarilor si stabilirea identitatii acestora.
Pentru ca nu are unde sa-i "cazeze", Politia de frontiera trebuie sa-i cerceteze in stare de libertate.
Ramanand fara bani, cetatenii straini isi incearca din nou norocul la frontiera, fiind de cele mai multe ori prinsi a doua oara in mai putin de 24 de ore.
Centrul de la Horea nu a cazat pana acum pe nimeni.
Monitoare, camere video si personal calificat asigura paza acestei cladiri care sta nefolosita, fara sa fie utila comunitatii aradene.
Prefectul se arata neputincios
Chestionat in aceasta privinta, prefectul Dan Ungureanu se arata neputincios in fata deciziilor care vin de pe Malul Dambovitei. "Este foarte bine ca presa semnaleaza acest aspect. Poate asa voi reusi sa sensibilizez Bucurestiul sa faca ceva cu centrul de la Horia. Ministrul Rus cunoaste foarte bine situatia" a precizat Ungureanu.
Desi s-au facut numeroase sesizari iar ministrul Ioan Rus a primit informari peste informari, Centrul ramane in continuare gol, dar bine pazit.
Asta in timp ce, spre exemplu, sute de studenti se inghesuie cate patru cinci intr-o singura ca- mera.
Fara a gresi, putem spune ca cei peste 800 de mii de euro s-au aruncat pe apa Sambetei. La fel ca multe alte investitii facute doar pentru ca trebuiau sa fie facute, fara a se tine cont daca au sau nu utilitate practica.

Claudiu Oprean & Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Social-democratii declara ca lucreaza pentru varstnici

Secretarul executiv PSD - Rodica Borza cere transport gratuit pentru pensionariRodica Borza cere transport public gratuit pentru pensionari
Secretarul executiv al PSD, Rodica Borza, a facut cunoscuta una dintre cele mai recente initiative de hotarare de Consiliul Local, proiect care ii apartine, prin care propune instituirea calatoriilor gratuite pe tramvaie pentru toti pensionarii cu limita de varsta si pensie mai mica de patru milioane de lei lunar.
Potrivit declaratiilor acesteia, hotararea este rezultatul unor discutii care au avut loc in prezenta reprezentantilor pensionarilor si a primarului Dorel Popa, prin care s-a incercat rezolvarea problemelor acestei categorii sociale, legate de situatia materiala grea cu care se confrunta.
Principalul obstacol in punerea in practica a hotararii este numarul celor care vor beneficia de prevederile ei si, implicit, masura in care va fi afectata compania de transport. "Se vor legitima cu buletinul de identitate si talonul de pensie si vor primi o legitimatie de calatorie.
Selectia va fi facuta de un Birou infiintat special, cu un reprezentant al primariei si trei-patru pensionari, care au anuntat ca vor lucra gratuit. Proiectul de hotarare a fost inregistrat, trebuie sa astepte 30 de zile si apoi va intra pe rol, in dezbaterea Consiliului.
Vom vedea atunci cum va fi afectata si Compania de Transport Public"
, a precizat Rodica Borza.

Mihaela Iancu - Observator

  • Aeroportul Arad se modernizeaza

Directorul Aeroportului Arad - Lucian Athanasiu asteapta noi fonduri pentru investitii"Zilele trecute am avut placuta surpriza sa constat ca am fost cuprinsi in planul national de dezvoltare a transportului de interes national si european, conform legii 203 din 16 mai a.c. 
Este un pas important pentru noi, avand in vedere ca un numar de cinci aeroporturi au ramas pe dinafara. 
Asa, putem spera in continuare la obtinerea unor fonduri pentru investitii, care ne sunt mai mult decat necesare",
ne-a declarat Lucian Athanasiu, directorul Aeroportului International Arad.
In alta ordine de idei, astazi are loc finalizarea verificarilor la reglajul unui emitator de semnale prin care avioanele vor fi ghidate spre pista. 
Investitia apartine S.C. Romatsa S.A si va creste gradul de siguranta al zborurilor.
Odata cu finalizarea lucrarilor la iluminatul pistei, cel mai devreme in cursul anului viitor, gradul aeroportului va creste de la I la II. 
Avioanele vor putea ateriza in conditii meteo mai putin prielnice si nu vor mai fi dirijate spre alte aeroporturi.
In continuare, se incearca atragerea de fonduri pentru prelungirea pistei aeroportuare, dupa ce Ministerul Transporturilor si-a retras finantarea. "Vom avea o intalnire cu reprezentantii Comisiei pentru programe Phare, care analizeaza proiectele in lucru si vom afla atunci daca mai putem obtine alte fonduri, pe langa cele de la Terminalul Cargo. Noi avem documentatia si vom participa la licitatia pentru proiectele de infrastructura mare. Lucrarea este evaluata la noua milioane de dolari. Din fonduri Phare am putea obtine cinci milioane de dolari, iar restul de bani vor veni din contributia ministerului si a CJA", ne-a mai informat dl. Athanasiu.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Suferinte pe canicula

Medicul ORL Voicu Vagalau face recomandari pentru perioada canicularaMedicii orelisti aradeni sunt confruntati in fiecare vara cu un asalt al celor care acuza afectiuni ale urechilor, datorate unor factori de influenta din bazine.
Dr. Voicu Vagalau, seful sectiei de specialitate din Spitalul Municipal Arad, a explicat ca, inainte de a incepe o cura de baie la strand, fiecare persoana care a avut probleme din domeniul ORL ar trebui sa urmeze un consult medical de specialitate, care sa indeparteze dopurile de ceara sau tegument din urechi si sa stabileasca in ce conditii omul se poate bucura de binefacerile oferite de bazin.
Apa din stranduri favorizeaza dezvoltarea unor germeni in zona urechilor, care pot provoca otite de sezon.
Aparatele de aer conditionat, care aparent indulcesc chinurile generate de canicula, sunt o alta sursa de disconfort si suferinta.
Dr. Voicu Vagalau spune ca aparatura de aer conditionat din incaperi sau autoturisme poate provoca probleme de natura fizica sau chiar chimica.
Aerul conditionat provoaca si modificari chimice ale mucoasei nazale, care produc asa-numita alergie la frig, cu stranuturi, inflamatii ale nasului si chiar ale ochilor.
Solutia ar fi expunerea treptata la frig si utilizarea de aparatura de conditionat aerul de ultima generatie, cu filtre pentru polen si alte corpuri straine ce pot agrava simptomatologia afectiunilor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Castelul de la Savarsin isi primeste oaspetii

In absenta Regelui, Castelul de la Savarsin poate gazdui turistiDupa ce a fost redat Regelui Mihai, Castelul de la Savarsin a iesit, o perioada, din circuitul turistic. Acum, insa, cei care doresc pot sa viziteze proprietatea regala fara probleme, ba chiar pot servi masa sau inopta la Savarsin. Meniurile servite sunt traditionale romanesti, dar, daca turistul doreste un gratar, i se poate prepara indata.
Dupa ce a fost preluat de catre Casa Regala, Castelul din Savarsin a intrat intr-o perioada de lucrari de modernizare. Mobila din castel, la care regele Mihai a renuntat, a fost incarcata in TIR-uri si transportata la Olanesti, la Regia Protocolului de Stat. 
Cum nu a existat interes pentru ca mobila sa ajunga in stare buna, aceasta s-a dezmebrat. Oamenii locului a spus ca aceasta a fost depozitata intr-o magazie si ca s-a degradat. 
Dupa evacuarea mobilierului, au inceput lucrari de reconstructie. Parcul din fata castelului va fi refacut dupa cum arata acum mai bine de 50 de ani. Au fost taiati brazii din fata, a fost taiata vegetatia care nu a existat in planurile originale ale castelului.
Apoi, castelul a fost redat circuitului turistic. Acesta se poate vizita, iar turistii care doresc sa ramana mai mult timp, pot innopta aici, cu conditia ca adevaratul proprietar, Regele Mihai, sa nu fie la Savarsin. Aici functioneaza patru camere in regim de hotel. Doritorii pot servi si masa la castel.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]