Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 20 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Indiferenta a facut ca numarul celor prezenti la urne sa fie redus

Senatorul Nicolaescu si  ministrul Ilie Sarbu au votat la AradAradenii nu au rupt gura targului, dar nici nu s-au facut de ras
In urma centralizarilor, partiale, facute la sectiile de votare din judetul nostru, aradenii care au trecut sambata si duminica pe la urne au fost relativ putini. 
Daca sambata, conform unor date preluate de la Biroul Electoral Central, aradenii s-au prezentat la vot in proportie de 12,67%, in timp ce media pe tara a fost 14,29%, duminica prezenta a fost mult mai buna. 
Pentru a nu va furniza date inexacte, preferam ca in editia noastra de maine sa va prezentam datele concrete ale prezentei aradenilor la vot. 
In Arad, Referendumul pentru votarea noii Constitutii s-a desfasurat in conditii foarte bune. 
Din informatiile pe care le detinem, nu au fost inregistrate nici un fel de probleme sau nereguli. 
Cu o singura exceptie, presedintele sectiei de votare 134 a trebuit inlocuit din motive de sanatate, suferind o cadere brusca de tensiune arteriala. 
La datorie, adica pe la sectiile de votare din judet, s-au aflat Dan Ungureanu si Florin Remetan, prefectul, respectiv subprefectul judetului Arad, care pe parcursul celor doua zile au facut mai multe inspectii in multe din satele si comunele din judet, pentru o varificare cat mai aprofundata si pentru a interveni in cazul in care s-ar ivi unele probleme. 
Sambata dimineata, la putin timp de la deschiderea urnelor, la sectiile de votare la care sunt arondati, si-au facut aparitia personalitatile municipiului sau judetului. 
De mentionat este faptul ca la Sectia de votare nr. 1 - Liceul Economic si-a exprimat votul domnul Ilie Sarbu, ministrul agriculturii, reprezentantul guvernului care raspunde de judetul nostru. 
Tot aici, au mai votat si Dorel Popa, primarul Aradului si presedintele organizatiei judetene a PSD, precum si parlamentarii Sergiu Nicolaescu si Mihaela Muraru Mandrea. 

Monica Gaicean - Agenda zilei

  • Munca la negru este in crestere

Unele firme de constructii folosesc munca la negruIn ultimele 9 luni ale acestui an, Inspectoratul Teritorial de Munca Arad a depistat 420 de persoane care nu aveau contract de munca, iar patronii au fost amendati.
Sumele incasate din amenzi se ridica la valoarea de 6 miliarde din care 2.600.000.000 de lei sunt doar pentru munca fara forme legale.
Inspectorul sef al ITM Arad Liviu Crisan sustine ca numarul firmelor care folosesc muncitori la negru sunt in special in domeniul constructiilor dar si in domeniul forestier.
Aici, situatia angajatilor poate fi verificata mai greu.
"In padure nu avem cum sa-i surprindem la munca. Sa ajungem la parchet acolo unde lucreaza ei trebuie sa apelam la patronii lor. In acea zi fiti siguri ca nu gasim pe nimeni fara forme legale" declara inspectorul sef al ITM, Liviu Crisan.
Acesta spune ca numarul verificarilor pe aceasta tema sunt in crestere mai ales ca la sediul institutiei pe care o conduce se primesc zilnic mai multe reclamatii.

L.B. - Buletinul de Arad.

  • Greva la Registrul Auto

La Registrul Auto filiala Arad munca va fi intrerupta timp de o ora si jumatateAngajatii Registrului Auto Roman, filiala Arad, se raliaza unei miscari de protest a colegilor lor din intreaga tara, care vizeaza majorari salariale pentru toti angajatii. 
Conducerea institutiei, respectiv directorul Nicolae Aanitei a incercat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa-i calmeze pe angajatii de la Registrul Auto aradean, dar fara sanse de reusita. 
"Eu nu am fost de acord cu greva si am avut o discutie cu angajatii. Le-am comunicat situatia, dar nu am primit pana acum (n.r. ieri) nici un raspuns. In mod normal trebuiau sa-mi comunice si mie ce hotarare au luat, pentru ca maine este deja prea tarziu" spune Nicolae Aanitei, directorul Registrului Auto Roman din Arad. 
De cealalta parte, angajatii sunt nemultumiti de retributiile salariale si cer, la primul si cel mai important punct de pe lista revendicarilor, majorarea salariului minim la 100 de euro, cat este la nivel de ramura in domeniul transporturilor. 
Revendicarile sindicalistilor sunt cat se poate de intemeiate, deoarece, din informatiile noastre, un angajat cu studii medii castiga la ora actuaia aproximativ trei milioane de lei, iar daca mai are si un copil de crescut este greu de crezut ca se va descurca in iarna care vine. 
Contactat telefonic, liderul sindicalistilor din cadrul Registrului Auto din Arad, Octavian Gliga, a precizat ca angajatii vor intra maine in greva de avertisment. 
"Revendicarile noastre sunt, toate, de natura salariala. Noi am cerut, in primul rand, cresterea salariului minim. Domnul Aanitei a spus ca nu este oportuna greva si ii intelegem pozitia datorita posturii in care se afla" a precizat Octavian Gliga. Acesta a spus ca greva de avertisment va fi declansata maine, intre orele 7.30 si 9.00. 
"Populatia nu va fi afectata decat sub aspectul unei intarzieri de o ora si jumatate. Deci, nu se va reduce numarul de masini care intra in lucru, deoarece noi vom sta pana terminam" a mentionat Gliga. 
Daca revendicarile salariale ale angajatilor Registrului Auto nu vor fi solutionate sindicalistii vor declansa actiuni de protest mai ample.

Orlando Toader - Ziarul Transilvania

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Sintea Mare

La Sintea Mare odata cu instalarea noii centrale a fost inlocuita si vechea retea de distributie - Virtual Arad News (c)2003In data de 16.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Sintea Mare cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 210 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 97 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Sintea Mare se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceasta unitatate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Sintea Mare, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Sintea Mare este: 357000-357205.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Tragedie in Micalaca

Sub viaductul de la Micalaca o tanara de 18 ani a fost lovita de trenO tanara de 18 ani a fost zdrobita de tren pe linia ferata de sub podul de la Micalaca, intre biserica Maranata si dispeceratul Companiei de Transport Public. Ieri dimineata, in jurul orei 10, un gardian i-a anuntat pe cei aflati la dispeceratul CTP ca intre liniile ferate se afla o persoana accidentata mortal.
"A fost groaznic, un picior i-a fost taiat si apoi a fost tarata aproximativ 10 metri, mai sunt si acum bucati din craniu. Au venit de la Politia TF cu militarii si au blocat linia, doua ore au lucrat sa curete aici", ne-a declarat un martor. 
Butnariu Alina avea 18 ani si era din satul Monorostia, Barzava. 
Langa linia de tren s-a gasit si poseta, victima avand asupra ei buletinul, abonamentul de tren si cateva obiecte de uz personal. 
Martorii ar putea da informatii care sa stabileasca daca a fost vorba de accident sau sinucidere.

Marinela Barla - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]