Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 21 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Credinciosii catolici au sarbatorit Pastele

Credinciosii catolici au sarbatorit InviereaLa sfarsit de saptamana, credinciosii de rit catolic au sarbatorit Sfintele Sarbatori de Pasti. Urmeaza saptamana luminata, o saptamana a bucuriei si a luminii, cand oamenii se odihnesc, baietii stropesc fetele cu parfum, iar tinerii merg la cei batrani, cu pasca. De Pasti, se spune ca Necuratul isi pierde curajul. 
Potrivit legendelor romanesti, pamantul ar sta sprijinit pe sase furci de ceara si Necuratul ar roade din ele ca sa rastoarne pamantul. Furcile roase se refac pe masura ce Aghiuta le mesteca mai cu foc si el tot roade si roade
De Pasti, atunci cand Necuratul vede ouale rosii ale crestinilor isi pierde curajul.
In aceste zile incarcate de fior sfant, sarbatoarea Invierii Domnului sa va bucure sufletul si sa va aduca sanatate si impliniri! 
Fie ca lumina Invierii lui Hristos sa va faca mai buni si mai generosi!

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Specialistii timisoreni sustin reabilitarea Podului Traian

Podul Traian ar putea fi reabilitat - Virtual Arad News (c)2003Podul Traian a reprezentat subiectul mai multor discutii intre autoritătile locale, dat fiind faptul că termenul de garantie al acestuia a expirat. Punandu-se chiar problema desfiintarii lui, experti tehnici MLPAT din Timisoara au tinut sa-si prezinte punctul de vedere, sustinand ca uzurile la structura podului nu reprezinta nici un pericol, aceasta putand fi reabilitata.
Prof. dr. ing. Radu Bancila de la Universitatea "Politehnica" Timisoara si expert tehnic MLPAT - poduri, afirmă: Podul Traian constituie un monument de artă inginerească. 
"Construit intre anii 1910-1913, podul a supravietuit la doua razboaie mondiale. Conceptia constructiva a structurii este deosebit de ingenioasa.
Stim ca exista o expertiză a podului a carei concluzii sunt nefavorabile. Cu toate acestea, consideram că reabilitarea podului este posibila, necesara si oportuna, lucru subliniat de o serie de specialisti din tara si strainatate, care au vazut lucrarea, cum sunt: dr. M. Tschumi , presedintele Comisiei de poduri din cadrul Uniunii Internationale a Cailor Ferate, consilier ministerial I. Woser, din Ministerul de Interne al Bavariei si multi altii".
Specialistii timisoreni propun oficialitatilor aradene o discutie pe aceasta tema.

M. Popescu - Adevarul

  • Microbuze creditoare

Unele societati de turism imprumuta calatorii cu valuta Politia de frontiera din Arad a continuat actiunile de control cu cadre sub acoperire, pe cursele internationale de transport de persoane. Actiunea are ca scop depistarea firmelor care, pentru a facilita iesirea din tara a unor calatori ce nu detin suma minima in valuta, imprumuta bani, turistii ii arata la controlul in vama, iar creditorul ii recupereaza in Ungaria. Aparent, totul ar fi in regula, pentru ca banii nu se dau cu dobanda, in realitate se permite iesirea din tara a unor cetateni romani fara mijloacele banesti pentru a se intretine in strainatate, majoritatea dintre ei vizand munca la negru in Occident. 
La inceputul acestei luni, un politist de frontiera s-a infiltrat printre pasagerii unui autocar care mergea la Budapesta. La iesirea din zona Statiei CFR Arad, soferul a inmanat calatorilor 1750 euro, pentru a fi aratati la controlul din Vama Nadlac. Dupa controlul vamal, ofiterul si-a declinat identitatea. Au fost adunate declaratii de la pasagerii care au primit valuta, iar firma respectiva a fost propusa pentru ridicarea licentei de transport, deoarece nu e afla la prima abatere. 
In noaptea de duminica spre luni, o alta firma de transport international de persoane a intrat in vizorul politiei de frontiera. La solicitarea unor calatori, care nu aveau banii necesari, patroana firmei le-a spus ca soferul le va imprumuta banii pina ce trec de vama. Creditarea turistilor a fost depistata tot cu politisti deghizati, iar firma de transport risca sa ramana fara licenta. 
Politistii de frontiera vor continua aceste controale pentru a stopa fenomenul eludarii legislatiei privind obligativitatea detinerii unor sume in valuta la iesirea din tara cat si pentru testarea integritatii profesionale a propriilor angajati din frontiera. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Scandalul "Parktronic" ia o turnura ciudata la Arad. Fost deputat actionat in judecata pentru vatamare corporala

Deputatul PNL - Mihai Calimente dat in judecata de un angajat ParktronicScandalul "Parktronic" din Arad a ajuns intr-o noua etapa. Vicepresedintele PNL, Mihai Calimente, fost deputat CDR in legislatura trecuta, a declarat ca a aflat din surse ale lumii interlope ca a fost dat in judecata de catre un angajat al firmei "Parktronic". Calimente a spus ca i se imputa ca ar fi rupt mana acestuia, dar ca este o inscenare la adresa sa, pentru ca a criticat dur sistemul de parcare si s-a hotarat sa-l dea in judecata pe primarul Dorel Popa, pentru ca "isi bate joc de aradeni".
Mihai Calimente a adus acuzatii grave la adresa primarului Dorel Popa, a viceprimarului Voicu, sugerand, la un moment dat, chiar ca ar fi vorba de lucruri necurate. 
Se pare ca, pentru Calimente, critica a fost constructiva, dar paguboasa. El a protestat, in urma cu aproape trei saptamani, impotriva faptului ca parcometrul a fost racordat la casa unde locuieste, fara sa i se ceara aprobarea proprietarului. 
In iarna, a constatat ca in fata casei au fost aplicate marcari cu vopsea, de catre "Parktronic". In urma cu o saptamana, masina fratelui sau venit din strainatate acasa a fost la un pas de a fi blocata in fata casei. Calimente se simte acum amenintat, mai ales ca a aflat ca este acuzat in instanta ca a i-ar fi rupt mana angajatului de la "Parktronic". 
El a spus ca barbatul respectiv "are fisura la mana, dar cu mana respectiva a ridicat gheara de 40-50 kg, a pus-o in masina si a urcat la volan. El a condus masina cu aceeasi mana pe care eu i-as fi rupt-o"
Mihai Calimente s-a hotarat sa-l dea in judecata pe primarul Dorel Popa pentru ca "este cel mai bun avocat al sistemului de parcare. Este solidar cu aceasta firma. Nu aplica hotararile judecatoresti si nici cele ale consiliului local".
In iarna, masina proprietate personala a deputatului Calimente - un Opel Corsa - a fost obiectul unei vandalizari, fiindu-i spart parbrizul si un geam lateral. Proprietarul banuia ca angajatii "Parktronic" au fost autorii. 
El a povestit ca, in urma cu o saptamana, fratele sau plecat in strainatate s-a intors pe meleagurile natale. Acesta a scos masina din curtea casei lui Calimente, dar a lipsit cateva minute, timp in care angajatii "Parktronic" deja erau pe punctul de a-i bloca rotile masinii. Apoi a inceput scandalul.
Totul se intampla peste drum de Spitalul matern, la ora pranzului si erau multi martori. "S-a adunat lumea ca la urs. Probabil ca am discutat pe un ton ridicat", crede Mihai Calimente. 
El a precizat ca un angajat al "Parktronic" - se pare ca este cel care l-a dat in judecata, pentru ca i-ar fi rupt mana - pusese gheara langa roata masinii si dorea sa o fotografieze. Calimente a luat gheara si a mutat-o. Dupa ce scandalul s-a desfasurat pe parcursul a catorva minute, sub ochii a doi bodyguarzi ai firmei de paza, angajatul "Parktronic" a luat gheara in mana si a urcat-o in masina. Apoi a plecat. 
Mihai Calimente a povestit ca i-a amenintat pe cei de la "Parktronic" ca va chema Politia. In acest timp, fratele sau a plecat cu masina, ca sa-si cumpere tichete de parcare pentru doua zile, tocmai pentru a nu da amploare conflictului.
Nu a trecut prea mult timp de la acest incident si Calimente a fost informat de catre surse din lumea interlopa ca este dat in judecata pentru ca i-ar fi rupt mana angajatului "Parktronic". "Este greseala firmei «Parktronic». Domnul respectiv se afla in timpul serviciului. Deci, firma «Parktronic» trebuia sa ma dea in judecata. Daca l-as fi agresat, as fi recunoscut barbateste", a incheiat deputatul.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Un punct mic pentru orgoliul unei echipe pe masura.Universitatea Craiova – FC UTA 1-1 (1-1)

Faza fierbinte din meciul cu Universitatea CraiovaStadion: "Ion Oblemenco", teren: moale, timp: racoros, spectatori: 15000.
Au marcat: Miclea 16’ / Njock 5’
Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada, Stancu – Miclea (Badea 36’), Bundea, Plesan, Sava (McBreen 67’) – Savu (Lutu 54’), Stoianof.
Antrenor: Sorin Cirtu
UTA: Bogdan – C. Luca, Botis, Baldovin, Dragomir – R. Marginean (Fritea 30’ – Stefaliga 65’ – Chitescu 84’), C. Panin, Ianu, Panaitescu – Njock, Manta.
Antrenor: Constantin Pana
Arbitri: A. Tudor – A. Vidan, D. Bargaoan.
Arbitru de rezerva: Costel Rusu
Observatori: Sorin Satmari, Nicolae Rainea.
UTA a facut o figura frumoasa in fata Universitatii Craiova si ne-a facut inca o data sa regretam punctele pierdute usor acasa in acest retur. Cu putina sansa, utistii puteau sa se intoarca cu trei puncte din confruntarea cu juvetii si sa dea, din nou, de doi bani speranta suporterilor aradeni.
Dupa trei victorii consecutive, poate ca "alb-albastrii" se asteptau sa intalneasca o formatie resemnata deja, cu gandul la matineul din sezonul urmator. Nu a fost deloc asa, aradenii luptand ca intr-o finala de cupa, jocul lor defensiv fiind favorizat de ploaia incapatanata care s-a abatut asupra Baniei, dar si de lipsa de inspiratie la constructie a craiovenilor.
In debutul intalnirii, camerunezul Njock profita de faptul ca portarul Guso nu se intelege cu propriii fundasi, semn ca in apararea Craiovei nu se vorbeste aceeasi limba si deschide scorul in minutul 5. Mijlocul Universitati, lipsit si de aportul lui Badea, cu Bundea jucand prima data la constructie pare lipsit de inspiratie, izolandu-i pe atacantii Savu si Stoianof. Numai Sava a incercat, in minutul 7, vigilenta lui Bogdan, insa acesta a fost la post. La numai doua minute, utistii puteau sa isi apropie victoria, cand Manta, care a evoluat excelent pe post de servant, il angajeaza foarte bine pe Njock, acesta il dribleaza pe Guso, intra insa in unghi si faza se stinge. Dupa un sfert de ora, Sava executa bine o lovitura libera de la 18 m pozitie centrala, dar mingea ocoleste de putin vinclul portii aradene. Aceasta ocazie a prefatat egalarea, cand acelasi fotbalist centreaza excelent de pe stanga pentru lovitura de cap a lui Miclea.
Dupa gol, oltenii nu au mai fortat prea mult, si au dat impresia ca temporizeaza, ocaziile de gol fiind foarte putine in prima parte. Nici introducerea lui Badea in teren nu a avut darul sa limpezeasca lucrurile. Acesta prinde insa in minutul 39 un sut extraordinar scos de Bogdan in corner. Si in a doua repriza inclestarea a fost acerba, nici una dintre formatii neimpacandu-se cu rezultatul de egalitate inscris pe tabela de marcaj. Oltenii au o serie de lovituri libere, dar Papura si Badea le-au executat fie pe mijlocul portii, fie peste. Panin, Njock si Manta au fost la un pas de gol, dar rezolva pe rand Guso, Papura si sansa, la sutul fostului atacant al Universitatii mingea trecand pe langa vinclu. Finalul apartine Universitatii, care, inviorata de introducerile pe teren ale lui Lutu si McBreen, trece in trei randuri pe langa gol.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]