Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 21 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • BOS taie cea mai "grea" panglica inaugurala

Firma Bos Automotive va fi inaugurata Conducerea Zonei Libere Curtici-Arad are in aceste zile agenda de lucru foarte incarcata.
Astazi si maine, BOS Automotive  (societate cu cea mai mare investitie din judet) isi va inaugura firma in prezenta oficialitatilor de la diverse ministere, a autoritatilor locale si a reprezentatilor sai din Germania.
Tot in aceste zile si tot pe platforma Aeroport, firma Globus, veche cunostinta a ZLC (are un depozit si un restaurant pe platforma Curtici), a inceput constructia unui depozit considerat cel mai modern depozit din Zona Libera si unul dintre cele mai tari din Arad.
In data de 6 iunie, administratia zonei va organiza o licitatie de concesionare pentru care exista deja trei pretendenti, care doresc terenuri atat pe platforma Curtici cat si pe platforma Aeroport.

A. Barbu - Observator

  • Constantinii si Elenele din centrele de zi sunt sarbatoriti astazi de colegii lor

De Sfintii Constantin si Elena si varstnicii sarbatoresc - Virtual Arad News (c)2003Sarbatoarea de azi, "Sfintii Mari Imparati Constantin si Elena", e un prilej pentru Directia de Asistenta Comunitara din cadrul Primariei sa organizeze in cateva centre de zi, pentru varstnicii din oras, mai multe actiuni.
Astfel, incepand cu ora 12, la centrul de zi din Aradul Nou, toti membrii care poarta numele de Constantin si Elena vor fi sarbatoriti de ceilalti, prieteni din centru, prin oferirea de ceai si gogosi.
Pentru pensionarii care isi serbeaza astazi onomastica si frecventează centrul din Micalaca, va fi organizat un mic spectacol, oferit de corul centrului, incepand cu ora 16.
Tot in centrul din Micalaca, maine va avea loc, intre echipe de jucatori formate din membrii centrului, un concurs de remy.
Pe castigatori ii asteapta premii surpriza.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Imprumut pentru hoti

Politistii au aflat de furt inaintea pagubitului - Virtual Arad News (c)2003O familie din judetul Arad a avut surpriza sa afle de la politisti ca a fost pradata de 100 de milioane de lei, bani creditati de la CEC si pe care-i tinea ascunsi intr-un dulap din casa, transmite Mediafax.
Banii au fost furati din casa familiei Manea de trei persoane din localitate, care aflasera de banii imprumutati.
Cei trei si-au pandit vecinii pana cand au plecat de acasa, au intrat in locuinta si au cautat banii, care erau ascunsi intr-un dulap din dormitor.
"Au mers cu banii la Arad, unde au cheltuit intr-o singura zi aproape 60 de milioane de lei.
In curtea casei unuia dintre hoti au fost gasite ascunse aproximativ 30 de milioane de lei, iar cei trei au recunoscut ca l-au furat pe vecinul lor",
a declarat Petru Marian, seful Postului de Politie Fantanele
Familia Manea a imprumutat de la CEC un credit de 100 de milioane de lei, pentru a se aproviziona cu ingrasamintele necesare lucrarilor agricole, si a aflat ca a fost pradata doar in momentul in care politistii le-au adus acasa banii recuperati. 
Politistii i-au retinut pentru cercetari pe Gheorghe Stirbu (29 de ani), Florin Homenko (26 de ani) si un minor de 15 ani, care va fi supus unei expertize psihiatrice

E.V. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Caporal Alexa nu va deveni comuna

Localnicii din Caporal Alexa nu doresc ca satul lor sa devina comuna - Virtual Arad News (c)2003Satenii nu mai sunt de acord cu acest statut
Dupa organizarea referendumului de la Santana, prilej cu care cetatenii au fost de acord cu transformarea comunei in oras, autoritatile locale au mai promis organizarea unuia.
Este vorba despre un referendum in urma caruia satul Caporal Alexa (care apartine de Santana) sa dobandeasca statutul de comuna. 
Demersul urma sa dea curs dorintei localnicilor de autodeterminare si sa consfinteasca revenirea la impartirea teritoriala de dinainte de 1968.
Intre timp, lucrurile au luat o intorsatura de nici mai mult nici mai putin de 180 de grade.
Adica nu se va mai organiza nici un referendum, pe motiv ca satenii din Caporal Alexa s-au razgandit si vor pe mai departe ca localitatea lor sa apartina de Santana.
Cel putin asa sustine Viorica Sas, secretarul Primariei Santana. De altfel, aceasta a mai spus ca localitatea Caporal Alexa nu intruneste nici conditiile necesare pentru a putea deveni comuna.
Adica nu are suficienti locuitori si nici nu ar avea capacitate de autofinantare.
Acelasi lucru a fost sustinut de primarul Ioan Ilica, acesta a precizat ca localitatea are abia 1200 de locuitori, deci mai putin cu trei sute decat ar fi fost necesar pentru a intruni conditiile cerute in astfel de cazuri.
Prin urmare Caporal Alexa ramane pe mai departe o localitate satelit a (inca) comunei Santana. Cel putin pana la indeplinirea conditiilor de care pomeneam anterior.

O. T. - Agenda zilei

  • La Arad, festival international Euromarionete

Copiii au fost incantati de spectacolele de la EuromarioneteUniversul copilariei s-a mutat pentru cateva zile la Arad. Teatrul de marionete din oras gazduieste editia a sasea a festivalului Euromarionete. Deschiderea oficiala a fost aplaudata la scena deschisa de o sala plina de copii.
Festivalul de teatru Euromarionete a ajuns la editia a sasea. 
Trupe din cinci tari s-au adunat la Arad pentru a prezenta spectacole de referinta. 
Festivalul a gasit un ecou deosebit in randul micutilor aradeni. Deschiderea festivalului, cu spectacolul Povestiri macedonene sustinut de o trupa din Macedonia, a fost urmarita cu multa placere de copiii care au fost adusi fie cu gradinitele, fie cu parintii, la Teatrul de marionete aradean. 
Ziua de maine este destinata celui mai vestit teatru de marionete din tara, Teatrul Tandarica, venit la Arad cu nu mai putin de trei spectacole. 
Copiii au venit la teatru cu mult inainte de inceperea piesei. Ei sunt incantati de programul festivalului.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]