Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad iti aduce Aradul si mai aproape !

In curand Virtual Arad in colaborare cu Radio Televiziunea Arad va transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei" intr-un format extins.
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Sambata, 21 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Seminar cu tema "Parcuri Industriale", la Arad

Aradul a fost gazda seminarului "Parcuri Industriale"Dezvoltarea economica a Aradului va fi sustinuta si de amenajarea unui parc industrial in zona de nord a orasului
Timp de doua zile, orasul nostru este gazda seminarului cu tema "Parcuri Industriale", organizat de Corpul Arhitectilor- Sefi de Municipii si Primaria Arad.
Cei prezenti au avut ocazia sa faca o analiza a ceea ce a insemnat dezvoltarea zonei industriale aradene precum si impactul pozitiv pe care l-a avut asupra orasului si locuitorilor. 
Simona Muntean, artitectul sef al municipiului Ploiesti, a recunoscut, insa, ca ceea ce se vede sunt efectele pe termen scurt, dar, peste zece ani, se vor vedea, cu adevarat, rezultatele si implicatiile pentru locuitori. 
Nu a fost uitata nici elaborarea unei modalitati pentru eliberarea mai rapida a documentatiei de urbanism sau codul de etica profesionala.
Zona industriala se extinde 
Potrivit declaratiilor viceprimarului Emanoil Voicu, actuala zona industriala se va extine spre nord.
In acelasi timp va incepe dezvoltarea zonei estice, situate la intrarea in Arad, in zona cartierului Micalaca.
In acest sens, luna viitoare vor avea loc doua noi licitatii pentru terenuri, urmand sa fie conturate si alte zone industriale.
"Trebuie sa avem o dezvoltare controlata pentru ca altfel impactul negativ asupra orasului si dezvoltarii urbanistice va fi prea mare" a precizat Traian Luncan, presedintele Corpului Arhitectilor-Sefi de Municipii.
Aradul va avea parc industrial 
S-a avut in vedere si posibilitatea amenajarii unui parc industrial ceea ce implica costuri dar si atragerea a cel putin cinci investitori cu adevarat importanti. 
In vizorul edililor este partea de nord a municipiului si anume fosta groapa de gunoi si strada Campul Linistii.
Pana acum, reprezentantii municipalitatii s-au ferit sa faca public locul ales deoarece se tem ca cei care detin acolo terenuri vor creste artificial preturile. 
Asta deoarece Primaria nu are in proprietate decat 14% din terenul necesar. Avantajele unui parc in comparatie cu o zona industriala sunt incontestabile fiind vorba de subventii de 30 de miliarde pentru infrastructura precum si de alte deduceri sau reduceri de taxe pentru investitori. 
Locatia este atractiva deoarece exista toate utilitatile necesare: sosea, apa curenta, curent electric etc.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Delegatia permanenta a PSD serbeaza interimatul noului sef de la Mediu

Inginerul Cristian Ispravnic este noul sef al inspectoratului pentru protectia mediului Cristian Ispravnic a fost numit prin ordin de la minister drept noul inspector sef  al Inspectoratului pentru Protectia Mediului Arad. 
Functia pe care o ocupa Ispravnic este interimara, pana la revenirea din concediu de boala a  lui Mihai Covic - inca titularul postului.
Mai toate vocile il dau pe inginerul pesedist ca ocupant al functiei si pe viitor, pensionarea lui Covic apropiindu-se (1 decembrie). 
Vicepresedintele organizatiei municipale PSD a fost asistat la numirea  pe functie de catre Dorel Popa, Coloman Edeleni si Avram Craciun. 
Popa nu si-a ascuns bucuria ca in functie a fost numit colegul lor  pe care delegatia permanenta PSD l-a sustinut. 
"Aceasta a fost vointa noastra", a afirmat presedintele organizatiei judetene, dupa ce l-a felicitat pe Ispravnic.
Nici un reprezentant al Prefecturii nu a fost prezent la numire, pentru ca, daca ar fi sa ne luam dupa declaratia lui Dan Ungureanu de joi, institutia respectiva nu a avut habar de acest lucru.

Adriana Barbu - Observator

  • La Fantanele: A fost aruncata in aer munitie cat pentru un razboi

In poligonul de la Fantanele a fost detonata o mare cantitate de munitie vecheIn poligonul de la Fantanele a fost detonata ieri o cantitate mare de munitie neexplodata, gasita in cursul acestui an pe teritoriul judetului.
Actiunea s-a desfasurat sub stricta supraveghere a mr. Lucian Cebuc, din cadrul Protectie Civile Arad.
Cantitatea de munitie care a fost aruncata in aer este impresionanta: sase bombe de aviatie - ruptura beton, fiecare cantarind 250 de kilograme, 12 proiectile explozive de 76 mm, cinci proiectile explozive de 100 mm, doua bombe aruncator de 120 mm, trei bombe aruncator de 82 mm, o bomba aruncator de 66 mm, 24 de grenade defensive, o bomba de aviatie de 75 de kilograme, un proiectil de 57 mm, un proiectil exploziv de 14,5 mm, doua proiectile explozive de 37 mm, un proiectil de 152 mm, doua proiectile perforante de 76 mm, o lovitură de AG9, 30 de cartuse de infanterie, un focos de grenada si un proiectil de 220 de mm.
"Pentru distrugerea lor s-au folosit 25,5 kilograme de TNT. Ne bucurăm că operatiunea a decurs fara nici un fel de probleme, dar mai ales ca persoanele care au descoperit munitia nu au patit nimic. Toata munitia provine din cel de-al doilea razboi mondial si a fost descoperita peste tot in judet, in diferite locuri: la aeroport, in paduri, pe terenurile agricole etc. Si pe aceasta cale, dorim sa facem un apel la cei care descopera munitie de diverse categorii ca sa nu o manuiasca, pentru ca se pot accidenta foarte grav. Tot ceea ce au de facut este să sune la Protectia Civila, la numarul de telefon 982 si noi vom veni să o ridicam", ne-a declarat mr. Lucian Cebuc.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Livezi in pericol

Mai multe livezi de pomi au fost atacate de bacteriiPomii din livezile aradene suporta atacul unei foarte periculoase bacterii. 
"Focul bacterian al rozaceelor" este raspandit de vant, ploaie sau chiar pasari si este foarte contagios pentru pomi. 
Gutuii sint cei mai sensibili la aceasta boala, fiind urmati de ciresi, meri, peri, caisi si chiar de trandafiri. 
Primele simptome ale bolii sunt date de arsura florilor. Pe ramuri pot aparea ulceratii uscate, unde bacteria se dezvolta foarte bine. 
Temperaturile mai mari de 25 grade Celsius favorizeaza inmultirea bacteriei. 
Directorul Inspectiei Fitosanitare Arad, Cornel Henegar, a atras atentia agriculturilor sa taie ramurile bolnave cu cel putin 50 cm sub zona atacata si sa le arda, pentru a impiedica raspandirea bolii. 
Se apreciaza ca o mare parte dintre livezile aradene vor fi taiate, pentru a stopa bacteria. Daca nu se vor lua masuri energice, avertizeaza specialistii, boala pomilor s-ar putea extinde pana in Ungaria.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Aradeanca" a lansat papusa care face pipi

Una din papusile de la Aradeanca va lua infatisarea Andreei RaducanuFabrica de papusi Aradeanca a lansat pe piata, in aceasta saptamana, papusa Daniela, care bea apa si are pampers, pentru ca face pipi. "Papusa este imbracata intr-un halat cu gluga si are ca accesorii o rochita si suzeta prin care bea apa", ne-a declarat Octavian Fanata, directorul economic al societatii.
Acesta a mai adaugat ca primul lot de 100 de papusi Daniela a fost deja livrat, pretul unei bucati fiind de 230.000 de lei, fara TVA. 
Astfel de papusi se gasesc de mai multa vreme in magazinele aradene de jucarii, insa fiind din import (Ciccio Bello, Baby Born), iar pretul de vanzare este mult mai ridicat.
In aceasta perioada, se afla in lucru la Aradeanca si papusa Andreea Raducanu, la lansarea careia va participa si cunoscuta gimnasta. 
Ovidiu Fanata estimeaza ca mai este nevoie de aproximativ o luna pentru finalizarea acestui produs.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia - 20 iunie - 26 iunie 2003  Ucide-ma cu tandrete - (SUA)
Muresul - 20 iunie - 26 iunie 2003  Tancul - (ROM)
Arta - 20 iunie - 26 iunie 2003 - Sala A  Daredevil - (SUA)
Arta - 20 iunie - 26 iunie 2003 - Sala B  Poporul migrator - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]