Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 21 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ministrul de Interne:"vineri poate fi ziua schimbarilor!"

Ministrul Ioan Rus asaltat cu intrebari de presa aradeanaUn om important, care isi pune alarma sa ii intrerupa conferinta de presa
Bani pentru drumurile judetene, conflictul dintre prefect si primar, evaluarea prefectilor, rectificarea de buget si vizele pentru occident - au fost problemele abordate de Ioan Rus la conferinta de presa din Arad.
Ministrul Administratiei si Internelor a poposit  doar pentru ora jumatate la Arad, scopul oficial al vizitei sale in vestul tarii fiind, de fapt, inaugurarea Consulatului German de la Timisoara. 
Intrunirea cu oficialii aradeni s-a tinut cu usile inchise dar, potrivit afirmatiilor ulterioare ale ministrului, la sedinta s-a discutat despre proiectele Guvernului si mai putin despre problemele Aradului.
Un milion de dolari pentru drumuri
"Nu am venit pentru problemele Aradului. Chestiunile punctuale nu ma intereseaza, ci doar cele care apar in mai multe judete, caci aici trebuie sa intervina Guvernul", a punctat din start Ioan Rus. 
Ca atare, s-a vorbit despre rectificarea bugetara – a carei "formula semidefinitiva" se va discuta vineri in sedinta executivului, despre banii pentru campania de toamna, despre dublarea pensiei celor din agricultura si despre drumurile judetene. 
Rus a afirmat ca executivul va lansa in toamna un program de reabilitare a drumurilor judetene, conform caruia fiecare dintre judete va primi un milion de dolari, pentru ca se doreste ca "toate comunele sa fie legate intre ele prin drumuri asfaltate". 
A mai punctat si faptul ca s-a pus  in discutie si problema finantarii autostrazilor, fiind amintite  aici, surprinzator, atat autostrada prin Arad (culoarul IV) cat si cea prin Oradea.
Cui ii e frica de Popa sau de Ungureanu?
Ioan Rus a recunoscut faptul ca stie despre problemele politice ale Aradului privind neintelegerile dintre prefectul Ungureanu si primarul Popa, ca nu s-a pus insa problema schimbarii unuia sau altuia dintre acestia, dar ca "desi am convingerea ca nu va fi cazul sa facem o analiza pe aceasta tema, daca voi proceda ca atare, voi lua instantaneu masurile care se impun si nu ma voi incurca nici in Popa si nici in Ungureanu".
Cert este ca, vineri, la Guvern, se va evalua activitatea prefectilor, unde "se vor supune aprobarii unele propuneri, posibil de schimbare", acesta fiind si momentul la care aradenii vor afla cum a fost evaluata activitatea lui Ungureanu. 
Cat despre posibila promovare a subprefectului Florin Remetan ca presedinte executiv  al PSD, aceasta ar fi surprinzatoare, de vreme ce ministrul spune ca … nici nu a auzit de Florin Remetan!
Ioan Rus a precizat la finele conferintei - chiar inainte de a-i suna alarma de la ceas, care sa-i spuna ca timpul alocat Aradului a expirat – pe tema posibilei reintroduceri a vizelor pentru romanii care tranziteaza Austria, ca nu crede ca exista vreo tara din  Uniunea Europeana care sa solicite reintroducerea vizelor pentru compatriotii nostri.

Adriana Barbu - Observator

  • Deseurile menajere se vor ridica din trei in trei zile

Directorul Salubritatii - Iosif Clodnitchi vrea imbunatatirea serviciilor acordatedeclara dl. Iosif Clodnitchi, directorul S. C. Salubritate S. A. Arad
- D-le Clodnitchi, din cate am inteles de la dvs., Salubritatea are de lucru in aceasta perioada, nu gluma.
- Avem de lucru nu pentru ca noi nu ne-am face decat acum datoria, ci pentru ca a crescut foarte mult volumul de deseuri. Sunt foarte multe PET-uri pe piata, adica sticle sau ambalaje de plastic si, cum nu exista un circuit clar de recuperare a acestora, explicatia e simpla: lumea le arunca la gramada, cu celelalte deseuri. Asa au aparut pe strazi tot felul de saci cu gunoaie pe care le imprastie vantul si cainii vagabonzi, dand un aspect neplacut. Tocmai de aceea, impreuna cu Primaria Arad, am pus la punct un plan de masuri care va rezolva aceste neajunsuri.
- Despre ce este vorba?
- In primul rand, vom creste frecventa de ridicare a gunoiului menajer pe cartiere. Unde se ridicau deseurile menajere o data pe saptamana se va ridica de doua ori pe saptamana. Oamenii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la noul program de ridicare a deseurilor deoarece, incepand de saptamana viitoare, vom distribui pliante si comunicari la fiecare adresa, referitoare la noul grafic. In prima perioada s-ar putea sa apara mici incurcaturi pentru ca se modifica in unele zone zilele de ridicare a gunoiului. In alte zone insa, am pastrat graficul actual si am dublat zilele de colectare, asta in sensul ca gunoiul se va ridica tot la trei zile.
- Trebuie sa va marturisesc ca acesta este un lucru foarte bun, insa - daca nu se rezolva si problema pubelelor si se ramane la improvizatii, gunoaiele tot vor fi imprastiate!
- Nu se va intampla acest lucru, deoarece, pe langa ridicarea din trei in trei zile a gunoiului, noi executam in continuare programul de distribuire a pubelelor. La ora actuala distribuim in Aradul Nou si Sanicolaul Mic, unde am dat in jur de 800 de bucati la adresele la care nu au fost distribuite. Vrem ca in maxim doua luni, intreg orasul sa fie acoperit cu pubele de plastic. Atunci ne vom atinge unul dintre scopurile noastre si anume acela ca fiecare adresa sa aiba cate un recipient de plastic pentru colectarea deseurilor. In acest fel, cele doua masuri conjugate de care am pomenit mai sus vor duce la un grad sporit de curatenie al orasului.
- D-le Iosif Clodnitchi, in finalul discutiei v-as ruga sa precizati inca un lucru: noile masuri vor afecta cumva taxa de salubritate?
– Pretul taxei de salubritate ramane neschimbat, doar fata orasului se va schimba in bine.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Aeronava in porumb

Aterizare fortata in porumb la Mailat*Un aparat de tip AN-2, folosit pentru erbicidat, a aterizat fortat la limita dintre judetele Arad si Timis 
* Pilotul a reusit sa evite o catastrofa, salvandu-si viata, dar si aparatul de zbor  
Un avion utilitar a fost la un pas de a produce o catastrofa intr-un sat aradean, la limita dintre judetele Arad si Timis. Aparatul de zbor de tip AN-2 s-a prabusit la doar 200-300 de metri de casele din localitatea Mailat, asezare aflata langa comuna Vinga. Din motive ramase inca necunoscute, pilotul nu a mai putut controla aparatul, marti dimineata, dupa ce a terminat de stropit cu insecticid o suprafata de teren aflata in apropierea localitatii Lovrin, judetul Timis. 
Aparatul a inceput sa dea rateuri, astfel ca omul de la mansa a incercat sa aterizeze fortat. Operatiunea i-a reusit: a ocolit casele locuite, dupa care a adus aparatul la sol. 
Contactat ieri de reporterul ZIUA de Vest, viceprimarul din Vinga, comuna de care apartine localitatea Mailat, a declarat: "Am auzit si eu ca s-a prabusit un avion. Altceva nu cunosc". 
Avionul a cazut pe terenul unui satean, Iosif Cardos, care a afirmat ca singura paguba, pe langa avarierea aeronavei, o reprezinta distrugerea unei parti din cultura sa de porumb.
"Am auzit pe la ora 7 o bubuitura si am iesit afara. Cand am zarit avionul pe terenul meu, am luat-o intr-acolo. L-am gasit pe pilot tare speriat. Mi-a zis ca a evitat cu greu un impact cu satul", povesteste Iosif Cardos.
Pilotul a plecat dupa ajutoare, timp in care aparatul de zbor a fost pazit chiar de nepotii proprietarului care s-a trezit cu avionul in porumb.
Cauza prabusirii a fost, in opinia pilotului, o defectiune aparuta la motor.
Cel mai probabil, unul dintre pistoanele propulsorului a cedat. In urma aterizarii fortate nu au rezultat victime, ci doar pierderi materiale.
Culmea este ca Centrul de Zbor din Arad nu stia nimic despre incident, la 24 de ore de la producerea acestuia!
Ieri dupa-amiaza, la Mailat s-a deplasat o echipa de specialisti care a cercetat locul accidentului.
Ei au transportat avionul avariat pe Aeroportul din Arad. Aparatul este folosit pentru lucrari agricole, si apartine unei societati comerciale din Timisoara.

Sabin Cercel & Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • "Investitii" de 73 de dolari

CCIA a dat publicitatii topul investitorilor straini Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad au dat publicitatii un top al investitorilor straini de pe meleagurile aradene. 
Astfel, 1.008 agenti economici sunt italieni, urmati, pe locul al doilea, de investitorii germani, care au deschis in Arad nu mai putin de 486 de firme, informeaza RomNET. 
Daca ne referim la capitolul investitii, nemtii ii "bat" pe investitorii din peninsula, cu investitii de 29,5 milioane de dolari. Italienii au reusit sa dezvolte in Arad industria confectiilor, acestia deschizindu-si hale de productie pentru confectii imbracaminte, confectii incaltaminte si textile-pielarie, in timp ce nemtii produc o larga gama de componente si piese pentru autoturisme. 
Investitorii italieni si germani sunt urmati in top de cei maghiari si austrieci. 
La polul opus, adica pe ultimele locuri, se situeaza investitiile americane. 
De asemenea, un lucru interesant de semnalat este acela ca doi palestinieni au investit in Arad suma de doar 73 de dolari, acestia dezvoltandu-si afaceri in comert.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Almas se construieste o noua primarie

La Almas se construieste o noua primarie - Virtual Arad News (c)2003O parte din actualul sediu va fi cedat partidelor politice
Edilii din Almas au toate sansele ca inainte de sfarsitul anului sa se mute in casa noua.
Recent au reinceput lucrarile la noul sediu, lucrari sistate snul trecut din lipsa de fonduri.
"In conditiile in care actuala cladire a devenit neincapatoare, acum doi ani am inceput lucrarile la noul sediu. Am organizat o licitatie, care a fost castigata de o firma din Timisoara. Anul trecut a trebuit sa ne oprim din cauza ca nu mai aveam bani. In total era vorba sa investim 1,6 milianie de lei, dar bugetul local nu a mai facut fata. Acum incercam sh finalizam constructia. Mai avem de pus gresia, parchetul si centrala termica", a povestit Gheoghe Tuduce, viceprimarul comunei.
Noul sediu va mai "inghiti", anul acesta, aproximativ 600 de milioane de lei, bani pusi la dispozitie de Consiliul Local.
In ceea ce priveste cladirea, aceasta isi va schimba destinatia. "Cateva incaperi vor fi atribuite ocolului silvic privat care este pe cale sa se infiinteze, altele vor fi atribuite gradinitei si in functie de solicitari, vom acorda spatii partidelor politice din localitate. Bineinteles, daca acestea doresc un sediu", a incheiat Tuduce.

L. Serban - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]