Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 22 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Conform bilantului pe anul trecut, Politia Arad ocupa locul sase pe tara

Comisarul sef Nicolae Gudiu a facut bilantul privind activitatea politiei aradene Cadouri de 3000 de dolari
Conferinta de presa desfasurata joi la sediul Politiei Arad a fost deschisa de catre comisarul-sef Nicolae Gudiu (gradul este valabil incepand de ieri n. r.), avandu-l ca invitat pe primarul Aradului Dorel Popa.
Motivul prezentei edilului-sef l-a constituit primirea de catre politistii aradeni a unui set de aparatura criminalistica in valoare de 3 mii de dolari din partea politistilor americani din Chattanooga, oras din SUA vizitat de Nicolae Gudiu si Dorel Popa cu putin timp in urma. "Aceasta colaborare va continua si in viitor si, nu peste multa vreme, seful politiei din Chattanooga va vizita Aradul", ne-a declarat comisarul-sef Nicolae Gudiu.
Un judet greu, pe un loc fruntas
Dupa plecarea primarului Dorel Popa, comandantul politistilor aradeni ne-a informat ca, desi Ziua Politiei Romane se sarbatoreste pe 25 martie, odata cu sarbatoarea crestina "Buna Vestire", politistii aradeni au punctat acest eveniment ieri, 21 martie.
Manifestarile au inceput la ora 12, in sala festiva a Inspectoratului, si au continuat pe strand, unde, plutonul de interventie a facut o demonstratie cu: tehnica din dotare, iar incepand cu ora 14,00, la restaurantul hotelului Parc a avut loc un dineu oficial. 
Cu toate ca judetul Arad campion in ceea ce priveste traficul la frontiera - este unul dintre cele mai grele judete in ceea ce priveste munca de politie, iata ca politistii aradeni au reusit sa se claseze pe onorabilul loc sase intre judetele tarii. Ca urmare, ieri, in cadru festiv, un numar de 66 de politisti aradeni au fost inaintati in grad (printre cei 12 comisari care vor deveni comisari-sefi se numara si comandantul Nicolae Gudiu, iar printre cei care vor deveni inspectori principali si purtatorul de cuvant al institutiei, Emil Motiu).
Perspective politienesti
Alaturi de continuarea muncii in echipa pentru scaderea ratei infractionalitatii, prinderea infractorilor si dezvoltarea activitatii preventive, comisarul-sef Nicolae Gudiu ne-a declarat ca se are in vedere si decongestionarea aglomeratiei de la ghiseele institutiei prin mutarea Serviciului de Evidenta Informatizata in sediul fostului "Bancorex" (demers aflat in derulare) si mutarea SRI-ului in constructia monumentala inceputa de Banca Agricola langa Casa de Cultura a Sindicatelor (in Padurice).

Doru Sinaci - Agenda zilei

  • Dorel Popa va candida, din nou, la primarie

Dorel Popa va candida din nou la functia de primarPresedintele PSD Arad, Dorel Popa, a confirmat faptul ca va candida din nou pentru primaria municipiului. "Pana cand nu imi va spune cineva din partid ca sunt dorit la un alt nivel, pe mine ma intereseaza primaria. Stiu ca daca voi fi pe lista, o parte a electoratului ma va vota. Poate ca e inca prematur sa discutam despre asta, dar se va decide in functie de prioritatile partidului", ne-a declarat Dorel Popa.
Referindu-se la faptul ca despre doi senatori aradeni (Avram Craciun si Sergiu Nicolaescu) si doi deputati (Nicoara Cret si Dorel Zavoianu) se vehiculeaza ca nu vor mai fi propusi pentru candidatura pe listele parlamentare, primarul a spus ca nu stie cum sa califice aceste zvonuri. "Nu ar fi o pierdere daca Zavoianu si Cret nu ar mai fi in Parlament. Cu privire la Avram Craciun, este o alta problema, pe care eu nu o comentez acum. In ceea ce il priveste pe Sergiu Nicolaescu, nu cred ca ar putea spune cineva ca nu are activitate; a fost si la Kandahar, lucreaza mult si in comisia de aparare de la Senat. Cred ca sunt simple speculatii".

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Colegiul Economic bate la portile Europei

Ziua dedicata integrarii europene a coincis cu inaugurarea laboratorului de informaticaColegiul Economic a sarbatorit ieri  "Ziua Primaverii in Europa" (Spring day). Evenimentul a reprezentat o ultima etapa intr-un lung program de actiune, care a demarat - in aceasta saptamana - cu ore de dirigentie in care s-a dezbatut "Integrarea europeana a Romaniei" si a continuat cu un  concurs de cultura generala precum si aparitia numarului 28 al revistei "Juventute" .
Ziua dedicata integrarii europene  a coincis cu inaugurarea laboratorului de informatica, dotat cu 24 de calculatoare performante, unde a avut loc si deschiderea festiva. A urmat un mini-spectacol "Cantecul ne uneste", greutatea evenimentului fiind purtata de masa rotunda "Ce stim despre Uniunea europeana" – la care si-au adus aportul Gheorghe Schwartz, directorul Institutului European din Arad, si Radu Balanean, directorul de Integrare europeana din cadrul Prefecturii – cat si de dezbaterea pe tema  "Transformarea Uniunii Europene in stat federal este justificata".
Ziua primaverii s-a finalizat cu transmiterea pe internet a rezumatului principalelor activitati desfasurate. Ar mai fi de amintit faptul ca proiectul face parte din programul lansat de  Comisia europeana, care are ca scop implicarea tinerilor in aspecte legate de integrarea europeana. Scolile romanesti participante la proiect se pot inscrie in concursurile organizate de promotorii proiectului.

Adriana Barbu - Observator

  • Premiera nationala la Arad. Bursa locurilor de munca pentru studenti

In Arad se va organiza o bursa a locurilor de munca pentru studentiIn premiera nationala, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad va organiza in luna mai sau iunie o "Bursa a locurilor de munca pentru studenti". Initiativa realizarii acestei manifestari dedicate in exclusivitate studentilor apartine Ligii Studentilor de la Universitatea "Aurel Vlaicu", insa si studentii de la "Vasile Goldis" au imbratisat ideea organizarii acestei burse. "Am avut deja o discutie cu reprezentantii studentilor, care au dorit sa organizam Bursa locurilor de munca pentru studenti, pentru a da posiblitatea tinerilor care vor sa munceasca in perioada verii sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. In plus, am contactat si cateva ONG-uri care sa vina sa-i invete pe studenti cum trebuie sa arate o scrisoare de intentie, sau ce trebuie sa cuprinda un C.V., pentru a le fi mai usor la angajare", aprecia dl. Stefan Pascu, directorul executiv al AJOFM Arad. Daca pentru studenti organizarea Bursei este benefica, acelasi lucru il putem spune si despre angajatori. Acestia au posibilitatea sa-si selectioneze viitorii angajati. 

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Suspect de pneumonie atipica, pe aeroportul din Arad

Pe Aeroportul Arad medicii asigura controlul pasagerilorMedicii care asigura controlul medical al pasagerilor, in Aeroportul Arad, au depistat, ieri, un posibil caz de sindrom respirator acut sever. Un cetatean italian a fost suspectat de pneumonie atipica, dupa ce s-a stabilit ca prezenta simptomele acesteia, respectiv febra si stare generala proasta. In urma acestor concluzii, conducerea aeroportului a hotarat oprirea calatoriei italianului, care urma sa se imbarce intr-o aeronava cu destinatia Verona. Ione Bacchigl, in varsta de 52 de ani, a refuzat sa fie transportat la spitalul din Arad cu o ambulanta, precizand ca nu a intrat in contact cu vreo persoana din Asia, care ar fi putut sa-i transmita virusul pneumoniei atipice. Astfel, italianul, care a intrat in Romania joi, prin Vama Nadlac, a plecat de la aeroport cu o masina, urmand sa iasa din tara prin acelasi punct de frontiera. Conducerea aeroportului aradean sustine ca nu a putut sa-l opreasca, pentru ca astfel de masuri nu sunt de competenta angajatilor unitatii. Reamintim ca personalul aeroportului aradean poarta, de cateva zile, masti de protectie, iar pasagerii sunt investigati medical inainte de imbarcarea in aeronave. Aceste masuri au fost luate dupa ce mai multe cazuri de pneumonie atipica au aparut si in Romania. Este vorba despre o femeie de 34 de ani internata cu sindrom respirator acut sever la Bucuresti, un barbat de 52 de ani - la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj- Napoca si un altul - de 38 de ani - la Targu Mures. Starea de sanatate a acestora era, ieri, stabila.

Lidia Lazar - Romania Libera

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 21 martie - 28 martie 2003  Stapanul inelelor  - (SUA)
Muresul - 21 martie - 28 martie 2003  Harry Potter si camera secretelor - (SUA)
Arta - 21 martie - 28 martie 2003 - Sala A  Puicute bune - (SUA)
Arta - 21 martie - 28 martie 2003 - Sala B  Drumul spre pierzanie - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]