Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 22 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • In America incepe sa se vorbeasca elogios despre Romania

Consilierul Constantin Chisalita declara ca americani au pareri bune despre romaniInterviu cu pastorul Constantin Chisalita, consilier judetean.
– D-le Constantin Chisalita, numai ce v-ati intors dintr-o vizita pe care ati efectuat-o in America...
– Am onorat invitatia pe care am primit-o din partea comunitatii romanesti si a Bisericii Baptiste din Florida, astfel ca in perioada 20 martie -10 aprilie am efectuat o vizită in Florida si in Carolina de Nord...
– O vizită efectuata in plin război...
– Legat de acest lucru, doresc sa va precizez că exact in această perioada am avut prilejul sa asist si la o vizita pe care presedintele SUA, George Bush, a efectuat-o la Tampa, una dintre cele mai puternice baze militare americane. Presedintele Bush i-a incurajat pe militarii americani si i-a asigurat ca SUA isi fac datoria umanitara de a anihila focarele de terorism si de a promova pacea si buna intelegere in lume. In rest, sa stiti ca n-am prea observat alte manifestari care sa scoata in evidenta faptul ca America se afla in razboi...
– Cum ati gasit comunitatea romaneasca din Florida si Carolina de Nord?
– Legat de comunitatea romaneasca de acolo, am sesizat două modificari radicale. Prima tine de comportamentul diplomatic promovat de Romania si de masurile guvernantilor de la Bucuresti de a se erija in parteneri de nadejde fată de americani, lucruri care l-au determinat pe dl. Jurma Ieremia - unul dintre liderii romanilor din Florida - să exclame: "Sunt mandru că sunt roman!" Sa stiti ca n-am prea auzit astfel de afirmatii pana acum din partea romanilor stabiliti in America... In al doilea rand, am constatat o crestere fara precedent a influentei romanilor din cele doua state, crestere motivata atat de succesul acestora in afaceri, cat si de manifestarile spirituale, culturale promovate de comunitatea romaneasca. Pe cale de consecinta, liderii politici americani se interesează tot mai mult de comunitatea romanilor...
– Aveti cazuri concrete?
– Bineinteles! In primul rand, guvernatorul statului Florida este nimeni altul decat J. Bush, fratele presedintelui Americii. In al doilea rand, la intalnirea pe care am avut-o cu congresmanul republican E. Klay-Show Jr., domnia-sa a avut numai cuvinte de lauda atat fata de comunitatea romanilor din State, cat si fata de politica promovata de tara noastra.
– Ce spun romanii din diaspora despre aceasta schimbare de atitudine a americanilor fata de ei?
– Am avut posibilitatea sa ma intalnesc cu foarte multi romani si chiar am fost invitat să predic in mai multe biserici ale comunitatii romanesti. De asemenea, m-am intalnit cu o serie de lideri spirituali si cu oameni de afaceri (Talpes Teofil, Dancea Gheorghe, Vancea Florin, Jurma Ieremia, Herdeanu Nicolae, Sporea Ilie etc.) Ei bine, toti au avut cuvinte de apreciere fata de aceasta noua situatie, care vine sa consolideze pozitia comunitătii romanesti in America. Este o sansă pe care n-avem dreptul sa o pierdem si tocmai de aceea romanii din SUA asteapta ca oficialii, guvernantii, parlamentarii si diplomatii de la Bucuresti să manifeste mai mult interes fată de ei.

 
Doru Sinaci - Adevarul

  • Pentru a evita cozile de la eliberarea buletinelor, Evidenta persoanei ravneste fostul sediu al Bancorex
Bancorex poate deveni sediul pentru evidenta populatiei - Virtual Arad News (c)2003 Pentru ca aradenii "merita un spatiu mult mai bun decat cea ce oferim in prezent", conducerea serviciului de evidenta informatizata a populatiei a initiat demersurile pentru obtinerea unui alt sediu decat spatiul ocupat in interiorul sediului Politiei. 
Optim pentru a-si desfasura activitatea este considerat de comisarul Ion Ganda, seful serviciului, fostul sediu al Bancorex de pe strada Lucian Blaga, in prezent aflat in proprietatea BCR. "Este ideal. Are spatiu pentru ghisee, arhiva, birouri… Spatiul sta nefolosit, igrasia isi spune cuvantul. Pe noi, aici, in scurt timp ne scoate arhiva afara, iar birourile sunt foarte inghesuite", a declarat Ion Ganda. Prin obtinerea unui sediu mai bun, relatiile cu publicul se vor putea face la mai multe ghisee, evitandu-se astfel cozile interminabile pentru eliberarea buletinelor sau a pasapoartelor.
Conducerea serviciului a purtat discutii pentru obtinerea unui nou sediu si cu prefectul Dan Ungureanu, care si-a aratat disponibilitatea de a-si contacta sefii ierarhici din Ministerul Administratiei Publice Locale.
Tinand cont, insa, ca sediul ravnit nu este in domeniul public, serviciul s-ar multumi si cu o alta varianta: obtinerea unui teren in Zona industriala, unde, din fonduri comunitare, sa construiasca "un nou sediu, cu o structura moderna, cu parcare etc."

Simona Mazare - Observator

  • Nici o duminica fara referendum in judetul Arad

Duminica la Vladimirescu s-a votat pentru infiintarea a doua noi comuneIn judetul Arad, referendumul a ajuns o moda, astfel de sufragii fiind organizate in aproape fiecare duminica. Toate satele se vor comune, iar comunele - orase. 
Insa niciunul dintre referendumurile care au avut loc, chiar cu participare de peste 50%, nu au avut inca vreo finalitate.
Sfidand dubla sarbatoare crestina, a Floriilor ortodoxe si a Pastelui catolic, Primaria din Vladimirescu a organizat un referendum pentru infiintarea a doua noi comune. 
Din pacate, prezenta la vot a fost simbolica, iar referendumul a prilejuit doar aruncarea banilor in vant. Ideea sufragiului a fost de infiintare a comunelor Mandruloc, cu satul Cicir, si Horia, urmand ca actuala comuna Vladimirescu sa ramana fara nici un sat apartinator. S-ar fi revenit astfel la situatia anterioara anului 1968, cand aceste localitati au fost comune. 
In plus, locuitorii din Horia acuza departarea de actualul centru de comuna, care le provoaca destule probleme atunci cand au nevoie de vreun document emis de Primarie.
Cu toate acestea, localnicii au preferat sa petreaca sarbatorile crestine in familie, ignorand urnele. Pana la incheierea votarii, in nici una dintre localitatile comunei, participarea la vot nu a fost suficienta pentru ca referendumul sa fie declarat valabil. Rezultatul cert al votarii a fost insa ca suma alocata de Consiliul Local Vladimirescu, de aproximativ 100 milioane lei, a fost cheltuita degeaba.
Concluzia unui astfel de esec este una simpla: oamenii de rand nu vor transformari din sate in comune, din comune in orase. Doresc acest lucru doar cei care spera ca vor ajunge sa conduca o comuna, dupa ce au locuit mai multi ani la sat, sau un oras, dupa ce au stat in comuna.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Soarta Judecatoriei Gurahont - in cumpana

Cei din zona doresc ca judecatoria sa ramana la Gurahont - Virtual Arad News (c)2003Judecatoria Gurahont, infiintata in temeiul legii 92/1992, si-a inceput activitatea in anul 1994 dupa ce s-au investit miliarde in preluarea si amenajarea sediului. 
Judecatoria are arondate 13 comune si orasul Sebis, o zona cu o populatie de aproximativ 40.000 locuitori. Pana la infiintarea instantei, accesul oamenilor la justitie era dificil. 
Zona montana, localitatile risipite, reteaua de transport constituiau motive care faceau ca prezenta la un proces, ori rezolvarea unor probleme ce tin de justitie sa fie extrem de dificila. Si de loc ieftina. 
Conform presedintei Judecatoriei, Campean Crisana, in ultimii trei ani instanta a avut pe rol, in medie, peste 1200 cauze. In acest an urmeaza a fi data in folosinta a doua sala de sedinte, o investitie de peste trei miliarde de lei. De aceea zvonul ca judecatoria ar putea fi desfiintata a starnit tulburare pentru motii care se si vad nevoiti să ia din nou trenul cale de 100 km, de la Luncsoara de exemplu, pana la Ineu, ca sa-si rezolve pricinile.
Fara sa stie exact ce se va intampla, oamenii se asteapta la ce-i mai rau.
Lucaci Aurel din Luncsoara "am auzit si eu ceva. Vorbeste lumea in piata. Va trebui iar sa mergem 100 km dupa un extras de carte funciara… Vom pierde doua zile ca nu ai cu ce merge."
Cotoraci Aurel din Halmagel: "ne-a batut Dumnezeu daca va trebui sa batem iar drumuri cine stie pana unde. Astia numai rele fac."
Dragos Viorel din Brusturi: "ce-o sa facem? Ne vom face noi dreptate acasa. Care-i mai tare da, care-i mai slab rabda. E vai de noi. Parca niciodata nu a fost asa de greu ca acum."
V. Toma - Magulicea: "ne-a trebuit democratie. Uite ca iar se scumpeste benzina. Vom merge pe jos, ca pe timpul lui Hristos, ca oamenii nu mai au bani, sunt saraci. Or renunta la lege si or face cum stiu ei."
Primarul comunei Halmagiu ne-a declarat ca desfiintarea Judecatoriei Gurahont ar fi o prostie. "Parerea mea este ca Judecatoria sa ramana acolo unde este ori sa se mute acolo unde a fost mai de mult, in Halmagiu."

Sida Voicu - Adevarul

  • Oferte speciale de Pasti si 1 mai. - Agentiile de turism au pregatit excursii atat in tara cat si in strainatate

Firmele de turism ofera posibilitati pentru petrecerea vacantei de PasteEmol Travel va ofera posibilitatea de a petrece Sfintele Pasti la Vadu Izei, in perioada 25-29 aprilie, la pretul de 83 de euro = trei milioane de persoana pentru pensiune completa si 76 de euro= 2.750.000 lei pentru demipensiune. Copiii sub trei ani beneficiaza de gratuitate, iar cei intre 4 si 12 ani au 50% reducere. Cazarea se face in pensiune de 2 margarete, iar in pret sunt incluse 4 nopti cazare, in perioada 25-29 aprilie si masa in una din variantele de mai sus plus masa festiva.
Posibilitati de petrecere a timpului liber sunt: vizitarea Manastirii Barsana, vopsirea oualor rosii, vizitarea troitelor maramuresene pe drumul spre Baia Mare, vizitarea Cimitirului Vesel Sapanta, participarea la hora in sat a doua zi de Pasti, drumetie la Poienile Izei,  vizitarea statiunii Ocna Sugatag, vizita la Botiza si intalnire cu artizanii si mesterii populari din sat, plimbari cu caruta, participare la activitatile gospodaresti.
Pentru Sfintele Pasti in judetul Sibiu exista posibilitatea de cazare trei nopti cu demipensiune si masa festiva de Pasti la pretul 69 de euro=2,5 milioane lei de persoana sau cazare patru nopti cu demipensiune si masa festiva de Pasti la pretul de 83 de euro= trei milioane lei de persoana.
Oferta Emol Travel mai cuprinde petrecerea Sfintelor Pasti la Tismana in perioada 25-28 aprilie, la pretul de 2,5 milioane lei de persoana; la Vata in perioada 25-29 aprilie la pretul de 2,1 milioane lei de persoana, pensiune completa si 1,8 milioane lei de persoana, demipensiune; in Bistrita Nasaud la Sant, in perioada 25-29 aprilie, la pretul de 82 de euro=trei milioane lei; la Praid, la pretul de 2.480.000 lei.
Pentru petrecerea Pastelui in strainatate Emol Travel ofera un sejur la Balvanyos, in perioada 25-28 aprilie. Preturile variaza astfel, la camere de 2 margarete tariful este de 60 de euro de persoana, iar la camere de trei margarete 80 de euro de persoana. Lacul Garda este o alta locatie unde va poate duce Emol Travel in perioada 26 aprilie-1 mai demipensiune, la pretul de 170 de euro de persoana, fara transportul inclus. Oferta pentru Spania, cazarea la Hotel Savoy, la pretul de 390 euro de persoana. Tot in Spania, cu participare la Formula 1, 5 nopti cazare in centrul Barcelonei pe Bulevardul Florilor, Ramblas in apartamente de 2 sau 4 persoane, in perioada 30 aprilie – 5 mai, 955 euro de persoana, cu transport dar fara masa.  Pasti in Grecia, la Paralia Katerini, 24-30 aprilie; in Rhodos 25 aprilie-1 mai, 198 de euro/persoana/6 nopti dbl/ triple, 208 euro/6 nopti single.
Varbittour Travel Agency are de asemenea, o ofera bogata pentru perioada sarbatorilor de Pasti. Astfel, excursia de Pasti cu autocarul Kusadasi-Instanbul de noua zile, trei zile cu posibilitatea de a face baie si plaja in Marea Egee, in perioada 24 aprilie-3 mai, la pretul de 240 euro. Excursia cuprinde vizitarea Coloniei Antica Efes, casei fecioareai Maria, mormantului Sf. Ioan, templului zeitei Artemis si Pamukkale, piscinele din calcar cu apa termala.
Excursia de Pasti Italia-Vatican-San Marino, 13 zile in perioada 22 aprilie-4 mai, la pretul de 490 de euro, transport cu autocar de doua stele. Oferta Varbittour Travel Agency mai cuprinde o excursie de Pasti de 12 zile pe ruta Paris – Bratislava – Munchen – Luxembourg – Praga – Viena- Budapesta, la pretul de 470 euro, transport cu autocarul. Excursia de Pasti in Grecia pe perioada 25 aprilie-1 mai costa 200 de euro si cuprinde traseul Atena, Salonic, Meteora, Cap Sunion, Paralia Katerini. De asemenea, pentru Pasti, tot in Grecia este programata o excursie de 10 zile, in perioada 24 aprilie-4 mai, 270 de euro, transport cu autocarul. Se viziteaza complexul Acropole, Epidauros (teatru antic in aer liber), Colonia antica Micene, Biserica Sf. Dumitru, muntele Athos.
In tara, Varbittour Travel Agency are programata un circuit ecumenic inedit: Maramures, Bucovina, Neamt, pretul fiind de 180 de euro/persoana pentru grupuri de 8-12 persoane si 197 euro/persoana pentru grupuri de maxim 8 persoane. Pretul include transport cu microbusul, patru nopti de cazare, patru pensiuni complete plus pranz la restaurant si serviciile unui ghid. O alta posibilitate este sarbatorirea Sfintelor Pasti la Sieu, in perioada 25-29 aprilie, la pretul de 90 euro de persoana, fiind incluse patru nopti cazare in pensiuni agroturistice, pensiune completa si masa festiva de Pasti.
Montana Tour are o super oferta de Pasti pe Riviera Olimpului, cu autocarul 8 zile si sapte nopti, cu plecarea din Bucuresti, in perioada 24-30 aprilie. Pretul este de 95 euro plus 995.000 lei, la House Soulis sau 130 de euro plus 995.000 lei la House Alexander. Oferta cuprinde in data de 27 aprilie un dejun traditional de pasti, iar in 28 aprilie o excursie la legendarul munte al Greciei, Olimp, resedinta celor 12 zei.
O alta oferta propusa de Montana Tour este Pastele in Grecia, plecarea in data de 25 aprilie, la pretul de 190 de euro, pentru un grup de minim 25 de turisti. In pret sunt incluse: transportul cu autocar autorizat pentru excursii turistice in strainatate, patru nopti de cazare plus demipensiune (mic dejun si cina), acces la toate facilitatile hotelului, masa festiva din ziua de Pasti, turul orasului Salonic si ghid insotitor din partea agentiei. Nu sunt incluse in pret programele optionale: excursie si croaziera la Muntele Athos, intrari obiective turistice si asigurarea medicala 170.000 lei.
Oferta de program de Pasti in Creta cuprinde noua zile si opt nopti, perioada 24 aprilie-2 mai, transport cu avionul, iar pretul variaza astfel: 525 euro si 1,2 milioane lei la hotel de doua stele, 565 euro si 1,2 milioane la hotel de trei stele si 925 euro plus 1,2 milioane lei la hotel de cinci stele. Programul cuprinde vizitarea Arhiepiscopei din Heraklian pentru Sfanta Slujba de Pasti, masa de Pasti cu supa cretana si alte specialitati traditionale, vin si ouzo din partea casei, dansuri grecesti.  Tot in Creta 10 zile cu autocarul, in perioada 23 aprilie-2 mai 2003, la pretul de 335 euro plus un milion de lei. Excursie de Pasti in Antalya, in perioada 25 aprilie-3 mai, transport cu avionul.
SC Juniorul Chic SRL are o oferta, la Costinesti, Vila Ademona si Coral, de Pasti si de 1 mai, 145.000 lei/zi/persoana, optional micul dejun 45.000 lei/zi/persoana, pranz 125.000 lei/zi/persoana, cina 220.000 lei/zi persoana, masa festiva de Pasti 220.000 lei/zi/persoana. Tariful include o gratuitate la cazare pentru 10 persoane platitoare, toate acestea in conditiile unui sejur de minim 3 nopti. Aceleasi conditii si la pensiunea  Amarino cu mentiunea ca pretul pentru cazare este de 125.000 lei/zi/persoana. In cadrul Programului social 2003, SC Juniorul Chic SRL ofera „1 mai la mare”, in perioada 1-4 mai, hotel o stea 399.000 lei/persoana/sejur (patru nopti) – cazare, hotel doua stele 499.000 lei/persoana/sejur (patru nopti) – cazarea.
Business Jet Romania ofera, de asemenea, programul social "1 mai la mare", tarifele fiind aceleasi ca la SC Juniorul Chic SRL. Tot la mare, in perioada 1-3 mai se ofera trei nopti cazare in statiunea Costinesti la casute de piatra cu doua locuri, grup sanitar comun si transportul cu trenul acce-lerat la pretul de 800.000 lei de persoana. Weekend de 1 mai la Praid este oferit de Business Jet Romania in perioada 1-4 mai la 2,2 milioane lei de persoana, in pret fiind incluse cazarea trei nopti in pensiuni agroturistice, trei demipensiuni, cina pescareasca, picnic cu foc de tabara si program folcloric secuiesc. O alta alternativa este pachet pentru Sarbatorile de Pasti, care include masa festiva traditionala la Salonul de receptie de la Clubul House, facilitati de lux, plimbare cu golfmobilul. Pretul pachetului este la club House 240 euro doua persoane, la hotel Lac Verde 180 de euro doua persoane si la Casa Gradinarului 120 de euro doua persoane. Oferta Pasti 2003 mai cuprinde excursii la Marginimea Sibiului, pensiuni cu 2, 3, 4 camere la pretul de 66 euro de persoana pe trei nopti si 80 de euro de persoana pentru patru nopti si la Baile Herculane cazare doua nopti si dejun doua zile 847.000 lei/persoana/ pachet, cazare trei nopti si dejun trei zile 1.188.000 lei lei/persoana/pachet si cazare patru nopti dejun patru zile 1.496.000 lei/persoana/pachet.
Oferta speciala de pasti in Iordania, in perioada 22-30 aprilie, la pretul de 890 dolari plus 1,5 milioane lei de persoana; oferta Pastelui Constantinopole in perioada 25-29 aprilie la pretul 155 euro plus 700.000 lei. Sarbatorile de Pasti in Spania in perioada 24-29 aprilie, la Barcelona, tariful fiind de 445 euro/persoana in camera dubla, 75 euro/ persoana in camera single; in Grecia la Paralia, in perioada 25-29 aprilie, pretul 150 euro pe persoana; vacanta de Pasti la Disneyland si Prater in perioada 24 aprilie-3 mai, circuit cu autocarul 10 zile, 290 euro de persoana.
Oferta sezonului este o excursie in Kenia, in perioada 25 aprilie-11 mai la pretul de 1.765 euro, transport cu avionul, 11 zile cazare cu pensiune completa in hotel de patru stele.
Sunt insa si agentii care nu au pregatit nimic special pentru aceasta minivacanta, preferand sa puna la punct ofertele pentru sezonul estival.

Marinela Barla - Occident


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]