Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 22 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Locuri de munca si distractie pentru studenti

Presedintele LSUAV - Irinel Ciocioc vrea locuri de munca pentru studentiLSUAV are in derulare patru proiecte la care participa studentii Universitatii "Aurel Vlaicu"
In premiera pentru lumea studenteasca, la sfarsitul acestei saptamani va avea loc Bursa Locurilor de Munca pentru Studenti si Absolventi, eveniment organizat de catre Liga Studentilor din Universitatea "Aurel Vlaicu" (LSUAV), in parteneriat cu diferite ONG-uri si agentii. Toate informatiile care vor fi adunate se centralizeaza intr-o baza de date, putand fi folosite ulterior. 
Conducerea LSUAV a luat legatura cu peste 600 de firme care isi vor prezenta oferta, iar doritorii studenti sau absolventi, de la institutii de invatamant de stat sau private, din Arad sau alte centre universitare pot face cunostinta cu aceste oferte vineri, incepand cu ora 9.00, in corpul din Micalaca, zona III, al UAV. 
"LSUAV se ingrijeste de studenti nu numai in timpul scolii ci si dupa terminarea studiilor" - a precizat Irinel Ciocioc, presedintele LSUAV. 
Tot in organizarea LSUAV se desfasoara in aceste zile un program de educatie sexuala - "Fi propriul stapan" adresat elevilor de la cateva licee de presitigiu din Arad si un program de protectie a mediului. In cadrul acestuia, vor avea loc seminarii, un concurs de debateri, actiuni de ecologizare pe malul Muresului si la Padurice, chiar si un maraton. 
Nici competitiile sportive nu au fost uitate de conducerea LSUV, care a pregatit cate un campionat de fotbal (pe terenul Telecom), de tenis (la baza "Fair Play", unde tarifele pentru studenti sunt reduse la jumatate in intervalul orar 10,00 - 18,00), de volei pe plaja si de sah. 
Iar studentii integralisti, cu medie mare si activitate intensa in cadrul LSUAV si care au participat si la sesiunile de cercetare pot primi unul din locurile rezervate in taberele de anul acesta. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Homosexualii au scos PD-ul in fata

Vicepresedintele PD Arad - Gheorghe Falca da explicatii ziaristilor Gheorghe Falca, vicepresedinte al PD Arad si fost presedinte pe tara al tineretului democrat, si-a asumat ieri ingrata sarcina de a incerca sa explice ratiunile care au stat la baza intentiei tinerilor democrati de a crea un departament pentru problemele homosexualilor si lesbienelor.
Gheorghe Falca a explicat ca totul a pornit demult, pe cand organizatia de tineret a PD a aderat la organizatia de tineret a Internationalei Socialiste, unde exista un grup de lucru care trebuie sa studieze problemele minoritatilor sexuale. Falca a sfidat zambetele presei, explicand ca nimeni nu are intentia sa primeasca neaparat homosexuali in partid si ca trebuie sa se tina cont de o problema reala, aceea a existentei unor paturi cu comportament sexual deviat.
De fapt, a spus el, ar fi vorba despre un organism al PD care sa discute cu ONG-urile responsabile cu apararea drepturilor homosexualilor, adica, in Romania, cu organizatia ACCEPT.
Totusi, liderul democrat nu a putut explica de ce tineretul democrat a limitat acceptarea doar a minoritatii sexuale a homosexualilor, ignorand alte minoritati sexuale.
El i-a felicitat insa pe cei care au adus in fata presei aceasta problema, pentru ca au reusit astfel sa prinda prima pagina a ziarelor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Spitalul Judetean Arad pierde 200 de angajati

Si Spitalul Judetean va face disponibilizariUnitatile sanitare din Arad si-au definitivat structurile bugetare si au avansat numarul disponibilizarilor, pentru a supravietui unui buget auster. 
Daca judetul va scapa de peste 280 de angajati din spitale, municipiul va adauga pe lista disponibilizarilor inca vreo 700 de cadre medicale. 
Cifrele nu sunt insa definitive, ele urmand a fi analizate la Bucuresti, acolo unde statele de plata si organigramele din spitale vor primi formula definitiva. Directorii cred ca propunerea aradeana (1000 de disponibilizari) va suferi modificari in sens pozitiv, in timp ce angajatii cred ca Bucurestiul nu va avea mila si ca va propune noi disponibilizari. 
Cea mai drastica modificare in structura personalului o va suferi, se pare, Spitalul Judetean. 
Directorul Mircea Faur sustine ca: "am propus spre disponibilizare 200 de persoane. Am incercat sa nu afectam major sectiile, fapt pentru am propus disponibilizari in fiecare. Sper ca cifra sa fie diminuata de minister caci suntem la limita de avarie. Personalul a fost si asa insuficient". 

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Mare sarbatoare la "Speranta"

Biserica "Speranta" va gazdui Congresul National al Cultului Crestin BaptistBiserica Baptista "Speranta" va gazdui in perioada 30-31 mai a.c. Congresul National al Cultului Crestin Baptist. 
Cu acest prilej, la Arad sunt asteptati aproximativ 900 de credinciosi baptisti din tara si Statele Unite, care vor asista la "darea de seama" a actualei conduceri a cultului, precum si la alegerile viitorului presedinte, respectiv al executivului. 
Evenimentul va fi marcat de cate un program special sustinut in fiecare seara, incepand de joi - 29 mai si pana duminica - 1 iunie, de coruri si fanfare reunite din mai multe biserici din Arad.
Miscarea Baptista va sarbatori peste sase ani, patru secole de existenta, prima biserica a acestei confesiuni fiind infiintata in anul 1609 de un grup de englezi, la Amsterdam. 
In Romania, acestia au aparut in anul 1856, prin Karl Schardscmidt, tamplar german, venit la noi in tara pentru a practica comertul. 
La inceputurile ei, miscarea baptista s-a raspandit numai printre germani, prima biserica in limba romana deschizandu-se abia in 29 decembrie 1912. 
O alta sursa de raspandire a acestei credinte in Romania a fost reprezentata de emigrantii care au venit din Sudul Rusiei.
La ora actuala, la nivel national exista aproximativ 160.000 de membri si apartinatori ai cultului baptist, iar in judetul nostru, numarul acestora se ridica la 25.000.

Madiana Popescu - Adevarul

  • Agricultorii din Pecica prefera mana de lucru din alte judete

La Pecica lucreaza in parte agricultori din alte judete Pecica nu este o zona reprezentativa pentru crescatorii de animale. In zona fiind pamant de calitate superioara, oamenii s-au profilat pe cultura cerealelor. Cu toate ca in localitate forta de munca ar fi, agricultorii prefera sa foloseasca mana de lucru din alte judete.
Pecica – Crescatorii de animale au in general efective mici, cu toate ca productia de cereale pentru furajarea acestora este mare. Se cresc si porci si vite, dar sunt mult sub nivelul productiei de cereale, care sunt vandute comerciantilor din alte judete.
Sunt multi cei care lucreaza pamantul in volum mare, peste 50 de ha sau mai bine, dar, "dintre ei, nu cred ca sunt trei care sa creasca si animale", spune viceprimarul Stefan Nagy.
S-a impamantenit obiceiul ca multi comercianti valceni sau clujeni sa cumpere cereale din zona. "Sunt firme care de ani de zile se aprovizioneaza cu cereale de aici. Sunt cateva persoane care se ocupa cu transferul de informatii: se stie cine are cereale de vanzare si in ce cantitate. Acest mecanism are un sistem bine reglat si filierele se cunosc", explica viceprimarul. Un agricultor care are 50 de hectare de pamant nu isi poate permite sa lucreze singur, astfel ca este nevoit sa plateasca muncitori pentru lucrarile respective. Cu toate ca in zona sunt multe persoane care beneficiaza de ajutor social, multi prefera sa astepte lunar suma de bani cuvenita in loc sa mearga la muncile campului.
Nici agricultorii pecicani nu sunt multumiti de serviciile "zilierilor" si de aceea cauta forta de munca din alte judete.
Acestia lucreaza primind  cota parte din productia realizata, "de aceea persoanele in cauza  sunt interesate sa faca treaba de calitate si proprietarul de teren nu este pus in situatia de a da zilnic o suma anume. Cand se strange recolta, omul primeste un anumit procent.
Cu ziuasii pecicani, agricultorul trebuie sa plateasca o suma de bani, zilnic",
ne spune Nagy.
Zilierii din Pecica sunt platiti cu sume cuprinse intre 150.000 si 200.000 de lei pe zi, iar multi dintre ei cer si mancare. "Tariful ziuasului pecican este mai mare decat venitul brut al primarului sau viceprimarului comunei", spune Stefan Nagy.

Corina Olariu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]