Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 22 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • In premiera, PUR Arad a organizat o bursa a locurilor de munca

PUR Arad a organizat "Bursa locurilor de munca pentru tineri"PUR social - liberal, filiala Arad, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a organizat ieri, o manifestare in premiera pentru judetul nostru. Este vorba de  "Bursa locurilor de munca pentru tineret" actiune care s-a bucurat de participarea a 250 de persoane, care au putut alege din peste 100 de locuri de munca oferite de 15 firme aradene. 
Dupa ce au trecut pragul bursei desfasurate la Bingo Gool, din Piata Garii, nu mai putin de 67 de tineri au sanse reale de angajare in diverse domenii de activitate. 
S.C. EURO JOB s-a prins ca va plasa 28 de persoane, pe la alte firme. 
Contor Zenner are nevoie de trei referenti si de un economist. 
CONAR a luat pentru angajare patru muncitori constructori, MODA S.A. sase confectioneri, ARCOMAT o vanzatoare, SEVERINA cinci fierari- betonisti, GEROMAT doi tamplari, POPINA PROD IMPEX, o asistenta medicala, VICTORIA mai vrea doi strungari, Compania de Transport Public un vatman, iar ROTOTERM a discutat in vederea angajarii cu doi instalatori, sase electricieni si patru sudori.  
De asemenea, S.C. LIA ARDELEAN S.R.L. a cooptat un economist. 
"Aceasta bursa, organizata in premiera de catre noi, consider ca este o reusita. Fiind implicata si ca intreprinzator, pot afirma ca angajarea de tineri absolventi reprezinta si un avantaj pentru societatile comerciale, iar tinerii au avut ocazia, la o intalnire directa cu ofertanti de locuri de munca, sa testeze solicitarile lor. 
Aceia care nu si-au gasit locuri de munca, ne-au lasat cate un C.V. care va fi transmis Agentiei de somaj Arad pentru a-i avea in vedere in gasirea unui loc de munca. 
Pe viitor, dorim sa ne implicam in a sprijini intreprinzatorii si forta de munca in acelasi timp, prin alte actiuni cu rezultate imediate si benefice pentru toata lumea, asa cum s-a intamplat la aceasta <Bursa a locurilor de munca pentru tineri>",
ne-a marturisit d-na Lia Ardelean, presedinta PUR social- liberal, Fliala Arad. 

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Parktronic a iesit pe piata cu primele doua cititoare de monede. In centru se poate parca si cu fise, nu doar cu cartele
Directorul Parktronic prezinta ziaristilor parcometrul cu monedeIn oras au fost instalate primele doua cititoare de monede, care ieri au fost testate de directorul Parktronic. 
Situate la McDonald's si in fata sediului firmei care gestioneaza parcarile, aparatele functioneaza de acum nu numai cu tichete, ci si cu monede de 1 si 5 mii de lei, soferii putandu-si asigura parcarea linistita, fara complicatii. 
Potrivit lui Adrian Pica, "suntem intr-o faza experimentala. Va urma o perioada de una, doua luni in care vom vedea cum prinde la populatie, care sunt erorile pe care le vor da aparatele si daca vor aparea defectiuni. Daca totul va merge bine, vom echipa toate cele 150 de aparate cu cititoare de monede".
Investitia se ridica la 400 de mii de euro si in ciuda faptului ca in contract nu se prevede asa ceva, firma s-a angajat sa plateasca acesti bani, pentru a inlesni parcarea.
Sistemul de detectie a celor doua cititoare de monede este foarte performant, respingand monedele degradate sau imitatiile… 
Un amanunt important: folositi bani ficsi, pentru ca parcometrele nu dau rest!

Adriana Barbu - Observator

  • Crisul a ramas principala sursa de apa pentru oamenii din Dieci

Locuitorii din Dieci se confrunta cu o acuta criza de apa - Virtual Arad News (c)2003Autoritatile locale sprijina RAAC
Autoritatile locale din Dieci se confrunta, vara aceasta cu serioase probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa a comunei. 
Edilii doresc sa renunte la administrarea retelei de apa potabila din cauza ca nu mai reusesc sa faca fata cheltuielilor. 
"Vrem sa predam cei 7 kilometri de retea celor de la Regia Autonoma Apa Canal (RAAC). Ei dispun de oameni si utilaje, avand astfel posibilitatea sa faca reparatiile care sunt absolut necesare", a declarat Vrenti Coseran, viceprimarul comunei Dieci. 
Tot ceea ce se poate face cu oamenii de care dispune Primaria este sa se pregateasca terenul pentru interventiile specialistilor de la RAAC. "Persoanele care primesc ajutor social sapa si dezgroapa conductele, pentru ca mai apoi cei de la RAAC sa vina sa le sudeze, bineinteles contra cost. Toate materialele trebuie sa le cumparam noi. In conditiile in care vom ramane in continuare administratorii retelei, avem nevoie de aproximativ 300 de milioane de lei, pentru a o pune la punct", a mai spus Coseran. 
Seceta prelungita din acest an a afectat, dupa cum era de altfel de asteptat si panza freatica din zona, astfel incat o mare parte din fantanile din localitate au secat. 
In conditiile in care nici alimentarea cu apa de la retea nu se face asa cum trebuie, principala sursa de apa a satenilor ramane Crisul Alb. 
"Pentru ca nu mai au apa in fantana, satenii se duc la Cris cu cisterne, cu butoaie, sau cu alte recipiente, si iau apa de acolo. Proprietarii putinelor fantani care nu nu secat nu pot sa dea apa tuturor celor care solicita acest lucru, fiindca risca si ei sa ramana fara", a povestit vice- primarul. 
Pentru ca locuitorii comunei Dieci, sa nu mai fie nevoiti sa se aprovizioneze cu apa din Cris, o solutie ar putea fi ca RAAC sa accepte sa se ocupe din nou de reteaua de apa, caz in care aceasta ar putea fi extinsa, daca nu, edilii trebuie sa faca rost de cei 300 de milioane de lei, necesari pentru reparatii. 
Este greu de crezut ca vor reusi. 

Lucian Serban - Agenda zilei

  • Pesta porcina la Chisineu-Cris

La Chisineu Cris au fost semnalate cazuri de pesta porcinaAl treilea focar de pesta porcina a fost confirmat in judetul Arad, in orasul Chisineu-Cris, unde 98 de animale au fost ucise de boala in ultimele doua zile, au anuntat, miercuri, responsabilii Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Arad, citati de Mediafax. 
Localitatea aradeana este a treia care a intrat in carantina in ultima saptamana, dupa Nadab si Graniceri, unde au mai murit 31 de porci.
 "Vaccinarile nu se mai fac in Romania, iar oamenii trebuie sa inteleaga ca singura posibilitate de protectie este izolarea animalelor si luarea unor masuri de dezinsectie in gospodarii", a declarat dr. Dumitru Misulescu, din cadrul DSV Arad. In judet au fost instituite restrictii in circulatia animaliera, iar majoritatea targurilor de animale raman inchise pe termen nelimitat. 
Pesta porcina este o boala infectioasa virotica, extrem de contagioasa si cu un nivel foarte ridicat de mortalitate in randul porcilor. 
Guvernul a interzis vaccinarea impotriva pestei clasice a porcinelor, masura fiind aplicata incepand cu 15 august 2003.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "As vrea sa pun Aradul pe roti si sa-l aduc aici, in America"

Emilia Eberle se gandeste cu dor la AradCampioana mondiala la sol, la Campionatul Mondial din anul 1979, Emilia Eberle a fost - si ramane - o stea stralucitoare pe firmamentul gimnasticii romanesti si internationale.  
Colega de lot si faima mondiala cu alte nume de marca: Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Marinela Neacsu, Dumitrita Turner, Emilia si-a facut din sport un mod de viata si o pasiune. 
Practic, toata viata a facut gimnastica - si gimnastica a facut-o pe ea. 
A modelat-o, a prelucrat-o, atat fizic, cat si psihic, i-a format caracterul. 
Nascuta la Arad, in Romania, dupa ce a contribuit la ridicarea pe nebanuite culmi a sportului romanesc, Emilia Eberle a fugit in Ungaria, in luna mai 1989.
A locuit intr-un orasel, a lucrat ca antrenoare de gimnastica, si, in 1991, s-a casatorit cu Kollar Ferencz, fost campion mondial la judo (s-au cunoscut, cum era si firesc, la sala Clubului Spartacus din Budapesta, unde Emilia a lucrat 8 luni de zile). 
Au impreuna un baietel de 3 ani, Roland - o frumusete de baiat - care, avand parinti sportivi, ar fi de neconceput sa nu devina si el sportiv. 
In anul 1994, a emigrat in Statele Unite, unde este antrenoarea echipei de gimnastica a Clubului Pozsar Gimnastic Olympic Trainning Center.
A format peste 10 campioane pentru statul California. 
Ii place America, dar pastreaza in suflet si in minte amintiri patrunse de nostalgia locurilor natale. Desi o duce bine in SUA, ii este foarte dor de casa, de parintii ramasi in Romania, de prietenii aflati in prima patrie adoptiva.
Interviul care urmeaza a fost realizat la Sacramento, in California Golden State, in cadrul unei intalniri de neuitat pentru autorul acestor randuri...
- Cum v-ati acomodat si cum va place in America?
-
Este foarte bine, traiul este mult mai bun ca acasa, dar mi-e tare dor de casa si prietenii mei.
- Ce mancaruri preferate aveti: romanesti, unguresti sau americane?
-
Ciorbe, tocanita, mancare romaneasca si ungureasca.
- Tineti legatura cu fostele colege de lot? Cat de stranse sunt aceste legaturi?
- Nu prea stiu pe unde sunt fostele colege de echipa. Cu Nadia, ma intalnesc din cand in cand.
- Ce rude mai aveti in Romania si cum pastrati legatura cu ele? In general, ce va mai leaga de Romania, de Arad?
- Parintii mei si cativa prieteni sunt in Romania. Parintii mei vin la noi in vizita, cam o data la doi ani, iar noi mergem acasa, tot o data la doi ani. Imi place Aradul, il iubesc din toata inima. As vrea sa-l pun pe roti si sa-l aduc aici. Tare bine ar fi daca as putea... Aici, in America, totdeauna ma voi simti straina, dar, pentru viitorul nostru si al copilului nostru, aici este cel mai bine. In inima, Aradul va fi totdeauna cu mine.
- Ce amintiri pastrati din perioada copilariei, care se suprapune cu inceputurile dvs. sportive?
- Nu am avut copilarie, de la 3 ani si jumatate sunt in gimnastica. Acest sport a devenit mai mult decat o simpla vocatie sau un loc de munca pentru mine!
- Daca v-ati intoarce vreodata in Europa, in ce loc ati dori sa va stabiliti?
- Budapesta, pentru ca vorbesc limba maghiara, este foarte aproape de casa si avem foarte multi prieteni acolo.
- La ce biserica mergeti in Sacramento? Sunteti o credincioasa practicanta?
- Nu prea avem timp, dar Roland va merge la o scoala catolica. Suntem catolici, mergem la biserica de sarbatorile mari, pentru ca eu trebuie sa ma duc la concursuri, in fiecare sambata si duminica.
- Ce va place si ce nu va place in SUA?
-
Imi place ca omul are posibilitati nemarginite, dar copiii sunt foarte alintati (majoritatea) si nu au respect pentru adulti. Cred ca aici este prea multa libertate!
- Ce doriti sa transmiteti cititorilor romani, publicului romanesc, tinerilor aspiranti la gloria sportiva?
- Cititorilor romani le doresc ca viata sa le aduca multe, multe bucurii si sanatate. Le multumesc din suflet ca, dupa atata timp, nu m-au uitat si ii asigur ca, de aici, din departare, ma gandesc foarte mult la tara mea, la toti oamenii dragi care ma inconjoara cu iubire. Niciodata nu voi uita de unde am plecat. Sufletul meu va fi intotdeauna in Romania, oriunde ma voi afla. Sportivilor le urez mult succes si le pot spune ca sunt informata intotdeauna de rezultatele lor, in toate sporturile!

Remus Valeriu Giorgioni - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]