Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 22 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Prima zi de agitatie. Se ridica masinile parcate aiurea

Masinile parcate gresit se ridica de ParktronicSalariatii Parktronic, impreuna cu cadre ale politiei rutiere, au inceput ieri ridicarea masinilor parcate neregulamentar. 
Descinderea s-a desfasurat in zona spitalului judetean. Zona vizata a fost aleasa de politisti.
In prima zi de ridicare a masinilor, cinci soferi s-au trezit fara autoturism. Spiritele au fost destul de incinse, dar prezenta politistilor la actiune a reusit sa tempereze conducatorii auto. 
Acestia s-au si supus reglementarilor locale. In momentul in care se ridica a treia masina, primii doi proprietari contravenienti isi platisera deja taxa de ridicare a autovehiculului. 
S-au ridicat cu prioritate masinile parcate in statia de autobuz si cele de pe trotuar.
Potrivit regulamentului local de parcare, Parktronic va ridica toate masinile care sunt blocate cu gheara de mai mult de trei ore, si cele care sunt parcate pe locurile rezervate persoanelor cu handicap sau unor institutii. 
In aceste cazuri nu se impune prezenta organului de politie. In cazul in care, insa, masinile sunt parcate pe trotuar, in statii de autobuze sau in alte locuri nepermise, politistii constata abaterea, intocmesc procesul verbal contraventional pentru parcare neregulamentara si dispun masura ridicarii autovehiculului.
Masinile sunt depuse la sediul de pe Campul Linistii nr.1/A. Pentru recuperarea lor, proprietarii trebuie sa se prezinte la sediul Parktronic pentru a plati taxa de 1,2 milioane de lei plus TVA, careia i se adauga si penalizari pentru fiecare zi de intarziere. 
Dupa achitarea datoriilor, proprietarii isi pot ridica masinile.

Simona Mazare - Observator

  • Eleganta si Fair Play: Gala Premiilor Ellis, la a doua editie

Creatoarea de moda Eli Laslean - exemplu de ambitie si perseverentaLa sfarsitul saptamanii trecute, Elena Laslean - sau Eli ori chiar Ellis, cum ii spun apropiatii - a anuntat apropierea unui eveniment cel putin important pentru casa de moda pe care o conduce. 
In aceasta seara se va desfasura, la hotelul Marriot, din capitala, Gala Premiilor Ellis, manifestare ajunsa la a doua editie, in cadrul careia cei mai iscusiti dintre tinerii creatori sunt rasplatiti cu sume tentante, iar cele mai elegante dintre persoanele publice primesc distinctii. 
Printre favoritii de anul acesta se numara si omul de afaceri IIie Nastase, care va primi, deseara, in cadrul spectacolului "Ellis - Eleganta si Fair Play", un premiu special, gandit nu numai ca o recunoastere pentru intreaga activitate, dar si ca o continuare fireasca a traditiei, avand in vedere ca primul mare sportiv care a primit acest trofeu a fost Ion Tiriac. 
"M-am gandit, a afirmat Ellis, ca urmatorul sa fie Ilie Nastase, cel care i-a fost coechipier si care, prin performantele sale de exceptie, a facut ca Romania sa fie cunoscuta in lume..."
Pentru aradeni, Ellis reprezinta cea mai clara dovada de vointa. Cu talent si munca, multa munca, a reusit intr-un domeniu la care multi doar viseaza. A intrat in lumea modei romanesti de cativa ani buni si se mentine in top cu ambitie si multa putere de munca.
"Acum 12 ani am inceput in fata unei masini de cusut - spune Eli Laslean - aventura numita Casa Ellis, din dorinta de a pune umarul la dezvoltarea societatii si de a contribui cu ceva la imbunatatirea peisajului strazii romanesti. Acesta a fost modul meu de a face politica si in toata aceasta perioada politica mea a ramas, in exclusivitate, moda..."
Astazi, marca Ellis a devenit un STIL, adoptat de multe femei in Romania, preocupate de cariera, de succesul profesional si personal, dar si de feminitate, promovand eleganta si distinctia ca moduri de exprimare. 
Pentru Irina Ternauciuc, Elena Laslean a avut rolul de zana buna"Crezul meu - adauga Ellis - este ca eleganta e o atitudine, iar societatea romaneasca are nevoie de exemple si in acest sens. Din acest crez s-a nascut Gala Ellis, care isi propune sa premieze in fiecare an ELEGANTA in sensul cel mai larg al cuvantului. Pornind de la aceasta idee, am initiat Trofeul Ellis pentru Eleganta. Si pentru ca mai cred ca ideea de eleganta in competitie se numeste Fair Play si ca este nevoie de el in tot ceea ce facem, inclusiv in moda romaneasca, Trofeul Ellis pentru Fair Play il vom oferi in fiecare an unei celebritati sportive care ilustreaza cel mai bine aceasta idee."
Elena Laslean insa, pe langa un mare talent, mai este si un mare om. Anul trecut a initiat o campanie de proportii, prin care a ajutat, efectiv, un tanar aspirant la lumea modei. Irina Ternauciuc a ajuns sa-si realizeze visul, la ora actuala studiind in Italia. 
"Contribuind la realizarea acestui vis frumos al Irinei am descoperit satisfactia de neegalat pe care ti-o poate oferi rolul de "zana buna" - povesteste creatoarea de moda Ellis - ceea ce a trezit in mine dorinta de a face din aceasta o traditie, de a ma implica in promovarea tinerelor talente ale acestei tari, din domeniul modei..." ... 
Cuvintele unei aradenece, ale unui talent adevarat, ale unui om inzestrat cu vointa si putere de munca, ce duce numele Aradului in buricul Bucurestilor, pe buzele celor mai in voga VIP-uri ale momentului...

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Aeroportul nu pierde cursa de Verona

Directorul Aeroportului Arad - Lucian Atanasiu anunta pastrarea curselor spre VeronaDesi s-a afirmat ca Aeroportul Arad va pierde cursa de Verona, datorita faptului ca este considerata mai putin rentabila de catre Compania aviatica "Club Air", lucrurile nu stau intocmai asa.
De fapt, motivul pentru care in aceasta luna cursa de Verona a fost suspendata este de ordin tehnic, una dintre aeronavele companiei fiind in revizie.
Directorul Aeroportului Arad, Lucian Atanasiu ne-a declarat ca a fost alarmat la randul lui de posibilitatea pierderii cursei de Verona si l-a sunat pe presedintele Companiei "Club Air" pentru a lamuri situatia.
"Presedintele Club Air m-a informat ca si cea de a doua aeronava va intra in revizie si ca asteapta o a treia pentru a putea fi reluate cursele pe Aeroportul Arad. Un raspuns precis imi va da insa in cursul zilei de vineri si sper ca din 26-27 octombrie sa fie reluate zborurile spre Verona" ne-a declarat Lucian Atanasiu.
Linistitoare pentru aradenii care zboara spre Verona, dar mai ales pentru oamenii de afaceri italieni din Arad sunt insa declaratiile pe care presedintele Companiei "Club Air" le-a facut directorului de la Aeroportul Arad: "Mi-a spus ca "nu lasa din mana ceea ce are". Nu vrea sa renunte la cursele traditionale cu Aradul".
In alta ordine de idei, trebuie spus ca Aeroportul Arad este inclus intr-un program comun de finantare convenit de Guvern cu Uniunea Europeana, care vizeaza dezvoltarea infrastructurii in domeniul transporturilor si se intinde pana in 2015.
"Deocamdata nu pot sa va spun nimic concret, doar ca suntem pe lista pentru dezvoltarea infrastructurii. Cand si ce se va face nu stiu, pentru ca programul se intinde pana in 2015" a precizat Atanasiu.

Orlando Toader - Ziarul Transilvania

  • Continental Hotels strange bani pentru Putna

Hotelul Continental Arad va contribui la campania de ajutorare pentru Putna - Virtual Arad News (c)2003Aradenii pot sprijini acest demers
In 14 mai 2003, la hotel Continental Bucuresti, a fost lansata campania "Redati culorile Putnei!", care are ca scop colectarea de fonduri pentru restaurarea picturii Manastirii Putna. 
In data de 9 octombrie a. c. directorul Continental Drobetn Turnu-Severin a predat stafeta omologului sau, de la Continental Arad, unde, joi 23 octombrie la ora 19.00 va avea loc cel de-al saptelea eveniment din cadrul campaniei. 
In cele sase actiuni anterioare (Bucuresti, Oradea, Suceava, Tg.-Mures, Cluj si Turnu-Severin) a fost colectata suma de 1,95 miliarde lei. 
Evenimentul principal al actiunii de la Arad il va constitui licitatia organizata de catre echipa Continental, cu obiecte de cult sfintite realizate de calugarii Manastirii Putna. 
Fondurile stranse cu acest prilej vor fi donate manastirii, ca si pana acum. 
Se spera ca la finalul acestei campanii, Continental Hotels sa reuseasca strangerea unor fonduri suficiente pentru a reda Manastirii Putna imaginea de odinioara. 
Donatii sau sponsorizari se pot face: direct in conturile Manastirii Putna deschise la BCR, sucursala Radauti-251 l. 1. l 60- 1/ROL, 2511. 1 -160.14 USD, 2511,1-160.13 EURO si la receptia hotelului Continental Arad cu ocazia dineului organizat in data de 23 octombrie 2003. 

Viorel Bot - Agenda zilei

  • Piromani la strand

Intr-o singura zi pe strandul din Arad au izbucnit doua incendiiIn ultimele 24 de ore, la strandul "Neptun" din Arad au izbucnit doua incendii.
Primul s-a produs, duminica la amiaza, la magazia unei discoteci, la doar cativa metri de locul in care autoritatile locale si ministrul Ilie Sarbu tocmai premiasera echipele castigatoare ale turneului de mini-fotbal "Cupa Referendum".
Focul a fost stins de pompierii militari. Episodul ar fi fost privit ca un simplu accident daca, luni seara, un body-guard de la un local de pe strand nu ar fi vazut fum deasupra birourilor administratiei, anuntand rapid pompierii.
Focul a distrus aproximativ 30 de cabine, folosite vara de cei care vin la strand. Incendiul este cu atat mai suspect cu cat, in aceasta vara, aceleasi cabine au facut obiectul unui conflict intre administratia strandului si cateva sute de pensionari, care au protestat cand au aflat ca planurile de dezvoltare a strandului vizau dezafectarea si demolarea cabinelor.
Pompierii militari au stabilit ca focul ar fi fost provocat de o tigara aruncata neglijent in zona cabinelor, insa nu este exclusa nici ipoteza unei maini criminale.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]