Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 22 decembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Eroii Revolutiei au fost cinstiti de aradeni

Revolutionarii refac in fiecare an drumul revolutieiPrima zi a manifestarilor dedicate comemorarii a 14 ani de la Revolutia din decembrie 1989 i-a adus in locurile in care a izbucnit Revolutia pe mai toti oficialii aradeni, pe reprezentantii revolutionarilor si pe aradenii care au tinut neaparat sa-si cinsteasca eroii. 
Comemorarea a inceput dis-de-dimineata la Orologerie, unde reprezentantii autoritatilor si ai bisericii au marcat momentul debutului Revolutiei la Arad prin slujbe religioase, luari de cuvant si depuneri de coroane la placa memoriala. 
Oficialii aradeni s-au deplasat mai apoi la SC Aris SA pentru a depune coroane de flori ca, mai apoi, cei prezenti sa se indrepte spre Biserica Eroilor Martiri pentru un parastas si depuneri de coreane. 
Cel mai important eveni-ment al primei zile de comemorare a eroilor a avut loc aseara la Monumentul Eroilor Martiri din Piata Revolutiei, unde - pe langa luarile de cuvant ale oficialilor care aminteau toate de acele momente unicat din istorie si de curajul celor care au iesti in strada - au tost aprinse lumanari in memoria celor morti in Revolutie, momentul fiind condimentat cu colinde. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Iliescu i-a luat fata lui Mos Craciun

Mos Craciun a intarziat la intalnirea cu copiii din cauza sosirii la Arad a avionului prezidentialAterizarea lui Ion Iliescu pe Aeroportul Arad le-a dat mari emotii copiilor care se pregatisera pentru o intalnire cu Mos Craciun. 
Copiii angajatilor Aeroportului International Arad care, conform traditiei, l-au asteptat sambata dimineata pe Mos Craciun sa coboare din cer cu avionul si sa le aduca daruri au avut parte de o adevarata surpriza cand, in loc de Mos Craciun, au avut parte de o intalnire neasteptata cu presedintele Romaniei. 
Din cauza cetii, aeronava prezidentiala care trebuia sa-l aduca pe Ion Iliescu, insotit de o intreaga suita, la aniversarea revolutiei de la Timisoara a fost nevoita sa aterizeze la Arad. 
Spre surpriza copiilor care stateau pe pista si asteptau avionul cu Mos Craciun, aeroportul a inceput sa se umple incet-incet de personalitati locale, forte de ordine si masini de politie. 
Apoi, din avionul care a tras in fata aerogarii a coborat un mos fara barba si fara sac cu daruri, dar cu zimbetul pana la urechi. 
Presedintele Ion Iliescu s-a indreptat zambind spre copii, a dat mana cu ei si a primit pupicuri de la cativa micuti, in timp ce altii au izbucnit in plans, vazand ca Mos Craciun nu mai vine si, deci, nu vor mai primi daruri. 
Iliescu a plecat foarte repede spre Timisoara, spre bucuria copiilor, care au inceput sa viseze din nou la Mos Craciun. 
Intr-un tarziu, aparatul AN 2 cu care calatorea Mos Craciun a primit culoar de aterizare, iar Mosul a sosit in mijlocul copiilor, carora le-a impartit cadouri.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Petre Roman - pregatit sa revina in politica

Interviu cu Petre RomanIn politica este nevoie de un nou inceput
-D-le Roman, cum mai stati cu politica?
- Incerc sa fac politica prin initiativa politica. Altfel spus, nu fac politica de dragul politicii. Cred ca e momentul sa ma reimplic in politica.
- Pentru a face politica, un politician are nevoie de un partid. Cu atat mai mult are nevoie un lider, cum sunteti dvs. Partidul Democrat nu mai e la dispozitia dvs. Ati gasit un alt partid?
- PD a fost copilul meu de suflet, nu vreau sa vorbesc despre situatia PD, care in acest moment nu e buna, iar in ceea ce priveste initiativa politica despre care aminteam, poate ca e prematur sa vorbesc despre o noua formatiune politica, dar am convingerea, pe care am exprimat-o azi in plenul Parlamentului, ca in politica este nevoie de un nou inceput. Pentru motivul simplu ca, atata vreme cat romanii nu-si vor schimba sentimentele fata de politica, pana atunci, nici in contextul international Romania nu va fi ceea ce ne dorim. Cand romanii vor putea vorbi de bine despre ceea ce se intampla la ei acasa, atunci si altii vor putea vorbi de bine despre romani.
- Printre acesti romani sunteti si dvs. Cum veti reusi sa impuneti un nou fel de politica? Inca o data va zic ca aveti nevoie de o structura politica si cea mai potrivita este partidul. Asadar, unde e partidul?
- Sunt de acord, in democratie e nevoie de un partid, de o formatiune politica. Pentru moment, initiativa despre care va vorbeam nu pot s-o numesc un partid politic. Pana in prezent am reusit sa fac o echipa de excelenta calitate, de mare competenta, oameni care, in majoritate, au ramas inafara politicii. Sau altii, care daca au fost in politica, sunt personalitati fara umbre. Avem idei si programe. Am venit cu programe concrete de guvernare care privesc sectorul de educatie, de sanatate, fiscal, de energie. Apoi e vorba de mesaj. Mesajul nostru se asaza pe doua cuvinte clasice pe care le-am amintit si in plenul Parlamentului. E vorba de lipsa legii, iar unde nu e lege stiti ce se intampla, iar al doilea lucru ar fi egalitatea reala pe care am proclamat-o inca de la revolutie.
- Acum un an ati fost la Arad cu doi oameni din echipa dvs. La acestia se mai pot adauga inca vreo cativa, dar asta nu inseamna ca aveti partidul. Aveti vreo legatura cu URR?
- Nu. Am simpatizat cu ideea URR. De ce? Pentru ca par a fi niste tineri care s-au hotarat sa faca ceva inafara politicii de rutina. Cred insa ca au un mesaj care nu poate trece. Mesajul ar fi: suntem un grup de tineri, de oameni de afaceri, ceea ce limiteaza mult constructia politica si mesajul. Oricum, repet, am simpatizat cu ideea lor. PD este in subordonare neta fata de PNL
- De PD nu ziceti nimic? Sau despre alianta PNL-PD, cu care dvs. nu ati fost de acord.
- PD are in continuare multi oameni de calitate. Multi dintre ei insa s-au cam dat la o parte. Eu am spus ca nu e bine si se vede acum. Partidul e intr-o pozitie neta de subordonare fata de PNL, ceea ce nu e deloc normal. Iar Alianta, in ansamblul ei, nu reuseste sa aduca un mesaj, nu reuseste sa vina cu o oferta credibila.
- Este de-abia la inceput.
- Nu-i chiar la inceput, iar inceputul trebuia sa fie furtunos, mai ales ca ne apropiem cu pasi mari de alegeri. Eu am fost printre primii care a spus ca coalitia trebuie sa fie unitara, pentru ca aceasta ar fi sansa cotiturii, a rasturnarii actualului regim. Numai ca acest lucru nu poate fi facut doar in ideea: sa-i dam jos pe astia, ca sa venim noi in locul lor. Omul de rand gandeste: pe mine asta nu ma priveste si cu ce ma aleg eu de aici? Trebuie ca alianta sa vina cu un mesaj si cu o oferta credibile. Oferta trebuie sa fie realizabila. Pana acum, la acest capitol, nu se iese din impas. Primul mesaj al Aliantei a fost catre sine, nu catre populatie. Timpul nu e pierdut inca. Eu ma refer la ceea ce aud ca zice lumea, peste tot unde ma duc in tara. Acesta e deja un handicap. Alianta trebuie sa spuna pentru cine se bate, si aici e o problema mare. Liberalii reprezinta comunitatea oamenilor de afaceri, or, aici, la noi, comunitatea aceasta e relativ slaba. Sa nu uitam ca, in decursul anilor, PNL a obtinut rezultate slabe sau foarte slabe. Cel mai mare scor al lor a fost in 2000, cand au obtinut 7% Asadar, PNL e departe de a fi un vector foarte puternic. PD a fost un partid mult mai important, a fost nuca tare din politica romaneasca. PD a asigurat in 1996 alternanta la putere.Politica inseamna asumarea riscurilor
- Dar, intre timp, s-au mai schimbat lucrurile.
- Da, ar trebui sa se schimbe.
- Eu zic ca s-au schimbat.
- Ele nu se schimba real, daca nu se schimba in esenta lor.
- Cand initiativa dvs., despre care vorbeati, se va transforma in partid?
- Mi-ar placea sa va spun ceva clar acum, dar nu pot s-o fac.
- Nesiguranta si sovaiala dvs. nu sunt prea bune!
- Pentru mine nu e nesiguranta, este perioada de coacere, de maturizare, pentru ca e vorba de oameni, de resurse, de un intreg complex de factori pe care trebuie sa-i stapanesti. Eu, personal, sunt pregatit. Eu stiu ca politica inseamna asumarea riscurilor. Eu mereu mi-am asumat riscuri si am si platit un tribut greu din cauza asta. Dar eu cred si in continuare ca pot sa-mi asum riscuri.
- Mai aveti puterea s-o luati de la capat?
- Slava Domnului, da!

I. Iercan - Adevarul

  • Targ de moda si erotic  - in premiera la Arad

Si anul viitor Expo Arad pregateste surprize aradenilorActivitatea Directiei de Targuri Expozitii a Camerei de Comert Arad s-a concretizat anul acesta in organizarea a 13 expozitii. Pe langa targurile consacrate de medicina, agricultura, cele cu vanzare din preajma Sarbatorilor s-au desfasurat in premiera "Estival", "Zilele Stomatologiei Aradene" si "Ecomed".
Crestere semnificativa
Tinta propusa de organizatorii de targuri a fost cresterea in calitate si cantitate a expozitiilor, lucru reusit dupa cum dovedeste numarul de vizitatori ai evenimentelor desfasurate la Expo Arad International.
In top se afla targurile de medicina si cel de agricultura. "La AR-Medica am fost nevoiti sa refuzam mai multi expozanti din lipsa de spatiu, cu o luna si jumatate inainte toata suprafata era rezervata. Agromalim s-a dovedit cel mai mare targ din tara pe partea de animale", ne-a declarat Nicolae Grosan, directorul Directiei.
Cel mai putin reusit targ a fost "Zilele Stomatologiei Aradene", care s-a organizat la sugestia expozantilor, insa in acest an perioada de desfasurare a coincis cu ziua de 1 mai si Pastele.
Primul din Europa
Pentru anul viitor, planurile cuprind dezvoltarea targului de turism, in completare aducandu-se si oferta de echipamente pentru industria hoteliera. 
De asemenea, se are in vedere organizarea unui festival de moda, avand in vedere ponderea industriei in aceasta parte a tarii si faptul ca nu exista asa ceva in vest. 
Targul erotic a fost programat pentru luna octombrie, pentru realizarea acestuia Directia primind sprijinul Hustler Romania, care se va ocupa de promovare si aspectul legal al manifestarii. 
De altfel, acesta va fi primul dintr-un sir care se desfasoara in Europa, dupa Arad, urmand, Budapesta, Berlin si Londra.

Observator

  • Biserica catolica din Vinga va "inghiti" doua miliarde de lei

Biserica romano-catolica din Vinga necesita reparatii la acoperis - Virtual Arad News (c)2003Cladirea bisericii romano-catolice din Vinga are nevoie de reparatii.
Conform declaratiilor primarului Gavril Sarca, lucrarile vor incepe in anul 2004.
"Cel mai afectat de trecerea vremii este acoperisul edificiului. Pentru a-l reabilita, am primit deja o parte din tabla necesara si avem promisiuni din partea Episcopiei Romano-Catolice ca anul viitor va ajunge la noi si restul materialului, sa putem incepe lucrul", a sus Sarca.
 "Costul total al reparafiilor va fi de aproximativ 2 miliarde de lei. Vor trebui reparate jgheaburile si refacute tencuielile interioare si zugravelile", a tinut sa precizeze primarul.
In ceea ce priveste sursele de finantare, acestea vor fi multiple. Pe langa sprijinul primit din partea Episcopiei Romano-Catolice, la repararea cladirii vor contribui atat localnicii, cat si diversi sponsori, tot in acest fond de reabilitare intrand si veniturile obtinute de pe urma exploatarii terenurilor detinute de biserica si protoieria de Vinga.
Daca in trecut au fost unele neintelegeri intre fostul preot si membrii fostului comitet bisericesc, acum se pare ca acestea au fost depasite.

Lucian Serban - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]