Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad iti aduce Aradul si mai aproape !

In curand Virtual Arad in colaborare cu Radio Televiziunea Arad va transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei" intr-un format extins.
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Luni, 23 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Autoturism al Politiei din Arad implicat intr-un accident rutier

Masina politiei a fost implicata intr-un accident rutierUn autoturism de serviciu al IPJ Arad a fost implicat intr-un accident mortal de circulatie, soldat cu decesul unei femei de 47 ani.
Sambata dimineata, la orele 5.30, pe DJ 709, intre Siria si Horia, la circa 15 kilometri de Arad, agentul sef de politie Silviu Pojar, care conducea autoturismul de serviciu VW Vento cu numarul AR-04-LAW, a trecut pe contrasens, din cauza oboselii.
Masina Politiei a lovit un Fiat 131 Mirafiori, cu numarul AR-03-GND, condus regulamentar, din sens opus, de Florica Garbovan (47 de ani), din Arad. In urma impactului, femeia a murit pe loc.
Agentul sef Silviu Pojar a fost accidentat grav, fiind internat in spital, unde a suferit o operatie de urgenta. Silviu Pojar are peste 20 de ani de experienta si peste un milion de kilometri parcursi.
Comisarul sef Teodor Lupsa, adjunct al sefului IPJ Arad, aflat pe scaunul din dreapta-fata in masina Politiei, a fost accidentat usor, fiind si el internat la spital.
Purtatorul de cuvant al IPJ Arad, inspector principal Emil Motiu, a declarat ca masina Politiei se intorcea dintr-o misiune de control, iar Florica Garbovan plecase de dimineata, de acasa, la volanul autoturismului Fiat, spre targul dintr-o comuna din apropiere.
Cercetarile in cauza au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.
De asemenea, Inspectoratul General al Politiei va demara o ancheta interna in acest caz.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Modernizarea iluminatului public costa 5 milioane de euro

In problema iluminatului public vor fi consultati si aradeniiDupa obtinerea acordului consilierilor locali, executivul a realizat un studiu de fezabilitate pentru stabilirea formei de gestionare delegata prin concesiune a serviciului de iluminat public.
La o prima evaluare, modernizarea acestuia, prin extinderea retelei si in cartierele unde iluminatul este deficitar, presupune o investitie de peste 5 milioane de euro.
Studiul concluzioneaza ca solutia scoaterii Aradului din bezna este delegarea gestiunii catre un operator care se va ocupa de exploatarea, functionarea, modernizarea, extinderea, intretinerea si mentinerea sistemului de iluminat public.
Sistemul de iluminat existent este proiectat si executat inainte de 1989, dupa acest an corpurile de iluminat (cu consum excesiv de energie) au fost montate fara nici un proiect, ducand la realizarea fenomenului de "poluare luminoasa" in centrul orasului si de bezna in cartierele marginase.
In prezent, curentul consumat anual de cele 11.500 de becuri costa 500 de mii de euro.
Costurile intretinerii sistemului completat cu cele 2.500 de becuri lipsa se ridica la circa 700 de mii de euro anual, iar modernizarea acestuia costa circa 5 milioane de euro.
Prin modernizare, insa, studiul releva ca se reduc costurile cu energia consumata cu circa 12%.
Alegerea unui gestionar va avea ca rezultat aducerea sistemului la nivelul standardelor europene in timp relativ scurt fapt imposibil de realizat din fondurile bugetului local, iar municipiul va rambursa investitia operatorului pe un termen mai lung.
Executivul doreste ca toate sesizarile primite de la cetateni sa fie rezolvate de firma castigatoare a licitatiei, cetatenii contribuind astfel in mod direct la buna functionare a iluminatului in oras.
Pana la realizarea efectiva a acestui proiect mai sunt de parcurs cateva etape. Acest mod de gestionare a serviciului de iluminat public este implementat deja in orase ca: Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Galati, Craiova, Roman, Predeal, Medias, Oradea si Timisoara. 

Simona Mazare - Observator

  • Speculatii cu terenurile pe care va fi amplasat un parc industrial la Arad

Viceprimarul Voicu anunta o scumpire iminenta a terenurilor din viitoarele zone industrialeProprietarii terenurilor pe care Primaria Arad intentioneaza sa amplaseze un parc industrial au ridicat brusc pretul pe metrul patrat, media fiind de 18 euro, chiar daca zona este una agricola, in acest moment. Potrivit conducerii Primariei, proprietarii au inceput sa faca speculatii imediat ce au aflat ca zona prezinta interes pentru investitori.
"Preturile au crescut de zece ori sau chiar mai mult, iar unii proprietari nu vor sa vanda inca si asteapta sa trateze personal cu investitorii, sperand sa obtina un pret cat mai bun", a declarat viceprimarul Emanoil Voicu.
Situatia de la Arad pare "ciudata", la prima vedere, in conditiile in care oferta de terenuri in zona respectiva este foarte ridicata, desi nu exista cerere, a afirmat directorul regional al Agentiei imobiliare "Casa Domi", Sebastian Bulumac.
"Oferta de terenuri este foarte mare, iar preturile sunt in crestere, avand perspectiva de a ajunge la 20 de euro pe metrul patrat", a precizat el. 
Singura explicatie este ca proprietarii terenurilor mizeaza pe amplasarea in acea locatie a viitorului parc industrial, a adaugat Bulumac.
Reprezentantii municipalitatii au incercat sa tina secrete coordonatele viitorului parc industrial, pentru a evita speculatiile, insa cativa proprietari au aflat ca pamanturile lor prezinta interes, dintr-o hotarare a consilierilor, care a fost afisata la avizierul Primariei. 
Viitorul parc industrial aradean se va intinde pe o un teren cu suprafata de peste 100 de hectare si va fi amplasat in nordul orasului, in apropierea soselei de centura.

Romania Libera

  • Ovidiu Jiros a murit electrocutat in timp ce monta cablu optic pe stalpii de inalta tensiune

Un muncitor a murit electrocutat in timp ce fixa cablu fibra optica pe stalpiSocietatea la care lucra victima nu avea autorizatie din partea Societatii Electrica
Un barbat de 29 de ani a murit electrocutat in timp ce monta cablu optic pe stalpii de inalta tensiune. Barbatul nu avea echipament de protectie si muncea fara forme legale. Mai mult decat atat, firma care a executat aceasta lucrare nu avea nici macar autorizatie din partea Societatii Electrica. 
O echipa a societhtii S.C. Connexion SRL din Cluj a fost angajata de catre o firma de telefonie pentru a monta cablu optic pe traseul Arad-Nadlac.
Fara a avea autorizatie din partea Societatii Electrica, membrii echipei s-au apucat sa monteze cablul pe stalpii de inalta tensiune. 
Cand au ajuns la jumatatea traseului s-a petrecut tragedia. 
"O persoana straina s-a urcat pe un stalp de medie tensiune, a intrat in zona de amorsare a arcului electric si a fost electrocutata mortal.
Este vorba despre o echipa care nu a avut nici un fel de aprobare din partea Sucursalei de Distributie si care a intiat la montarea cablului de fibra optica"
, spune Cornel Seceanschi, ing. sef. Exploatare Electrica Arad. 
Ovidiu Jiros avea 29 de ani si lucra de circa o saptamana la aceasta firma. "Fiind muncitor necalificat nu avea nici pregatire si nici echipament de protectie adecvata si s-a urcat pe stalp din proprie initiativa", spune Valentin Badescu, inspector ITM Arad. 
In urma cu cateva zile, Societatea Electrica Arad a somat firma sa opreasca lucrarile. 
In urma unor interventii de la Bucuresti, firma a primit din nou unda verde. 
Unda verde care a dus la moartea unui om. 
Daca ancheta Inspectoratului Teritorial de Munca Arad va stabili ca societatea este vinovata de producerea acestui accident, cei din conducerea firmei vor fi trasi la raspundere penal. 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Primarul premiat

Primarul Ioan Mercea a obtinut locul 1 la concursul de umor "Ceapa de Aur"Caminul cultural din comuna Macea a reprezentat, de curand, prin domnul Ioan Mercea, primarul localitatii, judetul Arad la Festivalul national de satira si umor "Ceapa de Aur", editia a V-a, organizat de Casa municipala de cultura Fagaras.
Este un adevar cunoscut ca domnia sa imbina de multa vreme, activitatea culturala cu aceea administrativa.
Dupa varii succese ale primarului-artist, cu acest prilej dl. Ioan Mercea a obtinut premiul I, la sectiunea interpreti individuali.
Juriul, cuprinzand prestigioase nume ale criticii si creatiei artistice de gen, a apreciat prestatia artistica a primarului macean.
Cu umorul ce-l caracterizeaza, cunoscut publicului aradean, dumnealui se declara multumit de valoarea premiului obtinut, care s-a dovedit echivalentul cheltuielilor de deplasare. 
In rest, celelalte, ca acasa.

D.T. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]