Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 23 iulie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Consiliul Local isi doreste Cetatea Aradului

Vor fi facuti primi pasi pentru preluarea Cetatii Aradului de catre CLMAcestia sunt primii pasi concreti pentru preluarea si demilitarizarea Cetatii
In prima sedinta de Consiliu Local Municipal, consilierii vor lua in discutie aprobarea de principiu a preluarii Cetatii, din patrimoniul Ministerului Apararii Nationale (MApN)
Este primul pas concret care se face pentru reabilitarea acestui obiectiv arhitectonic de o deosebita importanta si valoare.
Totodata, vor putea incepe demersurile pentru introducerea sa pe lista de obiective protejate a UNESCO.
Mai intai insa, potrivit declaratiilor viceprimarului Levente Bognar, se va face o informare la adresa MApN si se va incerca, pe cat posibil, atragerea de fonduri pe plan local, suma vehiculata fiind in jurul valorii de 160 de miliarde de lei.
Aradul va primi un important sprijin din partea edililor din Pecs (Ungaria), oras care a reusit reabilitarea centrului vechi.
In acest sens, azi, se afla la Arad o delegatie din Italia care doreste sa se implice in restaurarea Cetatii iar miercurea viitoare va veni Fejerdi Tamas, specialist maghiar care va acorda consultanta edililor din orasul de pe Mures.
"In prezent se afla in derulare si un studiu al ADAR care va evidentia modalitatea de preluare si de valorificare, precum si pasii care trebuie urmati" a mai adaugat viceprimarul Levente Bognar.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Obiectiv de indeplinit la ... "aniversara": "Frontiere sigure, frontiere europene!"

De Ziua Politiei de frontiera", comandantul Viorel Nemes face declaratii PreseiDiscutie cu dl. Viorel Nemes, comandantul Politiei de frontiera a judetului Arad
- D-le comisar Viorel Nemes, an de an, la data de 24 iulie se sarbatoreste ZIUA POLITIEI DE FRONTIERA DIN ROMANIA...
- In data de 24 iulie 2003 se implinesc 139 de ani de cand Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a emis un decret in 1864 prin care a realizat "unirea granicerilor de dincoace si dincolo de Milcov". La aproape un secol si jumatate de atunci, anul 2003 gaseste politia de frontiera din Romania executand un program lansat de Ministerul de Interne, la propunerea Uniunii Europene.
E vorba despre programul "Frontiere sigure, frontiere europene".
- Ce presupune realizarea acestui program?
- In primul rand, prin programul "Frontiere sigure, frontiere europene" se urmareste combaterea criminalitatii transfrontaliere si cresterea increderii Europei in capacitatea tarii noastre de a securiza granitele proprii- viitoarea frontiera externa a Uniunii Europene. Aplicand in continuare masurile din program, ne vom aduce o contributie substantiala la lupta impotriva terorismului, a retelelor de migratie ilegala precum si a traficului cu fiinte umane.
- In ce mod a materializat Inspectoratul judetean al politiei de frontiera Arad actiunile convenite cu Uniunea Europeana?
- Noi am tinut cont de toate elementele cuprinse in Programul "Frontiere sigure, frontiere europene", inregistrand rezultate bune si foarte bune pe linia combaterii migratiei ilegale, a falsurilor de documente, contrabanda cu bunuri, descoperirea furturilor de autoturisme si a traficului cu fiinte umane.
- Dati-ne cateva cifre edificatoare in acest sens, cu referire directa la activitatea din primul semestru al anului 2003
- Inainte de aceasta, va voi informa care a fost volumul de munca. In doar sase luni, au fost controlate 2.652.602 de persoane, 898.015 mijloace de transport rutier, 5.460 de mijloace de transport feroviar, 146 de mijloace de transport aerian, cu 23,5% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.Cu acest prilej au fost prinsi 153 de urmariti general (148 de romani si cinci straini). 98.870 de cetateni romani au fost intorsi din drum deoarece nu intruneau conditiile de calatorie in strainatate, asta din totalul de 1.071.421 de romani cati au vrut sa iasa din tara. Impreuna cu Vama si Garda Financiara au fost confiscate bunuri in valoare de 16,6 miliarde de lei si s-a interzis intrarea in tara a altor marfuri in valoare de 30,5 miliarde de lei. S-au mai descoperit arme, stupefiante, valuta falsa si autoturisme furate, toate in valoare de 17 miliarde de lei. De asemenea, 13 persoane au fost retinute pentru calauzire si lista poate continua cu sutele de cazuri de acte false descoperite.
- D-le comandant Viorel Nemes, ce inseamna pentru Politia de frontiera Arad aceste date?
- Ele ne indreptatesc sa spunem ca suntem pe drumul cel bun, obligandu-ne totodata sa ridicam stacheta, deoarece numai asa putem atinge toate obiectivele care revin politiei de frontiera in perspectiva integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana si NATO.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Caravana Frumusetii – VW Miss Arad 2003 a avut succes

La Caravana frumusetii s-au inscris multe fete la Chisineu CrisPornita la sfarsitul saptamanii, pe o vreme care nu prevedea nimic bun, Caravana Frumusetii – VW – Miss Arad 2003, a facut ravagii, dupa aprecierea directorului Prima Models Agency, Marius Tica.
Din punctul sau de vedere, impactul a fost destul de mare, apreciat fiind faptul ca foarte multe domnisoare l-au contactat dupa concurs, pentru a se inscrie la agentie.
Orasele au fost alese de catre cei doi parteneri Quarq Motors si Prima Models Agency – pentru puterea financiara si pentru frumusetea fetelor, agentia de moda avand trei manechine chiar din Ineu.
Drive Test-ul a inregistrat un succes neasteptat, zeci de persoane inscriindu-se sa conduca cele trei automobile, atat la Chisineu Cris cat si la Ineu.
Concursurile de miss, organizate in incinta discotecilor din cele doua orase au strans sute de spectatori, adolescenti, in marea lor majoritate.
Chiar daca la inceput au fost timide, fetele au fost incurajate si ajutate de catre cele doua modele ale agentiei, Alexandra Gagiu si Loredana Airinei. Cele 8 fete selectate din Chisineu Cris si Ineu vor concura pentru titlul de Miss Arad, existand posibilitatea de a participa si la Miss Romania.
Avand in vedere succesul inregistrat la jumatatea drumului (urmeaza ca vineri si sambata Sebisul si Gurahontul sa fie gazdele evenimentului) caravana va pleca si spre alte judete.

Roxana Niaman - Observator

  • Protest al cadrelor medicale din orasul aradean Ineu

Bolnavii si cadrele medicale de la spitalul din Ineu protesteazaIngrijorati de soarta spitalului din Ineu (judetul Arad), angajatii acestei unitati sanitare au protestat, ieri, timp de mai multe ore, in curtea institutiei, impotriva inchiderii acesteia, preconizata data fiind includerea intr-un program de restructurare. 
Astfel, cei 170 de salariati, impreuna cu cateva zeci de pacienti internati au incercat sa atraga atentia autoritatilor si sa le convinga sa nu inchida unitatea, primii temandu-se ca vor ramane fara locuri de munca, iar ceilalti prevazand ca vor trebui sa se deplaseze la Arad sau mai departe, pentru a primi tratament.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad au afirmat ca soarta spitalului va fi decisa peste cateva zile, cand acestia se vor intalni cu autoritatile din Prefectura
Ei au subliniat ca activitatea spitalului de la Ineu va trebui eficientizata, pentru ca se considera prea mare numarul cadrelor medicale, raportat la numarul de bolnavi. 
Precizam ca spitalul din Ineu are 170 angajati si 140 de paturi, iar gradul de ocupare al acestora a fost, de la inceputul anului, de maximum 50 la suta.

Lidia Lazar - Romania Libera

  • La Arad,  Prefectura, in conflict cu energeticienii

Prefectul Ungureanu nu e multumit de prestatia energeticienilorPrefectul Aradului, Dan Vasile Ungureanu, ia atitudine in fata numeroaselor pene de curent din municipiu si judet. Acesta considera inadmisibile repetatele incidente pe care energeticienii le rezerva populatiei.
"Am informat Ministerul Industriilor despre situatia grava de la Arad. Reprezentantii locali nu pot da vina mereu pe resursele limitate si pe reteaua veche. Aparatele oamenilor pot suferi de pe urma intreruperilor neanuntate si cineva trebuie sa raspunda", a declarat prefectul Ungureanu. 
Acesta a amintit de cazul petrecut nu de mult timp la Nadlac, cand o sarbatoare locala importanta a fost paralizata de oprirea curentului electric. Reprezentantul guvernului in teritoriu a anuntat ca va solicita un raport Protectiei Civile despre o furtuna inregistrata, zilele trecute, la Arad pentru a analiza daca aceasta era intr-adevar capabila sa lase aradenii fara curent.
"Legea nu imi permite sa dau ordine pentru rezolvarea problemei in acest sector. Cand insa va fi nevoie sa dau aprecieri, voi sti ce sa spun", a amenintat prefectul.
El a reafirmat indemnul, transmis de altfel tuturor primariilor de judet, de a anunta Prefectura in timp util despre problemele de orice natura, in care se incadreaza si situatiile tensionate cu societatea de distributie a curentului electric.
Prefectul Ungureanu nu a putut decat sa recunoasca incapacitatea de a face ordine in sectorul energetic local, promitand insa ca va urmari situatia. "Energia electrica se vinde pe bani, iar cei care incaseaza acesti bani trebuie sa raspunda", a declarat in final prefectul Aradului.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]