Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 23 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Finalizarea pasajului de la Micalaca – amanata cu inca doua saptamani

Finalizarea lucrarilor la pasajul de la Micalaca a fost amanata - Virtual Arad News (c)2003Lucrarea de anvergura privind realizarea  legaturii rutiere dintre cele doua zone ale cartierului Micalaca, sub pasajul CFR, ar fi trebuit finalizata si predata la cheie, in data de 31 august. 
La sfarsitul acestei saptamani, finalizarea lucrarilor a suferit inca o amanare de doua saptamani.
Viceprimarul Emanoil Voicu si-ar fi dorit chiar ca tramvaiele sa ruleze pe sub calea ferata mai repede de data finalizarii tuturor retusurilor (la trotuare, de exemplu), adica prin 20 august. 
Saptamana trecuta, lucrarile au fost … boicotate de  muntii de beton armat descoperiti in pamant, pentru a caror eliminare a fost nevoie de mai bine de 5 zile.
Dupa cum sustine insa viceprimarul Levente Bognar, termenul  de receptie a lucrarii a fost decalat din nou la acest sfarsit de saptamana cu inca 15 zile, din cauza problemelor intervenite pe parcurs.
Nici CTP nu a finalizat programul dupa care vor circula tramvaiele. Bucla care va face legatura intre tramvaiele din zona I si zona III este inca in lucru, tramvaiele 18 si 17 necirculand miercuri, din cauza introducerii unei portiuni din viitoarele sine. 
Potrivit  directorului adjunct CTP, "am inceput deja sa lucram la programul privind transportul. In principiu, situatia va ramane cum a fost si in trecut, doar ca tramvaiele nu se vor intoarce pe acelasi drum, ci vor face un circuit. Trebuie sa stabilim acum care vor fi timpii de circulatie, insa nu stim inca ce se va intampla  pe centura, daca se vor amplasa semafoare, cat va fi de rapida circulatia. Cert este ca intervalul mediu intre tramvaie va fi de sase minute". CTP va stabili programul exact al tramvaielor pana la sfarsitul saptamanii.

A. Barbu - Observator

  • O saritura aproape fatala, intr-un bazin... aproape gol

Sariturile la strand pot produce accidenteNeatentia putea sa nenoroceasca un tanar de 16 ani din Arad. Acesta a sarit in bazinul aproape gol de la strand si a stat cinci minute lesinat in apa. Marius G., vrand sa le demonstreze amicilor ca stie sa sara artistic in bazinul mare, nu s-a mai uitat daca exista apa suficienta si a executat miscarea care putea sa-i fie fatala.
Bazinul era pe jumatate gol, ceea ce a facut ca Marius sa se izbeasca exact cu capul de cimentul de pe fund.
Lovitura a fost atat de puternica, incat tanarul a lesinat pe loc, ramanand inert in apa pana la sosirea prietenilor lui.
Acestia au coborat scarile bazinului cat au putut de repede, pentru a-l ajuta.
Baiatul este acum internat la Spitalul Judetean Arad, cu traumatism cranio-cerebral acut inchis si fractura prin tasare a vertebrelor 3 si 4.
Starea sa este mai buna, pericolul instalarii paraliziei totale fiind exclus.

C.L. - Ziua de Vest

  • Ajutor pentru conservarea mozaicului de la Frumuseni

Mozaicul de la Frumuseni va fi reacoperitComisia de cultura a CJA a dat 20 de milioane de lei pentru paza si conservare
Consiliul Judetean, prin comisia de cultura, a decis sa sprijine importanta descoperire arheologica de la Frumuseni
Este vorba de alocarea unei sume de 20 de milioane de lei pentru a preintampina distrugerea sau sustragerea mozaicului scos la lumina zilei de o echipa de arheologi. 
"Aceasta reprezinta o prima etapa dar de anul viitor dorim sa asiguram fonduri pentru protectia pe termen lung si pentru punerea in valoare a descoperirii. Acum nu dorim decat sa-l acoperim pentru ca soarele il poate distruge. Daca am putea, am amenaja acolo un loc special si nu l-am mai duce la muzeu" a precizat vicepresedintele pe probleme de cultura a Consiliului Judetean Claudiu Cristea. 
Potrivit acestuia, este de dorit ca mozaicul sa intre in circuitul turistic cultural dar si sa ramana unde a fost descoperit. 
In prezent este pazit doar de cercetatorii care au lucrat la Frumuseni, dar, de saptamana viitoare, va fi asigurata paza speciala. 
Asta pentru ca mozaicul este de o deosebita valoare, iar vestea descoperirii sale a ajuns destul de departe. 
"Ca un amanunt putin mai ciudat, am fost sunat de prieteni din Italia care m-au intrebat de descoperirea de la Frumuseni" a mai adaugat vicele CJA. 
Conducerea consiliului asteapta reactia Ministerului Culturii si Cultelor dar si, cel mai important, sprijinul financiar. 
Oricum, va cantari greu faptul ca ministrul Razvan Teodorescu este specialist in arta bizantina.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • La Socodor - modernizarea scolii

Scoala din Socodor vrea sa tina pasul cu viitorul - Virtual Arad News (c)2003Aflati in documentare in "patria verzei", am numit aici comuna Socodor, am considerat oportuna o escala la scoala din localitate, acum cand a ramas mai putin de o luna pana la primul sunet de clopotel al anului scolar 2003-2004. 
Desi vacanta este in drepturi depline, cladirea scolii ne-a intampinat cu o imagine de santier, o echipa de constructori aflandu-se in plin proces de lucru. 
In aceste conditii, bineinteles ca directorul scolii nu putea fi decat pe baricade. 
Este vorba despre profesorul de istorie, Lucian Petras, pe care l-am gasit in fata calculatorului intocmind o serie de acte. Extrem de amabil, acesta ne-a oferit tot programul de lucru al acestei perioade.
In primul rand, trebuie mentionat faptul ca scoala din Socodor nu este una oarecare a judetului, stand marturie in acest sens numarul mare - pentru o comuna - de elevi, respectiv, cadre didactice. 
Astfel, in noul an scolar, la Socodor isi vor desfasura activitatea cate doua clase paralele pentru anii I, IV, V, VIII si cate una pentru restul anilor. Posturile profesorilor sunt ocupate, iar in proportie de 90 la suta sunt titulari. 
"Avand profesori foarte buni, dorim sa facem o munca de calitate, la standarde optime, care sa ne apropie cat mai mult de valoarea scolilor din municipiu" - declara, optimist, directorul Petras. 
Scoala este dotata, prin sprijinul I.S.J., cu un laborator de informatica cu zece calculatoare la care elevii vor putea face optional informatica, avand astfel posibilitatea de a se initia in limbajele ordinatoarelor.
Principala noutate pe care o aduce acest an scolar este data de schimbarea denumirii scolii, care va purta numele lui IUSTIN MARSIEU, fiu al comunei Socodor si primul prefect al Aradului dupa Marea Unire. 
Cu un nume nou, scoala trebuie sa prezinte si o fata noua. 
In acest sens s-au facut numeroase reparatii si lucrari de igienizare, zugraveli si finisari. Au fost construite doua grupuri sanitare noi, la gradinita si la cladirea centrala s-au refacut teracotele, iar o sala de clasa a fost remobilata in totalitate. 
Costul lucrarilor s-a ridicat la suma de 100 de milioane lei, finalizarea fiind prevazuta pentru data de 1 septembrie.
In domeniul activitatilor extrascolare, institutia de invatamant din Socodor are o agenda bogata, din care se distinge organizarea unei Sesiuni de Comunicari pe teme de Istorie, intitulata "Iustin Marsieu", manifestare care atrage participarea mai multor scoli din zona si chiar din municipiu si care in luna octombrie va avea editia a doua. 
De asemenea, in fiecare primavara se organizeaza Cupa "Vulturii Socodor", o competitie sportiva cu participare numeroasa, gazdele exceland prin echipa de handbal fete.
Pentru incheiere, am lasat un proiect inedit, reprezentat de parteneriatul dintre Scoala "Iustin Marsieu" si Universitatea de Vest "Vasile Goldis", care presupune promovarea tinerilor din mediul rural in cel universitar, aici incadrandu-se tinerii dotati, fosti elevi la Socodor si cu posibilitati materiale mai precare. 
Pana in prezent au fost acordate doua astfel de burse, acestea purtand numele aceluiasi Iustin Marsieu.

Dacian Toduta - Adevarul

  • Calin Chisbora, presedinte FC UTA: "Avem conditii si lot pentru promovare!"

Calin Chisbora este optimist in ce priveste viitorul echipei UTA La ultimul meci pe care UTA l-a disputat in Divizia A, echipa a fost aplaudata la scena deschisa. Suporterii au apreciat faptul ca s-a jucat corect si ca nu au fost mintiti. Cat de mult a contat acest lucru in continuarea activitatii pe care ati inceput-o in urma cu un an?
A fost elementul decisiv. Eram foarte suparat pentru esecul sportiv, dar manifestarea spectatorilor mi-a adus convingerea ca acest fenomen trebuie continuat.
100.000 dolari pentru transferuri
-
Care a fost politica de transferari in aceasta vara?
-
Ne-am axat sa acoperim posturile deficitare. A fost o politica de transferari coerenta, in ciuda tuturor afirmatiilor rau-voitoare care au existat. Nu am stat la mica ciupeala si am cheltuit 100.000 dolari pe jucatorii pe care i-am adus. Avem la ora aceasta toate posturile acoperite, jucatorii au valori apropiate, lucru care stimuleaza concurenta pe posturi. Ne-am consultat permanent cu staff-ul tehnic si am format un lot pe care si l-a dorit antrenorul.
- Cum e lotul de jucatori fata de cel din stagiunea trecuta?
-
Comparativ cu lotul din sezonul trecut, ne putem face o parere dupa meciurile oficiale. Jucatorii trebuie in primul rind sa confirme, pentru a se face comparatii.
Bugetul pe acest an, stabilit la 600.000 dolari, este unul realist? Cum evolueaza societatea pe actiuni?
Este bugetul de care clubul UTA are nevoie pentru a se indeplini obiectivul sportiv, promovarea. Sigur ca acesti bani trebuiesc facuti. Cit priveste societatea, aceasta functioneaza in paralel cu clubul. Au mai venit actionari, dar nu la modul in care ne-am asteptat.
"E nevoie de rabdare si inteligenta"
- Care sint relatiile cu municipalitatea?
-
Avem promisiuni ferme ca vom fi sprijiniti. Acestea trebuie realizate printr-un contract de finantare, trebuie urmate anumite proceduri.
- Ati spus anul trecut ca, in eventualitatea unei retrogradari, UTA va reveni mai puternica in Divizia A. Mai e valabila afirmatia?
 -
Sigur ca da. Clubul este intr-un proces de consolidare. Anul acesta vom pune un accent mare pe sectorul juvenil. Trebuie sa avem grija de pepiniera proprie, pentru a nu fi mereu la mana pietei. S-au demarat si cateva activitati care sa aduca venituri clubului, pe care in continuare trebuie sa le dezvoltam. Societatea trebuie sa fie capabila sa isi produca singura veniturile. Pentru asta e nevoie de rabdare si inteligenta.
"Sa nu ne subestimam adversarii"
- Este un avantaj pentru UTA ca sint trei echipe din judetul Arad in aceeasi serie?
-
Ar putea fi un avantaj, daca echipele aradene vor putea stopa eventualii contracandidati.
- De care dintre adversarii aflati in lupta pentru promovare va e teama?
-
Nu e vorba de teama, dar nu trebuie sa ne subestimam adversarii, in special pe CFR Cluj si Gaz Metan Medias, care si-au manifestat intentia de a promova.
- Ce asteptati de la echipa in meciul de la Cluj?
-
In primul rand, sa confirme increderea pe care le-am acordat-o. In al doilea rand, un rezultat pozitiv, care ar putea sa rezolve din start ecuatia pretendentelor, CFR Cluj fiind una din contracandidatele noastre. Ar fi un moral pozitiv pentru echipa si spectatori, pentru ca doar rezultatele bune pot sa ii aduca la stadion. Nu in ultimul rind, mi-as dori ca toate sperantele noastre sa se indeplineasca in acest campionat, iar UTA sa revina pe prima scena. Valoarea lotului si conditiile create ne dau dreptul sa credem in acest lucru.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia - 22 august - 28 august 2003  Mai frumos, mai iute - (SUA)
Muresul - 22 august - 28 august 2003  Avertizarea - (SUA)
Arta - 22 august - 28 august 2003 - Sala A  Centrul pamantului - (SUA)
Arta - 22 august - 28 august  2003 - Sala B  Dragoste cu preaviz - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]