Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 24 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Se deschide Institutul European de la Arad

Maine in Aula "Iuliu Maniu" va avea loc deschiderea oficiala a Institutului European de pe langa UAV - Virtual Arad News (c)2003 Activitatea Institutului European de pe langa Universitatea Aurel Vlaicu va demara astazi. For de inalt prestigiu academic, Institutul European din Arad este singura structura de acest gen din Europa Rasariteana, alaturi de cel infiintat, cu putina vreme in urma, la Kosovo. La inaugurare participa o delegatie germana, in frunte cu doamna Doris Pack, membra a Parlamentului European, presedinte al Delegatiei Sud-Est Europene la Strasbourg.
In aula Iuliu Maniu, incepand cu ora 9, au loc dizertatiile care deschid primul modul de studii al Institutului, viitorii absolventi beneficiind de diplome recunoscute in Europa. Vor conferentia juristul Johann Jager (despre dreptul european), ing. Alois Engeldinger despre "Europa fara frontiere"),  comisarul criminalist Felix Recktenwald (colaborarea politiilor in noua Europa, cu exemple despre combaterea criminalitatii economice), dr. ing. Dirk Sohn (finantarea proiectelor mari) si prof. dr. H.C. Rolf Gergen  (despre piata interculturala europeana).
Maine, marti, tot in aula Iuliu Maniu, va avea loc deschiderea oficiala a Institutului European de pe langa Universitatea Aurel Vlaicu. Parlamentarul european Doris Pack va sustine discursul festiv, despre "Europa si largirea ei spre rasarit".

Flavius Ghender - Observator

  • Clarificari la Camera de Comert

CCIA asteapta clarificarea relatiilor cu Prefectura - Virtual Arad News (c)2003 Tensiunile aparute intre conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad si prefectul Dan Vasile Ungureanu s-ar putea rezolva in cursul zilei de astazi. In urma adunarii generale a membrilor CCIA Arad, s-a lansat conducerii executive sarcina sa realizeze un contact cu primarul si prefectul Aradului, pentru ca reprezentantii administratiei locale sa-si defineasca atitudinea fata de camera aradeana. Nicolae Bacanu, presedintele CCIA Arad, va expune pozitia camerei in privinta relatiilor cu Registrul Comertului si va solicita precizarea pozitiei oficiale a Prefecturii, care a demarat un demers pentru scoaterea camerei din sediul de pe strada Closca nr. 5 din Arad, sediu primit in anul 1991 in baza unui ordin semnat de prefectul din acea perioada, Avram Craciun. Conducerea Camerei considera ca prefectul ar putea reveni la ganduri mai bune fata de institutia in care, ca judecator, a activat cativa ani. Atitudinea agresiva a lui Dan Vasile Ungureanu fata de conducerea CCIA Arad este una singulara la nivel national, in contextul in care marea majoritate a camerelor au luat atitudine fata de ordonanta care prevedea transferul Registrelor Comertului la Ministerul Justitiei, insa doar prefectul Aradului a ales sa pedepseasca un presedinte de camera pentru atitudinea sa de aparare a patrimoniului institutiei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un incendiu era sa lase Aradul fara curent

Incendiu intr-o parcare din AradIeri dimineata, trei tiruri din parcarea Kardesler au fost cuprinse de flacari.  Pompierii au avut dificultati in stingerea flacarilor, datorita liniilor de inalta tensiune aflate deasupra masinilor  
Trei tiruri parcate la Motelul Kardesler au fost cuprinse de flacari, ieri dimineata, in jurul orei 8,40. Incendiul s-a declansat din cauza pornirii sistemului de incalzire al unui tir iranian. Maiorul Marsieu, din cadrul Grupului de pompieri Arad, ne-a declarat, la fata locului: "In imediata apropiere a tirului iranian se mai aflau alte doua tiruri, cu numar de inmatriculare german, respectiv finlandez. Soferul tirului iranian a pornit sistemul de incalzire al autovehiculului si s-a dus pana in motel, sa se spele pe maini. Cand s-a intors, masina era cuprinsa in flacari. Focul s-a extins cu repeziciune si la celelalte tiruri, parcate la nici un metru. Ne-a fost foarte greu sa intervenim, deoarece am intampinat mai multe probleme de ordin organizatoric. Chiar pe deasupra celor trei tiruri trece linia de inalta tensiune, care alimenteaza intreg municipiul cu electricitate. Nu am putut folosi furtunurile de stingere la presiunea lor maxima, pentru ca, oricand, puteam produce un dezastru. Apoi, parcarea Kardesler nu este dotata cu hidranti, asa ca am fost nevoiti sa ne descurcam doar cu ce am avut la noi. Am reusit sa stingem incendiul in doua ore". Valoarea bunurilor distruse este imensa: autovehiculul iranianului a ars in intregime, alaturi de cateva mii de covoare persane, pe care le transporta; remorcile celorlalte doua tiruri au fost distruse complet; de asemenea, intreaga marfa transportata de tirul german - scaune tapitate, schelete metalice si placaj - a fost carbonizata.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Plata electronica, intre comoditate si ineficienta

Plata impozitelor prin Internet vine in ajutorul aradenilorSpecialistii cred a plata facturilor la utilitati prin intermediul cardurilor avantajeaza doar bancile
Venita ca o cerinta din partea Guvernului, edilii locali au trebuit sa se conformeze: de la 1 februarie taxele si impozitele se pot plati on-line. Adica orice platitor de taxe si impozite care mai are si un calculator conectat la Internet, isi poate plati "darile" de la birou, fara a fi nevoit sa indure cozile de la Directia Fiscala. 
Contribuabilul comod va avea un cont personal pe pagina web a Primariei Arad, iar pe baza numelui de utilizator si a parolei primite va putea accesa informatiile privind datoriile catre municipalitate si va putea efectua plati.
Dar ca orice chestiune care implica Statul, contribuabilul trebuie sa faca mai multi pasi, si anume sa faca o cerere pe care sa o adreseze Directiei Fiscale si sa depuna o declaratie despre bunurile detinute supuse impozitarii. Directia Fiscala ii elibereaza un Identificator al Contribuabilului pe care acesta il depune la banca si pe baza caruia va primi acceptul. Primaria Arad a pregatit trei variante care vin in sprijinul contribuabililor si anume: bancomate (daca platitorul detine un card n.r.), prin Internet banking (indiferent de banca, daca platitorul detine un abonament de Internet n.r.) si prin POS (indiferent de cardul detinut n.r.). Decat ca la solicitarea executivului nu prea s-au inghesuit multe banci, doar una acceptand, restul fiind in stadiul de discutii. 
O alta cerinta venita din partea guvernantilor se referea la obligativitatea introducerii sistemului electronic de plata a facturilor la utilitati prin intermediul cardurilor. Potrivit estimarilor specialistilor, se pare ca acest lucru avantajeaza doar bancile si nu va duce la fluidizarea incasarilor distribuitorilor. In nici un caz nu va diminua costurile cu plata angajatilor care fac munca de teren. Incasatorul este nevoit, in continuare, sa ajunga la client si sa faca citirea contorului. 
O modalitate eficienta ar putea fi introducerea platii pe Internet care permite prefacturarea, caz in care clientul poate vizualiza imediat suma inscrisa pe factura. Astfel, citirea contorului s-ar efectua o data la sase luni, pentru stabilirea diferentei dintre suma facturata si valoarea energiei consumate. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Coras l-a batut in zapada pe Nunweiller: F.C. UTA - A.C.U. Arad 2-3 (2-1)

Radu Nunwailer nu e multumit de scorul cu A.C.U.Stadion "UTA", teren acoperit cu zapada, timp friguros, spectatori 2500. Au marcat: R. Nagy - penalty, min. 5 si 21, respectiv Maris - min. 35, Pavel - penalty, min. 51, Stefaliga - min. 75.F.C. 
UTA: Tufisi (Bogdan) - Panin, Demian (Bier), Luca (Baldovin), Panaitescu (Pleuler) - Drida (Vintila), Marginean (Saint Germain), M. Popescu (Seckovici), Fritea (Dragomir) - R. Nagy (Chitescu) - Manta (Ianu).
A.C.U. Arad: Sinescu - Bogojel, Stupar, Pocian (Lung) - Balint, Bolos (Maris), Varga, Aslau, Bagu (Folea) - C. Rosca (Stefaliga), Pavel.
Au arbitrat: Paul Zau - la centru, Marius Axente si Emil Cristea - asistenti.

Fara doar si poate, pentru cei de la A.C.U. Arad acest meci a insemnat foarte mult, chiar daca el avea un caracter amical, de verificare. Intotdeauna, la un joc UTA - A.C.U. Arad, elevii lui Marcel Coras au dat totul, pentru a multumi orgolioasa lor conducere de club. Doar evolua o divizionara C, in compania echipei fanion a Aradului. Acum, caci "Batrana Doamna" este in Divizia A, victoria celor de la ACU este - pentru acestia - cu atat mai pretioasa.
In teren, elevii lui Coras au dat totul, iar ca un exemplu, putem spune, fara a gresi, ca - in tur - ACU nu a facut nici un meci la fel de bun. 
De cealalta parte, antrenorul Nunweiller este si acum in cautarea unei formule de joc, insa nu stim cat de concludent a fost testul de sambata, deoarece terenul acoperit cu zapada a creat reale probleme celor din teren. 
Probabil ca amanarea cu o saptamana a debutului returului este "mana cereasca" pentru antrenorii UTA-ei, care mai au - asadar - timp de incercari. 
Se parea ca "Batrana Doamna" nu va avea probleme si se va impune usor, caci in minutul 21 era deja 2-0, "dubla" apartinand lui Roland Nagy, primul gol venit din penalty.
Nu a fost deloc asa, deoarece elevii antrenati de Marcel Coras s-au trezit la realitate si au inceput sa iasa la joc, punand probleme gazdelor. Asa se face ca pana la pauza Maris a redus din handicap, pentru ca cinci minute dupa reluare, Pavel sa egaleze dintr-un penalty.
La UTA - s-a demonstrat - rezervele nu sunt la nivelul titularilor, iar dupa o intrare masiva de jucatori, gazdele au clacat, in min. 75, Stefaliga dand "lovitura de maciuca", dupa o faza bine lucrata de Maris.
Dupa gol, Marin Balint a vazut cartonasul rosu, iar la iesirea din teren, acestuia ii era frica de faptul ca UTA ar putea marca golul egalizator, chiar din cauza lui. Dar arbitrul Zau a dat voie sa intre un alt jucator, iar victoria a apartinut - in cele din urma - celor de la A.C.U. Arad.
Interesant e faptul ca in tribune s-au aflat destul de multi spectatori, iar galeria si-a facut datoria, oferind un spectacol cu fumigene. Si-a incurajat echipa, indiferent de scor, dar a trimis si cuvinte obscene spre rivalii de la "Poli" Timisoara.

Leo Sfara - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]