Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 24 iulie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Campania "Ajuta ca spitalul sa poata ajuta" -  la o noua realizarare

Familia Piterman a donat Spitalului un aparat de analizaFamilia Piterman  a donat Judeteanului un aparat de analiza
Campania demarata de CJA pentru  modernizarea salilor de operatie de la Spitalul Judetean a consemnat ieri o noua realizare. 
Dupa ce ICIM, Elecon, PAB si Astral au luat, saptamana trecuta, in primire patru sali de operatie aseptice pentru a le moderniza (le vor dota cu aer conditionat si cu geamuri termopan), ieri familia Piterman s-a decis, dupa ce a aflat in mass-media de campanie, sa doneze  spitalului aparatul de analiza sange si urina, pe care initial intentionau sa-l valorifice prin firma lor ("Mesterul casei").
"Consider ca este nevoie de ajutorul tuturor. Desigur, nu toti pot sa ajute spitalul, dar cei care pot sa o faca nu ar trebui sa se dea la o parte de la asa ceva. Sper ca aparatura sa fie utila, caci sunt convinsa ca profesionalismul medicilor nu e suficient pentru activitatea spitalului", si-a motivat Laura Piterman gestul.
Familia donatoare si-a exprimat speranta ca si alte firme  sau familii vor veni sa doneze cate ceva pentru spitale, indiferent de sumele in cauza, si si-a exprimat disponibilitatea de a se implica si in alte actiuni de acest gen.
Atat directorul Lazar cat si vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, au tinut sa multumeasca donatorilor, sa isi exprime speranta ca gestul acestora nu va fi ultimul si ca pana la finele campaniei (8 august) si alti aradeni vor contribui la modernizarea Spitalului Judetean.
Falca a tinut sa precizeze ca lista sponsorilor a prins contur, pentru ca astazi alti trei agenti economici vor veni sa modernizeze alte sali de operatie, iar luni o firma va duce la Judetean paturi si carucioare moderne, cu telecomanda.

Adriana Barbu - Observator

  • Biroul de Consiliere pentru Cetateni Arad: "Inarmeaza" oamenii cu informatii

La Arad a fost infiintat un centru de consiliere gratuita"Cred ca am nimerit bine" , zic cei mai multi care au intrat. Iar raspunsul celor de la Biroul de Consiliere pentru Cetateni Arad vine prompt; "Ati nimerit bine" 
La noi, in Romania, nu putini oameni asteapta ca altii sa le rezolve problemele. Sistemul statului paternalist a indus acest reflex, de care unii nu au scapat nici acum. 
Dar lucrurile au inceput sa se schimbe. BCC Arad a fost infiintat de Asociatia PAEM Arad in parteneriat cu Consiliul Local Municipal Arad- Administratia Patrimoniului Local, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad si Asociatia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare filiala Banat, in cadrul Programului PHARE pentru Dezvoltarea Societatii Civile, finantat de Uniunea Europeana.
Domeniile in care BCC Arad acorda consultanta sunt: sanatate publica, asistenta sociala, asigurari sociale, raporturi de munca, protectia consumatorului, drepturi si obligatii civile, regimul proprietatii, impozite si taxe, invatamant, procedura notariala, protectia copilului, servicii publice. Fireste, aceste servicii sunt gratuite.
"Aceste domenii nu au fost limitate, noi am incercat si cred ca am reusit sa ajutam cetatenii si in alte probleme care le-au avut. Important este ca tot mai multi cetateni inteleg ca noi nu rezolvam problema lor, ci doar ii informam si ajutam cu actele necesare in demersul lor. Unii revin cu alte cazuri, semn ca au fost multumiti de felul in care i-am servit", spune Tiberiu Baiu, manager la BCC Arad.
In cele 9 luni de activitate, pe strada Cicio-Pop nr. 17, au trecut 554 de persoane dintre care 39% femei.
Un procent de 30% din totalul cazurilor l-au reprezentat raporturile de munca , 13% problemele de asigurari sociale , iar 23% din subiecti au avut probleme legate de regimul proprietatii. O munca de informare s-a dus si la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, pentru acei detinuti care se aflau inainte de liberare.
"Scopul nostru final este sa reducem fenomenele antisociale si sa-i ajutam pe acesti oameni sa se reintegreze in societate", a punctat consilierul Adrian Balai.
S-a constatat ca ca cei care au venit la BCC Arad sunt oameni cel putin de varsta mijlocie. "Nimeni nu a venit la noi cu probleme generale, ci punctuale", a adaugat consilierul Andreia Ardelean.
BCC Arad are sanse ca sa primeasca finantare pentru un proiect de informare in finantarea IMM-urilor si a activitatilor independente.
Probabil atunci tinerii vor fi mult mai atrasi de aceste domenii.

G. Constantinescu- Adevarul

  • Gheorghe Medintu, eliberat de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a dispus punerea in libertate a lui Gheorghe MedintuTribunalul Bucuresti a respins cererea Parchetului National Anticoruptie de prelungire a masurii arestarii preventive in cazul lui Gheorghe Medintu, dispunand eliberarea omului de afaceri, fost vicepresedinte al organizatiei PSD Arad.
Incheierea tribunalului care a redat libertatea VIP-ului aradean inculpat pentru fapte de coruptie poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
Este vorba de revocarea celui de-al treilea mandat de arestare eliberat de PNA pe numele lui Medintu, supus pentru a treia oara dezbaterii, in recurs, Curtii de Apel Bucuresti.
Avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul lui Gheorghe Medintu, a sustinut in fata tribunalului ca motivele care au fundamentat eliberarea mandatului de arestare nu mai subzista.
Apararea a invocat si dispozitiile mult contestatului art. 160 lit. c din Codul de Procedura Penala, in sensul ca lipsa de motive noi care sa justifice privarea de libertate obliga instanta de judecata la o decizie de revocare a masurii preventive.
Gheorghe Medintu a fost arestat in data de 17 februarie a.c., Parchetul National Anticoruptie retinand in sarcina acestuia mai multe infractiuni grave de coruptie.
Fostul lider al organizatiei PSD Arad este acuzat de dare si luare de mita, inselaciune prin emitere de file cec fara acoperire, nerespectarea destinatiei creditelor.
Curtea de Apel Bucuresti va judeca astazi recursul Parchetului, care sustine ca administrarea probelor trebuie facuta musai cu inculpatul in arest.

Romania Libera

  • Crima de la etajul patru
Un italian a fost ucis in propriul apartament Un pensionar italian, care a crezut ca-si poate incheia zilele in liniste la Arad, unde pensia in euro este mult mai pretioasa decat in Peninsula, a fost ucis cu salbaticie in apartamentul pe care il inchiriase de citiva ani intr-un bloc linistit din apropierea Pietei Mihai Viteazul. 
Vitorio Rinaldi, de 73 ani, a fost gasit de proprietarul apartamentului intr-o balta de sange.
 Autopsia a stabilit ca el a fost ucis cu aproximativ o saptamana inainte de a fi descoperit.
Ucis de aproape o saptamana
Asociatia de proprietari de la blocul de pe strada Stefan Augustin Doinas din Arad a decis ca acoperisul blocului necesita lucrari de reparatii. Erwin H., proprietarul apartamentului nr. 20, in care locuia in chirie, in mod legal, Vitorio Rinaldi, a decis sa vorbeasca cu chiriasul sau. El a sunat, dar nimeni nu a raspuns. Cu al doilea rand de chei, aflat in posesia sa, proprietarul a intrat in locuinta. 
El a fost izbit de un miros greu de suportat. In bucatarie il astepta un spectacol ingrozitor: cadavrul chiriasului zacea intins pe jos, intr-o balta de sange.
Omul s-a speriat ingrozitor si a inceput sa strige. A fost alertata politia, care a trimis echipa complexa de ancheta pentru a cerceta imprejurarile in care s-a produs decesul italianului. 
Anchetatorii au stabilit de la inceput ca apartamentul nu prezenta urme de ravasire, iar usa nu avea urme de fortare, ceea ce echivaleaza cu faptul ca ucigasul era un apropiat de-al casei. Curand insa s-a stabilit ca acest amanunt nu este suficient pentru a stabili "din prima" identitatea criminalului, pentru ca vecinii au povestit ca Vitorio Rinaldi era vizitat de foarte multe persoane, in special tineri si tinere. 
In cursul noptii de marti spre miercuri a fost efectuata autopsia cadavrului. 
Legistii au stabilit ca decesul a avut loc cu 5-7 zile inainte de descoperirea cadavrului si a fost provocat de mai mult de 20 de lovituri aplicate cu un cutit pe trunchiul, gatul si capul victimei. Procurorul criminalist George Vlai, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, care coordoneaza activitatea echipei de ancheta, a declarat ca exista deja un cerc de suspecti, iar una din pistele urmate de anchetatori vizeaza si cercurile de homosexuali, care ar fi fost frecventate de italian.
De peste un deceniu pensia Romania
Vitorio Rinaldi a venit in Romania dupa anul 1990. El a crezut ca, la Arad, poate trai mult mai bine din pensia sa din Italia. 
Italianul era deseori vazut in compania unor fete foarte tinere, dar locuinta sa era frecventata si de conationali de-ai sai. 
Vecinii spun chiar ca Rinaldi racola tinere din Romania pentru bordelurile mai mult sau mai putin legale din Italia. 
Batranul era foarte retras si nu intretinea relatii prea apropiate cu vecinii de bloc. Nu era nici prea bine imbracat, fiind catalogat de unul din politistii care ancheteaza cazul drept un "boschetar italian mai rasarit"
Uciderea lui Vitorio Rinaldi vine chiar in momentul in care anchetatorii se pregateau sa inchida alt dosar greu, unde victima a fost omul de afaceri italian Maurizio Ingrami, ucis toamna trecuta cu focuri de pistol la sediul firmei sale din Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Asociatiei Distroficilor Muscular vor cunoaste tainele a trei sporturi

Organizatorul actiunii sportive pentru distrofici este Mihai Fighir - presedintele ADMPentru prima data la Arad, va avea loc o manifestare care se adreseaza celor care au probleme locomotorii. 
Asociatia Distroficilor Muscular (ADM), filiala Arad, organizeaza in perioada 4-8 august o tabara de instruire gratuita in tainele a trei sporturi baschet, tenis si tir cu arcul. 
Actiunea, prima de acest fel, se va desfasura la Sala Decebal din Arad, unde sunt invitate sa participe toate persoanele cu handicap fizic, aflate in fotoliu rulant, dar si cei care considera activitatea fizica un bun prilej pentru petrecerea timpului liber, indiferent de asociatia din care fac parte.
Timp de patru zile, cei care nu pot sa se deplaseze decat cu ajutorul fotoliilor rulante vor putea sa faca sport.
Astfel ca ei vor invata cum sa joace baschet, tenis sau, de ce nu, tir cu arcul. 
Organizatorii acestui eveniment unic sunt Mihai Fighir, presedintele Asociatiei, si Peter Arballo, director Wheelchair Sports International din SUA.
Initierea in cele trei sporturi amintite se va face de organizatorul american, care, de altfel, asigura si cele zece carucioare speciale, inclusiv materialul auxiliar aferent, primaria oferind un microbuz pentru transportul materialelor de la Budapesta la Arad. 
La actiune sunt invitati si cei care nu fac parte din Asociatia Distroficilor Muscular. 
Data limita de inscriere in vederea participarii este 31 iulie. 
"Doritorii sunt invitati sa ne contacteze urgent la sediul asociatiei din Arad, Str. Corneliu Coposu nr. 8. intre orele 14,00 18,00 sau la telefon 253876, 213188, 0745-774635, in vederea intocmirii listei participantilor", anunta Mihai Fighir. 
"Pentru ca aceasta actiune deosebita sa decurga in conditii onorabile, fiind in joc si prestigiul Municipiului Arad, invit cu caldura sa ne fie alaturi semenii valizi, dornici sa ne dea o mana de ajutor, prin sponsorizarea acestui eveniment", a mai declarat Mihai Fighir, presedintele ADM, filiala Arad.

Anca Sumalan - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]