Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 24 decembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Mesajul Majestatii sale Regele Mihai I

Casa Regala a transmis un mesaj cu ocazia CraciunuluiCotidianul Observator aradean a primit ieri de la palatul Elisabeta mesajul Majestatii sale Regele Mihai, cu ocazia sfintelor sarbatori si a trecerii in noul an. Vi-l impartasim, cu speranta ca zilele care vin vor aduce mai multa liniste, mai multa siguranta si putere in casele Dumneavoastra.
Romani,
Peste tot, in lume, la trecerea dintre ani, figuri proeminente adreseaza cuvinte potrivite popoarelor din care s-au ridicat.  Cuvintele lor descriu atat starea natiunilor cat si sperantele personale pentru anul care urmeaza.  Romania, la fel ca si Europa si lumea intreaga, traieste momente pe care le consideram, adeseori, in mod gresit, superficiale. Ca roman, am traversat alaturi de tara mea multe momente nefericite dar, uneori, si clipe de speranta, cu toate dezastrele pe care oamenii le-au creat in istoria recenta a Europei si a lumii.
Astazi va pot spune ca timpul pe care il parcurgem este, intr-adevar, unul repezit, dar nu superficial. Este un moment care va marca destinul tarii noastre si al Europei, mai mult decat au facut-o comunismul si razboaiele ultimului secol.  Daca acum aproape patru secole, la 1648, (Pacea de la Westfalia), Europa si intreaga lume intrau in era natiunilor, acum, prin proiectul european, aceasta epoca va fi depasita. Din aceste motive, unii considera ca ne aflam in plina criza. Ei nu sunt departe de adevar. Dar vreau sa le reamintim ca, in situatiile de criza, o decizie prompta si corecta poate aduce un salt neasteptat inainte.
De-a lungul anilor, nu am incetat sa sustin valorile neamului romanesc. Cu singuranta, fiecare natiune se crede unica, exceptionala si, in unele cazuri, cea mai buna. Romania, ca si celelalte tari europene, trebuie sa inteleaga importanta clipelor pe care le traim. Liderii Europei, adeseori, nu reusesc sa insufle popoarelor lor impulsul de a merge mai departe cu incredere. Deznadejdea se numeste acum "euroscepticism." Eurocratii si tehnocratii, inlantuiti de timpul prezent, uita adevarata Europa pentru care se obosesc. A transforma totul in politic inseamna a submina substanta europeana. Preocuparile obsesive pentru detalii pot bloca progresul.
Tara noastra, implicata in procesul de redefinire a Europei, trebuie sa-si aduca, si ea, aportul. Pentru afirmarea noastra, trebuie sa propunem Europei o natiune de elita si nu doar elita natiunii romane.  Valorile romanesti, in armonie cu cele occidentale, vor rezolva, treptat, problemele cu care Uniunea Europeana se confrunta inca.
Un astfel de efort european inseamna anihilarea coruptiei, marginalizarea incompetentei si asezarea omului potrivit la locul potrivit, la toate nivelurile sociale. Iar toate acestea inseamna progres si demnitate umana, prosperitate si raspundere personala.
Romani,
In eforturile noastre pentru promovarea interesului romanesc in noua Europa si in ordinea mondiala reasezata, trebuie sa ne bizuim pe consistenta si pe continuitate. Familia Regala a Romaniei nu doar spera ca natiunea noastra o va duce mai bine. Familia mea crede si participa la constructia zilei de maine, pe care generatii intregi n-au apucat sa o mai vada.

Asa sa ne ajute Dumnezeu! Craciun fericit si la multi ani!

  • Cel mai mare dar pentru Iisus

Nasterea Mantuitorului Iisus in Betleemul din Iudea"Dupa ce S-a nascut Iisus in Betleemul din Iudea, ... au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim ... Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis vistieriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna." (Matei 2: I. II) 
Intr-o zi de Craciun, un tata avea grija de cei patru copii ai lui. 
Pentru el, a avea grija de copii insemna sa citeasca ziarul in timp ce ei rasturnau casa cu susul in jos. 
Era in birou, citind mesajele de Craciun cand a fost invitat de copii in sufragerie pentru a urmari o piesa de teatru. 
La piciorul scaunului de la pian, o lanterna aprinsa, infasurata in scutece, statea asezata intr-o cutie de pantofi. 
Apoi, tatal l-a recunoscut pe Iosif care, imbracat intr-un halat de baie si avand in mana o coada de matura, si-a ocupat locul alaturi de Maria si cutia de pantofi. Apoi, o fetita a intrat in camera alergand cu bratele pline de puf de perna. 
Deschizandu-si "aripile" a strigat: "Sunt un inger." 
In cele din urma a intrat micuta Ana. Tatal si-a dat seama imediat ca ea era un mag, pentru ca mergea pe tocurile inalte ale mamei, ca si cand ar fi calarit o camila. 
Pe o perna ducea trei obiecte care, fara indoiala, reprezentau aurul, smirna si tamaia. 
Unduindu-se maiestuos de-a lungul camerei, s-a inchinat intai lanternei, apoi Mariei, lui Iosif, ingerului si in cele din urma tatalui ei. 
Apoi a spus: "Eu sunt cei trei magi. Aduc aur, sarma si lamaie". Si cu aceasta piesa s-a incheiat. 
Sa ne aducem si noi astazi darurile pentru lisus iubire, credinta si ascultare. Nu aur, sarma si tamaie, nici macar aur, smirna si tamaie, ci o inima deschisi si sincera. 
In aceasta perioada frumoasa a anului, cel mai pretios cadou pe care I-l putem aduce lui Iisus este propria noastra persoana. 
Indiferent cat de nesemnificativa pare a fi viata noastra, El este multumit cu o intentie sincera si cu actul de credinta. 
Dar mai mare decat orice alt cadou pe care I-l putem oferi este acela pe care El ni l-a oferit noua - viata Lui neprihanita si moartea pentru pacatele noastre. 
Suntem din ce in ce mai pretiosi in ochii Lui. De fapt, dandu-ne noua neprihanirea Lui, El ne face "mai scumpi decat aurul din Ofir" (Isaia 13:12).
El ne-a oferit acest dar cand a parasit splendoarea infinita a Cerului si S-a nascut in acea zi in Betleem. 
Asadar, haideti sa ne plecam inaintea Lui in acest Ajun de Craciun pentru a-I oferi inchinarea noastra.

Narcis Ardelean - Buletinul de Arad

  • Acord PSD-UDMR pe tema parcului reconcilierii din Arad

Se cauta un loc pentru grupul statuar Libertatea si un Arc de Triumf romanesc - Virtual Arad News (c)2003Liderii PSD si UDMR au convenit in privinta realizarii parcului reconcilierii de la Arad, care va include atat monumentul propus de maghiari, Statuia Libertatii, cunoscuta si sub numele de Statuia generalilor, cat si un Arc de Triumf, cu principalele insemne ale istoriei nationale a Romaniei, informeaza Mediafax. 
Presedintele PSD, Adrian Nastase, a precizat ca s-a intalnit, marti, cu liderul UDMR, Marko Bela, cu care a convenit asupra acestui proiect, care ar urma sa fie definitivat pana la sfarsitul lunii martie 2004. 
Singurul punct asupra caruia cei doi oficiali nu au fost, deocamdata, de acord il reprezinta locul in care ar urma sa fie realizat parcul reconcilierii. 
Din acest motiv, o comisie mixta, formata din reprezentanti ai PSD si ai UDMR, se va deplasa, la inceputul lunii ianuarie, la Arad, pentru a analiza exact conditiile de realizare a parcului. 
Nastase a mai spus ca pe Arcul de Triumf ar putea fi personalitati alte istoriei romanilor, un exemplu oferit de premier fiind Avram Iancu. 

Mediafax

  • Profesori pe Internet

Toate cadrele didactice vor trebui sa aiba cunostinte de informaticaInspectoratul Scolar Judetean Arad a reusit sa implementeze in acest an un vast program de informatizare la nivelul tuturor scolilor din judet. Prof. Zoea Rotaru, inspector scolar general, a precizat ieri ca s-au facut cursuri cu toate cadrele didactice pentru a le invata sa lucreze cu calculatorul. 
Scolile au fost dotate cu computere si imprimante, iar fiecare scoala din Arad este racordata la Internet. 
Casa Corpului Didactic Arad a realizat cursuri de alfabetizare informatica pentru profesori. 
Inspectoratul a angajat chiar inspectori pe profilul informatica pentru a se adapta noilor cerinte. 
Prof. Zoea Rotaru a mai precizat ca profesorii au fost familiarizati si cu metodica predarii asistata de calculator, fiind organizate demonstratii de predare cu suport informatic pentru mai multe materii, folosindu-se material didactic pe CD, realizat dupa programe originale finantate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • O poveste de viata la Teatrul de Stat din Arad."Soare o data la doua zile"
Teatrul de Stat a prezentat premiera "Soare o data la doua zile" - Virtual Arad News (c)2003Pascal Coulan a scris o piesa buna, iar regizoarea Liana Didilescu a reusit o montare exceptionala la Teatrul de Stat din Arad. 
Este vorba despre "Soare o data la doua zile", o poveste de viata atat de reala, prezenta si mereu fara sfarsit. 
La inceput e iubirea, apoi iubirea devine obisnuinta, se transforma in sex si sfarseste in lacrimi. 
El, Jean, in cautarea femeii pe care inima o simte, dar viata nu o scoate in cale, ea, mai putin idealista, dispusa sa faca uneori compromisuri, si extrem de abila. 
Se intalnesc, gusta din dulceata zilelor de inceput, dar si din amarul clipelor de pe urma. O muzica fina le insoteste momentele de vibratie maxima, si un permanent joc al iubirii le anima existenta. 
Isi doresc sa faca dragoste "din dragoste", isi declara neincetat unul altuia iubirea, spera, viseaza, se zbat, se urasc, se impaca, cauta, se amarasc si tac.
Cea din urma tacere este si sfarsitul. Sfarsitul unei povesti de dragoste ratate si al unei piese bine dozate.
Actorii Angela Petrean si Bogdan Costea au avut un parcurs excelent. I-a ajutat mult si decorul, unul extrem de simplu, dar de mare efect. 
Doua scaune si tot atatea esarfe, cateva lucruri imprastiate, un telefon si o revista care le-a influentat la un moment dat destinul. 
In acest cadru s-a derulat povestea de iubire cu timbru francez, o istorie scurta, dar intensa, cu lumini si umbre. 
Aplauzele de la sfarsit au confirmat un succes. Ascensiunea regizorala a Lianei Didilescu este deja pentru oricine evidenta, dupa o alta mare reusita, reprezentata de piesa "Alo, ati chemat pompierii?", un one man show dus pe umeri de Zoltan Lovas.
"Soare o data la doua zile" a beneficiat de sprijinul Centrului Cultural Judetean Arad, o institutie care promoveaza in ultima vreme numai actiuni de marca.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]