Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 25 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • PREFECTURA  JUDEŢULUI   ARAD. Comunicat de presa, din 24 februarie 2003
Prefectul a discutat cu responsabilii din Sanatate despre Reforma Sanitara • Marti, 25.02.2003, ora 10.30, va avea loc o video-conferinta in cursul careia va fi abordata problematica derularii Programului SAPARD . Cu aceasta ocazie vor fi prezentate problemele privind elaborarea, finantarea si co-finantarea proiectelor din cadrul programului SAPARD . Vor participa la video-conferinta prefectul, presedintele Consiliului judetean Arad precum si alte persoane care au responsabilitati in acest domeniu.
• Una dintre prioritati pe agenda de lucru a domnului Vasile Dan Ungureanu este reforma in sanatate la nivelul judetului Arad. In acest sens, marti,25.02.03, la ora 13.30 la sediul Casei judetene a asigurarilor de sanatate, va avea loc o sedinta de lucru la care vor
participa autoritati locale ce preiau in subordine institutii de sanatate, directorii ai spitalelor, directorii economici, Colegiul medicilor precum si reprezentanti ai Casei de asigurari de sanatate si Directiei de sanatate publica.
• Sambata si duminica prefectul Vasile Dan Ungureanu a controlat alaturi de Biroul de protectie civila a Primariei Arad cauzele degajarilor de fum care au acoperit nord-vestul orasului. In urma acestui control, precum si a rapoartelor primite de la pompieri au fost luate masurile necesare de localizare si stingere a incendiului, Inspectoratul de protectia mediului sanctionand cu o amenda de 75.000.000 lei societatea S.C. "Salubritate" S.A. pentru neglijenta care a dus la izbucnirea acestui incendiu . 

Consilier Chiricescu Sorin

  • Casa noua pentru copiii strazii

Interiorul azilului pentru copiii strazii ofera conditii excelente Un nou centru de primire pentru copiii strazii fost inaugurat ieri la Arad. Pe timpul zilei, pot fi primiti 30 de copii, iar peste noapte sunt pregatite 16 paturi, 8 pentru baieti si 8 pentru fete. Elena Robotyin, purtator de cuvant al Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului din Arad, ne-a declarat ca scopul centrului este de a-i obisnui pe copiii strazii in primul rand cu ideea unei case si apoi de a-i invata, in timp, sa respecte unele reguli de comportament. Programul pentru cei care vor alege sa petreaca un timp in centru va fi extrem de lejer, fara constrangeri, accentul punandu-se pe acceptul liber consimtit al copiilor de a se integra in programele ce le sunt oferite. Ei vor putea pleca si veni dupa voie in centru. In total, 10 persoane, asistente sociale, lucratori sociali de strada, psihiologi, personal sanitar, vor lucra la centrul pentru copiii strazii de la Arad. 
Tot ieri, la Curtici, Ineu, Nadlac si Pancota au fost inaugurate alte patru centre pentru primirea copiilor cu probleme. Spre deosebire de centrul de la Arad, acestea sunt centre de zi pentru copii din familiile cu probleme materiale, unde micutii vor fi sprijiniti sa-si continue studiile, fara a fi nevoie sa fie abandonati de familie. Noaptea, ei vor sta in familie. Centrele vor avea si rol de consultare a parintilor cu probleme. Intregul program finalizat prin inaugurarea celor cinci centre din judetul Arad a costat peste 17 miliarde lei. Banii au fost furnizati printr-un program sprijinit de Banca Mondiala, BERD, Guvernul Romaniei si Consiliul Judetean Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "In trei zile, sotului meu i se va da drumul" - spune Ardenita Medintu, sotia omului  de afaceri George Medintu

Conversatie cu Ardenita Medintu– Ati vazut, cu ochii dumneavoastra, acea autorizatie a SRI pe baza careia este construit probatoriul la acuzatia de dare si luare de mita, in urma caruia George Medintu si Ilie Stana sunt arestati?
– Nu, nicidecum, si sigur nu exista asa ceva… sa fim seriosi, chiar credeti ca George era atat de naiv incat sa discute asa ceva la telefon?! Asa se fac afacerile astea, daca se fac? Nu a existat nici un fel de flagrant – si daca tot se face apel la acel eveniment din septembrie, de ce nu l-au luat atunci?! Pe mandatul sau sta scris: "presupus – dare de mita"… Hai sa fim seriosi – asa arestezi un om?...
– Sa deducem ca asta e singura acuzatie si singura proba pe baza careia a fost arestat?
– Absolut singura! Nici vorba de evaziune fiscala, devalizari sau mai stiu eu ce. Cine sa constate asa ceva… de unde? N-am avut nici un control – nici inainte, nici dupa, care sa constate asa ceva. Niciuna dintre firme, niciodata! Am cerut de peste tot – de la politie, de la garda – sa mi se spuna daca a fost vreodata acuzat George de asa ceva. Am primit raspunsuri din cere reiese clar: niciodata!
– Dar legat de combinatiile acestea despre care se vorbeste – cu Petromul, cu alte banci…
– Astea sunt pure speculatii care se fac pornind de la afaceri perfect normale. Pana in sambata retinerii, cand s-au inchis bancile, noi nu am avut nici un fel de datorie, nici o problema. Lucrurile au decurs perfect normal…
– Vedeti, gura lumii e sloboda, si ea spune ca Medintu a cazut pentru ca nu a vrut sa tradeze o anumita cauza, fiind victima unei lupte din interiorul PSD… Mai mult, ca la momentul "vineri, 14" nu a vrut sa mai "cotizeze" – si de aceea a cazut…
– Nici vorba despre asa ceva. Victima poate ca a fost, dar nu in sensul la care faceti referire. George lucra doar cu bancile. Nu oferea sume importante unor persoane fizice, chiar apropiate. De altfel, sambata nici nu avea bani la el, mergand la Timisoara pur si simplu ca sa se intalneasca cu un prieten si partener de afaceri.
– Sufleteste vorbind, cum simtiti faptul ca fostii prieteni si colegi de partid, pe care George Medintu i-a ajutat mult, i-a sponsorizat,  si cu care se afisa mai tot timpul, pastreaza acum o tacere suspecta de complicitate cu anchetatorii-acuzatori. Il considera ei vinovat.
– Aveti dreptate. Ce pot eu sa comentez la treaba asta?... In orice caz, tratamentul la care a fost supus sotul meu de catre organe ale unui stat declarat democratic este… medieval. Nu se poate asa ceva! Nu poti fi luat, pur si simplu, de pe strada, fara a ti se dovedi vinovatia. Acesta poate fi un precedent extraordinar de periculos, menit sa intimideze pe oricine… Adevarul va iesi la iveala peste numai cateva zile. Opinez ca, in trei zile, sotului meu i se va da drumul, indata ce instanta va analiza toate motivele cu care atacam arestarea.
– Veti merge inclusiv pe apararea privitoare la "segmentul diplomatic" din cariera sotului dvs.? Intreb asta pentru ca avocatul principal excludea aceasta posibilitate.
– Bineinteles ca voi merge pe imunitatea sa diplomatica, chiar daca voi face opinie separata cu avocatul Mateut. El stie problema lui… Eu sunt persoana care cunoaste cel mai bine tot ce s-a intamplat, mai ales ca stiu ceea ce inca nici el nu stie – dar va sti si va comenta la timpul potrivit. Caci lucrurile nu se vor opri aici…

Lucian Valeriu - Observator

  • Sorin Codos este noul sef al Gardienilor Publici

Concursul pentru functia de comandant CGP Arad a fost castigat de Sorin CodosLa Consiliul Judetean Arad (C.J.A.) a avut loc, ieri, ultima proba a concursului organizat pentru obtinerea postului de sef al C.G.P.. Ultimii doi ramasi in cursa pentru acest loc au fost Sorin Codos numit ca interimar dupa ce Ioan Klein si-a dat demisia si Liviu Gargari (membru P.S.D.) - castigatorul concursului anterior, dar respins de catre consilierii judeteni. Ieri, la C.J.A. a avut loc proba orala in cadrul careia cei doi concurenti au fost inetrvievati. Castigatorul concursului a fost desemnat Sorin Codos. Codos lucreaza in cadrul C.G.P. inca din anul 1996, cand a fost sef al Departamentului de ordine publica. Anul trecut a indeplinit functia de sef adjunct al institutiei. Tot anul trecut, dar in luna noiembrie, dupa ce Klein si-a dat demisia, a fost numit sef interimar. Pe aceasta functie a stat aproximativ trei luni. Noul sef al C.G.P. este casatorit si are un baiat de 17 ani, elev in clasa a X-a la Colegiul "Ghiba Birta". El spune ca va lua masuri pentru a imbunatati activitatea in cadrul corpului. "In primul rand voi, incerca sa schimb mentalitatea in cadrul institutiei si sa pun accentul pe calitatea muncii prestate. Voi actiona pe linia pregatirii profesionale si de specializare a personalului. Doresc sa imbunatatesc si relatiile cu colaboratorii si cetatenii", declara Sorin Codos. Nu in ultimul rand, Codos afirma ca va porni o ofensiva pentru castigarea de noi contracte cu firmele aradene. 

Nadia Bodran - Adevarul

  • Dezinfectia in vami trece la moneda nationala

Preturile pentru dezinfectia in vami s-au stabilit in moneda nationalaTaxa de dezinfectie la punctele de trecere a frontierei Nadlac si Varsand va fi perceputa, de la 1 martie, si in lei. Anterior, printr-o hotarare a CJ Arad, tarifele pentru dezinfectia mijloacelor de transport care intrau in tara erau stabilite doar in euro. Consilierii judeteni au votat si aprobarea tarifelor unice, in valuta si in lei, ce urmeaza a fi aplicate aici: pentru autoturisme - 70.000 de lei sau 2 euro, pentru microbuze si autocare - 220.000 de lei (6 euro), pentru autovehicule de pana la 7,5 tone -350.000 de lei (10 euro), iar pentru cele de peste 7,5 tone - 500.000 (15 euro). Totodata, alesii locali au votat si concesionarea prin licitatie publica a activitatii de dezinfectie in vama Varsand. Statiile de dezinfectie continua sa ramana, datorita aspectului lor si a vechimii utilajelor, un motiv de nemultumire pentru transportatori si institutiile cu atributii in vama.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]