Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 25 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • West Bank a trimis documentele pentru avizarea noii conduceri

Directorul adj. West Bank - Ioan Anca asteapta raspunsul de la BNRAGA extraordinara a West Bank a decis, in urma cu o luna, separarea conducerii administrative de cea executiva si a numit noi conducatori si administratori, exponenti ai grupului SanPaolo, acestia urmand a fi, conform Legii bancare, aprobati de Banca Nationala a Romaniei. San Paolo IMI, actionarul majoritar al West Bank cu peste 70% din actiuni, i-a propus la conducerea bancii pe Marco Capellini, director general  si Ioan Mihail Anca, director general adjunct.
West Bank a trimis la sfarsitul saptamanii trecute la Banca Nationala a Romaniei, documentatia completa pentru avizarea noului staff al bancii. "S-au trimis toate documentele si speram ca intr-o saptamana sa primim raspunsul", ne-a declarat Ioan Anca.
De la biroul de presa al BNR am fost informati ca termenul maxim pentru comunicarea avizului sau respingerii propunerilor este de 30 de zile. Maine la West Bank va avea loc Adunarea Generala Actionarilor, cea obisnuita, cu aprobarea bilantului contabil, prezentarea raportului Consiliului de Administratie, a comisiei de cenzori.
SIF Banat Crisana, care detine peste 70% din actiunile West Bank, si-a anuntat intentia de a renunta la pachetul detinut la aceasta banca insa nu a facut cunoscuta materializarea ideii. "In momentul in care ipotetic vom face acest pas, o sa iesim in presa cu anuntul", ne-a declarat Daniel Manate, directorul Departamentului Strategie al SIF Banat Crisana.

Marinela Barla - Observator

  • Mai drag e scaunul de consilier

Sunt analizate incompatibilitatile cu functiile de consilieriIn pachetul de legi anticoruptie pentru care guvernul si-a asumat miercuri raspunderea, capitolul care face referire la incompatibilitati privind alesii locali afecteaza o mare parte a consilierilor municipali si judeteni. Astfel, in lege este prevazut ca: "functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu: functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor, ori alte functii de conducere la institutiile publice, regiile autonome si societatile comerciale de interes local, infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv, sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national, care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva".
De asemenea, calitatea de ales local este incompatibila si cu calitatea de actionar la o societate comerciala infiintata de consiliul local sau de consiliul judetean, la o societate sau companie nationala, la o societate comerciala cu capital de stat. Incompatibilitatea exista si in situatia in care sotul sau rudele de gradul I ale alesului local detin calitatea de actionar la unul dintre agentii economici mentionati.
Lung sir de incompatibilitati  
Va prezentam lista consilierilor locali membri in consiliile de administratie ale societatilor din subordinea consiliului local:
Regia Autonoma de Drumuri Municipale: Ovidiu Marian, Valentin Paul Neamt, Mihai Nastase, Mircea Roman.
Salubritate: Rodica Borza, Petre Blajovici, Eugen Vancu, Mihai Nastase. Recons: Mircea Foslea, Gheorghe Hutiu, Ovidiu Marian. 
Targuri, Oboare, Piete: Ioan Darida, Tiberiu Dekany, Adrian Muresan, Amalia Aslau.
Compania de Transport Public: Ioan Iliescu, Levente Horvath, Valentin Neamt.
Arterm: Bruno Masut, Marcel Chiscan. Toti acesti consilieri vor trebui sa aleaga intre functia de ales sau cea detinuta in consiliul de administratie, unde sunt remunerati cu cate sase milioane de lei. Cei care sunt si membri AGA in societatile respective mai primesc cate 4 milioane de lei lunar, plus indemnizatia de consilier local - 3,2 milioane de lei. In afara acestui fapt, unii dintre consilieri sunt angajati ai societatilor din subordinea consiliului local (Marcel Chiscan, Cornel Matica, iar lui Ovidiu Marian i se va reduce postul de la 1 aprilie), de unde iau un alt salariu.  Altii sunt directorii unor societati comerciale bugetare, ceea ce ii face, de asemenea, incompatibili cu rolul din consiliul local.
Neamt pierde cateva milioane de lei  
Din armata de consilieri municipali si judeteni din Arad care se afla in situatia de incompatibilitate, doar doi liberali si-au anuntat intentia de a renunta la una dintre calitati. Cel dintai, consilierul municipal Gavril Popescu, se afla chiar in situatia de dubla incompatibilitate. Si asta pentru ca este administrator la societatea Aramis si membru in Consiliul de Administratie la Arterm. "Voi renunta la orice, pentru a ramane in consiliul local", a declarat Popescu.
La randul sau, V.P. Neamt va renunta la calitatea de membru in CA. Daca Gavril Popescu a minimalizat pierderile materiale pe care le va suferi, Neamt a recunoscut ca acestea se ridica la cateva milioane bune de lei. Intrebat daca i se pare normal ca in CA si AGA la societatile subordonate primariei sa fie numiti oameni din afara, Neamt a declarat: "Este discutabil. Ar fi fost mai normal ca acei consilieri care sunt si in afaceri sa ramana neretribuiti pentru munca in consiliu". Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor acestei legi este obligat sa se delimiteze de una dintre functiile incompatibile, in cel mult 20 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi. In caz contrar, prefectul va emite un ordin, prin care constata incetarea de drept a mandatului de ales local, la propunerea secretarului unitatii administrativ-teritoriale.
Pe langa alesii locali, la fel de afectati vor fi si functionarii publici, carora le este interzis "sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public pozitiile unui partid politic".

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Tigari sub usturoi

Au fost descoperite 15.000 pachete de tigari Ronson la NadlacPolitistii aradeni au descoperit aproape 15.000 pachete de tigari Ronson, introduse ilegal in tara, care urmau sa fie comercializate pe raza municipiului Arad. Politistii au verificat doua autoturisme care, aparent, transportau usturoi. Actiunea, coordonata de lucratorii Biroului pentru Combaterea Fraudelor Vamale si Contrabandei din Politia aradeana, a fost organizata pe raza Nadlacului. Sub usturoi, politistii au dat peste mai multe cartuse de tigari marca Ronson, introduse fara forme legale in tara prin vama Nadlac. Continuand cercetarile la domiciliul lui Todor Nutu Carpaciu, de 38 ani, din Nadlac, in portbagajele a doua autoturisme au fost gasite in total 14.160 pachete tigari. Tigarile au fost cumparate, cu mare probabilitate, din free-shop-urile din vama Nadlac cu 2,5 euro cartusul si urmau sa fie vindute pe piata, la negru, cu 20.000 lei pachetul. Tigarile au fost retinute in vederea confiscarii iar cel care le-a introdus in tara a fost sanctionat contraventional de politie. Stiva de cartuse de tigari, retinute de politie, a fost de peste doi metri cubi. Politia va cauta metoda de valorificare a capturii, pentru ca tigarile nu sunt timbrate. Interesant este faptul ca desi piata aradeana colcaie de tigari Ronson, oficial, nici un importator nu introduce in tara legal aceasta marca de tigari.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ne asteapta drumuri mai bune

Plombari de drumuri in diferite sectoare ale AraduluiProgramul de reabilitare a strazilor vizeaza mai multe cartiere
In perioada 24 - 28 martie, in municipiul Arad se vor efectua lucrari de reabilitare a carosabilului afectat de procesul de inghet dezghet si topirea zapezii, respectiv, se vor efectua lucrari de plombare cu decapare mecanica si manuala. Lucrarile se vor efectua pe Calea Aurel Vlaicu (tronsonul cuprins intre bariera si soseaua de centura), pe Calea Timisorii (intre strada Stefan cel Mare si zona Auto MDA), pe soseaua de legatura intre Aradul Nou si cartierul Sanicolaul Mic, strazile Steagului si Pasunii (in zona Piata Solara, la intersectia cu strada Stanjenel), strada Petru Rares (la intersectiile cu.str. I.B. Deleanu si cu strada Buciumului, in zona Sanevit), Calea Radnei (la intersectia cu strada Pasunii), strada Poetului (intre soseaua de centura si strada Fat-Frumos), precum si strazile Dambovitei, A.M. Guttenbrunn, Colonia UTA, Corneliu Coposu, Banu Maracine si Lucian Blaga. De asemenea, vor continua lucrarile de pietruire a unor strazi din cartierul Bujac, respectiv Lacrimioarelor, Dragos Voda, Malin (pe tronsonul cuprins intre intersectia cu strada Lacrimioarelor si stadion) si Progresului (pe tronsonul dintre intersectia cu strada Sportului si intersectia cu strada Dambovitei).

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Ghid practic de obstetrica si ginecologie

Doctorul Marius Bunescu isi prezinta noul ghidIeri la Biblioteca Centrala a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad a avut loc lansarea cartii "Ghid practic de obstetrica si ginecologie" semnata de dr. Valeriu Ardeleanu si dr. Marius Sorin Bunescu. Cartea abordeaza aspecte de obstetrica, ginecologie si manevre obstetricale. Primele capitole contin specificul examinarii obstetricale si ginecologice precum si explorarile paraclinice specce acestei specialitati.
Capitolul despre manevre obstetricale cuprinde o trecere in revista a acestora, de la cele mai simple la cele mai complexe, care necesita abilitati particulare din partea celui care le executa facand astfel din obstetrica o adevarata arta. Ultimele capitole cuprind descrierea micilor interventii practicate uzual in ginecologie. La lansare au participat numeroase personalitati ale vietii medicale aradene, iar rectorul UVVG, domnul prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat: "Sunt surprins de modul de prezentare al obstetricii si ginecologiei nu numai din punct de vedere stiintific ci si cel al "artei" medicale. Intr-adevar este o disciplina in care pe langa multe cunostinte profesionale trebuie sa dispui, sa fii inzestrat cu o arta medicala, putem spune inascuta".

Z. S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]