Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 25 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Pretul oualor este intre 2.100 si 2.200 lei, carnea de miel se vinde cu 120-130.000 lei kilogramul
Carnea de miel este prea scumpa pentru multi aradeniForfota cumparaturilor pentru masa de Pasti si pentru picnicul de 1 mai a inceput deja. Pentru a gasi produse mai ieftine ar trebui sa facem cumparaturile atat in Piata Mihai Viteazul cat si in Piata Catedralei, pretul unor produse diferind de la o locatie la alta.
Piata Mihai Viteazul a fost luata cu asalt, ieri, de sute de cumparatori, grabiti sa-si procure toate cele necesare pentru a intampina asa cum se cuvine marea sarbatoare.
Ouale se vindeau, atat in hala, cat si in piata la pretul de 2.100 lei bucata, iar vopsele puteau fi cumparate cu 3.000 lei un plic sau cu 10.000 lei trei pungute cu vopsea tipografica. 
Jambonul are preturi care variaza intre 116.000 lei/kg (cel cu os) si 179.900 lei/kg, sunculita poate fi cumparata la 147.500 lei/kg sau 178.000 lei/kg. Pastrama costa 177.900 lei/kg, iar carnatii afumati 95.000 lei/kg.
Pretul unui kilogram de carne macinata variaza intre 70-80.000 lei, iar pasta de mici costa 83.000-85.000 lei/kg. Pulpele de pui se pot achizitiona cu preturi cuprinse intre 90.500 si 98.000 lei/kg, pulpele de curcan cu 68.000 lei, un kilogram de pui este 91.000 lei, iar cotletul 180.000 lei.
O salata verde este 12.000 lei, o legatura de ridichi - 4.000 lei, iar ceapa verde se vinde la 15.000 lei doua legaturi. 
Pretul rosiilor a urcat la 65.000 lei kg, castravetii pot fi cumparati cu 38.000 lei sau 45.000 lei/kg, cartofii noi costa 20.000 lei, iar cei vechi 10.000-12.000 lei/kg. Guliile 10-13.000 lei bucata, ardeii 15-20.000 lei bucata, pepenele 80.000 lei/kg.
Nuca se vinde cu 60.000 lei jumatate de kilogram, in Piata Mihai Viteazul si 50.000 lei in Piata Catedralei, tot atat costand si jumatate kg de mac, iar varza acra are un pret de 25.000 lei/kg.
Oferta slaba la miei
In piata Mihai Viteazul miei se vand intr-un sector in hala. Doar trei comercianti ofereau, ieri, in jurul orei 12 aradenilor interesati sa cumpere carne de miel acest produs, pretul fiind acelasi, 130.000 lei kilogramul.  In hala din Piata Catedralei, la ora documentarii noastre se astepta venirea marfii, doar un singur vanzator  alegand acest loc pentru a comercializa carnea de miel, pretul fiind de 120.000 lei/kg.

Marinela Barla - Observator

  • Invierea la manastirile aradene

La Bodrog s-a refacut "Drumul Crucii" in Vinerea MareMulti aradenii considera Pastele o sarbatoare a familiei, iar farmecul aerului si obiceiurilor de la tara ii face pe cei cu radacini in comunele judetului sa mearga la rude sau parinti, acolo unde se mai conserva traditiile autentice de Paste. 
Pentru cei care raman in Arad, principala atractie o constituie manastirile din zona. La doar cativa kilometri de Arad la Hodos-Bodrog, exista cea mai veche manastire ortodoxa din tara. 
Este locul unde mii de aradeni, dar si locuitori din judetele limitrofe sau chiar din localitati romanesti din Ungaria obisnuiesc sa participe la slujba Invierii.
Atestata din secolul al XII-lea, manastirea Hodos-Bodrog este cu atat mai atractiva cu cat se afla pe malul Muresului, si ofera aerul pe care multi il cauta la sfintele sarbatori ale Pastelui. 
Alta manastire, cea de la Gai, in chiar marginea Aradului, este, alt loc unde aradeni merg sa ia lumina in noaptea Invierii.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • De ieri, au inceput lucrarile in Zona Industriala Arad

In Zona Industriala Vest au inceput lucrarile la suprastructura - Virtual Arad News (c)2003Constructorii au preluat, ieri, amplasamentele din Zona Industriala Arad, urmand ca, in termenul contractual de 18 luni, sa finalizeze toate lucrarile de implementare a infrastructurii. 
Reamintim ca primaria a castigat un proiect Phare in valoare de 3,2 milioane de dolari, din care 2,6 milioane sunt fonduri nerambursabile.
Proiectul pentru care s-a depus documentatia in luna octombrie a anului 2001 s- a materializat abia ieri, prin inceperea oficiala a lucrarilor. In primul rand, se va prelungi linia de tramvai pana in Zona Industriala si se vor realiza toate utilitatile: retele de gaz, apa, canalizare, drumuri. 
Cu toate ca termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni, viceprimarul Emanoil Voicu este optimist: "Consultantul in constructii a sustinut ca lucrarile pot fi finalizate in termen de circa 12 luni"
In prezent, Zona Industriala Arad Vest a oferit peste 4.300 de locuri de munca, 27 de investitori achizitionand, aici, teren. 
In perspectiva, municipalitatea se asteapta ca peste 8.000 de aradeni sa lucreze in Zona Industriala.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • La Universitatea "Aurel Vlaicu": Investitie de 50 000 de dolari, în calculatoare de ultima generatie

La UAV au fost inaugurate inca trei laboratoare de informaticaIn sediul cladirii din Micalaca, Universitatea "Aurel Vlaicu" a inaugurat ieri trei laboratoare de informatica, cu dotari de ultima generatie. La momentul festiv au fost prezenti prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", decani ai facultatilor din cadrul universitatii, profesori si studenti, precum si participantii la seminarul international care se desfasoara in aceste zile la universitatea aradeana. Investitia se ridica la suma de 50 000 de dolari, fonduri ale universitatii si fonduri europene. Cele 35 de calculatoare, serverele, performanta imprimanta Canon si toate dotarile laboratoarelor sunt destinate studentilor de la specializarea Informatica Industriala din cadrul Facultatii de Inginerie a U.A.V.

C. L. - Adevarul

  • In timp ce-si cauta clienti, plimbandu-se pe sosea, o prostituata a fost talharita

O prostituata a fost jefuitaDesi straina de zona de vest a tarii, Violeta Balog (30 ani) si-a gasit salas in Arad, fara forme legale, practicand prostitutia. In seara de 23 aprilie, in jurul orelor 23.30 femeia se afla in cartierul A. Vlaicu, in zona fabricii Indagrara. "Plimbarea" de pe sosea i-a fost intrerupta de un cetatean necunoscut care a atacat-o, luandu-i prin violenta, poseta. A fost sesizata de urgenta politia,  pagubita declarand ca avea in geanta suma de 400.000 lei, cosmetice si alte obiecte care valorau, in total, aproximativ un milion de lei.
In urma actiunii operative initiate de lucratorii Biroului Judiciar, talharul a fost prins a doua zi in cursul diminetii, avand asupra sa geanta victimei, impreuna cu bunurile declarate.
Se numeste Covaci Cornel (39 ani), domiciliaza in Vinga si are antecedente penale. A fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventiva, pentru fapta sa - talharie in forma agravata - putand primi intre 5 si 20 ani inchisoare.

Felicia R. Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]