Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 25 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Eugen Simion, Doctor Honoris Causa la Arad

Presedintele Academiei Romane - Eugen Simion este de ieri Doctor Honoris Causa al UAVConducatorul Academiei Romane, Eugen Simion, este, de ieri, doctor (in semn de pretuire) al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad
Festivitatea de inmanare a titlului de Doctor Honoris Causa a adunat in Aula Magna a institutiei o seama de personalitati si numerosi studenti. 
In acest cadru primitor, rectorul institutiei de invatamant superior, prof.univ.dr. Lizica Mihut, a elogiat personalitatea scriitorului Eugen Simion, apreciind inteligenta dublata de moralitate a presedintelui Academiei Romane. 
De la festivitate, nu au lipsit episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, PS dr. Timotei Seviciu, academicianul Marius Sava, prieten si colaborator al presedintelui Eugen Simion, Crisu Dascalu, reprezentant al Institutului de Stiinte Umaniste din cadrul Academiei, prefectul Dan Vasile Ungureanu, primarul Dorel Popa si alte figuri marcante ale urbei. 
Momentul oferirii titlului de Doctor Honoris Causa coincide cu implinirea de catre Eugen Simion a unei varste rotunde: academicianul a pasit in al optulea deceniu de viata.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Ziua Nationala a Romaniei - sarbatorita cum n-a mai fost niciodata la Arad ! Interviu cu Coloman Edeleni, directorul G.C.A.

Directorul GCA - Coloman Edeleni promite organizarea festivitatilor cu ocazia Zilei NationaleIn data de 1 Decembrie, Gospodarirea Comunala Arad (G.C.A.) impreuna cu Primaria, Consiliul Judetean si Casa de Cultura organizeaza o serie de manifestari, cu ocazia implinirii a 85 de ani de la Marea Unire. 
Programe culturale, spectacole de muzica populara, concerte de muzica usoara, mii de sarmale pentru aradeni, jocuri de artificii... 
Acestea vor fi cateva dintre elementele care vor face ca aradenii sa simta atmosfera de sarbatoare. 

Mai multe despre evenimentele care vor avea loc aflam de la principalul organizator al manifestarilor - Coloman Edeleni - directorul G.C.A.. 
- Domnule Edeleni, prin ce va fi aceasta sarbatoare deosebita de cele din anii anteriori?
- Va fi ceva ce n-a mai fost niciodata la Arad de 1 Decembrie. Pe langa parada militara si depunerile de coroane, care aveau loc in fiecare an, vor fi organizate si activitati culturale si sportive, concerte de muzica usoara. Vor fi montate doua scene in centrul orasului. Una in fata Primariei, iar alta in fata Teatrului de Stat, iar circulatia va fi inchisa toata ziua, pe tronsonul Primarie - Teatru. Cum am obisnuit in aceasta vara, invitam si acum toti comerciantii care doresc sa efectueze comert in centru, sa contacteze administratia strandului la numerele de telefon: 281.157 sau 0788.900.911. 
- Ce se va intampla pe cele doua scene care vor fi amenajate in centrul municipiului?
- Pe cea din fata Primariei va avea loc deschiderea oficiala. Aici vor fi invitati, alaturi de oficialitatile din municipiu, toti primarii din judet. Pe langa acestia vor mai participa istorici si oameni de cultura care vor vorbi despre momentul 1 Decembrie 1918. Tot pe aceasta scena, vor mai avea loc si spectacolele de muzica populara. Vor interpreta: Petrica Pasca si Rapsozii Zarandului, Achim Nica, Aurel Tamas. Pe scena de la Teatru vor concerta trupe si solisti de muzica usoara cunoscuti: Verso, Pacific, Nicola si Directia 5. Tot aici vor mai fi invitate toate formatiile si solistii de muzica populara din judet. 
- La ce ora vor incepe evenimentele?
- Evenimentele se deschid cu parada militara, la ora 10,00. Dupa aceea vor urma discursurile oficialitatilor, continuate cu spectacole si dansuri populare, iar invitatii speciali vor strabate, in trasuri impodobite, traseul pana la Teatru. In momentul in care vor porni trasurile, dintr-un avion se vor arunca confeti, iar grupuri de tineri imbracati in straie populare vor imparti celor prezenti baloane, fulare si stegulete cu tricolorul. Vom pregati 20 de mii de sarmale care vor fi servite aradenilor prezenti in fata Primariei si a Teatrului. Concertele pe scena de la Teatru vor incepe la ora 17,00. Manifestarile se vor termina seara, in jurul orei 22,00, cu un foc de artificii.
- Va multumesc!

Nadia Bodran - Adevarul

  • Agenti proaspeti la Politia de Frontiera

Politia de frontiera s-a imbogatit cu inca 70 de sergenti angajatiLa finele saptaminii trecute, la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, un numar de 70 sergenti angajati au depus juramantul de credinta, trecand in corpul agentilor de politie. 
Prin aceasta masura s-a realizat prima etapa a procesului care va fi incheiat in anul 2006, dupa care in Politia de frontiera vor exista doar doua corpuri de politisti, cel al ofiterilor si cel al agentilor. 
Cei avansati (1347 cadre la nivelul intregii politii de frontiera romane) vor participa la cursuri de pregatire specifice ce se vor desfasura in Centrele de Instruire si Perfectionare ale institutiei si care se vor finaliza cu examene de absolvire. 
"Procesul de avansare a sergentilor angajati in corpul agentilor de politie constituie realizarea unui angajament asumat de tara noastra pentru alinierea la standardele internationale si va permite realizarea actiunilor specifice cu personal specializat in combaterea infractionalitatii transfrontaliere si asigurarea linistii si ordinii publice la granitele Romaniei", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, inspector Robert Judt. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Micii ecologisti. Copiii invata cum sa protejeze mediul inca de la gradinita

Inca de la gradinita copii sunt invatati sa protejeze ecosistemulSub deviza "Veniti cu noi prieteni iubiti, pamantul, natura sa ocrotiti!", s-a desfasurat ieri la Gradinita cu program prelungit nr. 20 o activitate constand intr-un schimb de experienta pe teme ecologice. 
Peste 50 de educatoare de la gradinitele cu program normal numerele 15, 20 si 21, precum si de la gradinitele din Curtici au raspuns afirmativ acestei invitatii, pe care au considerat-o de bun augur. 
Vedetele acestei activitati au fost copiii de la cele patru grupe ale Gradinitei P.P. numarul 20, care si-au luat foarte in serios rolurile de mici ecologisti. Acestia au interpretat diferite scenete dramatice, prin intermediul carora au reusit sa inteleaga mai bine semnificatia si importanta protejarii ecosistemului natural.
Educatoarele sunt de parere ca, pe langa educatia sanitara si rutiera pe care o primesc, micutii trebuie sa cunoasca si regulile minime de protejare a naturii. 
Actiunea s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Scolar, reprezentat prin doamnele inspectoare Janina Cozma si Emilia Soriteu. 
La intalnire a participat si doamna Balta, referend de specialitate in cadrul D.S.P., care a laudat initiativa directoarei  de la gradinita gazda,  doamna Florica Muresan si a colegelor dansei. 
Educatoarele sunt de parere ca obiectivele propuse au fost atinse.

Razvan Balaban - Observator

  • Poligonul de la Taut, tara imaginara invadate de trupe militare

In poligonul de la Taut militarii batalionului mixt au avut un exercitiu comunExercitiul militar romano- ungar "Wise Foresight - Ro 2003" a debutat ieri in Poligonul Dud-Taut cu ceremonialul preluarii comenzii de catre reprezentantul armatei romane, col. Avram Catanici.
Programul exercitiului se va desfasura pe perioada a 5 zile.
Este cel de-al cincilea exercitiu de comandament cu trupe in teren "Wise Foresight - Ro 2003" organizat pana acum,exercitiu la care participa militari din Batalionul Mixt Romano- Ungar de mentinere a pacii.
Scenariul exercitiului este unul fictiv, de mentinere a pacii intr-o tara imaginara, pus la punct de catre cele doua parti in cadrul conferintelor de planificare ce s-au desfasurat pana acum.
In cadrul exercitiului, Comandamentul mixt si subunitatile vor folosi procedurile standard de operare NATO si Sop proprii, conccrnitent cu intarirea coeziunii si cresterea gradului de interoperabilitate.
Limba oficiala care va fi folosita in cadrul exercitiului este engleza.
Batalionul Mixt Romano-Ungar de mentinere a pacii a fost infiintat la data de 14 mai 1999, fiind alcatuit din doua module, cel romanesc avand in componenta militari angajati pe baza de contract, din cadrul Batalionului 191 Infanterie "Col. Radu Golescu", iar cel ungar fiind alcatuit din militari profesionisti din cadrul Brigazii motorizate de la Hodmezovasarhely.
Conform acordului incheiat intre Guvernele celor doua tari, comanda Batalionului Mixt va reveni, alternativ, timp de un an, fiecareia dintre cele doua parti.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]