Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 26 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Curatenie de primavara la Directia Silvica

Directorul DSA - Alexandru Parv a fost schimbat din functieUnde dai si unde crapa 
Afacerile cu material lemnos care s-au derulat in judetul nostru s-au aflat in atentia diferitelor institutii de control de-a lungul ultimilor ani. Controalele au scos la iveala o serie de ilegalitati, comise in stransa legatura cu organele silvice. Masurile luate asupra celor depistati cu nereguli au fost palide, cazand doar capetele celor care nu aveau un spate suficient de puternic ca sa acopere faradelegile. Situatia a trenat ani de zile. La sfarsitul anului trecut, o verificare a Corpului de Control al ministrului Agriculturii, are ca tinta Ocolul Silvic Sebis.
Sesizari la cabinetul Iui Dan Ionescu
La inceputul acestui an, in urma sesizarilor primite pe adresa cabinetului parlamentar al deputatului Dan Ionescu si a Comisiei de abuzuri, coruptie si petitii a Camerei Deputatilor, are loc un nou control, de aceasta data la nivelul Directiei Silvice. Directorul Directiei Silvice, Alexandru Parv, incepe la randul lui sa-si controleze colegii sefi de ocol.
Intamplator sau nu, zilele trecute cade capul sefului de la Ocolul Silvic Sebis-Moneasa. Intre timp, raportul intocmit de Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor si Corpul de Control din Ministerul Agriculturii ajunge pe masa ministrului Ilie Sarbu. 
Este data ca sigura schimbarea lui Parv, dar si a altor persoane din cadrul Directiei Silvice si instrumentarea, in unele cazuri, de dosare penale. Totul era insa numai la nivel de zvon. Pana ieri.
Noul director interimar la DS este Petru SeranSchimbari totale, pe toate liniile!
Presedintele PSD, Dorel Popa, a anuntat ieri ca "sunt schimbari totale la Directia Silvica, pe toate liniile! Vom sustine persoanele care au fost aprobate de Delegatia Permanenta a partidului". Popa spune ca nu a intrat in posesia materialelor cu rezultatele controlului, dar afirma ca "exista propuneri si pentru dosare penale, nu stiu cate si pentru cine". "Nu cunoastem nivelul schimbarilor si pana unde se va ajunge. Poate Craciunescu, care face parte din actuala echipa inanageriala, nu este varianta potrivita, dar ministerul va analiza propunerile noastre. Atat stiu, astazi s-a decis schimbarea intregii echipe!" a declarat Dorel Popa.
Dan Ionescu: "Controale vor mai fi!"
Deputatul Dan Ionescu, de la care a pornit controlul, in urma sesizarilor primite, ne-a declarat: "S-a incercat deturnarea ideii controlului, care a plecat de la sesizari. Am vrut sa demonstram ca in Arad se poate face dreptate, ca exista organe care pot sa dea incredere populatiei. Este bine ca s-a dat un raspuns rapid. Nu vreau sa fac obisnuinta din aceste controale, dar vor mai fi...". Pana la clarificarea situatiei, director interimar a fost numit seful Ocolului Silvic Lipova, Petru Seran.
Parv nu stie nimic 
Contactat ieri, Alexandru Parv ne-a declarat ca la nivelul Directiei Silvice nu se cunoaste nimic. "La noi nu s-a anuntat nimic. Intrebati-i pe cei de la care ati aflat" s-a limitat in declaratii Alexandru Parv. 

Marius Grada & Orlando Toader - Agenda zilei

  • Frauda de proportii cu carburanti: LukOil Arad a vandut benzina inmultita cu solventi

La LukOil a fost descoperita benzina falsificata - Virtual Arad News (c)2003In urma cu cateva zile, Politia economico-financiara aradeana a intrat in posesia unor informatii referitoare la unele afaceri ilegale cu benzina, la sucursala locala a concernului LukOil. 
Totul a pornit de la un control efectuat pe sosele asupra unei cisterne apartinand firmei mai sus amintite. Pentru ca au existat suspiciuni in privinta combustibilului transportat, a fost anuntata Garda Financiara Arad care a inceput actiunea de verificare.
Pe parcursul cercetarilor, comisarii Garzii Financiare au constatat nereguli grave. In ultimul timp, in depozitul societatii situat pe strada Padurii au intrat peste 100 de tone de solvent usor tip II, produs petrolier neaccizat care era vandut la statiile LukOil in amestec cu benzina Premium. Solventul respectiv are un pret mult mai scazut decat benzina, astfel ca banii rezultati din aceasta afacere intrau in buzunarele celor implicati.
La momentul controlului, in depozitul societatii se aflau nu mai putin de 30 de tone de combustibil diluat, vandut clientilor drept benzina Premium suta la suta. Prin aceasta afacere, statul a fost prejudiciat cu cateva miliarde de lei bune iar consumatorii inselati.
Se pare ca filiera este mult mai stufoasa. Din primele date, reiese ca ar mai fi implicate firme din alte judete care figureaza drept intermediari in livrarea solventului. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului a luat probe din produsul aflat la depozitul aradean care au fost trimise spre analiza laboratoarelor Larex. Primele rezultate arata ca este vorba despre un solvent de tipul gazolinei. Reprezentantii LukOil sustin ca nu au vandut niciodata carburanti contrafacuti si sunt decisi sa ia toate masurile impotriva personalului daca acesta s-a dedat la astfel de acte.
Eugen Deliman, comisarul sef adjunct al Garzii Financiare Arad, ne-a declarat ca cercetarile nu sunt finalizate, dar "din datele preliminare reiese ca firma LukOil Arad a prejudiciat statul cu sume importante de bani, fapte pentru care este pasibila de o amenda ce se poate ridica la cateva miliarde de lei."

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Primarul a avut succes in Aradul Nou fiindca nu a promis marea cu sarea

Locuitorii din Aradul Nou au incredere in primar - Virtual Arad News (c)2003- Domnule, eu nu va votez anul viitor, i-a spus ieri un locuitor al cartierului Aradul Nou primarului Dorel Popa, la intalnirea acestuia cu oamenii din zona respectiva. Constructor de meserie, contestatarul a declarat ca il deranjeaza inactivitatea primariei, accentuata de articolele de presa in care Popa si colaboratorii sai sunt prezentati ca inamic public.
- Cate locuinte s-au construit in primii zece ani de la Revolutie? – l-a intrebat Popa pe barbatul nemultumit. "Nu s-au construit" – a spus acesta, la care primarul a detaliat planul prin care in ultimii ani si in cei care vor urma, tinerii casatoriti si persoanele de pe listele de prioritati isi pot cumpara locuinte noi, finalizate in actualul mandat, in cartierele Vlaicu si Micalaca.
Contestatarul a cedat; a recunoscut – si la presiunea multimii, care ii cerea sa fie rezonabil – ca se exagereaza atunci cand se vorbeste despre Executiv. In schimb, a subliniat el, consilierii locali nu au nici o scuza: "Simtim ca e mare cearta intre ei. Ar trebui toti sa faca pace si sa munceasca pentru oras".
A fost apreciat in mod deosebit gestul lui Edeleni Coloman, directorul societatii de Gospodarire Comunala, care si-a scazut salariul cu zece milioane de lei, considerandu-l prea ridicat.
Oamenii din Aradul Nou si-au prezentat pe larg pasurile. Ei au cerut o cursa de autobuz, pe care CTP le-o refuza de ani de zile, motivand ca o ruta in zona Posada, Constitutiei, Colonistilor nu ar fi rentabila. S-au declarat deranjati de rampa de gunoi neautorizata din fata scolii generale nr. 20, de pe un teren proprietate privata, respectiv de canalizare si de starea drumurilor.
Primarul a evitat sa fie populist si nu a facut promisiuni. Dimpotriva, le-a explicat oamenilor ca se va interveni doar in problemele mai mici, pentru ca celelalte deocamdata nu ar avea finantare. Ceea ce se poate realiza concret in Aradul Nou este pietruirea unor strazi – asa cum s-a intamplat pe Posada -, daca obligatiunile municipale vor avea succesul scontat.
Interesant de remarcat este ca nu s-a observat, in general, o atitudine ostila primarului. Desi au precizat ca promisiunile electorale nu au fost onorate in masura in care ei se asteptau, au spus ca au incredere in Popa.

Andrei Ando - Observator 

  • Victime pe "Soseaua Mortii"

Accident grav pe "Drumul Timisorii"Cel putin zece masini au fost implicate intr-un accident de circulatie petrecut langa Ortisoara
* O persoana si-a pierdut viata, iar alte trei au fost grav ranite
* Circulatia pe ruta Timisoara - Arad a fost intrerupta pentru cateva ore  
O persoana si-a pierdut viata si alte trei au fost grav ranite, ieri dimineata, cu putin inainte de ora 09.00, pe DN 69, ruta Arad - Timisoara, cunoscuta de soferi sub denumirea de "Soseaua Mortii". La locul tragediei, la aproximativ 20 de kilometri de Timisoara, s-au deplasat mai multe masini de politie si trei ambulante.
Gheorghe Mugurel Suciu, de 26 de ani, din Oradea, se indrepta spre Timisoara la volanul unui Volvo cu numarul BH-14-FEX. In apropierea localitatii Ortisoara, intr-o portiune in care vizibilitatea era redusa din cauza cetei, soferul a efectuat o manevra riscanta de depasire a unei cisterne. Din sens opus se apropia alta cisterna, dar Suciu nu a mai reusit sa revina pe banda sa, carosabilul fiind acoperit cu polei. Masina condusa de acesta a fost lovita in plin de autotractorul cu nr.TM-5964/04/10, condus regulamentar de Ioan Chefan, de 47 de ani, din judetul Timis. Autoturismul a fost proiectat sub partea din spate a celeilalte cisterne, cu numere de Austria, care s-a urcat cu rotile peste acesta. Soferul a decedat pe loc, iar alti trei pasageri aflati in vehicul au fost extrasi cu greu de echipajul de descarcerare SIAMUD al pompierilor militari. Trei ambulante au transportat victimele la spital, cel mai grav fiind ranit Remus Ioan Sabau, de 23 de ani, student, pasager in Volvo. Tamponarea succesiva a autoturismului Volvo cu cele doua cisterne a dus la blocarea ambelor sensuri de circulatie. Cel putin sapte masini s-au ciocnit ulterior intre ele, intrucat soferii acestora nu au reusit sa franeze la timp, dupa producerea primului accident. Intre acestea s-a aflat si o Dacie Nova apartinand CMJ Arad, care "a fost facuta aacordeon". Traficul a fost reluat dupa mai multe ore, intrucat in zona au avut de lucru criminalistii, care au adunat resturi umane sau bucati ale masinilor implicate in accident. Subcomisarul Mircea Dragan, seful Serviciului Politiei Rutiere, a afirmat ca, cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza depasirii neregulamentare efectuate de soferul autoturismului.

Sabin Cercel - Ziua de Vest

  • Paturi mai putine in spitalele aradene

Numarul paturilor in spitalele aradene va scadea Pentru a rezolva criza din sanatate din judet, autoritatile sanitare aradene au decis sa reduca numarul de paturi cu o treime, la scara judetului, pana la 1 aprilie. Ca aceasta dorinta nu este o gluma, o demonstreaza si faptul ca s-a stabilit, dupa cum a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Dorin Lazar, ca peste 70 la suta din fondurile alocate sistemului sanitar sunt cheltuite in spitale. Pentru judetul Arad, unde, la un numar actual de 3300 paturi existente in cele 12 spitale in judet revin un numar de 7,2 paturi la mia de bolnavi, se va ajunge in final la doar 5 paturi la mia de bolnavi, a mai precizat dr. Dorin Lazar.
Dr. Gheorghe Domsa, seful CJAS Arad, a aratat ca, daca in 1999 aradenii consumau medicamente compensate sau gratuite in valoare de 500.000 dolari, in anul 2001 aceasta suma a crescut de 7 ori, ajungand la 3,5 milioane dolari. El a precizat ca preferinta unor medici de familie pentru medicamente straine si scumpe nu este intotdeauna justificata atunci cand exista medicamente similare de productie interna, cu aceleasi efecte dar mult mai ieftine. In opinia sa, atunci cand hrana dintr-un spital este proasta, lenjeria este rupta si bolnavii isi cumpara singuri medicamente, acel spital nu isi justifica existenta. La ora actuala totalul datoriilor spitalelor din judetul Arad este de 65 miliarde lei, dintre care 35 miliarde se regasesc doar la spitalele din municipiul Arad. Dintre aceste 65 miliarde, CJAS recunoaste doar 1,3 miliarde lei, pe care ii va plati, pentru restul sumelor directorii de spitale urmand sa gaseasca singuri solutii. Masura reducerii numarului de paturi, preconizata de conducatorii sistemului sanitar aradean, nu este agreata nici de sindicate nici de bolnavii care cred ca astfel vor avea de suferit. Mai ales pentru cei extrem de saraci, care gaseau iarna un refugiu in spitale, masura reducerii paturilor nu este privita cu ochi buni.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]