Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 27 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Confruntarea Falca-Mandrea s-a soldat cu spitalizare

Deputata Mandrea Muraru a ajuns in spital dupa o altercatie cu Gheorghe FalcaDeputatul Mihaela Muraru-Mandrea, internata la spital dupa o polemica aprinsa cu Gheorghe Falca
Comitetul Judetean de Conducere al PNTCD a fost, sambata, locul de desfasurare a unui ad-hoc conflict verbal intre Gheorghe Falca, vicepresedintele PD si deputatul PUR Mihaela Mandrea, conflict ce s-a soldat cu internarea in spital, la sectia cardiologie, a acesteia din urma. Cel putin asa sustine parlamentarul…
"Acum sunt mai bine, dar ieri mi-a fost foarte rau. Mi-a crescut brusc tensiunea din cauza ca m-am enervat pe Falca; m-a jignit de fata cu toti oamenii aceia din sala, numindu-ma deputat emigrant. Eu nu stiu cum gandeste omul acesta, cum vine si ma intreaba in ce calitate ma ocup eu de violenta in familie? Falca nu intelege ca sunt specialist in drepturile omului, aceasta este pregatirea mea. Faptul ca am invatat sa ma ocup de cifre este doar meritul meu. Am si o a doua specializare, in institutii constitutionale si institutii politice. M-am batut pentru bugetul Aradului. I-am spus lui Falca. Ma ocup, pot demonstra ca am adus amendamente. De ce nu reproseaza deputatilor aradeni, care au un interes direct? Eu am facut ce am putut, vin saptamanal in Arad, m-am implicat in rezolvarea unor cazuri sociale. Poate daca m-as fi descarcat, nu mi-ar fi venit rau. Dar am tinut in mine, eu nu am un caracter suburban", ne-a declarat Mihaela Muraru-Mandrea.
De partea cealalta, Gheorghe Falca a precizat: "Am spus ca parlamentarii de la Bucuresti nu au facut nimic pentru Arad. A fost in contextul in care vorbeam despre faptul ca centrul nu ar trebui sa mai trimita parlamentari care nu cunosc problemele judetului, nu stiu cate comune sau cate sate alimentate cu apa sunt. Am spus ca suntem si noi vinovati ca am acceptat si am votat acest lucru si am sugerat sa se lase liberate clasei politice aradene. Nu ma simt vinovat ca deputatului Mandrea i-a venit rau. Daca s-a simtit jignita, vreau sa spun ca cetatenii Aradului au fost si mai jigniti de comportamentul parlamentarilor de Bucuresti. Cand se uita la facturile de intretinere, nu mai pot crede nici un parlamentar de Bucuresti ca face ceva pentru Arad. Daca doamna Mandrea are atatea realizari cum sustine, ar fi bine sa avem o dezbatere politica, sa-si explice obiectivele indeplinite, iar eu sa-i spun necesitatile. Sunt sigur ca se va demonstra ca nu are notiunea necesitatilor Aradului".
Mihaela Muraru Mandrea va parasi astazi spitalul, avand cumparat biletul de avion spre Bucuresti.

Mihaela Iancu - Observator

  •  Intalnire a prefectului cu oficiali germani
Vicepresedinta Bundestag-ului - Suzanne Kastner la Prefectura AradSambata, 25 ianuarie ac., domnul prefect Vasile Dan Ungureanu i-a intalnit la Arad pe doamna Suzanne Kastner, vicepresedinta Bundestag-ului german si presedinta grupului de prietenie Romania-Germania din parlamentul de la Berlin, precum si pe consulul Germaniei la Timisoara, domnul Klaus Peter Marte.
Desi a avut caracterul unei intalniri private, revederea la Arad cu cele doua personalitati germane a oferit prilejul unor noi discutii si evaluari a rezultatelor actiunilor care se desfasoara cu sprijin german in judetul nostru si in intreg Banatul.
In mod deosebit s-a mentionat buna colaborare si ajutorul insemnat primit pe linia protectiei copilului, in centrele de ocrotire din judet, dar si in ce priveste realizarea unor importante obiective de investitii cu capital german la Arad.

Comunicat de presa - Prefectura Judetului Arad

  • Cartele preplatite Vocenet pentru convorbiri internationale prin protocol Internet (VoIP)

Cartela preplatita Vocenet pentru convorbiri internationaleIncepand cu data de 13.12.2002 ROMTELECOM introduce cartele preplatite Vocenet care pot fi folosite atat de la posturile abonatilor ROMTELECOM cat si de la posturile publice doar pentru convorbiri internationale prin protocol Internet (VoIP).
Clientii care cumpara aceste cartele vor putea efectua convorbiri in contul sumei platite pe cartela. Cartelele de acest tip vor fi la pretul de 200.000 lei cu ele urmand sa se poata efectua convorbiri in valoare de 6 USD.
Mentionam ca tarifele de convorbire sunt exprimate in centi USA (inclusiv TVA) si sunt, in prezent, cu 30% mai reduse fata de cele efectuate prin reteaua comutata de la posturile telefonice ale abonatilor. Taxarea se face, la intervale de 6 secunde.
Cartelele Vocenet se pot folosi atat de la posturile telefonice fixe (conectate la centrale telefonice analogice sau digitale) care functioneaza cu selectie TONE, cat si de la posturile publice. Daca aveti un aparat telefonic cu selectie PULSE/TONE setat in PULSE, dupa formarea numarului de acces, comutati telefonul pe selectie TONE.
Prin intermediul acestor cartele serviciu, utilizatorii vor putea efectua convorbiri internationale chiar si de la posturile telefonice din CTA fara iesire automata la international sau de la posturi restrictionate (de exemplu cele cu abonament social) sau de la cele ale altor abonati, fara a afecta factura titularului postului telefonic de la care se efectueaza convorbirea.  
Pentru inceput se pot efectua convorbiri prin intermediul cartelelor preplatite Vocenet spre 20 de tari (Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Turcia, etc), urmand ca lista acestora sa creasca in viitorul apropiat.
Cartele preplatite Vocenet se vor putea cumpara, de la Oficiile Comerciale ale ROMTELECOM din toata tara si in viitorul apropiat si de la alti Agenti Locali ai ROMTELECOM.
Folosirea cartelelor Vocenet este foarte simpla:
- razuiti portiunes indicata pe spatele cartelei pentru a afla codul de identificare de 12 cifre
- formati 08080 - apelul este netaxabil
- dupa ascultarea mesajului de intampinare formati codul de identificare al cartelei dupa care ascultati mesajul care va invita sa formati numarul dorit
- formati numarul de telefon dorit dupa cum urmeaza: 1010 + prefixul tarii (fara 00) + prefixul regiunii (fara 0) + numarul local si apasati tasta #.
Dupa fiecare convorbire si la fiecare accesare sunteti informat despre creditul ramas pe cartela (in centi SUA).
Detalii despre cartelele preplatite Vocenet si despre tarifele convorbirilor efectaute cu aceste cartele puteti gasi la adresa http://www.dtcar.ro/cartele/

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Vanzarea ilegala de lemne - pedepsita cu amenda si confiscarea marfii

Vanzatorii ilegali de lemne sunt sanctionatiPentru ca amenzile aplicate traficantilor de lemne erau nesemnificative, faptele de acest gen s-au inmultit in ultima vreme. Cu scopul de a diminua acest fenomen, Consiliul Local Municipal a trimis o adresa Corpului Gardienilor Publici (C.G.P.). In aceasta se stabileste ca gardienii au dreptul de a efectua controale impreuna cu un reprezentant al Directiei Silvice Arad. Astfel, pe langa amenda primita, contrabandistii de lemne vor ramane si fara marfa, aceasta fiind confiscata de catre inspectorii Directiei Silvice. "Pana acum, gardienii se limitau numai la amenzile pentru taxa pe domeniul public, care erau intre 100 si 150 de mii de lei. In 48 de ore, se putea achita jumatate din minim, adica 50 de mii de lei. Acest lucru nu-i prea speria pe contrabandisti...", declara Lacramioara Mihale - purtator de cuvant la C.G.P.
Prima actiune in echipe mixte a avut loc in acest sfarsit de saptamana, in jurul Pietei Catedralei, una dintre zonele preferate de catre "comerciantii" de lemne. Au fost prinsi trei dintre acestia si au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 100 si 150 mii lei. Inspectorii Directiei Silvice au confiscat lemne in valoare de peste 2,5 milioane de lei. Controalele vor continua...

Nadia Bodran - Adevarul

  • Balul romanilor din Ungaria

La Liceul "Nicolae Balcescu" din Gyula s-a tinut Balul RomanilorAutoguvernarea pe tara a romanilor din Ungaria a organizat, sambata, traditionalul bal al romanilor din Ungaria. Balul a avut loc la Centrul Cultural Romanesc de la Liceul "Nicolae Balcescu" din Gyula. Peste 350 de persoane, membri ai comunitatii romanesti din tara vecina dar si invitati din tara, au luat parte la balul care s-a intins pana duminica dimineata. In mod surprinzator, desi balul este ultima manifestare de acest gen organizata de actuala structura de conducere a ATRU, ambasadorul Romaniei la Budapesta a declinat invitatia de a participa la bal. Doar consulul general de la Szeged, Andrei Oancea, care participase si la adunarea eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria si o persoana din aparatul ambasadei, care insa a sosit la bal in calitate de persoana privata, au salvat oarecum onoarea diplomatilor romani acreditati in tara vecina. Printre personalitatile din tara care au fost la bal s-au aflat prof. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, o mai veche prietena a romanilor din Ungaria, prefectul judetului Arad, Dan Vasile Ungureanu, primarul din Lipova, Petru Gherman si deputatul UDMR Iuliu Winkler.
Traian Cresta, presedintele Autoguvernarii pe tara a romanilor din Ungaria, a deschis oficial balul, salutand faptul ca, in ciuda unor zvonuri, romanii au dovedit ca sunt uniti. Tiberiu Juhasz, sef Oficiu al ATRU, principalul organizator al balului, a intarit aceasta idee a unitatii romanilor din Ungaria, inaintea desfasurarii adunarii generale de constituire a noii autoguvernari pe tara, care va avea loc duminica viitoare. Momentul cel mai asteptat a fost tombola, in cadrul careia au fost impartite numeroase cadouri, printre care o excursie de sapte zile la Venetia si un cuptor cu microunde.
"Cronica", publicatia in limba romana editata de ATRU, a oferit doua premii la tombola, insotite de abonamente pentru un an si casete de muzica populara romaneasca din Ardeal.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]