Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Vineri, 27 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradeanca Lavinia Luca va fi imaginea Romaniei

Aradeanca Lavinia Luca va reprezenta imaginea Romaniei O aradeanca va reprezenta imaginea Romaniei pe brosura promotionala pe care Guvernul o va edita in viitorul apropiat.
Rolul pliantului este de a populariza tara noastra si frumusetile sale, pentru atragerea strainilor si schimbarea ideilor preconcepute referitoare la Romania.
Lavinia Luca, frumoasa aradeanca pe care un juriu select a investit-o cu aceasta onoare, are 18 ani si este in febra examenului de bacalaureat, fiind absolventa a Liceului Pedagogic.
Este model Prima Models Agency din 2001, iar anul trecut s-a clasat pe pozitia secunda a concursului Miss Romania World. In cadrul acestei competitii a fost remarcata de agentia de publicitate si de fundatia care se ocupa cu editarea albumului de prezentare "Romania Mereu Surprinzatoare" (care va fi editat intr-un milion de exemplare si difuzat in toate colturile lumii). 
Imbracata in straie populare, zambind, frumoasa aradeanca va insemna pentru multi straini un punct de reper, dar mai ales va arata tuturor frumusetea romanilor.
Sedintele foto incep in luna septembrie.
Lavinia nu a fost inca anuntata oficial de catre organizatori, care l-au sunat intai pe directorul Prima Models Agency din Arad, domnul Marius Tica.

Andrei Ando - Observator

  • Colaborare medicala intre Arad si Szeged

Aradul a primit vizita unei delegatii maghiare din SzegedIeri, Aradul a primit vizita unei delegatii maghiare compusa din reprezentanti ai Primariei si ai Spitalului Municipal din Szeged.
Dupa o intalnire avuta la Primaria Arad cu cei doi viceprimari si cu reprezentanti ai sistemului sanitar aradean, delegatia maghiara a vizitat sediul Colegiului Medicilor din Arad, Spitalul Municipal si cel Judetean, si, in final, modernul centru medical Euromedic.
La discutiile de la Primarie, dintre participantii partii aradene ii amintim pe viceprimarii Levente Bognar si Emanoil Voicu, dr. Mircea Faur, directorul Spitalului Clinic Judetean, dr. Teodora Olariu, directorul Spitalului Clinic Municipal, dr. Maria Puschita, presedintele Colegiului Medicilor.
A fost prezent, de asemenea, consulul general al Romaniei din Szeged, Andrei Oancea, care a vorbit despre calitatea actului medical din Spitalul din Szeged, mentionand ca, anual, zeci de aradeni sunt tratati in acest spital.
"Totusi, trebuie sa spun ca si medicina ce se face la Arad e recunoscuta, de altfel, zilele trecute am dat viza unei tinere din Germania, de origine lituaniană, care doreste sa fie tratată la Arad", a spus consulul Oancea.
Dupa o scurta prezentare facuta spitalului pe care il conduce (ce are 679 de paturi si 815 angajati), directorul Spitalului din Szeged, Narai Gyorgy, a spus că e necesar ca intre spitalul din Szeged si cele din Arad să fie construite "poduri", referindu-se la dezvoltarea legaturilor medicale dintre cele doua orase. 
Directorul Judeteanului, Mircea Faur, a spus: "Speram să reluam aceste poduri de comunicare medicala, pentru o relatie stransa, in ajutorul comunitatii celor două orase".
Intalnirea de ieri este a doua de acest gen, prima avand loc la Szeged.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Pasajul elastic de 15.000 de euro

La iesirea din Arad a fost construit in premiera un pasaj elastic - Virtual Arad News (c)2003Premiera pe sosea
Soferii care merg dinspre Arad spre Deva au scapat de teroarea unei treceri la nivel cu calea ferata care, in contradictie cu experienta de pana acum, nu va mai solicita suspensiile masinii, ci, din contra, va permite un tranzit fara hurducaturi si, practic, aproape nesesizabil. Trecerea de nivel peste calea ferata din marginea Aradului, pe DN 7, spre localitatea Vladimirescu, a fost realizata in sistem pasaj elastic, folosind o tehnologie germana. 
Este vorba despre inlocuirea clasicelor dale din beton romanesti cu dale din cauciuc special, furnizate de o firma germana. Pasajul nu mai are denivelarile obisnuite si, in plus, elasticitatea cauciucului absoarbe socul de la trecerea peste calea ferata. 
Costul cauciucului special pentru acest singur pasaj este de 15.000 de euro, la care se adauga costurile generate de betonul folosit si de manopera.
Toata lucrarea a durat cateva zile, in conditiile in care traficul auto pe acest sector extrem de aglomerat nu a fost intrerupt. 
Cel mai mult a durat indepartarea dalelor vechi si turnarea betonului pentru sustinerea dalelor de cauciuc. 
Montarea acestora din urma a fost rezolvata in doar cateva ore. 
Pasajul din marginea Aradului este primul realizat dupa aceasta tehnologie in raza Regionalei CFR Timisoara si, practic, in vestul tarii. 
Multiplicarea lui la alte treceri la nivel cu calea ferata tine doar de asigurarea surselor de finantare de catre beneficiar.

Evenimentul Zilei - Editia de Vest

  • Tara Cantoanelor, un model pentru edilii din Curtici

Primarul Curticiului - Don Gheorghe a fost in schimb de experienta in ElvetiaGheorghe Don a participat la un schimb de experienta, in Elvetia si Italia 
Dupa cum va mai informam, Gheorghe Don si Vicentiu Almasi, primarul, respectiv viceprimarul orasului Curtici, au participat, timp de o saptamana, la un schimb de experienta, in Elvetia si Italia, organizat de Camera de Comert si Industrii Alba. 
"In Elvetia, am vizitat Geneva, Lausanne si Zurich. Din delegatie au facut parte doi sefi de serviciu din cadrul Primariei Sectorului 2 Bucuresti, un reprezentant al Primariei Giurgiu, primarul din Titu, doi directori din cadrul Primariei Moldova Noua, precum si edilii din Bragadiru si Floresti-Prahova", a declarat Gheorghe Don. 
La Geneva, membrii delegatiei au avut posibilitatea sa viziteze o expozitie de utilaje din sfera serviciilor publice, iar la Lausanne au vazut cum functioneaza o statie de epurare si o statie de captare a izvoarelor montane. 
"Aici (n.r. la Lausanne) am mai vizitat Primaria, rampa de gunoi, participand totodata la o dezbatere privind sistemul de salubritate. Cu aceasta ocazie am purtat o serie de discutii cu autoritatile locale. Am constatat ca ei au bani pentru orice activitate", a povestit Don. "La Lausanne, o zi intreaga a fost rezervata pentru a discuta cu reprezentantii serviciilor publice. Desi nu era in program, am mai vizitat cateva ferme private si am avut ocazia sa vedem cum se lucreaza la o autostrada. Acolo, astfel de constructii sunt facute sa dureze", a afirmat primarul din Curtici, care a tinut sa precizeze ca, vizitand Italia, dintre toate orasele, cel mai impresionat a fost de Brescia, pentru ca este un oras foarte curat. 

Lucian Serban - Agenda zilei

  • O zecime din locuintele ANL ar trebui sa revina rromilor

Si rromi solicita spatii in noile blocuri de locuinte - Virtual Arad News (c)2003Peste 2.500 de rromi aradeni nu au casa si canale  
Una dintre problemele cu care se confrunta municipiul Arad in chestiunea programului guvernamental legat de eliminarea marginalizarii sociale si imbunatatirea situatiei rromilor se refera la imposibilitatea legalizarii locuintelor acestora.
Autoritatile locale sunt obligate prin lege sa asigure persoanelor marginalizate accesul la locuinta si la serviciile publice de stricta necesitate (apa, energie electrica, gaze naturale si termoficare).
Problemele legate de legalizarea locuintelor au fost create fie de vanzarea succesiva a imobilelor, fara intocmirea actelor legale, fie prin ocuparea abuziva de locuinte, fie de existenta unor zone in care, cu ani in urma, s-a construit fara a se sistematiza.
Autoritatile locale au elaborat un plan in care se prevede ca pana la 15 % din locuintele ANL construite in 2003 vor reveni persoanelor de etnie rroma si ca autoritatile locale si asociatiile de rromi vor trebui sa caute resursele financiare pentru intocmirea proiectelor de cadastru pentru legalizarea locuintelor.
Mai greu, pentru autoritatile aradene, va fi identificarea altor locuinte decat cele de tip ANL pentru rromii care nu au case. Statistica arata ca 520 de rromi din municipiu nu au casa (necesarul de locuinte fiind de 125). In orasele din judet, 1085 de rromi nu au case (nevoia de locuinte este de 280), iar la nivelul comunelor, 2.051 de rromi sunt pe drumuri, ei avand nevoie de 696 de locuinte, de 125 de km retea de strazi, 24,6 km retea de energie, 78 de km de retea de apa potabila si de 66 de km de canale.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]