Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 27 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Iliescu a laudat Aradul

Astra Vagoane Calatori va inaugura marti linia de fabricatie a trenului "Sageata albastra"Ministrul transporturilor Miron Mitrea va fi prezent marti la Arad pentru a participa la inaugurarea liniei de fabricatie a trenului "Sageata albastra", rezultat al colaborarii dintre  firma germana Siemens si societatea aradeana Astra Vagoane Calatori, care va produce de acum elegantul mijloc de transport.
Despre evenimentul de la Arad a vorbit si presedintele Ion Iliescu in vizita sa la Berlin. 
Potrivit prefectului Dan Ungureanu, care a facut parte din delegatia oficiala a presedintelui, Iliescu a punctat ca principala realizare in colaborarea romano-germana cea din judetul nostru dintre Astra si Siemens, dar si faptul ca Aradul sta bine la capitolul "parteneriate cu Germania".
Conform unei declaratii anterioare a lui Valer Blidar, de la ASTRA, contractul fusese semnat in 30 ianuarie iar de atunci, alaturi de partea germana - fabricantii de la Siemens - aradenii au pus in practica toate etapele necesare derularii in bune conditii a proiectului, iar halele au fost modernizate.

Ariana Barbu- Observator

  • Ieri, in "extraordinara" CLM Arad: Voturi in unanimitate si... sarmale!

Consilierii au incheiat sedinta extraordinara degustand sarmaleConsilierii municipali au fost convocati intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate cateva puncte "arzatoare" pe ordinea de zi. 
Pe langa cele trei proiecte privind rectificarile bugetare, alesii Aradului au mai avut de aprobat inventarul terenurilor disponibile - care pot fi atribuite tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pentru construirea de locuinte. 
Totodata, consilierii trebuie sa-si dea acordul asupra suplimentarii listei beneficiarilor de gratuitati la transportul in comun precum si pentru modificarea statutului de functii ale aparatului propriu de specialitate al CLM Arad. 
Deoarece sedinta a fost programata cu o jumatate de ora inainte de debutul "Vin Fest"-ului, iar pledoariile s-au desfasurat pe fondul muzical al formatiilor de muzica populara care-si incercau instrumentele sub geamurile Palatului Administrativ, nu gresim deloc cand spunem ca am avut parte de una dintre cele mai frumoase (la propriu) sedinte de CLM din acest mandat. 
Chiar daca incrancenati de ochii... presei, la inceputul sedintei, consilierii Opozitiei au constientizat momentul de sarbatoare si nu au cazut in ridicol cu interventii neadecvate. 
Asa ca, dupa unele mici controverse, va putem informa ca alesii locali au aprobat toate punctele pe ordinea de zi: 
* au acceptat rectificarea bugetara propusa de Executiv, alocand opt miliarde de lei pentru continuarea lucrarilor la pasajul din Micalaca precum si majorarea cu suma de 42 de miliarde de lei a fondurilor pentru subventionarea energiei termice destinate populatiei l
* au fost de acord ca, pe langa pensionarii pentru limita de varsta, si peste o mie de persoane cu handicap sever si insotitorii lor sa beneficieze de gratuitate pe tramvaie 
* au stabilit ca 4,6 hectare de teren dintre Aradul Nou si Zadareni sa fie parcelate si date in folosinta gratuita pe perioada existentei locuintei, tinerilor intre 18 si 35 de ani, care vor sa-si construiasca acolo case. 
Finalul sedintei a revenit... sarmalelor 
Deoarece in nenumarate randuri Edeleni Coloman, directorul Gospodaririi Comunale Arad (GCA) a fost condamnat ca nu participa la sedintele CLM, ieri, principalul organizator al VINFEST a venit la sedinta, si nu singur, ci insotit de o oala cu 300 de sarmale! (Delicioase, ca le-am gustat si noi!). 
Surprinsi de gest, consilierii Opozitiei nu au stat prea mult la povesti (acuze la dezbateri) si s-au retras in corpore, cu unele mici exceptii. 
Ce-o fi fost in mintea lor, nu stim. 
Or, s-or fi temut ca-i taxeaza propriul electorat daca mananca o sarma, doua?! 
Greu de "inghitit" o astfel de explicatie. Prin porta-vocea Marcel Chiscan, taranistii s-au justificat: 
"Sarmale?! Eu credeam ca o sa dati prima data vinul de la festival" 
Incheiem cu un sfat pentru a doua zi: Cui cu... vin... fest se scoate! si-o aspirina.!

Nicolae Oprean - Adevarul

  • VinFest a debutat in forta

Cu bonete de bucatar, primarul si presedintele CJA saluta participantii la VinFestIeri s-a dat startul oficial pentru Festivalul Vinului - VinFest, alte trei zile de distractie oferita aradenilor de catre echipa care a organizat, la începutul lunii august, sarbatoarea „Zilele Aradului". Zeci de mii de litri de vin, 10.000 de sarmale, concursuri de tot felul, targul mesterilor populari, vanzarea unor produse de baza la preturi avantajoase si trei seri de concerte la strandul „Neptun" - ingredientele unei noi sarbatori pentru aradeni.
„Batalie" la sarmale
Incepand de ieri, de la ora 9,00, circulatia în centrul Aradului este oprita, pe tronsonul Primarie-Teatru (doar pe sensul de mers dinspre Teatru), aici au fost instalate standurile producatorilor agricoli si ale mesterilor populari. La ora 14.30 in fata Primariei a inceput spectacolul de muzica populara, sustinut de Ansamblul folcloric "Zarandul" al Casei de Cultura a Municipiului si ansamblul "Doina Muresului" al Consiliului Judetean Arad. Imediat dupa incheierea sedintei Consiliului Local, aproximativ ora 15.00, s-a dat startul oficial al manifestarii, prin cuvintele de deschidere rostite de Caius Parpala, presedintele CJA si primarul Dorel Popa. Imediat dupa deschidere, pe platoul din fata Palatului Administrativ, a inceput „distribuirea" sarmalelor, la care s-au inghesuit sute de aradeni. Cei Sute de aradeni s-au inghesuit sa deguste delicioasele sarmale prezenti au gustat delicioasele preparate culinare traditionale, aflate din belsug la dispozitia participantilor, pentru ca la Cantina Municipala s-au gatit nu mai putin de 10.000 de sarmale. Directorul GCA, Edeleni Coloman si-a luat in serios rolul de bucatar, impartind sarmale celor prezenti. Lui i s-au alaturat Dorel Popa si Caius Parpala, „dotati" corespunzator, cu bonete de bucatar.
Aradenii pot sa-si faca si cumparaturi la VinFest
La ora 15.55 s-a dat startul pentru plecarea trasurilor pe traseul Palatul Administrativ - Teatru - Piata Avram Iancu - Strand. Pe tronsonul dintre Primarie si Teatru sunt standurile a 16 mesteri populari autentici, care si-au expus si comercializat produsele.
Trebuie spus ca organizatorii asigura in mod gratuit cazarea si masa mesterilor, iar acestia nu platesc nici un fel de taxe. De asemenea, pe tot acest tronson se pot cumpara cartofi la un pret mai mult decat atragator - 6500 lei/kg, distribuiti prin Liga Pensionarilor. Tot aici se pot cumpara produse precum zahar, ulei faina sau branzeturi, la pret de producator.
Aradenii pot cumpara si vinuri, din podgorii renumite, aduse de marii producatori prezenti la festival - SCVV Minis, Wine Princess, Cramele Recas, Cramele Prahova, statiunea Blaj de pe Tarnave.

Marius Grada - Agenda zilei

  • "Surprize, Surprize" au batut Constitutia
Ieri in fata Palatului Administrativ s-a deschis Targul ONG-urilor Platoul din fata Palatului Administrativ din Arad a fost ocupat, ieri dimineata, de reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale. Editia a sasea a Targului ONG a reunit 28 de organizatii care acopera o larga paleta de domenii de acrtivitate, pornind de la protectia sociala si protectia persoanelor cu handicap, la sanatate sau protectia animalelor agresate.
Asteptand-o pe Andreea Marin
Deschiderea targului organizatiilor non-guvernamentale a adus foarte multa lume pe platoul din fata palatului administrativ. 
Deputatul Mihaela Murariu Mandrea, de curand demisionat din PUR, a profitat de ocazie si le-a vorbit celor prezenti despre constitutie si referendumul din 19 octombrie, insa fara prea mare succes. 
Unii dintre cei prezenti au venit special pentru a vedea exact cu ce se ocupa ONG-urile prezente. Altii au crezut insa ca se da ceva gratis. 
"N-am stiu ce se intampla, dar daca am vazut pensionari adunati, am venit si eu. Am crezut ca ne dau ceva gratis, ca-s prea multe corturi aici. Stiti cum e, avem pensie mica si un ajutor nu ne strica", spune Ana Muresan, o pensionara care a venit in fata Primariei fara sa stie exact ce se intampla. 
Ea s-a ales totusi cu ceva: si-a luat tensiunea gratuit, la standul Fundatiei "Christiana", unde i s-a recomandat sa nu se enerveze pentru ca are tensiunea putin cam mare. 
Lumea a ramas mai multa vreme printre standuri, in asteptarea... Andreei Marin. 
Unui tanar prezent i s-a parut ca o vede in piata pe prezentatoarea emisiunii "Surprize, surprize" si, de emotie, a inceput sa strige. 
Un altul, mai vigilent, le-a spus curiosilor ca vedeta tocmai intrase in primarie, asa ca pensionarii care isi facusera deja planuri "surpriza" au ramas sa o astepte. 
Nimeni nu a confirmat prezenta vedetei TVR la Arad, dar cei care doreau sa o vada, sa-i povesteasca ceva sau sa ii adreseze o rugaminte au ramas mai multe ore printre corturile ONG-urilor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Agroturismul - o sansa pentru Barzava

Popasul "American Star" de la Barzava - loc de plecare in locuri pitoresti - Virtual Arad News (c)2003Crearea unor premise pentru dezvoltarea agroturismului in zona ar putea fi una din oportunitatile care saduca la o crestere economica.
Obiective turistice ar fi destule: biserica de lemn de la Grosii Noi (construita in 1750), unica rezervatie de padure virgina din Europa - de la Runcu - Grosi, fond de vanatoare si pescuit (18.000 de hectare de padure si 350 de hectare de luciu de apa), traditiile si obiceiurile din zona.
Aerul curat si peisajele de pe Valea Muresului ar constitui o atractie.
Sunt si destule familii care ar putea oferi conditii bune de cazare si masa, incantate de o astfel de perspectiva care le-ar rotunji simtitor bugetul.
Pentru ca proiectul agroturistic sa nu ramana la stadiul de vis, Consiliul Judetean Arad ar trebui sa contribuie la realizarea lui prin pietruirea unor drumuri.
Prioritar ar fi, in viziunea primarului din localitate, drumul Grosii Noi - Slatina.
Aceasta portiune de drum ar costa aproximativ 1 miliard de lei.
In plus, daca s-ar realiza si o legatura buna cu statiunea Moneasa, turistii de la poalele Muntelui Codru Moma ar putea admira si Valea Muresului.
Sa recunoastem, este un proiect indraznet, dar de viitor.

B.O. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]