Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 28 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • 959, telefonul anti spaga

In vami a intrat in actiune 959 - telefonul anti spagaVamile din vestul tarii beneficiaza de joi de un numar de telefon la care cei nemultumiti de serviciile vamale pot face reclamatii. In judetul Arad, in toate vamile exista un telefon pentru eventuale reclamatii privind prestatia celor care lucreaza in punctele de trecere a frontierei. La numarul 959 turistii pot reclama nereguli, daca li s-au pretins foloase banesti sau materiale pentru a li se inlesni trecerea prin vama sau orice alte observatii le-au fost generate de activitatea din punct. Ieri, atat in vamile din Arad, cat si in cele din Bihor, au fost impartite pliante tiparite in noua limbi cu instructiuni privind noul numar telefonic. De asemenea, afise mari au anuntat si ele despre noua posibilitate a celor care tranziteaza vama si au ceva de reclamat. "In situatia in care va este conditionata in vreun fel trecerea frontierei romane sau va este lezata, prin comportament sau mod de adersare, propria persoana, va rugam sa va adresati sefului punctului de trecere a frontierei (loctiitorului acestuia) sau direct la 0259/959 ori 021/9590 la IGPF ", se arata in fluturasii promotionali. Aceste actiuni au scopul de a preveni si combate actele de coruptie, spun politistii de frontiera si vin la circa o luna dupa afisele anticoruptie, prin care se atragea in mod direct atentia turistilor sa nu dea spaga la vamesi.

Sorin Trocan & Mariana Gavrila - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)
  • Oferta de donatie de la privat la stat

Proprietarii fostului combinat chimic doresc sa doneze o parte din active primariei din VladimirescuCJA si primaria Vladimirescu ar putea deveni proprietarii activelor combinatului chimic
Elena Radu, directorul S.C. Radu Trading SRL a trimis Prefecturii o oferta de donatie interesanta. In adresa se arata ca directorul societatii "declarata proprietara asupra activelor fostului Combinat chimic Arad, prin decizia nr. 7378/2002 a Curtii Supreme de Justitie, consimt sa doneze activele care au facut parte din sistemul de alimentare si epurare a apei de pe platforma combinatului". Elena Radu arata in oferta ca doreste sa doneze instalatiile de captare, aductiune si tratare a apei catre Regia de Apa, activele urmand sa intre in patrimoniul judetean, dupa acceptarea ofertei de catre CJA. Consiliul local Vladimirescu este si el trecut ca posibil proprietar in momentul in care va accepta ca donatie statia de epurare din incinta combinatului, pentru administrarea ei ca serviciu public al comunei.
"Mentionez ca toate bunurile care fac obiectul ofertei de donatie sunt libere de sarcini  si fara a conditiona in vreun fel trecerea lor in proprietatea celor doua autoritati pentru uzul public. Ele intra de drept in stapanirea noilor proprietari in momentul autentificarii actului de donatie de catre notar", mai indica Elena Radu.
Prefectul a declarat: "ma voi adresa Consiliului Judetean si Consiliului local Vladimirescu pentru ca dansii sa verifice daca oferta de donatie se incadreaza in limitele legii. E o initiativa pe care noi o sprijinim". Ar mai fi de mentionat ca in urma cu ceva timp terenul fostului Combinat Chimic a reprezentat motiv de judecata intre firme, iar statiile de captare a apei intrasera in vizorul autoritatilor locale, fara rezultat.

Adriana Barbu - Observator

  • Pornind de la un model franco-german,  Aradul va fi frontiera orientala a Europei

La intalnirea de la Continental s-a discutat infiintarea unui punct comun romano-maghiarSe implinesc 40 de ani de cand Franta si Germania au semnat Tratatul de la Elisze, moment istoric ce a pus capat unui conflict vechi de sute de ani intre doua orgolii nationale care, astazi, conlucreaza in toate domeniile. "Transilvania ar putea fi, pentru Europa de Est, ceea ca a reprezentat Alsacia-Lorena pentru Vest, iar Aradul frontiera orientala a Europei", dupa cum se exprima Gerome Cauchard, loctiitor al ambasadorului Frantei la Bucuresti, prezent la seminarul "Comisariatele comune si cooperarea politieneasca". In afara de acesta, in sala de protocol a Hotelului Continental au mai fost prezenti, miercuri, numerosi demnitari straini (din Germania, Franta si Ungaria) si romani - personal de ambasada, chestori de politie, inspectori-sefi de inspectorate locale, specialisti din Interpol, politisti de frontiera. Scopul principal al acestei intruniri extrem de importante, dincolo tema seminarului, este infiintarea in acest an a unui punct comun romano-maghiar, dupa modelul franco-german, cu rol general de combatere a criminalitatii, in special a infractiunilor de frontiera.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Expozitie cu sute de pasari de curte si porumbei

Subprefectul Florin Remetan este un mare iubitor de pasariIeri, la Casa Sindicatelor, a avut loc deschiderea celei de-a 77-a expozitii a Asociatiei Crescatorilor de Pasari din Arad, in prezenta prefectului Dan Ungureanu si a subprefectului Florin Remetan (acesta fiind un crescator impatimit al pasarilor de curte). "Aradul este cel mai bine reprezentat la nivel de tara asociatia noastra are cei mai multi membri. Am deschis inca doua filiale, la Lipova si Ineu. Expozitiile cu pasari de curte se tin in general in aceasta perioada a anului, pentru ca acum penajul pasarilor este perfect" a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Pasari. In cadrul expozitiei vizitatorii pot admira peste 750 de pasari de curte, dar si porumbei, din cele mai variate rase si cu un penaj care acopera toata gama cromatica. Puteti vedea pasari de curte din rase rare (cum ar fi cele din rasa "matase japoneza", care au penele albe, iar pielea neagra). Expozitia va fi deschisa pana in data de 2 martie, intre orele 9 si 18. 

M. M. - Agenda Zilei

  • Elevii din scolile aradene s-au saturat de laptele Guvernului

Elevii prefera branza topita in locul lapteluiIn urma unui sondaj efectuat de Inspectoratul Scolar Judetean Arad in Scolile primare din municipiu si judet, din 20.000 de elevi care beneficiaza de laptele si cornul guvernamental, peste 19.000 si-au declarat preferinta pentru branza topita.
Prefectul Dan Ungureanu a aprobat trimiterea unei adrese scrise catre Ministerul Educatiei prin care sa se solicite acceptul de diversificare a produselor. "Cred ca ne putem permite sa facem aceasta solicitare, deoarece majoritatea scolilor din Arad dispun de baze materiale corespunzatoare pentru pastrarea produselor", a apreciat Ungureanu.
Reprezentantii firmei Astral, care se ocupa de livrarea produselor lactate au informat ca vor face diversificarea in doua etape. Prima data, se va alterna saptamanal laptele cu branza topita, dupa care se va trece la diversificarea sortimentelor de branza.
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor si Inspectoratul Sanitar de Stat nu au primit reclamatii cu privire la eventuale nereguli in Scoli, pe acest segment de activitate.

Sorina Ambrus - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]