Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 28 august  2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ceferistii forteaza nota cu doua ore de greva. Trenurile trag pe dreapta
Astazi timp de doua ore trenurile nu au circulat - Virtual Arad News (c)2003 Decizia de disponibilizare a 19.000 de angajati ai celor trei companii CFR Marfa, Calatori si Infrastructura a mobilizat sindicalistii, astfel ca de doua saptamani se poarta negocieri pentru reducerea acestui numar.
In urma discutiilor s-a cazut de acord asupra majoritatii subiectelor analizate, cu exceptia numarului de posturi ce urmeaza a fi restructurate.
La nivelul Regionale CFR Timisoara, de care apartine si Aradul, disponibilizarile ar urma sa vizeze 550 de salariati de la Marfa, 2.200 din domeniul infrastructura si 200 de la Calatori.
Mecanicii de locomotiva sunt cei mai vehementi si mai hotarati, acestia fiind primii care au decis sa treaca la masuri radicale pentru sensibilizarea autoritatilor. 
Marti au luat decizia ca in dimineata acestei zile sa opreasca circulatia trenurilor, in intervalul orar 7-9, astfel ca garniturile vor stationa, dar locomotivele nu vor fi scoase de sub tensiune, iar instalatiile de aer conditionat vor fi functionale. 
Liderii sindicatelor au avut si ieri discutii cu reprezentantii ministerului in ceea ce priveste numarul disponibilizatilor din CFR Calatori.

Marinela Barla - Observator

  • Sediul fostei Bancorex - obiect de falsa disputa

Sediul Bancorex inca nu si-a gasit stapan - Virtual Arad News (c)2003Zilele trecute, prefectul Dan Ungureanu spunea ca ar fi pacat ca CJA sau CLM sa lase ca sediul sucursalei aradene a fostei banci Bancorex "sa fie preluat de un buticar oarecare"
Cele doua parti (probabil CLM si CJA, care s-ar afla in disputa pentru respectivul spatiu - asa se intelege din spusele domnului prefect) ar trebui sa ajungă la o solutie acceptabilă... 
Despre acest subiect, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, spune: "La un moment dat noi am făcut o cerere la Patrimoniul Statului, dar atata tot.. Nu există nici o dispută intre noi si CLM". 
Viceprimarul Levente Bognar e de parere ca o eventuală atribuire a spatiului in discutie Consiliului Judetean (ce s-ar putea face prin Hotarare de Guvern) ar fi o solutie pentru rezolvarea crizei de spatiu din CJ. 
Adevarul e ca nu poate exista nici o disputa intre CLM si CJA pe acest motiv, din moment ce imobilul apartine Băncii Comerciale Romane - sucursala Arad. 
Ca cele doua institutii au fost interesate de acel spatiu (care ar fi ideal pentru diverse activitati ale acestora), e cu totul altceva. 
"Juridic, acel activ e al nostru. Noi l-am preluat, cum am preluat si o parte din personalul de la Bancorex, la falimentul acestei bănci. Urma să facem acolo o agentie BCR, dar am renuntat la idee, fiindca in centru mai avem o agentie. 
E adevărat că CJA si CLM au fost interesate de sediu, insa singurul mod in care ar putea sa-l preia e prin cumparare, activul fiind disponibil pentru vanzare",
spune directorul BCR Arad, Eugen Cristea. 
Imobilul din strada L. Blaga, care in urma cu mai multi ani adapostea sediul Bancorex Arad, a fost scos la vanzare, pentru asta BCR organizand o licitatie in data de 4 septembrie (pretul de pornire depăseste 600 de mii de euro).
 Din 1999 clădirea e goală, aflandu-se in conservare.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Timbre false pe bauturile produse de Indagrara

Indagrara este cercetata de comisarii Garzii Financiare - Virtual Arad News (c)2003Conducerea societatii "Concurenta incearca sa ne discrediteze"
Comisarii Garzii Financiare au descoperit in mai multe orase din tara bauturi produse de societatea aradeana Indagrara, care erau marcate cu timbre falsificate. 
Practic, timbrele nu reactionau la lampa cu infrarosu. 
Conducerea firmei precizeaza ca toate timbrele folosite de Indagrara au fost achizitionate de la Imprimeria Nationala si ca totul este o incercare de discreditare facuta de un concurent care incearca sa cucereasca piata prin metode ilicite. 
Primele falsuri 
Primele falsuri au fost descoperite in Valcea. Au urmat apoi si alte judete din tara. 
Imediat, comisarii Garzii Financiare din Arad au demarat o actiune de verificare a societatii Indagrara si a distribuitorului unic al companiei. 
De asemenea Garda Financiara a ridicat timbre de la mai multi agenti economici care comercializeaza bauturile produse de Indagrara. 
Verificate de Imprimeria Nationala 
Dan Cancel, comisarul sef al Garzii Financiare dia Arad spune ca aceste timbre au fost trimise spre verificare Imprimeriei Nationale. 
"Garda Financiara, sectia Arad verifica in aceasta perioada societati comerciale care comercializeaza bauturi alcoolice produse de Indagrara, unde sunt suspiciuni ca timbrele folosite de acestea sunt neconforme cu legislatia in vigoare. Au fost trimise banderolele la control iar in momentul in care vom sti exact cum sta treaba vom lua masurile care se impun. Aceasta actiune, la fel ca si cele ce vizeaza lemnul si produsele petroliere, este coordonata de Autoritatea Nationala pentru Control" 
5000 de timbre false 
Pana acuma, in tara, au fost descoperite aproximativ 5000 de sticle cu timbre false, ceea ce reprezinta aproape 1 la suta din productia livrata zilnic pe piata de fabrica aradeana. 
Comisarii aradeni au mai descoperit ca intreaga cantitate fusese livrata pe factura. 
Conducerea Indagrara considera incidentul o incercare de discreditare. 
"Nu stiu de unde au aparut aceste timbre false. Toate timbrele noastre sunt de la Imprimeria Nationala. Probabil pe traseu s-a intamplat ceva. Cu siguranta este mana unor societati concurente care incearca sa ne discrediteze." spune Remus Ster, directorul Consiliului de Administratie al Indagrara Prod Arad. 
Plangeri la OPC 
Indagrara a facut deja plangeri la Oficiul Pentru Protectia Consumatorului si a cerut verificarea depozitelor sale din intreaga tara. 
De asemenea, o alta masura luata de conducerea societatii este dotarea agentilor de distributie cu lampi speciale. 
Astfel se va putea verifica legalitatea timbrelor. 
In cazul in care se va stabili ca timbrele false au fost lipite pe sticle chiar de producatori, acestia isi vor pierde licenta de fabricatie. 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Sinucidere pe Mures

Un barbat s-a sinucis aruncandu-se de pe Podul TraianUn barbat s-a sinucis, miercuri, aruncandu-se in raul Mures de pe un pod din municipiul Arad, sub privirile neputincioase a zeci de trecatori si pescari, transmite Mediafax.
Martorii incidentului afirma ca l-au vazut pe barbat urcandu-se pe balustrada de protectie a podului "Traian", de unde s-a aruncat in gol, de la o inaltime de aproximativ 15 metri.
"Traversam podul si o femeie a urlat ca un om s-a aruncat in Mures. L-am vazut in apa si am coborat la mal imediat, m-am dezbracat si am intrat sa-l scot. L-am adus la mal, dar era deja mort", a declarat un barbat aflat in zona in momentul incidentului.
Mai multi pescari care s-au instalat langa pod au vazut si ei incidentul, insa nu au mai putut sa-l salveze pe barbat.
"Am vazut cadavrul plutind in fata mea, iar in clipa urmatoare un om care intra sa-l aduca la mal. Am ramas incremenit", povesteste un pescar, Mihai Suras.
Politistii nu au reusit identificarea barbatului pentru ca acesta nu avea nici un act asupra lui.
Anchetatorii iau insa in calcul posibilitatea ca barbatul, in varsta de aproximativ 60 de ani, sa fi fost grav bolnav si sa fi decis sa-si curme suferinta, pentru ca pe piept existau urmele unei operatii.

Evenimentul Zilei - Editia de Vest

  • Incendii cu pagube de miliarde in Arad

Incendiul de la depozitul de furaje de langa Pancota a fost stins de pompieriIn noaptea de marti spre miercuri au fost inregistrate pagube de mai multe miliarde lei in judetul Arad, in urma izbucnirii a doua incendii puternice. Pompierii au intervenit pentru anihilarea focului, actionand mai multe ore, insa nu au reusit sa diminueze pierderile.
Unul dintre incendii a fost semnalat pe pasunea impadurita a comunei Gurahont, unde, se pare, un localnic neglijent a aprins focul pe un teren, pentru a-l curata, dar acesta s-a extins si la restul vegetatiei din zona.
Pentru stingerea lui au actionat, timp de sase ore, mai multe grupe de pompieri, silvicultori si sateni.
Acesta a distrus insa peste opt hectare de vegetatie uscata si peste 70 de copaci.
Un alt incendiu, cu pagube mai importante, a izbucnit la depozitul de furaje al unei ferme de bovine, aflata in apropierea localitatii aradene Pancota. Pompierii au reusit sa impiedice extinderea flacarilor la grajdurile cu animale, insa au fost distruse trei utilaje agricole, 175 tone de paie si 700 baloti de furaje.
Cauza izbucnirii incendiului nu era cunoscuta, ieri, fiind demarata o ancheta pentru stabilirea cauzelor.

Lidia Lazar - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]