Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 28 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Aradenii isi pot plati impozitele in doar doua minute!

Taierea panglicii inaugurale la Oficiul Postal 1Posta incaseaza de ieri, taxele locale
Aradenii au posibilitatea sa-si plateasca, incepand de ieri, impozitele si taxele locale la cinci oficii postale din municipiu. 
Momentul a fost sarbatorit cum se cuvine de initiatorii proiectului: primaria si posta. 
Primarul Dorel Popa si directorul Regionalei de Posta din Timisoara, Dan Toldean. au taiat panglica inaugurala a noului sistem la Oficiul Postal nr. 1, in timp ce Levente Bognar a fost primul aradean care si-a platit taxele prin intermediul postei. 
Directorul regionalei a metionat ca aradenii au posibilitatea ca, pentru inceput, sa-si plateasca impozitele la cinci oficii: cel de pe Bd. Revolutiei, cel de pe str. Iosif Lengyel, cel din Piata Soarelui, oficiul postal de pe str. Fulgerului si cel de pe str. Petru Rares. 
"Am inceput doar cu cinci locatii, e adevarat, dar avem posibilitatea de extensie la alte 4 locatii: la Oficiul postal de pe str. Eminescu, la Podgoria, la Oficiul vamal si la Gara. Deocamdata, plata impozitelor locale se face in fiecare dintre aceste oficii la un singur ghiseu,", sustine Dan Toldean. 
Primarul Popa s-a aratat extrem de multumit de aceasta inaugurare sustinand ca: "atunci cand vrei sa vii in sprijinul populatiei trebuie sa cauti solutii. Nu eu am gasit aceasta solutie, dar am luat decizia punerii ei in aplicare. Multumesc totodata aradenilor care s-au dovedit tot timpul buni platnici, fapt pentru care avem datoria sa-i ajutam"
Aradul este al doilea judet din regiune unde s-a creat aceasta posibilitate - de a plati impozitele locale prin posta - si al patrulea din tara. 
Cu toate ca aradenii sunt obisnuiti sa plateasca, ca in trecut, taxele la Finante si doar un singur concitadin a ales calea platii electronice, initiatorii proiectului cred in reusita acestuia. 
"Lumea nu mai trebuie sa plece dintr-un cartier in altul; aradenii nu vor mai da bani pentru bilete de tramvai, nu vor mai pierde timpul. Cu cele noua locatii cure vor exista in viitor, acea coada interminabila se va imparti la noua, iar cei care vor veni la posta sa-si plateasca celelalte indatoriri vor putea plati deodata si impozitele", ne-a declara directorul Regionalei de Posta. 
Potrivit expertilor, sistemul nu poate fi spart, pentru ca e o retea inchisa, un fel de Intranet, iar aradenii vor scapa de grija taxelor in mai putin de doua minute. 
La eveniment a luat parte si directorul Directiei Fiscale care ne-a marturisit ca este bucuros pentru ca astfel institutia pe care o conduce ar putea scapa de o grija. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Tragedie la Aeroport. Comandantul Lucian Atanasiu a trecut in nefiinta

Trupul neinsufletit al fostului comandant Lucian Atanasiu a fost depus in holul aeroportuluiFamilia indurerata, prietenii apropiati si foarte multi dintre fostii subalterni ai celui care a fost Atanasiu Lucian, au mers ieri la Aeroport, unde a fost depus corpul neinsufletit al comandantului. 
Institutia pe care a condus-o cativa ani este in doliu. 
Disparitia sa prematura din randul nostru, cauzata de un infarct (alte surse spun ca a suferit un accident cerebral), a socat lumea politica si administrativa a municipiului, oamenii care au avut numai cuvinte de lauda despre el si acum il regreta pe fostul director al Aeroportului. 
Un om deosebit, de formare inginer chimist, care atat timp cat a fost asimilat cu institutia pe care a condus-o s-a luptat pentru prelungirea pistei cu cateva sute de metri, pentru atragerea de noi operatori de transport aviatic si reinfiintarea unor curse internationale, a fost intotdeauna o persoana de incredere. 
Colegii sai, prezenti ieri in holul Aeroportului, aveau lacrimi in ochi. Functia de director va fi ocupata interimar de fostul sau adjunct, Dan Balacel. 
"A fost un om si un coleg deosebit. Am avut mare incredere in el, eu fiind cel care l-a numit in functia de director. Regret aceasta tragica si prematura disparitie a celui care a fost Atanasiu Lucian", a spus indurerat Caius Parpala, presedintele Consiliului Judetean.
Atanasiu Lucian s-a stins in cel de al 54-lea an de viata

Simona Mazare - Observator

  • Centrul de Informare Turistica sau locul de care nu stiu turistii!

Centrul de Informare Turistica ar trebui sa fie mai popularizatCentrul de Informare Turistica din centrul municipiului Arad implineste, in data de 28 noiembrie, doi ani de cand a fost deschis, printr-un proiect Phare, deci nu pe cheltuiala bugetului local. 
De la deschiderea sa, Centrul de Infor.mare Turistica s-a dovedit a fi un apendice nebagat in seama al Primariei Municipiului. 
In doi ani de functionare, fara a fi mediatizat de catre autoritatile locale, Centrul de Informare Tursitica s-a umplut de pliante si alte materiale despre diferitele obiective din municipiul si judetul Arad care, se crede, sunt interesante atat pentru vizitatorii autohtoni cat si pentru cei straini. Pliantele acopera toate domeniile de interes ale Aradului, de la muzee si pana la cabane si pensiuni turistice, carora li se face publicitate gratuita. 
Partea proasta e ca putini vizitatori calca pragul Centrului de Informare Turistica. Acesta se pierde undeva pe Bulevardul Revolutiei, intre Mc' Donalds si una dintre impunatoarele banci cu sediu in apropiere, fara sa atraga atentia cuiva. 
Municipalitatea nu a fost in stare, dupa doi ani de zile, sa puna niste indicatoare la intrarea in Arad, la intersectii si pe Bulevard, prin care sa-i "atentioneze" pe strainii care ne viziteaza orasul ca au posibilitatea de a se informa, rapid, despre oferta mai mult sau mai putin bogata pe care Aradul si judetul o ofera turiqtilor. 
Despre asemenea indicatoare chiar harti se tot vorbeste inca de aproape doi ani, dar fara finalitate. 
Etelca Nagy, directorul Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara, este de parere ca "pasarea" Centrului de Informare Turistica la Administratia Patrimoniului Local si, apoi, revenirea sa de aproximativ doua luni in subordinea directiei pe care o conduce, ar fi principala cauza a intarzierii in ceea ce priveste montarea indicatoarelor. 
"Exista o firma care a castigat licitatia pentru tablite, care a fost organizata de APL, si am inteles ca se negociaza contractul" a spus Etelca Nagy.
Aceasta ne-a asigurat ca respectivele tablite indicatoare vor fi montate in cel mai scurt timp. 
Ar fi bine sa fie asa, deoarece este pacat ca acest Centru de Informare Turistica sa fie deschis sase zile din sapte in fiecare saptamana, iar pragul sau sa fie calcat arareori... si atunci doar intamplator.

Orlando Toader - Ziarul Transilvania

  • Inlocuire centrala telefonica automata pentomat cu centrala telefonica digitala in localitatea Mocrea

Recent si la Mocrea a fost instalata o centrala telefonica cu 120 de liniiIn data de 16.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Mocrea cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 120 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 96 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica tot la Oficiul Postal din Mocrea, ca si pana in prezent.
Numerotatia abonatilor din Mocrea este: 329900-329999.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Constructia Pasajului Micalaca ar putea afecta veniturile CTP Arad

Darea in folosinta a pasajului de trecere a tramvaielor ar putea afecta veniturile CTPAbonamentele pe linia 17 sunt valabile pe linia 7 si invers
Constructia Pasajului Micalaca, ce uneste zona 300 cu strada Voinicilor, ar putea duce la scaderea veniturilor Companiei de Transport Public Arad, chiar daca nu semnificativ. 
Odata cu finalizarea acestui pasaj, linia pe care circula tramvaiele 7 si 8 a fost unita cu cea pentru tramvaiele 17 si 18, astfel ca, incepand de luna viitoare, abonamentele pe una din liniile care circula in zona 300 sunt valabile si pentru celelalte doua linii, care circula pe Voinicilor. 
"Abonamentele se vor vinde ca si pana acum, doar ca vor fi valabile si pentru cealalta linie. S-a realizat un circuit, atat doar ca tramvaiele merg intai pe o directie si se intorc pe alta. De aceea trebuie sa existe delimitarea, cei care merg spre zona 300 iau abonamente pe 17 sau 18, iar cei care merg pe cealalta parte iau pentru 7 sau 8. Problema e ca la noi sunt prea multe trasee, avem 22 de linii, fata de numai noua la Timisoara sau numai sase la Oradea", declara Radu Torsin, directorul Companiei de Transport Public Arad. Acesta sustine ca nu se putea face altfel, "nu puteam sa spune ca nu-i valabil, din moment ce tramvaiele circula pe ambele zone". 
Aceasta masura ar putea afecta bugetul Companiei de Transport, fiind posibila reducerea numarului de abonamente, pentru ca, cei care aveau abonament pe ambele rute, in mod cert, vor renunta la unul dintre ele. "Nu stiu daca va fi o scadere, e foarte greu sa faci un calcul. Dar eu cred ca ele vor ramane cam aceleasi. Sunt putini care au avut pe amandoua liniile, deci nu poate sa fie mare diferenta", sustine Radu Torsin.

Cosmin Mihuta - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]