Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 29 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Pentru intretinerea infrastructurii si servicii sociale, Primaria poate dispune angajarea a 500 de someri

500 de someri isi vor putea gasi de lucruProiectul de Hotarare al Consiliului Local Arad, privind aprobarea Programului de ocupare temporara a fortei de munca din randul somerilor pe anul 2003 si imputernicirea primarului de a repartiza locurile de munca subventionate va fi discutat, maine, in cadrul sedintei ordinare a consiliului local.
Potrivit programului amintit, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca subventioneaza, pe categorii de servicii, in scopul ocuparii temporare a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar, 500 de locuri, din care 220 pentru servicii de refacere si intretinere infrastructura si 280 pentru servicii sociale de interes local. Pentru primarie, aceasta oferta a AJOFM este deosebit de rentabila, deoarece, avand in vedere subventionarea acestor locuri de munca din bugetul asigurarilor pentru somaj, nu se mai pune problema gasirii de fonduri, din bugetul local, pentru plata oamenilor. Conform legii, beneficiarii acestor subventii sunt angajatorii care incadreaza, in domeniul serviciilor publice si al serviciilor sociale, persoane neocupate inregistrate la AJOFM.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Strainii care intra in Romania trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si romanii care ies din tara

Strainii care intra in Romania vor trebui sa respecte noile reglementariRegimul juridic al strainilor in Romania este reglementat, incepand de luni, printr-o singura lege, potrivit careia cetatenii straini care vin in Romania trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si romanii care calatoresc in strainatate. Pentru a obtine viza turistica, strainii care vin in Romania trebuie sa prezinte autoritatilor un voucher sau o rezervare ferma la hotel, un bilet de calatorie valabil pana la destinatie sau permisul de conducere, cartea verde si documentele de inmatriculare ale masinii (daca este cazul), asigurarea medicala si dovada mijloacelor de intretinere, respectiv o suta de euro pe zi sau echivalentul in valuta convertibila, pentru toata durata sejurului in Romania. Sunt exceptati de la obligativitatea vizelor cetatenii statelor cu care Romania a incheiat acorduri in acest sens, in conditiile si pentru perioadele de sedere stabilite prin aceste acorduri. Legea prevede o serie de reguli speciale pentru strainii care vin in Romania in misiune, in vizita de afaceri, in interes sportiv, cultural, umanitar ori stiintific, pentru tratament medical de scurta durata sau pentru alte activitati legale. Cetatenii straini care tranziteaza Romania vor avea nevoie de viza de tranzit sau de viza de scurta sedere. Potrivit aceleiasi legi, documentul de calatorie in care va fi aplicata viza trebuie sa aiba o valabilitate cu cel putin sase luni mai mare decat viza solicitata. Exista insa si exceptii: pentru motive de urgenta (cu caracter umanitar sau de interes national ori in virtutea unor obligatii internationale asumate de Romania) se pot face derogari de la aceasta regula, daca valabilitatea vizei nu o depaseste pe cea a documentului. Potrivit legii, strainii pot beneficia de o viza de lunga sedere valabila 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii. Acest tip de viza poate fi obtinut, la cerere, de strainii care desfasoara in Romania activitati economice, profesionale sau comerciale, care au contracte de munca in Romania, sau de sportivi straini care activeaza la cluburi romanesti.

Claudiu Oprean - Agenda zilei
  • Condamnare pe viata la Arad

Tribunalul Arad a exprimat sentinta de condamnare pe viata pentru Aurel DanieliucTribunalul Arad a exprimat prima sentinta de condamnare pe viata, de la Revolutie incoace, in cazul unui barbat judecat pentru viol si omor deosebit de grav, transmite Mediafax. Aurel Danieliuc a fost judecat dupa ce, in iulie 2002, a batut-o si a violat-o pe fetita concubinei sale, in varsta de patru ani.
La finalizarea anchetei, procurorii au inaintat dosarul instantei de judecata, care a hotarat sa-l condamne la inchisoare pe viata. "Este pentru prima data cand Tribunalul Arad da o asemenea sentinta, de la Revolutia din 1989", a declarat presedintele Judecatoriei Arad, Horia Oprean.
Aurel Danieliuc este acuzat ca, in luna iulie a anului trecut, a intretinut raporturi sexuale cu fetita cea mai mica a concubinei lui. Fetita a fost internata la Sectia de reanimare a Spitalului Judetean Arad, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sase necunoscute au innebunit Aradul

Chiar si sambata si duminica vor mai fi deschise agentiile LotoReportul la Loto 6/49 a ajuns la 47,8 miliarde de lei, la care se adauga cate un apartament cu trei camere, in Bucuresti, pentru fiecare castigator. La suma cu pricina, care reprezinta 1,5 milioane de dolari, se vor cumula incasarile din aceasta saptamana, astfel incat cele "sase necunoscute" ii vor aduce castigatorului  doua milioane de dolari. Impozitul este, in schimb, de 20 de procente. Dar tot iti mai raman ceva bani…
Un barbat a cumparat bilete de 25 de milioane
Febra castigurilor i-a cuprins si pe aradeni, care saptamana trecuta, cand suma ce se putea castiga era de 1 milion de dolari, au cumparat bilete in valoare de peste trei miliarde de lei. Pentru comparatie, intr-o saptamana medie de lucru nu se strang mai mult de 475 de milioane de lei.
"Saptamana trecuta, au fost aradeni care au cumparat bilete in valoare de chiar 25 de milioane de lei" – afirma Daniela Meltis, sefa Centrului de lucru Arad.
"Am castigat, dar am ars lozul, la betie"
Bineinteles, un astfel de castig va atrage cu sine si profitori. Cand ne aflam in biroul Danielei Meltis, au intrat doi indivizi cu chef de vorba, care incercau sa o convinga pe sefa centrului ca sunt castigatori la 6/49, categoria a III-a. Adica li se cuvin ceva mai bine de trei milioane de lei… "Va spun sincer ca am castigat. Dar m-am imbatat si am ars lozul. N-am cum sa dovedesc, dar, parol, nu mint…".
Daniela Meltis ne spune ca astfel de persoane, mai ales dupa ce se vor anunta numerele castigatoare, isi vor face simtita prezenta…
Nu se depoziteaza bani in agentii
In agentii nu se depoziteaza sume de bani. In Arad exista o firma de paza si protectie care transporta, zilnic, valorile cu masini blindate si personal inarmat. Sumele mici, care raman peste noapte, sunt depozitate in case de fier, iar toate agentiile au grilaje si sistem de alarma antifurt.
Ungurii spera sa castige dolarii romanilor
Daca la loteria maghiara, din decembrie, foarte multi romani s-au inghesuit sa cumpere bilete pentru a castiga "lozul cel mare", iata ca, acum, rolurile s-au schimbat. Mai ales la agentia din Nadlac, zilnic, se prezinta zeci de unguri care isi cumpara bilete in speranta ca vor fi fericitii castigatori ai marelui premiu.
Agentii deschise
Participantii care vor sa dribleze aglomeratia trebuie sa isi procure bilete din timp, nu la sfarsitul saptamanii. Agentiile vor avea deschis in zilele de sambata (pana la ora 19) si duminica (pana la ora 12,30). Duminica, in municipiu, vor fi deschise doar patru agentii: Dacia, UTA, Gara si Piata "Avram Iancu". In judet, avand acelasi program ca in municipiu, vor fi deschise agentiile din Nadlac, Chisineu-Cris, Sebis, Lipova, Ineu si Savarsin.
Recomandari la… castig
Daca sunteti norocosul castigator, exista cateva reguli "de aur" pe care trebuie sa le urmati pentru a nu intra "in vizorul" unor neaveniti sau, mai rau, al unor infractori. "Cand castiga, participantii sunt putin derutati. Nu stii cum sa reactionezi. Cel care ia castigul "innebuneste" de bucurie si apoi, de frica, intra in panica, nu stie ce sa faca… Loteria nationala asigura consiliere. Daca as fi in locul castigatorului, in prima secunda m-as linisti, cu atat mai mult cu cat nu esti obligat sa ridici castigul pe loc; o poti face chiar dupa un an. Nu trebuie sa te duci val-vartej. Dai un telefon la Bucuresti, ceri o intrevedere cu directorul general sau cu unul din consilierii lui; nu spui pentru ce ai venit decat cand te afli in biroul lui. Atunci ii spui ca tu esti castigatorul", spune sefa agentiei.
Aradenii spera ca sa castige premiul cel mareUnii aradeni au apelat la vrajitoare
Cand este vorba de un report urias, asa cum este cel din aceasta saptamana, oamenii recurg la diferite metode paranormale de aflare a numerelor castigatoare. Una dintre metode este mersul la vrajitoare. Din dialogul pe care l-am avut cu cateva reprezentante ale magiei (de toate culorile) iata concluzia: "Nu exista om care sa nu-si doreasca sa aiba noroc si spor in casa si afaceri. Cei mai multi care vin la noi au facaturi in urma carora norocul fuge de ei, indiferent ce-ar face. Pe acestia ii putem ajuta, pentru ca intoarcem inapoi ceea le apartine, dar exista si acea categorie de oameni care se nasc "fara noroc in viata", cum se spune. Pentru acestia, nici noi nu putem face nimic sau aproape nimic. Sigur ca exista diferite ritualuri aducatoare de noroc, destul de dificile, dar, cu ajutorul celui Atotputernic si cu harul nostru au fost destule cazuri cand am atras castiguri importante. Bineinteles ca totul are  caracter secret, si, chiar intre noi, vrajitoarele, exista acea concurenta pentru clienti, ca peste tot…Adevarul este ca nu putini sunt aceia care vin la noi - indiferent de varsta – cu dorinta apriga de a deveni bogati. Ei nu inteleg ca acest lucru depinde prea putin de noi…"
Au fost si vrajitoare care au refuzat sa ne vorbeasca despre clientii care le cauta doar pentru a obtine, prin orice mijloace, favorurile Fortunei. Ca sa nu mai amintim despre un foarte batran si cunoscut vrajitor al judetului, care ne-a declarat: "In toata experienta mea de zeci de ani, oamenii isi doresc trei lucruri, in ordinea urmatoare: dragoste, bani si apoi sanatate. Cei mai aprigi sunt cei cu dragostea si banii…sunt in stare sa se infrateasca si cu dracul (pe bune!) pentru asta!"
Credinciosii cer pe biletel ajutorul lui Dumnezeu
Intorcandu-ne la cele sfinte, nu mica ne-a fost mirarea afland din partea fetelor bisericesti urmatoarele: "Este un lucru cu adevarat trist sa citesti biletele sau acatistele pe care le scriu credinciosii. Cel putin de cand a inceput febra asta cu banii astia multi de la loto, aproape toti cer ajutor ceresc pentru castig. Cei care au venit la noi cu astfel de cereri au fost refuzati categoric!"
Noi va putem "ajuta" cu o stire interesanta: o frantuzoaica pe nume Bernadette Goeury s-a folosit de "metoda pendulului" pentru a se imbogati. La inceput a castigat sume modeste, dar, perseverand cu totala incredere in reusita, pe data de 29 septembrie 1990, cifrele pe care Bernadette le-a selectionat cu ajutorul pendulului  au fost toate castigatoare: a incasat 40 de milioane de franci! De ce sa nu castigam si noi potul cel mare?
Cum faceti pendulul sa vorbeasca?
Aveti grija sa nu impulsionati cumva miscarea pendulului. Cautati sa va sprijiniti cotul pe o masa sau pe orice alt suport stabil. Daca aveti bratul in aer, fara sa-l sprijiniti, veti influenta, fara sa va dati seama, miscarea pendulului. Pe de alta parte, concentrati-va asupra a ceea ce faceti. Instalati-va intr-o camera linistita, unde sa nu puteti fi deranjat. Notati pe o foaie cifrele cuprinse intre 1 si 49. Pozitionati pendulul deasupra unei cifre si concentrati-va asupra intrebarii: "Trebuie sa joc aceasta cifra?" In acelasi timp, imprimati pendulului o miscare lejera, din fata spre spate. Daca se intoarce spre dreapta, raspunsul este da, daca se intoarce la stanga, raspunsul este negativ, daca nu se intoarce deloc, raspunsul este diferit. Notati pe o foaie de hartie cifrele care au primit raspunsul afirmativ si pe alta cele care au primit un raspuns diferit. Daca aveti mai mult de sapte cifre cu "da" si vreti sa le eliminati pe cele in surplus, testati-le din nou si pastrati-le numai pe cele care au declansat o reactie foarte puternica. Daca nu aveti sapte cifre necesare grilei de joc, verificati din nou numerele de pe foaia cu raspunsuri diferite, nici afirmative nici negative si alegeti-le pe cele care provoaca o usoara miscare a pendulului spre dreapta.
Asteptam ca metoda pendulului sa dea rezultate si in Arad si dorim cu aceasta ocazie noroc fabulos tuturor jucatorilor!.

Felicia R.Gheorghe & Dacian Don - Observator

  • Brusturescu - un sat pe cale de disparitie

Desi este asezat intr-o zona pitoreasca, satul Brusturescu e pe cale de disparitie - Virtual Arad News (c)2003Brusturescu este un sat aflat la o distanta de 14 km de centrul de comuna Gurahont, aflandu-se candva in administrarea comunei Zimbru, acum desfiintata. Am poposit zilele trecute aici: are 30 de numere de casa, din care sunt locuite doar 4, restul familiilor au plecat in alte comune, la ses; tinerii, neavaad unde munci in zona decat la padure, s-au casatorit in alta parte, astfel ca pe zi ce trece satul este pe cale de disparitie. Discutam cu dl. Ioan Dan, care mai are o familie buna in acest sat. Nu au cooperativa, scoala, lacas de cult nu au avut niciodata; terenul agricol spunea interlocutorul nostru nu se mai lucreaza de ani de zile pentru ca nu are cine, cei batrani mor, cei tineri pleaca, si cu ei odata si satul.
Parcurgand ulitele satului, desi sunt unele case bune de locuit, parca te afli intr-o tabara de corturi, dar fara locatari. De animale nici nu mai poate fi vorba. Scoala s-a desfiintat de la sine, din lipsa de copii. Intr-o discutie infiripata cu cei ramasi, acestia deplang faptul ca satul unde s-au nascut si format ca oameni se duce, vazand cu ochii, pe apa sambetei. Tot ce va ramane nedemolat va fi un muzeu in aer liber, pentru ca cei care vor urma, din alte comune, sa-si poata aduce aminte ca si aici a existat candva un sat cu locuitori, care se chema Brusturescu. Aceasta este soarta satului pe care, in momentul de fata, nimic nu o poate opri...

Al. Herlau - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]