Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 29 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • De la faliment Teba a ajuns la 2200 de angajati si ... in topul firmelor aradene

Din intreprindere falimentara Teba a ajuns in topIn 1999 un investitor olandez a cumparat de la FPS o fabrica ce era in pragul falimentului. 
Inca o dovada ca statul este cel nmai prost gestionar al unei afaceri. 
In cativa ani de zile cu investitii in tehnologie de peste 10 milioane de euro, Teba s-a redresat, in prezent aproape toata productia de luand calea exportului, in tarile Uniunii Europene, ceea ce este si un argument pentru standardele de calitate la care lucreaza astazi fabrica aradeana. 
Acest lucru nu a ramas neobservat de mediul de afaceri aradean, Teba fiind premiata la Topul firmelor pe anul 2002, organizat de Camera de Comert Industrie si Agricultura Arad. 
Grupul de firme Teba este prezent in top atat la sectiunea industria confectiilor cat si in cel al exportatorilor. 
In patru ani, de la nici o suta de oameni la momentul privatizarii, Teba Arad a ajuns astazi la 2200 de angajati, ceea ce nu e putin lucru. 
Iar cei mai multi dintre angajati sunt tineri. 
Secretul acestei reusite "este munca de echipa si un dialog permanent si direct cu oamenii nostri", puncteaza directoarea economica Sanda Borza. 
Pe viitor Teba intentioneaza sa se orienteze si spre piata interna cu produsele sale.

G. Constantinescu - Adevarul

  • CFR ameninta: Aradul fara carbune

In cazul neplatii la timp a datoriilor, CET Arad poate ramane fara carbuniViceprimarul Levente Bognar a pus pe masa discutiilor Comitetului Operativ - Consultativ cea mai spinoasa problema care ameninta Aradul in prag de iarna: furnizarea carbunelui. 
CFR a trimis deja un ultimatum centralei aradene pentru plata carbunelui livrat, bani care ar trebui sa soseasca cel tarziu pana in noiembrie. 
Potrivit viceprimarului, CET ar avea bani pentru plata carbunelui daca datoriile Artermului catre centrala dar, in special, datoriile Electrica Bucuresti, ar fi achitate. 
"Avem de incasat de la Electrica 140 de miliarde. Bine ar fi daca acesti bani ar fi platiti direct furnizorului de carbune. Altfel, la un anumit moment, va aparea problema aprovizionarii. Am primit semnale de la CFR ca se va intrerupe aprovizionarea pentru neplata facturilor. Avem in stoc 320 de mii de tone de carbune insa, pana la sfarsitul lui decembrie, ar trebui sa avem 420 de mii, cantitate care ne-ar ajunge pana in aprilie ". 
Primaria.a propus varianta compensarii, insa CFR un obisnuit al acestei solutii a refuzat propunerea. 
Mai mult, interventiile la minister, pentru plata datoriilor de catre Electrica, au primit un raspuns nefavorabil: banii vor veni cu prioritate la Arad numai in cazul in care nu se mai pot asigura cheltuielile cu munca vie. 
Gazul -inca o problema 
CET mai are de rezolvat si o a doua problema: asigurarea livrarii de gaz. 
Contractul incheiat cu Distrigaz Nord era unul favorabil centralei, insa Guvernul a decis sa limiteze cantitatea la 40%. 
Conducerea centralei a cerut respectarea contractului, dar raspunsul nu a fost inca facut public. 
Autoritatile aradene s-au hotarat, ca atare, sa bata din nou la usa Guvernului pentru remedierea problemelor. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Targ cu europubele

Presedintele CCIA - Nicolae Bacanu este un sustinator al targului EcomediuPrimul targ pe probleme de mediu din Romania va avea loc, in perioada 4-6 noiembrie, in pavilionul expozitional din marginea Aradului si va reuni peste 45 participanti din tara dar si din strainatate. 
Nicolae Grosan, directorul Expo Arad International, a explicat ieri ca alte doua tentative de a organiza un targ de mediu au esuat lamentabil in alte orase. 
In schimb, ideea organizatorilor aradeni de targuri a prins imediat, dovada fiind si numarul promitator de participanti care s-au aratat interesati de acest targ. 
Nicolae Bacanu, presedintele CCIA, a declarat ca, in Romania, problematica mediului este oarecum noua. 
Ceea ce cu cativa ani in urma parea doar o curiozitate in paginile ziarelor devine astazi o realitate, iar firmele romanesti sunt obligate, in perspectiva aderarii europene, sa tina cont de considerentele legate de mediu si protejarea acestuia. 
La targul de la Arad vor fi prezentate atat programe de conservare a mediului pe zone protejate, cat si ustensilele necesare protejarii mediului, inclusiv diferite tipuri de asa-numite europubele.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Tabara irlandeza pentru copii institutionalizati

Moment de la deschiderea taberei irlandeze de la DorobantiLocalitatea Dorobanti este cunoscuta datorita sediului Serviciului Maltez, ordin care se ocupa de batrani si copii saraci, oferindu-le casa, masa si alte servicii. 
Satul a fost ales si de o alta asociatie, irlandeza de data aceasta, pentru a gazdui o mica tabara pentru minorii defavorizati, care provin din case familiale si de copii. 
Dorobanti – La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc inaugurarea taberei pentru copii institutionalizati. 
Construita cu sprijin irlandez, de catre asociatia de caritate Romanian Connections, cladirea dispune de 28 locuri de cazare, pentru copiii care doresc sa vina aici la sfarsit de saptamana sau in vacante. 
Sponsorul principal este Bob Gass, un american inimos, care si-a dedicat atat timpul cat si banii acestui scop.
Constructia a inceput cu mult timp in urma, iar sambata a avut loc inaugurarea, eveniment la care au participat numerosi invitati din Statele Unite, Canada si Irlanda de Nord. 
Au venit la Dorobanti si reprezentanti ai asociatiei Romanian Connections si Bob Gass. 
Dupa taierea panglicii, a urmat dezvelirea celor doua placi pe care sunt inscriptionate numele celor care au participat, financiar, la finalizarea acestui proiect. 
Urmeaza instalarea unei a treia placute, pe care vor fi inscriptionate numele cetatenilor romani care au dat o mana de ajutor.
Aici se va asigura pensiune completa elevilor defavorizati, iar conditiile sunt dintre cele mai bune, dupa cum afirma si viceprimarul orasului Curtici, Vicentiu Almasi. 
Dotarile de care sediul dispune sunt moderne, iar copiii pot gasi tot ceea ce isi doresc. Pe langa acestea, tabara va dispune si de personal calificat, care sa ofere toata ingrijirea si dragostea de care minorii duc lipsa. 
Asa ca portile vor fi deschise copiilor, in cel mai scurt timp posibil.

Roxana Naiman - Observator

  • Unii  investitori prefera Ghiorocul

Astra a deschis la Ghioroc o hala de productieAutoritatile locale din Ghioroc au in continuare probleme in ceea ce priveste planul de a pune bazele unei zone industriale, deoarece investitorii nu se prea inghesuie sa vina in comuna. 
Cu toate acestea, o societate comerciala puternica a pus pe picioare "o sectie de confectionat tampoane de tren. Este vorba despre fabrica de vagoane Astra din Arad", dupa cum a declarat Mircea Luca, primarul comunei Ghioroc. 
"Pentru a-si desfasura activitatea, cei de la Astra au ales cladirea fostei ferme sericicole. In aceasta sectie muncesc aproxirnativ 30 de muncitori, in marea lor majoritate din Ghioroc. E si normal sa fie asa, pentru ca nici patronilor nu le convine ca angajatii lor sa faca naveta. Ne bucura aceasta initiativa, pentru ca astfel s-au creat locuri de munca pentru barbatii din comuna",
afirma primarul. 
De asemenea, managerii societaii aradene au decis sa construiasca o a doua hala, in curtea aceleiasi ferme sericicole. "Daca vor finaliza cel de- al doilea obiectiv exista posibilitatea ca firma sa realizeze si cea de-a treia hala. Numarul locurilor de munca va creste astfel destul de mult", a incheiat Luca.

Lucian Serban - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]