Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 30 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Peste 400 de familii au primit cadouri de la PSD. Cinci ore printre cei mai saraci aradeni
PSD Arad a facut daruri celor nevoiasi Organizatia Judeteana a PSD s-a intalnit sambata dis-de-dimineata pentru a vizita rand pe rand cartierele Aradului. Scopul acestei mobilizari  a fost, potrivit declaratiei presedintelui PSD, Dorel Popa, "sa facem o surpriza celor mai saraci dintre aradeni si sa le impartim niste cadouri … de-ale gurii". 
Nu mai putin de 21 de familii s-au trezit la usa locuintei, inainte de sarbatoarea Invierii, cu Dorel Popa, Rodica Borza, Coloman Edeleni, Gheorghe Faur, Sorin Iercan si tinerii organizatiei. In total insa la nivelul municipiului, 400 de familii au  avut, in duminica Invierii, sansa sa se infrupte din cadourile PSD.
Actiunea a demarat in Aradul Nou, cu vizitarea unei familii cu 12 copii si a luat sfarsit in Bujac, dupa ce reprezentantii partidului au strabatut, mai mult pe jos decat in masini, cartierele Micalaca, Vlaicu, Alfa, Gradiste. Trecand peste efortul considerabil la care au fost supusi, seniorii organizatiei - care au fost nevoiti sa caute cateva ore apartamentele celor pe care doreau sa-i ajute cu "mici cadouri, dar totusi substantiale" (caci a fost vorba de pachete cu 6 kg de carne, zahar, faina ulei, etc.) – au ramas cu bucuria care au putut-o citi pe fetele  celor cadorisiti. 
Acestia erau atat de surprinsi de vizita pe care au primit-o, incat nu puteau sa articuleze doua cuvinte: copiii se ascundeau dupa bruma de mobila din casa parintii isi dezlipeau cu greu ochii de la pachetele pe care le primeau.
Nici macar unul nu a cerut ajutor in plus de la personalitatile pe care le-a primit in casa sau nu s-a plans de conditia sa sociala. 
Membrii organizatiei s-au aratat incantati si de faptul ca mai toti dintre cei vizitati munceau prin curte sau prin casa si incercau sa isi faca locuintele cat mai frumoase.
Cel mai emotionant moment a fost creat de Dorel Popa care, pe o strada din Micalaca, dand ochii cu o batranica cu o plasa goala in mana a fugit dupa ea si i-a facut cadou un pachet de alimente. 
Batrana, care plecase tocmai atunci la piata ("merg sa cumpar si eu ceva pentru Pasti"), a fost atat de surprinsa incat, dupa ce s-a asigurat ca pachetul ce i-a fost pus in fata ii apartine de drept, l-a intrebat de primar: "Cat trebuie sa va platesc pentru el?". 
Nu a mai ajuns pana in piata ci a facut drum intors spre casa ca sa-si puna pachetul la frigider.
Actiunea PSD, mulata pe listele cu familii cu probleme financiare primite de la Serviciul de asistenta comunitara a Primariei, a durat peste 5 ore. Aceasta mobilizare de forte a incheiat seria actiunilor gandite in stransa legatura cu sarbatorile de Pasti. 
La finalul ei, unul dintre tinerii partidului ne-a declarat: "sunt secat de forte, dar fericit ca am facut un lucru crestinesc".

Adriana Barbu - Observator

  • Cerere mare la locuintele construite prin ANL

Locuintele ANL sunt foarte solicitateVineri, a expirat termenul pana la care se mai puteau inainta dosare la Primarie pentru obtinerea unei locuinte construite prin ANL.
Municipalitatea a oferit 97 de locuinte cu una sau doua incaperi, construite in cartierul Micalaca, str. Ciuhandu si in Micalaca II - III, pe B-dul Nicolae Titulescu. 
Solicitarile, 700 la numar, au fost inregistrate intr-un registru special, in ordinea depunerii lor, fiind eliberat un punctaj calculat in baza actelor depuse la dosar.
Persoanele carora li se atribuie aceste locuinte trebuie sa fie tineri sau familii de tineri majori in varsta de pana la 35 de ani, care sa nu detina sau sa nu fi instrainat o locuinta proprietate personala in municipiul Arad.
Potrivit criteriilor de selectie, "candidatul ideal" trebuie sa "stea cu chirie intr-o incapere mai mica de 8 mp, sa fie casatorit, sa aiba copii in intretinere si un venit mediu lunar pe membru de familie sub salariul minim pe economie si sa fie absolvent de studii superioare. Punctajul creste daca solicitantul provine dintr-o institutie de ocrotire sociala".
Dosarele pentru obtinerea locuintelor vor fi analizate de catre o comisie de specialitate. 
Rezultatele se vor centraliza pe o lista de prioritati care va fi afisata timp de 10 zile lucratoare la sediul Primariei. In acest timp, solicitantii nemultumiti de pozitia lor de pe liste pot depune contestatii.

Dan Roman - Adevarul

  • Gropile din sosele au ajuns, azi, la termenul final

Firmele care lasa gropi in carosabil vor fi sanctionateFirmele care nu s-au conformat nu vor mai fi acceptate la licitatiile Primariei Arad  
Refacerea carosabilului la starea initiala de catre societatile care au contractat lucrari cu Regia de Apa din Arad, se stie, a lasat mult de dorit.
Subiectul "cu scantei" a fost foarte des discutat de executiv si consilierii locali, inca din luna octombrie, cand lucrarile trebuia finalizate.
Firmele constructoare au primit de nenumarate ori pasuiri la termenul de finalizare a lucrarilor, la ultima dintre acestea primarul Dorel Popa anuntand ca, pana in data de 30 aprilie, toate drumurile vor trebui sa fie readuse la starea initiala.
Consilierul Ovidiu Marian a subliniat, insa, ca, indiferent de termen, refacerea carosabilului nu corespunde standardelor, dand exemplu strazile Eminescu, Blaga si Episcopiei. 
"Sa-mi aratati un singur metru patrat de drum facut conform standardului. Toate refacerile sunt fuserite!", a subliniat Marian.
Executivul local a promis ca va verifica toate lucrarile de refacere, iar firmele care nu au executat lucrarile asa cum trebuia vor fi "pedepsite": nu vor mai fi acceptate la licitatiile organizate de primarie pentru diferite lucrari.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Unicul festival international de teatru in limba engleza din Romania

Festivalul de teatru englez este singurul de profil cu caracter internationalLa Arad se desfasoara in perioada 29 aprilie - 2 mai editia a cincea a festivalului international de teatru in limba engleza pentru elevi TEENPLAY.
Festivalul de la Arad este singurul de profil cu caracter international. Participa 21 de trupe din tara si din strainatate. 
Festivalul international de teatru in limba engleza reuneste la Arad peste 200 de participanti din Italia, Belgia, Bulgaria si din mai multe licee din tara.
Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Britannica, ce reuneste profesorii de limba engleza din Arad, in colaborare cu Consiliul Britanic.
Presedintele de onoare al festivalului este maestrul Radu Beligan, care va sosi joi la Arad. 
Juriul este prezidat de Ken Wilson, autor de manuale si profesor de teatru, si o are in componenta si pe Theodora Herghelegiu, reprezentanta a UNITER. 
Mihaela Voineagu, directoarea festivalului, a declarat ca festivalul de la Arad este unica manifestare de acest gen si de o asemenea anvergura din tara.
Festivalul se va incheia pe 2 mai. Spectacolele elevilor-actori sunt gazduite de scena Teatrului de Stat din Arad.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Dinamo umbla dupa N’jock

Camerunezul N'jock este dorit si de alte echipe din taraDupa terminarea meciului de la Arad, disputat simbata si terminat cu scorul de 0-0, Ioan Andone, antrenorul echipei FC Dinamo, s-a declarat impresionat de calitatile atacantului camerunez Jeremie N’jock.
Desemnat cel mai bun om al partidei, africanul dorit asta-iarna si de Universitatea Craiova, a intrat in vizorul "Falcosului", care n-a fost deloc multumit de rezultatul de la Arad: "Acest 0-0 nu ajuta nici pe UTA, nici pe Dinamo".
In afara lui N’jock, "Ando" il vrea in "Groapa" si pe mijlocasul aradean Adrian Drida. Pe lista cu achizitiile pe care Dinamo intentioneaza sa le faca la vara se afla si Lucian Sanmartean, starul Gloriei Bistrita.
La Arad, Dinamo, ajunsa la a noua partida consecutiva in retur fara victorie, a aratat vechile slabiciuni. UTA a dominat meciul si a fost aproape sa obtina toate cele trei puncte.
Desi echipa se afla pe buza prapastiei, conducerea "cainilor rosii" nici nu vrea sa auda de retrogradare.

Daniel Contescu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]