Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Luni, 30 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • O mie de aradeni au alergat pentru cate un tricou

Aradenii au participat cu mic si mare la crosul olimpicCrosul olimpic a fost o reusita deplina.
Centrul Aradului a fost sambata dimineata locul de desfasurare a crosului Ziua Olimpica, organizat de Comitetul Olimpic Roman in colaborare cu autoritatile locale, lupta dandu-se intre cei mai cunoscuti sportivi locali (evenimentul a fost onorat de spuma  judetului in materie) si aradenii de rand.
Aradenii nu au alergat numai pentru premiu, ci si pentru onoarea orasului lor
S-au intrecut pentru premii si glorie aproape o mie de persoane, de toate varstele (de la 5 la 76 de ani), personalitatile venite in numar mare refuzand sa se dea batute. 
Desi startul a dat batai de cap organizatorilor si alergatorilor – pistolul nu a functionat nici in mana prefectului si nici in cea a Emiliei Eberle – finisul i-a apartinut fara urma de indoiala tanarului de 25 de ani Marian Rus. 
Au trecut linia de sosire pe locuri rezonabile Otilia Badescu, Dana Dodean, Sorin Botis, Ovidiu Panaitescu, Vali Dobai, Bogdan Betea, Lucian Neagu si lista vedetelor poate continua. 
Nu au lipsit de la intrecere Stelian Vaduva sau rectorul Aurel Ardelean, care au participat  la cros in prima jumatate ca alergatori iar - mai apoi - ca spectatori, premiile si diplomele pentru toti participantii  fiind oferite de personalitati precum Mihaela Penes.  
19 concurenti au plecat acasa cu premiile oferite pe categorii de varsta, printre ocupantii primelor locuri situandu-se si Bianca Curea, Angelica Vitelaru (o fetita de 5 ani), Marius Bozgan (un baietel de 5 ani), Bogdan Gheorghe  de 76 de ani si familia Dodean - cea mai numeroasa familie participanta. Acestia au fost, in incheierea evenimentului, invitatii McDonald’s la un dineu cu surprize. 
Toti patricipantii au primit gratuit cate un tricou.

Adriana Barbu - Observator

  • Sergiu Sechelariu a parasit Aradul cu tolba plina

Secretarul de stat - Sergiu Sechelariu a fost bombardat cu noi proiecteSecretarul de stat a fost bombardat cu proiecte
Profitand de prezenta la Arad a secretarului de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Locuintei (MTCL) Sergiu Sechelariu, conducerea Consiliului Judetean Arad (CJA), reprezentata de vicepresedintele Gheorghe Falca, i-a prezentat acestuia o serie de proiecte, solicitandu-i-se in mod direct sprijinul.
Astfel s-a cerut identificarea unor posibilitati de finantare pentru prelungirea cu 500 de metri a pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Arad, operatiune necesara pentru accesul la terminalul Cargo al avioanelor de mare tonaj, care va costa 3,20 milioane de euro, precum si pentru extinderea cu 1.200 de mp a platformei de imbarcare-debarcare a respectivului Aeroport, lucrare care a fost realizata in proportie de 15%, valoarea lucrarilor ramase de executat ridicandu-se la 1,20 milioane de euro.
In conditiile in care 80% din reteaua de drumuri si poduri administrate de Consiliul Judetean Arad (n.r. care cupride 1.835 kilometri de drumuri judetene si comunale) are durata de serviciu expirata, iar banii alocati din bugetul local al CJA, din buaetul localitatilor si cei proveniti din transferuri de la bugetul de stat sunt insuficienti, pentru asigurarea unor conditii minime de circulatie fiind necesara suplimentarea fondurilor cu cel putin 32 de miliarde de lei, din care 20 de miliarde pot fi asigurate prin contractarea unui imprumut, s-a cerut sprijinul MTCL pentru asigurarea diferentei de 12 miliarde din fondul special al drumului.
Suma urmand a fi utilizata pentru realizarea a 50 de kilometri de tratamente bituminoase si pentru reabilitarea unei portiuni de 2 kilometri din drumul ce face legatura dintre Siria si Covasant, iar pentru alimentarea cu apa a localitatilor Adea si Tipari este nccesara suplimentarea cu 4 miliarde de lei a fondurilor alocate in acest an judetului Arad.
De asemenea, conducerea CJA a solicitat 30 milioane de lei pentru repararea padului de la Savarsin, 80 de milioane de lei pentru refacerea podului de la Bocsig, 11.784 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor de asfaltare a Drumului Judetean 709, care face legatura cu judetul Bihor, 88.800 de milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor la DJ 572, care realizeaza legatura cu judetul Timis, 24.083 milioane de lei pentru alimentarea cu apa a satelor Graniceri, Siclau, Semlac, Secas, Joia Mare, Santana si Adea-Tipari, lucrari sistate din cauza lipsei de fonduri, si 12.995 de milioane de lei pentru realizarea canalizarii menajere si a unor statii de epurare in localitatile Ineu, Vladimirescu si Sepreus.
Ramane de vazut cate din proiectele de mai sus, care au fost aduse la cunostinta secretarului de stat, vor avea parte de finantare.

Lucian Seban - Agenda zilei

  • Noi tarife pentru convorbiri nationale efectuate cu cartele preplatite Evrikard

Modificari de tarife la EvrikardIncepand cu data de 01.06.2003 s-au modificat tarifele pentru convorbiri nationale in reteaua ROMTELECOM efectuate cu cartelele preplatite Evrikard.
Astfel noile tarife vor fi:
pentru convorbiri intrajudetene in reteaua ROMTELECOM: zilnic intre orele 08-22 - 4 centi SUA/min si intre orele 22-08 - 2 centi SUA/min
pentru convorbiri interjudetene in reteaua ROMTELECOM, indiferent de zi si de ora 8 centi SUA/min
Toate tarifele de mai sus sunt cu TVA inclus.
Restul tarifelor pentru convorbirile efectuate cu cartele preplatite Evrikard raman neschimbate.
Reamintim ca prin intermediul cartelelor preplatite Evrikard se pot efectua toate tipurile de convorbiri telefonice si acestea pot fi folosite atat de la posturile abonatilor ROMTELECOM cat si de la posturile publice.
Prin intermediul acestor cartele, utilizatorii pot efectua convorbiri chiar si de la posturile telefonice restrictionate sau de la cele ale altor abonati, fara a afecta factura titularului postului telefonic de la care se efectueaza convorbirea.  

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • ANL va construi 400 de locuinte la Arad

ANL va mai construi inca 400 de locuinte - Virtual Arad News (c)2003Secretarul de stat Sergiu Sechelariu a efectuat o scurta vizita de lucru la Arad, starnind din plin concurenta intre diferite ramuri ale administratiei publice locale si ale PSD
Vizita acestuia a fost pregatita cu minutiozitate de reprezentantii Prefecturii, care au incercat sa-l indeparteze pe secretarul de stat de influenta conducerii Consiliului Judetean Arad. 
Insa vicepesedintele CJ, Gheorghe Falca, a reusit sa impuna in program si scurte deplasari la cateva obiective cum ar fi terminalul cargo de la aeroport sau zona libera. 
Sergiu Sechelariu a adus cateva vesti bune pentru aradeni. 
ANL va mai finanta constructia a 400 locuinte la Arad, printr-un proiect aproximat la valoarea de 8 milioane euro. Acestea se vor adauga celor deja date in functiune si celor 48 apartamente care vor fi predate de constructor saptamana viitoare, cu o luna avans fata de termen. In plus, Sechelariu s-a angajat sa sprijine alt obiectiv ambitios al aradenilor, preluat de fiecare primar care s-a perindat la conducerea orasului dupa 1992 si anume constructia unui nou pod rutier peste raul Mures, in zona actualului cartier Alfa, ce va rezolva si inchiderea centurii rutiere a orasului. Podul va costa peste 800 milioane euro.
Cel mai important punct din program a vizat, ieri, vizitarea blocurilor ANL finalizate si a celor ce vor fi predate saptamana viitoare. 
Vizita a fost prilej de comparatie intre prestatiile constructorilor. 
In timp ce primele trei blocuri, executate de societatea "Tehnodomus", care, cu vant de partid in spate, a obtinut toate lucrarile mari de constructii recente din Arad, inclusiv renovarile de scoli din fondurile Bancii Mondiale, "remarcandu-se" prin probleme legate de calitatea finisajelor, blocurile ce vor fi terminate cu o luna inainte de termen, realizate de firma "Arcons" din Arad arata cu totul altfel. 
Aceasta fost si opinia arhitectilor, care au recunoscut ca finisajele, materialele, gresia de pe holuri, culorile alese pentru usi, adica toate solutiile adoptate de constructor sunt asa cum s-ar cuveni sa fie, iar cei care se vor muta in casa noua finantata de ANL nu vor mai avea de scos bani din buzunar pentru a reface finisaje in urma constructorilor, cum s-a intamplat in alte cazuri.

Romania Libera

  • "Fara munca, te faci de rusine in fata lui Dumnezeu"

Ioan Gabor a construit cu mana lui popasul "Gura de rai" de la Julita - Virtual Arad News (c)2003Muresul, pe raza judetului Arad, are cateva vai laterale, cu paraiase izvorate din muntii Zarandului. 
Una dintre cele mai frumoase este valea Julitei, care curge prin capatul satului cu acelasi nume. 
Pe malul acestui parau, Ioan Gabor si-a construit micul paradis. 
Perpendicular pe DN 7, in zona localitatii Varadia de Mures, se afla un drum accidentat care duce spre motelul Gura raiului
Nemtii si gura de rai - Julita  
Pana nu de mult, o tablita pe care scria, simplu, pension, aflata la o intersectie, indica drumul spre complexul turistic. 
Acum, cei care strabat DN Arad – Deva au ocazia sa vada un banner, de-a latul drumului, care face reclama motelului. 
Complexul Julita, situat pe DN7, la o deviere de 800 m de drum, in satul cu acelasi nume, ofera peste 30 de locuri de cazare. 
Zona in care acesta se afla este stapanita de liniste si confort, dublate de ospitalitatea celor de aici. 
Pe langa motel, Ioan Gabor a mai construit cateva vile, cu grade diferite de confort, pentru tot buzunarul. 
Mai este un bazin, langa care a fost amenajata o plaja de nisip, un teren de tenis, o discoteca, iar in urma cu ceva timp au fost cumparati cai, pentru ca turistii sa se poata plimba si sa admire in voie frumusetile zonei. 
Pe celalalt mal al paraului care strabate proprietatea lui Gabor se afla cateva cabane si un loc pentru focul de tabara. 
Relativ recent, a fost inaugurat si un apartament nuptial. 
In anul 1999, un grup de turisti germani a vizitat acest loc, iar ghidul grupului, un sas cunoscator de limba romana, a exclamat: "Ah, hier ist "o gura de rai"!". 
De atunci, motelului i-a ramas acest nume, iar vestea s-a intins pe toata valea Muresului si dincolo de ea.
La popasul "Gura de rai" turistii au posibilitati multiple de petrecere a unui concediu - Virtual Arad News (c)2003"Asa am fost obisnuit de mic, cu munca si cu cinstea!"
Ion Gabor a ridicat acest loc cu mainile lui, ajutat numai de cei doi baieti si de cativa muncitori. 
Vesnic omul mai lucreaza cate ceva, in permanenta mai toarna un beton sau mai bate cate un cui. 
L-a ajutat mult faptul ca "am practicat toate meseriile posibile. Stiu sa fac de toate, tocmai de aceea am reusit sa construiesc de unul singur ceea ce vedeti aici, la Julita". 
O viata intreaga, Gabor a avut ambitia de a demonstra tuturor ca se pot face averi si fara a fura. 
"Nu stiu daca printre imbogatitii zilei de azi exista averi cinstite mai numeroase decat degetele de la ambele mele maini. Oricat v-ar parea de caraghios, eu asa am fost obisnuit de mic, cu munca si cu cinstea. Dac-as sti ca mai am de trait numai trei zile, maine dimineata m-as trezi si as munci ca in oricare alta zi, iar poimaine as face la fel. Eu sunt fiu de taran si am invatat de la raposatul meu tata ca fara munca te faci de rusine in fata lui Dumnezeu".
Lumea de astazi este "diabolic de necinstita"
Gabor este dezamagit de oamenii din ziua de azi si de legile care ii guverneaza. Este dezamagit de conditiile care ii sunt impuse si de faptul ca nu a primit un ajutor prea mare din partea statului. Dimpotriva. "Traim intr-o lume diabolic de necinstita. Exista si boala binelui, dar este mai rar intalnita". 
De 13 ani, Ioan Gabor si familia sa lucreaza incontinuu pentru acest paradis, fara a sti de vreun concediu. Terenul a fost inainte serparie. "Nu am cerut nimic nimanui, cu toate ca primarul este foarte bun. As munci ca un animal, daca nu mi s-ar pune talpa in gat. Cum cine? Legile, care ar fi trebuit sa ma ajute". Proprietarul micului univers are si un exemplu graitor. Are o mica ferma, care ar fi putut produce totul pentru buna functionare a restaurantului. Iar produsele erau 100% ecologice. Insa a trebuit sa foloseasca alimente de la diverse firme, chiar daca calitatea nu este aceeasi.
Importanta hranei spirituale
"Daca hrana spirituala nu este pusa pe masa, degeaba ai totul. Eu cu asta ma mandresc: peste tot las loc de buna ziua". 
Misiunea familiei Gabor este destul de dificila, deoarece trebuie sa ii faca pe turisti sa lase statiunile Felix si Moneasa, pentru Julita. 
Si, in mare masura, reuseste. Prin calitate, spiritualitate – in fiecare camera este cate o Biblie si cate o icoana – si romantismul locurilor.

Roxana Naiman - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]