Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 30 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • CET, asa cum s-a stabilit

Liderul BNS - Dumitru Costin s-a intalnit cu sindicalistii CET AradLiderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, s-a intalnit cu sindicalistii de la CET Arad, cu care a discutat atat problemele de organizare sindicala, cat si starea actuala a termocentralei aradene.
Una din solutiile de rezolvare temporara a problemelor CET, in viziunea autoritatilor locale, ar fi fuziunea CET cu societatea de termoficare ARTERM.
S-ar rezolva astfel o datorie de aproape 140 de miliarde de lei pe care ARTERM o are catre CET si s-ar elimina comisioanele bancare la platile reciproce.
Dumitru Costin a explicat ca autoritatile locale vor trebui sa analizeze atent aceasta varianta.
Pe langa fuziunea societatilor, ar fuziona si doua contracte colective de munca, care sunt diferite pentru fiecare dintre ele.
In plus, a mai spus Dumitru Costin, nu ar trebui sa se ajunga ca, peste un an, societatea rezultata sa acumuleze datoriile pe care le are acum ARTERM catre CET.
Despre mediatizatul contract cu americanii care ar fi trebuit sa preia CET Arad, liderul sindical a afirmat ca s-a dovedit ca sindicatele, care au criticat de la inceput actiunea, au avut dreptate.
CET Arad are nevoie de un investitor puternic si serios, a concluzionat Dumitru Costin.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Archis

Si Archisul este prevazut cu centrala telefonica digitala - Virtual Arad News (c)2003In data de 10.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Archis cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 150 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in satul Nermis.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 102 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv cei din satul Nermis.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Archis se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Archis, deci incepand cu factura octombrie 2003..
Numerotatia abonatilor din Archis (inclusiv Nermis) este: 323500-323645.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • "Craciun in Romania" prin Radio Romania International

Manastirea Bodrog va putea fi vizitata de castigatorii concursului "Craciun in Romania" - Virtual Arad News (c)2003Timp de o saptamana, o echipa a Radio Romania International (RRI), formata din Alecu Marciuc - realizator coordonator al grupului de promovare imagine si Veronica Ionita - redactor RRI - s-a aflat la Arad pentru a pune la punct cateva detalii legate de concursul "Craciun in Romania".
Concursul se adreseaza cetatenilor straini din cele 16 tari in care RRI poate fi receptat, iar premiul consta intr-un sejur de sase zile in doua judete din tara.
 De data aceasta, castigatorii - doua cupluri - vor vizita judetul Arad si judetul Valcea.
"Scopul acestui concurs este tocmai acela de a promova imaginea tarii noastre prin contacul direct cu oamenii si locurile. In fiecare an se aleg doua judete care urmeaza sa fie promovate, iar acum a venit randul Aradului", ne-a declarat dl. Alecu Marciuc.
Deocamdata, concursul este in curs de desfasurare si se asteapta scrisorile cu raspunsuri la cele trei intrebari adresate ascultatorilor din strainatate. Termenul limita este sfarsitul lunii noiembrie, iar la inceputul lui decembrie se vor desemna persoanele castigatoare.
Consiliul Judetean Arad impreuna cu Prefectura au facut deja un program care cuprinde principalele puncte de inters ale judetului. 
Astfel, castigatorii vor vizita Manastirea Hodos Bodrog, comunitatea bulgarilor din Vinga, comunitatea maghiara din Mailat, Castelul de la Savarsin, statiunea viniviticola Minis, zona Halmagiu, comuna Petris - unde vor putea vedea obiceiuri de Craciun, statiunea balnoeclimaterica Moneasa etc.
Redactorul Veronica Ionita a realizat deja cateva reportaje in principalele zone turistice si vor fi transmise pe unde radio in toate tarile participante.
"Am mai avut astfel de concursuri care s-au bucurat de un real succes. De exemplu, anul trecut a castigat o familie de texani, iar excursia in Valcea, oferita de noi, a fost ceva cu totul deosebit pentru ei. Speram ca si de data aceasta va fi la fel. Doresc sa multumesc pe aceasta cale presedintelui CJA, Caius Parpala si prefectului Dan Ungureanu pentru disponibilitatea aratata", ne-a mai declarat dl. Alecu Marciuc.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Campanie de strangere de fonduri pentru animalele parasite

Animed vrea sa adune fonduri pentru un adapost modern pentru animaleAnimed incearca sa le ofere acestora inca o sansa
"Sponsorizati o caramida!".
Acesta este sloganul sub care se desfasoara campania pentru strangere de fonduri, initiata de Asociatia Animed Arad.
Acest tip de strangere de fonduri a fost preluat de la Societatea Regala de Prevenire a Cruzimii fata de Animale, cu care Animed urmeaza sa se asocieze.
Dorinta asociatiei este de a construi un adapost pentru animalele maltratate si parasite. 
Motivatia lor este faptul ca animalele pe care le salveaza au nevoie de conditii corespunzatoare, uneori chiar speciale, de trai si de tratament.
Animed doreste sa construiasca un adapost la standarde ouropene, in acest scop, ei beneficiind de un teren de peste 8.000 de metri patrati.
Terenul a fost obtinut in urma unei donatii din partea unui iubitor de animale.
Adapostul este inca in stadiu de proiect, dar au fost obtinute o serie de autorizatii necesare constructiei.
In doi ani de activitate, asociatia a salvat peste 200 de animale, care au fost victimele rautatii umane, si pentru care s-a gasit un nou adapost.

Raluca Petcu - Agenda zilei

  • Aproape sase milioane de straini au trecut granitele in 2003. Nadlac, pe locul doi

Vama Nadlac este pe locul doi din tara privind fluxul de tranzitIn primele sapte luni ale anului aproape 6 milioane de cetateni straini au tranzitat Romania, adica cu 13% mai mult decat in anul trecut.
In topul statelor ai caror cetateni au intrat in tara se afla Germania - cu aproape 400 de mii de vizite -, Italia (250 de mii), Austria, Franta si SUA.
Cea mai folosita frontiera a fost, cum era de asteptat, cea cu Ungaria, iar ca vama Borsul, urmata de vama aradeana  Nadlac si de Petea.
Pe locul doi este situata ca flux de tranzit frontiera cu Serbia, apoi cea cu Bulgaria si cu Ucraina.
La dispozitia cetatenilor nemultumiti care trec prin vami a fost pusa  si o linie telefonica de urgenta (959),  la care se pot obtine informatii utile cu privire la traficul transfrontalier sau pot fi reclamate problemele cauzate de comportamentul celor care efectueaza controlul de frontiera.

A. Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]