Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 31 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Fara a negocia viitorul politic, Emanoil Voicu si Corneliu Matica au aderat la PSD

PSD e mai bogat cu doi membrii"Dupa ce Alexandru Sassu si Bogdan Niculescu Duvaz s-au inscris, saptamana trecuta, in PSD, in urma unor discutii avute cu secretarul general, Cozmin Gusa, am ajuns la concluzia ca si la Arad este momentul potrivit pentru o astfel de trecere. I-am contactat pe viceprimarul Emanoil Voicu si pe consilierul Corneliu Matica, pentru a-i coopta in PSD", a anuntat, triumfalist, presedintele organizatiei judetene a partidului de guvernamant, Dorel Popa.
Inscrierea celor doi era de mult timp banuita a se petrece, dar gestul efectiv a luat prin surprindere, prin caracterul oarecum secret al momentului adeziunii. In urma cu cateva zile, vicele Voicu declara ca nu a primit o oferta concreta din partea PSD. In scurta perioada dintre aceasta declaratie si cea de ieri, din cadrul conferintei de presa, proaspatul social-democrat a spus ca nu isi mai aminteste exact cum s-au desfasurat discutiile privind inscrierea in noua formatiune. Dorel Popa a venit insa cu precizari, subliniind ca "nu a fost vorba nicidecum de presiuni, deoarece cei doi au venit de buna voie la PSD. Am fost acuzat de Gheorghe Falca de faptul ca racolez si santajez oameni pentru a se inscrie in partid. Noi nu facem asemenea practici. A fost o chestie de buna intelegere, pe care o discutasem de mult".
Emanoil Voicu, a spus ca se simte onorat pentru modul in care a fost primit in PSD. "Am intrat pentru prima data in aceasta cladire. Nu sunt un comis voiajor si de aceea intentionez sa raman foarte mult timp aici. Am avut relatii foarte bune de colaborare cu presedintele si primarul Dorel Popa, relatii care acum sunt oficializate din punct de vedere politic si administrativ". 
Viceprimarul Consiliului Local a adus o serie de argumente privind apropiere de politica practicata de PSD. "Programul meu electoral a fost conceput de mine si aprobat de PD. La un moment dat, democratii nu au mai dorit sa-mi pun in practica proiectele, invocand apropierea de PSD. Nu am avut alta sansa decat de a renunta la PD."
La randul sau, Corneliu Matica a prezentat motivele care l-au decis sa paraseasca PD. "Doua momente au fost esentiale in schimbarea directiei. Alegerea lui Basescu, pe care eu nu l-am votat si faptul ca discursul sau nu s-a concretizat. Am renuntat intai la pozitia de vicepresedinte, apoi la cea de membru.  A ramas varianta de a face ceva pentru social-democratie din partea unei alte formatiuni. Inca mai pot face, la varsta mea, politica".
Inscrierea celor doi in PSD nu a fost urmata, asa cum era de asteptat, de negocierea unor functii politice. Oficial, Dorel Popa a declarat:  "Cei doi au asigurata, cu siguranta, pozitia de viceprimar, respectiv consilier. Este prematura o discutie despre functii, deoarece gestul de astazi reprezinta o normalitate. Functiile politice au fost stabilite in conferinta judeteana a PSD din martie". Viceprimarul Voicu a intarit declaratiile lui Dorel Popa, incheind scurt si cuprinzator: "Venirea in partid nu inseamna negocierea unei functii".

Mihaela Iancu - Observator

  • Ungureanu a trasat sarcini primarilor din judet

Prefectul Ungureanu traseaza sarcini primarilor din judetPrefectul Dan Ungureanu s-a intalnit, cu primarii, secretarii si consilierii juridici ai autoritatilor administratiei publice locale, intr-o sedinta de lucru cu noua puncte pe ordinea de zi.
Primarii au fost instruiti cu privire la organizarea si tinerea la zi a Registrului agricol, pentru a nu mai avea greutati in verificarea starii si dezvoltarii agriculturii, cum s-a intamplat in timpul Recensamantului agricol.
Informatizarea administratiei publice trebuie realizata pe parcursul acestui an, in vederea cresterii eficientei operationale si asigurarea accesului la informatii prin sisteme moderne.
Au mai fost prezentate masurile care trebuie luate pentru combaterea pestei porcine si concluziile rezultate ca urmare a activitatii comandamentului judetean de iarna si a comisiilor locale de aparare impotriva dezastrelor.
Primarii au mai primit informatii detaliate cu privire la modul in care se pot accesa fondurile Sapard, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca si noutatile care au aparut in acest domeniu.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Modificare tarife pentru unele servicii ROMTELECOM din 15.12.2002

Modificari de tarife pentru unele servicii la ROMTELECOMIncepand cu data de 15.12.2002, s-au modificat tarifele ROMTELECOM pentru unele servicii non-baza si anume pentru:
Serviciile de cabina fax se vor tarifa in USD, iar distributia tarilor pentru transmisii fax internationale este modificata
- S-au introdus tarife pentru audioconferinta digitala
- Convorbiri cu cartele Evrikard:
- pentru convorbiri intrajudetene se maresc tarifele din intervalul 08-22 cu 5,5 % si cele din intervalul 22-08 cu 230 %
- pentru convorbiri interjudetene se micsoreaza tarifele din intervalul 08-22 cu 16,6 % si se maresc tarifele din intervalul 22-08 cu 7 %
- pentru convorbiri interjudetene se micsoreaza tarifele din intervalul 08-22 cu 16,6 % si se maresc tarifele din intervalul 22-08 cu 7 %
- pentru convorbiri spre 931 se maresc tarifele cu 7 %
- pentru convorbiri internationale se se redefinesc zonele (identice cu cele pentru servicii de cabina fax)

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • In Arad, deszapezirea a "topit" un miliard si jumatate de lei

Deszapezirea a produs cheltuieli importante la bugetul local - Virtual Arad News (c)2003Troienele au produs, pana acum, cheltuieli de 1,5 miliarde lei la bugetul local al Aradului, in timp ce, anul trecut, s-au cheltuit cu deszapezirea 600 de milioane de lei. Cert este ca zapada streseaza autoritatile locale. Subprefectul Remetan a subliniat acest lucru, spunand ca "am ajuns sa nu ne mai dorim sa vedem omat". Marcel Lucaciu, conducatorul Inspectoratului Judetean de Protectie Civila, a subliniat ieri, in cadrul comitetului operativ consultativ de la prefectura, timpii foarte slabi de reactie ai celor implicati in operatiunea de deszapezire. "Planurile au fost facute de autoritati pentru o iarna absolut normala. Ori, ne-am trezit ca nu avem plan in situatia caderilor masive de zapada. Daca s-a fi luat in calcul posibilitatea de a fi depasiti de situatie si aveam precontracte cu firme care dispun de utilaje, alta ar fi fost situatia", a spus acesta.
S-a stabilit ca pe tronsonul de drum dintre Nadlac si Semlac sa se amplaseze indicatoare de circulatie, cu atentionare asupra formarii poleiului.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Pe jos in Occident

Politia de frontiera a prins un grup de tineri care intentionau sa treaca ilegal granitaPolitia de frontiera de la sectorul Nadlac a depistat luni patru persoane care se indreptau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. In prima faza, s-a constatat ca este vorba despre patru cetateni romani, dintre care doar unul avea pasaportul asupra sa. Ei au fost transportati pentru cercetari si identificare la sediul Politiei de frontiera din Arad. Din declaratiile date de cei patru si in urma unor verificari, a reiesit ca este vorba despre patru tineri, cu varstele cuprinse intre 17 si 18 ani, care au domiciliul pe raza judetului Caras-Severin. Ei au povestit ca aveau de mult in minte mirajul occidentului. Cei patru si-au facut un plan pe etape. In prima faza, vroiau sa ajunga ilegal in Ungaria, unde urmau sa lucreze la negru pentru a face ceva bani. Ulzerior, cu banii castigati, ei doreau sa mearga, tot ilegal, in Germania, unde urmau sa lucreze tot la negru. Intrebati de ce nu si-au procurat in mod legal pasapoarte, cei patru au dat raspunsuri diferite: unul dintre ei avea pasaportul din care insa lipsea o foaie, alti doi nu au obtinut acceptul parintilor pentru a obtine un pasaport pe cale legala, iar al treilea, desi indeplinea condtiiile legale, a spus ca "s-a lasat dus de val" si a plecat cu ceilalti trei. Cei patru caraseni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]