Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 31 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • 1 Iunie: Elevii mei - copiii mei

De ziua lor copiii sarbatorescCopilarie… Cuvant fara de margini, lume de vis si poezie, zari indepartate, dar intotdeauna incarcate de jarul amintirilor duioase, dulci si fermecatoare.
Ne cheama cantecul niciodata uitat al aducerilor aminte la Intai Zi de Iunie in care copiii lumii, ghirlanda de flori fara de sfarsit a vietii, flori albe, flori negre, flori galbene isi deschid bratele spre dulci imbratisari ale mamelor, ale tatilor, ale bunicilor, ale tuturor celor ce-i ingrijesc, ce-si daruie viata pentru ei.Insirati in frontul dragostei, ce va poarta, de la buna si blanda educatoare pana la profesorul universitar, intreaga tagma dascaleasca, ce va deschide mintile si va incalzeste inimile, zdrobesc sub gene sperante si incredere in viitorul vostru. 
Va daruieste cu iubire rodul muncii lor minerii, constructorii, textilistii, ostenitorii din uzine, truditorii ogoarelor cu palmele lor batatorite. 
Oamenii de stiinta leganati de nave cosmice vor sa cucereasca pentru voi Universul, iar ostasii tarii noastre fac de straja pacii si pe alte continente, politicienii voteaza legi pentru o lume mai dreapta si mai buna. 
Slujitorii condeiului va descretesc fruntile purtandu-va intr-o lume a fanteziei si a realului. Medicii va ingrijesc sanatatea, iar din veacuri blandul si milostivul Mantuitor v-a luat sub paza Sa, adresandu-se deopotriva credinciosilor si necredinciosilor cu chemarea apreciativa: "Lasati copiii sa vina la mine…" 
Azi cerul si pamantul va zambeste cu prinosul dragostei, fericire, ganduri alese, doriri implinite.
Mi-e parul presarat cu varul vietii. Fluviul vietii mele poarta in undele lui sclipiri de soare, desprinse din sirul miilor de rame argintate si aurite cu portrete de-ale fostilor mei elevi. 
Ei umplu viata mea si-i dau un sens imperativ de munca si daruire. 
Lor le inchin aceasta zi de 1 Iunie, prinosul bucuriilor muncii mele. Pe toti ii pastrez in suflet, asa cum vaile pastreaza racoarea si izvoarele cristalina apa rece.
Ma plec senin spre portile amurgului vietii. Mana gingasa, catifelata a nepotilor imi mangaie cu delicatete cutele ce-mi brazdeaza obrajii si de pe buzele mele se desprind cele doua silabe: mama, de la inceputul rostirii tuturor oamenilor careia i se cuvine imn de laudata cinstire la acest ceas sarbatoresc.
Un gand pios si cucernic, plin de recunostinta, indreptat spre altarul clasei, adica spre nobila munca de la catedra, pentru ca si aceasta cere jertfa propunatorului, implinita de cuvantul scaldat de razele de lumina ale stiintei, culturii si harului divin.
Doamne, lumineaza mintea, intareste inima, coboara Duhul Adevarului si da cuget curat, smerenie si osardie tuturor copiilor patriei mele in cotidianul activitatii lor scolare.

Melente Nica - Adevarul

  • In politica, femeia trebuie promovata dupa criterii valorice

Interviu cu Alexandra Braica - presedinta TSDInterviu cu Alexandra Braica, presedintele Organizatiei Municipale de Tineret din PSD Arad
- O noua prezenta feminina in structurile de conducere ale PSD Arad.
- Da. Vad ca ma luati tare de la inceput. Este adevarat ca in interviurile anterioare am afirmat ca femeia nu trebuie promovata cu orice pret, ci doar dupa anumite criterii valorice care trebuie sa functioneze in mod obiectiv si egal. Consider ca PSD atat pe plan local, cat si national are un potential de tineri, de ambele sexe, care pot sa faca fata responsabilitatilor, sunt instruiti, capabili si doresc sa se implice in viata organizatiei de partid si a comunitatii in care traiesc.
- Exista zvonuri ca postul pe care tocmai l-ati castigat a fost "cu dedicatie".
- Sincera sa fiu ma asteptam la barfe, mai ales ca este vorba despre un post politic. Clevetitorilor si rauvoitorilor tin sa le reamintesc faptul ca am absolvit Liceul Sanitar din Arad, Facultatea de Drept a Universitatii de Vest "Vasile Goldis", sunt licentiata in Stiinte Juridice la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, am absolvit mai multe cursuri postuniversitare, sunt doctorand la disciplina "Managementul Resurselor Umane" la Universitatea de Vest din Timisoara. In prezent sunt consilier juridic, sef Serviciul Resurse Umane la UVVG si preparator universitar la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul aceleiasi universitati. Ca experienta politica pot spune ca am participat la mai multe cursuri, in prezent sunt secretarul executiv al Organizatiei de Tineret a PSD Arad si, de cateva zile, presedintele Organizatiei Municipale a TSD.
- Daca pana acum ati fost, oarecum, in umbra, acum ati iesit in fata. Se va schimba ceva in atitudinea dumneavoastra?
- Postul acesta este o onoare pentru mine si o noua etapa in cariera mea politica. Principalul meu obiectiv este de a transforma organizatia de tineret intr-o structura cu adevarat importanta pentru partid. Nu cred ca eu trebuie sa-mi schimb atitudinea foarte mult. Toata organizatia de tineret trebuie cunoscuta. Vicepresedintii alesi sunt tineri, de o reala valoare.si cu un mare potential. Antoniu Martin este profesor, Aurelian Mihuta, medic, Razvan Bara, economist, Nicoleta Costea studenta si lista ar putea continua si cu alti membri ai organizatiei de tineret.

Anca Sumalan - Agenda zilei

  • Un autocar a ars pe drumul spre Pecica

Pompierii au stins autobusul cehesc incendiatUn autobuz din Cehia a ars in intregime ieri dimineata, pe drumul spre vama, intre Arad si Pecica. Soferul a simtit un miros inecacios de fum; a oprit masina si a observat ca se incinsese motorul. 
A incercat sa racoreasca cu stingatorul motorul incins, dar fara nici un efect. Pompierii au ajuns la fata locului in mai putin de jumatate de ora, dar autovehiculul era deja in proportie de 75% ars. 
Autobuzul a ars in intregime in doar cateva minute, din cauza materialelor inflamabile din care era construit. 
In momentul izbucnirii incendiului, nici un pasager nu se afla in autovehicul; ar fi trebuia sa preia un grup de canotori Cehi din Ungaria, pentru a-i duce acasa, dar nu a mai ajuns la destinatie.
Seful districtului DN Pecica este de parere ca autocarul, abandonat pe marginea drumului, ar putea provoca alte accidente, pentru ca in lipsa de scule (macarale) nu poate fi transportat intr-un cimitir de masini. 
Au ars actele masinii, o motoreta si o bicicleta care erau transportate in cala. 
Soferul ceh este disperat, fiindca nu poate lua legatura cu sefii firmei sale, si a ramas si fara bani.

Andrei Ando - Observator

  • O treime dintre maturatorii stradali au ales somajul, nu patronul

Muncitorii de la Salubritate nu vor sa lucreze la PolarisSocietatea Polaris, din Constanta, care se ocupa de maturatul stradal aradean, a facut ieri precizari legate de activitatea sa.
Au fost discutate si datoriile pe care le-a acumulat la bugetul de stat, ca urmare a activitatii similare derulate pe malul marii si a transportului international de marfuri - un alt obiect de activitate al firmei.
Conferinta de presa nu a adus noutati spectaculoase: Polaris datoreaza bugetului de stat 49 de miliarde de lei, dar are de recuperat 70 de miliarde, de aceea a obtinut esalonari la plata. 
In consecinta, a participat legal la licitatia pentru concesionarea maturatului a 170 de strazi aradene.
"Din doua in doua ore, ma suna la telefon viceprimarul Voicu, sa ma urecheze din cauza starii strazilor",
a declarat assistent-managerul firmei, Eduard Martin.
In opinia sa, Aradul va arata bine peste doua-trei luni, dupa curatarea rigolelor si aspirarea noroiului adunat la marginea carosabilului.
In primele zece zile de activitate, din municipiu, au fost adunate 750 de tone de praf. Utilajele au fost cumparate cu 650.000 de euro.
Marea surpriza a firmei constantene a fost ca, in momentul in care a preluat maturatorii de la SC Slaubritate SA, o treime dintre acestia au refuzat transferul la firma particulara, motivand cu faptul ca nu vor sa lucreze la patron.
"A fost de neinteles pentru noi aceasta mentalitate, mai ales ca le-am oferit aceleasi sporuri si conditii financiare ca la stat. Un maturator de la noi primeste un salariu brut de cinci milioane de lei", a declarat Martin.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Gimnasta Andreea Raducan, papusa!

La Fabrica de papusi "Aradeanca" vor fi realizate papusile Andreea RaducanCompania "Aradeanca", singurul producator de papusi din Romania, va lansa in curand produsul "Andreea Raducan". Papusa reprezentand-o pe fosta mare sportiva se va lansa in luna iunie.
"Asteptam ca modelul "Andreea Raducan" sa ne aduca o crestere cu 20 de procente a cifrei de afaceri!", a declarat ieri Dana Neacsiu, directorul general al firmei. 
Reamintim ca imaginea Andreei a fost folosita de omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, care a lansat cateva sortimente de paine si de lapte cu numele sportivei nascute in Barlad.
"Papusa va fi lansata saptamina viitoare. Eu ma voi duce la Arad, unde se afla respectiva firma. Deocamdata, n-am prea multe amanunte pentru ca abia aseara (n.r. - joi seara) m-am intors din Spania, unde am fost in vacanta", ne-a declarat ieri Andreea.

D.C. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]