Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 31 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Elogiu spiritualitatii si stiintei: Universitatea "Aurel Vlaicu" a acordat doua titluri Doctor Honoris Causa

La UAV - titlul de Doctor Honoris Causa a fost decernat pentru doua personalitatiAula Magna "Iuliu Maniu" a Universitatii "Aurel Vlaicu" a devenit ieri neincapatoare pentru numerosii studenti si profesori care au tinut sa fie prezenti la decernarea a doua titluri Doctor Honoris Causa, pentru prima data in anul academic 2003-2004, unor personalitati de prim rang ale vietii stiintifice si teologice europene. 
Prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", a deschis festivitatea amintind de realizarile extraordinare ale universitatii in ultimii ani si subliniind valoarea titlurilor de Doctor Honoris Causa acordate de universitate, avand in vedere ca acestea nu sunt mai multe de cinci intr-un an universitar. Au mai luat cuvantul, pentru a felicita Universitatea "Aurel Vlaicu" pentru aceasta initiativa, si P.S. dr. Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, precum si viceprimarul Aradului, Levente Bognar. 
De asemenea,d-na rector a dat citire mesajului adresat universitatii cu acest prilej de I.P.S. Nicolae Corneanu, mitropolit al Banatului, distins Doctor Honoris Causa al Universitatii "Aurel Vlaicu".
Academicianul Frigyes Solymosi este doctor in stiintele chimiei, autor a peste 320 de lucrari de specialitate. 
Din 1990 este membru al Academiei Ungare, fiind apoi ales membru in prezidiul Academiei de Stiinte din Ungaria. 
Este de asemenea membru titular al Academiei Europene. 
Profesor la Universitatea din Szeged, Frigyes Solymosi a fost profesor invitat la prestigioase universitati din lume: Cambridge, Berlin, Liverpool, Munchen, Paris. 
Este membru in numeroase comitete stiintifice si de redactie, iar activitatea sa include si formarea academica a studentilor. 
Laudatio pentru acad. Frigyes Solymosi a fost rostit de prof. univ. dr. Camelia Iditoiu, decanul Facultatii de Chimie Alimentara. 
Deja Senator Onorific al Universitatii "Aurel Vlaicu", parintele prof. univ. dr. Ernst Chrostoph Suttner este profesor la Facultatea de Teologie Catolica a Universitatii din Viena si, in acelasi timp, un rafinat cunoscator al Bisericii Rasaritene. 
Activitatea de cercetare este vasta - 15 carti de autor, 150 de studii traduse din limbi straine, 115 recenzii. 
I se adauga activitatea de membru al Comisiei Internationale Mixte de Dialog Teologic intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. 
Din 1989 este membru corespondent al Academiei Austriece de Stiinta, iar din 1991 - membru al Academiei Europene pentru Stiinta si Arta. 
In cinstea parintelui prof. dr. Ernst Christoph Suttner, laudatio a fost rostit de parinte prof. univ. dr. Ioan Tulcan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa.
Festivitatea de decernare a acestor inalte distinctii academice a fost intregita de corul Facultatii de Teologie, care a punctat desfasurarea manifestarii prin traditionalele cantece intonate cu acest prilej.

Adevarul

  • Sase ani de McDonald’s la Arad

Restaurantul McDonald's Arad a implinit sase ani de functionare - Virtual Arad News (c)2003Restaurantul McDonald`s implineste, astazi, sase ani de functionare neintrerupta la Arad. 
De la deschiderea sa, in 1997, a suferit mai multe modificari (in ceea ce priveste aspectul interior), iar numarul clientilor a crescut permanent.
Managerul restaurantului, domnul Husar, ne-a declarat ca este un moment foarte important in viata firmei: 
"Este o zi deosebita; fiecare zi este importanta pentru noi, dar cea de astazi are o semnificatie aparte – implinim sase ani. Scopul nostru pentru perioada urmatoare? Sa fim mereu la inaltimea asteptarilor clientului".
Domnul Husar ne-a dezvaluit faptul ca McDonald`s pregateste la Arad o noua promotie: zilele urmatoare, in colaborare cu BB Computer, trei calculatoare vor fi donate unei scoli, criteriul principal fiind fidelitatea fata de McDonald`s.
Restaurantul va oferi, astazi, unor clienti mici, surprize, pentru a marca momentul aniversar

Observator

  • Premiata la centenar

La varsta de 100 de ani Florica Uzsora a fost felicitata de autoritatiO aradeanca nascuta la inceputul secolului trecut a fost premiata ieri de primaria orasului de pe Mures. 
Florica Uszora a implinit o suta de ani in luna aprilie, insa edilii locali au aflat abia acum de aceasta aniversare. 
Viceprimarul Levente Bognar a oferit, ieri, batranei un mic ajutor social, flori si cateva cadouri. 
Darurile au fost primite cu mare bucurie de femeia care s-a nascut la inceputul secolului trecut. 
Florica Uszora este si cea mai veche membra din Arad a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, unde s-a inscris acum 40 de ani, fiind premiata si de conducerea casei. 
Florica Uszora locuieste de 75 de ani in aceeasi casa. Fiul ei cel mai mic, Stefan Uszora, spune ca mama sa nu a suferit niciodata de vreo boala, iar vizitele medicului de familie au mai mult caracter profilactic. 
Florica Uszora are unele probleme cu auzul, mananca bine si se simte, in ciuda anilor, in forma.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Misca

Si la Misca, Romtelecom a finalizat instalarea unei centrale digitale - Virtual Arad News (c)2003In data de 22.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Misca cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 240 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 143 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Misca se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceasta unitatate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Misca, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Misca este: 354000-357235.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Puscaria de cinci stele

Noul penitenciar din Arad ofera maximum de confort dar si de sigurantaPenitenciarul Arad a ajuns sa fie cunoscut in intreaga tara datorita conditiilor pe care le ofera si care sunt mult peste media celorlalte locuri de detentie din Romania. 
Nu degeaba despre Penitenciarul Arad detinutii spun ca este "hotel de cinci stele"
Tocmai din acest motiv, orice detinut, din orice loc de detentie din tara, isi doreste sa fie "cazat" la Arad si nu putine sunt cazurile in care condamnatii recurg la diverse subterfugii pentru a ajunge in Penitenciarul Arad. 
Situatia este cunoscuta, de la comandantul si angajatii Penitenciarului pana la instantele de judecata aradene, acestea din urma avand si ele rolul lor in aducerea detinutilor din alte parti la Arad. 
Nu mai vor sa plece! 
Spre exemplu, pentru a ajunge in Penitenciarul Arad, detinutii din alte inchisori din tara intenteaza procese, pe te miri ce motive, la Tribunalul Arad. 
Automat, sunt adusi la Penitenciarul Arad, unde stau pe toata durata procesului. 
Cand se termina procesul, acestia solicita conducerii Penitenciarului sa ramana la Arad. "Solicita sa ramana si, daca le spunem ca nu se poate, ne intreaba de ce-i trimitem inapoi, ca n-au avut nici o abatere cat au stat la noi. Nu mai vor sa plece datorita conditiilor de aici!" ne spune Iulian Alexandru. 
Alti detinuti fac cereri sa vina la Arad de prin alte parti, motivand ca aici au rude si acolo nu, ceea ce reprezinta o premisa ca le va fi mai usor in momentul eliberarii un aspect de care se tine cont si cu sanse de reusita. 
"Nu stiu daca este o zi in care sa nu primesc din partea detinutilor sau a Directiei Generale a Penitenciarelor cereri si rapoarte care vizeaza ramanerea (sau venirea) unor detinuti la Arad" spune Iulian Alexandru. 
Conditii europene 
Intr-adevar, din scurta vizita pe care am efectuat-o in "hotelul de cinci stele" care este, daca vreti, un fel de "perla" a penitenciarelor romanesti, ne-am dat seama ca dorinta detinutilor de a ajunge in Penitenciarul Arad este cat se poate de justificata. 
Facand o paranteza de actualitate, putem spune ca in Penitenciarul Arad conditiile sunt infinit mai bune decat in multe camine studentesti. 
Detinutii stau cate sase in camera, totul straluceste de curatenie, este ingrijit, cu geamuri termopan, mancarea e buna, activitatile sunt diverse de la scolarizare pana la tenis de masa sau fotbal si programe de reeducare deci cam tot ce-si poate imagina un condamnat la detentie. 
"Hotelul" se extinde 
"Penitenciarul Arad este locul unde drepturile detinutilor sunt respectate in proportie de suta la suta", spune Iulian Alexandru, iar despre conditiile oferite credem ca nu trebuie sa mai povestim.
De aceste conditii se vor putea bucura si mai multi detinuti pe viitor - pe langa cei aproximativ 1200 care sunt acum- prin construirea a inca doua corpuri de cladire. 
Primul, tot de maxima siguranta, ce va gazdui 260 de detinuti - este pe cale sa fie receptionat, iar la cel de al doilea cu regim obisnuit, de 500 de locuri - se lucreaza intens

Orlando Toader - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]