Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 6 august 2004

Stirile TVA aici

  • Dupa ce timp de patru ani a fost in atentia PSD-ului: Redarea in circuitul civil a Cetatii Aradului - prioritate si pentru Alianta PNL-PD

Viceprimarul Dekanii prezinta prioritatile aliantei PD-PNLLiberalul Tiberiu Dekani, viceprimar al municipiului Arad, a prezentat ieri cateva prioritati pe care le are in vedere Alianta PNL-PD Arad, anuntand ca acestea vor fi sustinute politic. 
"Impreuna cu colegul meu de alianta, primarul democrat Gheorghe Falca si cu alti colegi am identificat cateva prioritati pentru municipiul nostru, care vor avea sustinere politica" a spus Tiberiu Dekani. 
Viceprimarul liberal a anuntat ca trecerea Cetatii Aradului in circuitul civil este prima dintre aceste prioritati. 
In continuare, liberalul a dat citire si altora: crearea unor noi baze sportive in fiecare cartier (inclusiv un nou stadion la marginea orasului), infiintarea unei Case Universitare, atragerea cat mai multor fonduri extrabugetare, refacerea fatadelor cladirilor din Arad, atragerea unor hipermarket-uri in municipiu (magazine gen Cora sau Carrefour)- orasul nostru fiind pana la aceasta ora cam ocolit de asemenea investitii - modernizarea si dezvoltarea Zonei Industriale, crearea unui centru de prezentare a oportunitatilor pe care le ofera municipiul pentru eventualii investitori straini etc. 
Dekani a tinut, insa, sa precizeze ca obiectivele prezentate fac parte dintr-un plan strategic de dezvoltare si ca este convins ca unele nu se pot realiza in mandatul pe care-l detine. 
"Noi ne-am gandit la un program de dezvoltare strategic, pe termen scurt, mediu si lung. Cand am spus ca vrem o noua baza sportiva, un stadion la marginea orasului, va dati seama ca nu ne-am referit la terminarea acestuia in patru ani. E vorba de o perioada mai mare de timp. Insa toate trebuie avute in vedere. Nu in ultimul rand, va spunem ca lucram la un plan strategic de dezvoltare economica a municipiului, plan pe care vi-l vom prezenta la timpul oportun", a subliniat viceprimarul.
Nu in ultimul rand, edilul aradean a spus ca institutia pe care o reprezinta a pregatit un proiect pentru accesarea unor fonduri PHARE, care vizeaza construirea unor imobile pentru romi in vecinatatea Cartierului Casarom.
Intrebat de presa daca actualul executiv al municipiului si-a pus in plan sa continue proiectul de construire a pasarelei peste raul Mures, Tiberiu Dekani a spus: "Studiem problema. Insa e vorba de o investitie de aproximativ 40 de miliarde de lei. SC Gospodarirea Comunala nu are acesti bani. Mai mult, aceasta societate are angajata o linie de credit (luat pentru construirea fantanilor arteziene) si nu poate lua alte credite pentru a construi pasarela. N-are cu ce sa gireze, toate bunurile sale fiind deja girate. Oricum societatea are datorii foarte mari. Despre acestea nu pot spune deocamdata nimic, fiind vorba despre ceva care intra sub incidenta codului civil si comercial".

Alin Olteanu - Adevarul

  • Peste 10 mii de euro, confiscati in vama

24 de calatori au fost imprumutati cu bani pentru trecerea graniteiSingura varianta pentru firmele de transport international: imprumutarea calatorilor
Ieri dimineata, in jurul orei 01.00, politistii de frontiera au intrerupt calatoria spre Ungaria unui numar de 24 de cetateni care intentionau sa ajunga in tara vecina fara a poseda sumele necesare in valuta prevazute de legislate si care le-ar fi permis intretinerea pe teritoriul statului vecin in perioada sederii.
Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pe sensul de iesire din tara un autocar apartinand unei firme de transport din Arad, cu care se deplasau 40 de cetateni romani pe relatia Arad-Budapesta, ce intentionau sa mearga in "vizita" la rude si prieteni, precum si in cautarea unui loc de munca in tara vecina. 
Cu ocazia verificarii documentelor persoanelor si a mijlocului de transport, politistii de frontiera au constatat ca, printre actele prezentate de sofer, exista si o lista (scrisa de mana) cu numele unui numar de 20 de persoane ce se aflau in autocar. 
Intrucat politistii de frontiera aveau informatii conform carora firma de transport respectiva isi atrage clientii prin imprumutarea cu sumele in valuta, au fost extinse verificarile. 
In urma lor s-a stabilit ca cei 24 de cetateni romani nominalizati pe lista fusesera imprumutati cu sume intre 100 si 500 de euro, suma totala ridicandu-se la 11.600 de euro.
Totodata, au fost identificate doua persoane, un tanar de 24 de ani si o femeie de 60 de ani. 
In prezent, cercetarile sunt efectuate de catre politistii de frontiera impreuna cu reprezentanti ai Serviciului de Control si Investigatii Fiscale Arad, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Monica I. Gaicean - Agenda zilei

  • Informatie de Presa

Vamesii au descoperit intr-un tv Sony doua armeFunctionarii fiscali ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Finantelor Publice Arad au descoperit in interiorul unui televizor confiscat doua arme de vanatoare marca LUPANA, cu alice si teava dubla retezata, de calibru 16 si, respectiv, 12, functionabile.
Televizorul, marca Sony, nu era in stare de functionare. In momentul in care s-a dispus valorificarea conform legii a marfurilor
confiscate, functionarii fiscali au sesizat faptul ca acest aparat avea o greutate neobisnuita, drept pentru care s-a dispus deschiderea
carcasei aparatului, unde s-au gasit cele doua arme.
Aparatul fusese predat ieri de catre lucratorii vamali catre DGFP Arad, impreuna cu alte doua televizoare de dimensiuni mai mici si patru aparate video-recorder, in vederea valorificarii acestora.
Electronicele au fost confiscate pentru ca nu au intrunit conditiile de vama, fiind introduse in tara de catre un cetatean roman, in ziua de 13
martie 2004, prin Vama Turnu.
Cazul a fost inaintat organelor de Politie pentru continuarea cercetarilor.

Compartimentul de Relatii Mass-Media

  • Bani aruncati pe fereastra

Serviciul de plata prin Internet a impozitelor nu prea e folositSistemul de plata a taxelor locale si impozitelor pe Internet, lansat cu un an si jumatate, a capotat lamentabil la Arad. 
Desi primaria a cheltuit 300 milioane lei pentru implementarea sistemului, iar prefectura a trasat indicatii pretioase primariilor din judet, doar 50 de persoane au utilizat acest mod de a-si plati darile.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - Editia de Vest
  • Milioane de Euro pentru confortul turistilor

In cadrul unui proiect PHARE, Moneasa poate primi o finantare de 6 milioane euro - Virtual Arad News (c)2004Moneasa – Statiunea aradeana este pe cale sa obtina o finantare de 6.000.000 de Euro, in cadrul unui proiect PHARE prin care se urmareste dezvoltarea zonei si cresterea numarului de turisti. Desi oficialii europeni au cam intarziat cu formalitatile, reprezentantii autoritatilor locale spera ca lucrarile vor incepe anul viitor, asa cum s-a planuit initial.
Parteneriatul, singura solutie
Pentru a spori puterea de atractie a statiunii edilii comunei Moneasa au incheiat un parteneriat cu Consiliul Judetean, dupa care au intocmit un proiect de finantare pentru cresterea potentialului turistic a zonei. 
Parteneriatul a fost necesar deoarece beneficiarul unei finantari PHARE trebuie sa contribuie cu 30% din suma ceruta, ceea ce pentru bugetul local ar fi insemnat o sarcina mult prea mare. 
In urma acordului cu CJA, primaria Moneasa va da doar 5% din valoarea proiectului.
Planuri de dezvoltare
Cu cele 6.000.000 de Euro urmeaza sa se dea in circulatie un drum de 25 de kilometri, care sa faca legatura intre Moneasa si Vascau, pentru a se scurta cu peste 100 de kilometri distanta dintre judetele Arad si Bihor, sa se reintroduca in circuitul turistic pestera Moneasa, sa se deschida un centru de informare turistica si de prim ajutor, urmarindu-se de asemenea si amenajarea rezervatiei de nuferi. 
Nici terenurile de sport nu au fost uitate, mai ales ca este o zona de cantonament preferata pentru multe echipe de fotbal.
Este loc si de mai bine
Desi pana in prezent proiectul de dezvoltare a statiunii nu a fost pus in practica, turistii cu care am stat de vorba sunt in general multumiti de conditiile de la Moneasa. 
Se doreste legarea statiunii Moneasa cu Bihorul - Virtual Arad News (c)2004 Vizitatorii apreciaza in primul rand aerul deosebit de curat, frumusetea peisajului, ospitalitatea localnicilor, dar si calitatea serviciilor. 
Cu toate acestea oamenii spun ca este loc de mai bine.
"Peisajul trebuie pus in valoare"
Nicu si Alina sunt doi tineri din Brad care au venit la Moneasa pentru a petrece cateva zile de vacanta. I-am intalnit vizitand rezervatia de nuferi. 
"Am inteles ca exista un proiect de relansare a turismului. Mi se pare un lucru bun, mai ales ca am vazut aici multe cladiri vechi care au fost distruse. Ar fi un lucru bun daca cei in drept s-ar interesa sa puna mai mult in valoare acest peisaj foarte frumos"
, spune Nicu.
"Moneasa este o statiune frumoasa, iar aerul este foarte curat. Pacat de unele obiective turistice care nu arata asa cum ar trebui si ma refer aici la rezervatia de nuferi, la pestera si la vila de aici, de langa rezervatie (n.r.-vila Nufarul, aflata intr-o pronuntata stare de degradare)", afirma Alina.
Lucrurile au inceput sa se miste
Ionel Raniosu, din Timisoara este de parere ca lucrurile au inceput deja sa se miste, comparativ cu anii trecuti. "Vin aici impreuna  cu familia de cativa ani. Imi place in statiune, pentru ca am vazut ca anul acesta au inceput sa faca cate ceva pentru confortul nostru. Acum cativa ani rezervatia de nuferi era in paragina, dar acum arata destul de bine, desi gardul care o inconjoara nu prea protejeaza plantele de cei ce vor sa le culeaga", a declarat Raniosu.
"Eu am venit mai mult pentru tratament, asa ca nu am fost sa vad cum arata pestera, dar pot sa va spun ca rezervatia de nuferi e rezervatie mai mult cu numele. Statiunea e insa mult mai pusa la punct fata de anul trecut", afirma Alexandrina Iuga, o turista din Cluj.

Lucian Serban - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]