Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 9 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • Vreme caniculara

Pe canicula un dus rece e binevenit - Virtual Arad News (c)2004Servicul permanent de Ambulanta face cu greu fata numarului mare de sesizari din ultima perioada.
Din fericire cazurile inregistrate in ultimul timp timp nu sunt grave insa numarul ambulantei a fost accesat de cele mai multe ori pentru a sesiza starile de lipotimie datorate caniculei.
Pentru a evita lesinurile, doctorii recomanda aradenilor sa se fereasca de soare si sa bea multe lichide.
Multe persoane au lesinat pe strada sau la locul de munca datorita caldurii si a aerului irespirabil.
Cei mai afectati de caldura sunt batranii care sufera de diferite boli.
Nu putini sunt si cei care stau la plaja la orele pranzului cand soarele este foarte puternic si risca sa faca insolatie.
Meteorolocii avertizeaza ca vremea mai ramane caniculara si ca sunt posibile ploi izolate in zilele urmatoare.

Televiziunea Arad

  • Obuz in serviciu

Un proectil neexplodat a fost descoperit in Aradul NouSchijele acestuia puteau zbura pana la 300 de metri
Pirotehnistii Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Arad au fost solicitati de urgenta in Cartierul Aradul Nou, unde s-a descoperit, ca urmare a lucrarilor de excavare a unei fundatii, un proiectil exploziv de calibru 175 mm, activ.
Acesta a fost ridicat, in cele din urma, de pirotehnisti, iar pana la sosirea acestora zona a fost asigurata impotriva accesului neautorizat de catre doua echipaje ale Inspectoratului Judetean de Politie Arad.
Din declaratiile pirotehnistilor a reiesit ca acestia au fost placut impresionati de modul exemplar in care cetatenii au efectuat lucrarea, oprind activitatea si informand de urgenta organele cu atributii in domeniu.
Pericolul unei explozii de proportii a fost foarte aproape, mai ales pentru faptul ca in momentul in care a fost descoperit proiectilul un excavator efectua niste manevre.
Proiectilul, de provenienta germana, care dateaza din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, daca ar fi explodat ar fi distrus cateva case din jur, iar schijele ar fi zburat pana la trei sute de metri departare.
"Este foarte important ca lumea sa stie de pericolul deosebit pe care munitiile si elementele de munitii il reprezinta.
Masurile de prima urgenta, care trebuiesc intreprinse, sunt oprirea imediata a lucrarilor, evacuarea tuturor celor aflati in imediata apropiere, interzicerea accesului neautorizat in zona si informarea Inspectoratului de Protectie Civila Arad la numerele de telefon 256557 si 982.
De asemenea, este foar-te important de mentionat faptul ca este interzisa cu desavarsire atingerea, dezgroparea, manipularea, lovirea sau orice alt tip de actiune asupra munitiilor si elementelor de munitie descoperite", a declarat Marius Galea, maior din cadrul Inspectoratul Judetean al Protectiei Civile Arad.

Monica Gaicean - Agenda zilei

  • Incep examenele de titularizare in invatamant

Cadrele didactice vor sustine examen de titularizareExamenul pentru ocuparea posturilor vacante din invatamantul preuniversitar aradean va avea loc in perioada 11-16 iulie.
Pentru acest an au fost declarate vacante un numar de 883 de posturi.
Mai mult de jumatate dintre acestea se vor ocupa in urma concursului unic cu probe scrise, prin repartitie computerizata.
Candidatii care au absolvit anul acesta trebuie sa depuna pana in 9 iulie adeverintele de absolvire care sa cuprinda specializarea si profilul absolvit precum si media anilor de studiu si cea de la examenul de licenta sau bacalaureat.
Prima etapa de repartizare pe posturi va avea loc in 26 iulie, iar cea de-a doua in 28 iulie.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Pregatirile pentru Festivalul National de Bere au intrat in linie dreapta

Conferinta de presa in vederea prezentarii Festivalului National de BerePrimaria Municipiului Arad, alaturi de Clubul Mooskea, a organizat prima conferinta de presa in scopul prezentarii Festivalului National de Bere, care va avea loc la Arad, in perioada 16, 17,18 iulie, pe stadionul Astra. 
Au participat primarul Gheorghe Falca, viceprimarul Tiberiu Dekany si Calin Costea, reprezentantul clubului Mooskea. 
Daca pana anul trecut, la Arad festivalul a purtat numele berii Kaiser, din acest an asistam la primul festival national de acest gen, care reuneste nu mai putin de 16 brand-uri de bere. 
Organizatorii au pregatit si un program de exceptie pentru toate cele trei zile de festival, incercand sa acopere un segment cat mai larg de public, prin invitarea unor artisti care interpreteaza genuri diferite de muzica.
In seara deschiderii festivalului, iubitorii de manele il vor putea asculta si vedea pe cunoscutul Nicolae Guta, mai putin prezent in astfel de spectacole, el preferand petrecerile private si nuntile. 
Tocmai din acest motiv, foarte multi oradeni si timisoreni au solicitat informatii despre ora si locul de desfasurare a concertului si au cumparat deja peste 800 de abonamente.
"Pana acum am vandut mai multe bilete si abonamente in cele doua judete invecinate, decat in Arad. Acest lucru se datoareaza atat prezentei lui Nicoale Guta, dar mai ales recitalului pe care Dr. Alban il va sustine in seara de duminica. Este cel mai scump artist pe care l-am adus pana acum la festival - 20.000 de euro - din bugetul total alocat de 60.000 de euro. Pe langa recital, mai platim trupa de dansatoare care vine din Cuba si Statele Unite, precum si 10 tehnicieni de sunet si de lumini, care vor sosi la Arad cu o saptamana inainte. Oricum, ii asiguram pe aradeni ca vor avea parte de un show demn de marile scene din Occident", a informat Calin Costea, reprezentantul Clubului Mooskea.
In afara de artistii mentionati, pe scena festivalului vor mai urca nume cunoscute in showbiz-ul romanesc: Directia V, Parazitii, Blondy, Vama Veche (formatie care nu a mai concertat in Arad de doi ani), Cassa Loco, Daniela Gyorfi, care va canta alaturi de Liviu Guta, Activ - care au lansat recent o piesa pe cale sa devina hit-ul acestei verii si cateva formatii locale, mai putin cunoscute.
Reprezentantul Clubului Mooskea - Calin Costea promite un program de exceptieNu vor lipsi nici interpretii de muzica populara. In prima zi de festival iubitorii acestui gen il vor putea asculta pe Aurel Tamas, care isi va lansa la Arad si noul album, iar in cea de-a treia zi vor canta Puiu Codreanu, Varu Sandel si Tinu Veresezan.
Nu vor lipsi prezentarile de moda, concursurile de baut bere si o competitie in care cele mai frumoase aradence se vor intrece pentru titlul de Miss Bier.
Cat priveste detaliile tehnice organizatorii ne asigura ca vor fi de exceptie: instalatia de sunet si lumini este in conformitate cu cerintele unui astfel de eveniment, sistemul de videoproiectie cuprinde patru videoproiectoare, doua ecrane laterale si un ecran dublu de retroproiectie, iar scena este cea mai mare si mai bine echipata in comparatie cu altele pe care s-au tinut concerte in Arad.
Nu vor lipsi nici focurile de artificii, care vor fi "trase" din doua parti ale stadionului, calitatea lor fiind net superioara fata de anii precedenti.
Biletele si abonamentele s-au pus deja in vanzare la posta si la toate chioscurile de ziare, iar preturile sunt mai mult decat acceptabile. 
Cei care opteaza pentru bilete vor plati cate 75.000 de lei pentru zilele de vineri si sambata si 100.000 de lei duminica, in timp ce un abonament pe trei zile costa 125.000 de lei. 
Securitatea va fi asigurata de catre o firma specializata din Timisoara, pentru a nu se mai crea discutii, la fel ca in ani precedenti. 
Intrarea pe stadion se va putea face de la orele 16,00, iar recitalurile vor incepe in jurul orelor 19,00. 
Dupa terminarea concertelor, terasele vor ramane deschise, iar cei care doresc vor putea consuma bere in continuare, fara sa beneficieze insa de fondul sonor, pentru a nu deranja locuitorii din zona.
Calin Costea a mai tinut sa multumeasca Primariei Arad si firmei Brau Union pentru sprijin si intelegere, considerand ca participarea mai multor producatori de bere este un castig de care vor beneficia doar aradenii: 
"Concurenta este benefica, preturile vor fi promotionale, fiecare firma va incerca sa-si promveze cat mai bine imaginea, iar aradenii vor avea parte de o sarbatoare pe cinste."

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Cariera de la Moneasa revine in patrimoniul local

La Moneasa cariera de marmura va fi trecuta in patrimoniul comunei - Virtual Arad News (c)2004Cariera de marmura de la Moneasa a fost trecuta, printr-o Hotarare de guvern, in patrimoniul Consiliului Local al comunei.  
Cu toate ca de la intrarea in vigoare a deciziei au trecut mai bine de doi ani, procesele declansate au facut ca exploatatia sa nu ajunga inca pe mainile proprietarului de drept.
Primarul localitatii, Terentie Condea, spune ca hotararea de guvern a starnit reactii aprige din partea celor care aveau deschise firme de exploatare a marmurei. 
Cu marea lor majoritate au fost incepute procese in justitie care s-au finalizat aproape in totalitate. 
"Mai avem o problema cu Agentia domeniilor statului, insa speram sa o rezolvam", declara primarul. 
Acesta spune ca deocamdata nici nu a fost pusa problema banilor care vor intra in bugetul comunei, pentru ca motivul este cu totul altul.
"Scopul nostru nu sunt veniturile, ci dorim ca ce este al comunei sa fie al comunei"
In momentul de fata, la cariera mai lucreaza aproximativ 15 oameni, insa primarul doreste, dupa ce aceasta va trece in patrimoniul local, modernizarea ei.
Cariera de la Moneasa este una dintre cele mai cunoscute locuri de exploatare, in judetul Arad, a marmurei negre si a celei rosii. 
Pe langa bogatia nemasurata a zacamantului, peisajul care inconjoara exploatatia este unul de vis, frontul de lucru fiind construit in trepte. 
Cele doua tipuri de marmura sunt de fapt calcare jurasice, destul de putin metamorfozate, care au fost descoperite in cursul exploatarii mai multor pesteri, astazi distruse sau inaccesibile.

Mihaela Iancu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]