Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 9 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Protest la inaltime

Dupa ce a fost convins sa coboare de pe macara Stefan Nagy a fost investigat la NeuropsihiatrieRecidivistul ameninta ca se arunca de pe macara
Un barbat s-a suit pe o macara din centrul Aradului, amenintand ca se arunca in gol, pentru a protesta impotriva unor pretinse abuzuri ale Politiei.
Incidentul s-a produs sambata pe santierul Catedralei Ortodoxe din oras. 
Cu o noapte inainte, Stefan Nagy, de 38 ani, s-a imbatat si s-a urcat pe o antena de telefonie mobila din Sampetrul German, spunand ca se sinucide.
El a fost convins sa coboare in urma negocierilor cu autoritatile locale. 
Politistii sustin ca barbatul, care are peste 15 ani de condamnari pentru furturi, fusese audiat recent in legatura cu alte infractiuni comise pe raza localitatii. 
A doua zi, Nagy s-a deplasat la Arad, insotit de cativa prieteni. 
Ajuns aici, el s-a urcat pe bratul unei macarale, situata la intersectia Podgoria, si a amenintat ca se arunca. La fata locului au fost chemati imediat pompierii militari care au sosit cu doua autospeciale. 
Ei au adus si o perna de aer speciala, pentru a atenua socul unei posibile caderi de la inaltime. Politistii i-au inmanat un telefon mobil cu ajutorul caruia au incercat sa intre in dialog cu barbatul suspendat la cateva zeci de metri. 
Dupa trei ore de negocieri, Nagy a fost convins sa coboare. 
Martorii au constatat cu stupoare ca el era din nou beat. 
"A fost dus la neuropsihiatrie pentru investigatii medicale. Ii vom intocmi dosar pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri", ne-a declarat comisarul sef Gheorghe Tica, seful Politiei Municipale.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Zece tamponari in doar cateva ore !

A inceput sezonul tamponarilorPe strazile din municipiu au avut loc, ieri, in doar cateva ore, zece tamponari soldate cu ranirea mai multor persoane.
Cauzele sunt, dupa cum afirma surse din cadrul Politiei Rutiere, vremea nefavorabila, neatentia si oboseala. 
La primele ore ale diminetii, angajatii Serviciului de Ambulanta de abia mai faceau fata solicitarilor. 
"Intr-un interval de timp foarte scurt am fost solicitati pentru mai multe accidente, pe strada Petru Maior, pe Independentei, vizavi de scoala, pe Bulevardul Revolutiei si pe Marasesti. Se pare insa ca norocul nu i-a parasit de tot pe aradeni, nici unul dintre cei implicati nu a suferit rani grave", afirma un reprezentant al Ambulantei. 
"Se stie ca in aceasta perioada a anului creste numarul accidentelor. Soferii trebuie sa fie mult mai prudenti de acum incolo pentru ca incepe vremea rea. In primul rand trebuie sa adapteze viteza la conditiile de drum si sa respecte indicatoarele de circulatie", declara ofiterul de serviciu al Politiei Rutiere.

Diana Rotar - Observator

  • Sfintii Mihail si Gavril

Sfintii Mihai si Gavril sabatoriti si la catedrala vecheCredinciosii ortodocsi i-au sarbatorit ieri pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. 
In toate bisercile se tin slujbe pentru cei doi sfintii aducatori de vesti bune pentru a le cinsti faptele bune pe care le-au facut in numele lui Dumnezeu. 
Toti cei care poarta numele Sfintilor Arhangheli sunt sarbatoriti si ei. 
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril sunt considerati de Biserica ortodoxa mai mari peste ingeri si au misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu. 
Mihail inseamna puterea lui Dumnezeu si este conducatorul ostilor ceresti. Acesta l-a infrant de nenumarate ori pe diavol. 
Sfantul Arhanghel Mihail este cel care  a trimis foc spre Sodoma si Gomora, pentru ca localnicii i-au intors spatele lui Dumnezeu. 
Mai mult, Sfantul Mihail este cel care l-a aparat pe Daniel in groapa cu lei si a insotit poporul evreu la iesirea din Egipt spre pamantul fagaduintei. 
Gavril inseamna barbat-Dumnezeu si este aducatorul vestilor bune. 
Acesta, i-a vestit Fecioarei Maria taina cea mare a intruparii Domnului si pastorilor nasterea lui Mesia. 
Tot el i-a poruncit lui Iosif sa-si ia pruncul si sa fuga in egipt pentru a-l salva de mania lui Irod. 
Sfantul Arhanghel Gavril este cel care a vestit si nasterea lui Ioan Botezatorul.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Parcarile nu se mai negociaza

Situatia parcarilor se va rezolva in InstantaSubiectul parcarilor cu plata din municipiu nu este nici pe departe aproape "consumat", iar faptul ne-a fost confirmat si ieri de primar. 
Edilul a prezentat, in cadrul conferintei de presa, procesul verbal al ultimei discutii purtate cu Emil Siegmeth si cu avocatul acestuia, intrevedere care a plecat de la dorinta firmei de a demara o conciliere. 
Desi cererea a fost transmisa deja consilierilor locali, edilul a afirmat ieri ca nu crede ca acestea au fost cu adevarat intentiile firmei, fapt sustinut de procesul verbal al intrunirii, care avea doar o pagina si jumatate, si de faptul ca imediat dupa aceea, conducerea Parktronic a intentat proces Primariei. "A fost doar o intalnire de justificare a actiunilor ulterioare ale societatii", a punctat Falca. 
Edilul a sustinut ieri, inca o data, cu nu va negocia cu firma in cauza, dar ca asteapta ca instanta sa se pronunte in procesul cu gheara. 
Primarul a mai afirmat ieri ca Emil Siegmeth nu a facut nici o referire la vreo oferta de renegociere a contractului de concesiune. 
Desi nu a vrut sa insiste de fel pe modul in care isi imagineaza conducerea municipiului un sistem de parcare in Arad si nici pe proiectul de hotarare din mai privind inlocuirea ghearei cu amenzi, primarul a punctat faptul ca ,"noi ne-am pregatit deja pentru viitor. O sa facem un sistem de parcare, tot prin concesionarea activitatii, dar in alta forma". 
Cert este ca aceste vise nu vor deveni realitate decat dupa ce justitia isi va spune cuvantul. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Investitie de 15 miliarde lei la tabara din Moneasa 

Informatii privind taberele aradene au fost oferite de directorul ATTTS Spiridon StanciuInterviu cu Spiridon Stanciu, directorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar Arad
Chiar daca sezonul taberelor s-a incheiat de ceva timp, elevii fiind in plin an scolar, am considerat ca nu ar fi lipsit de interes sa facem bilantul lunilor de vacanta petrecute de tineri in taberele aradene, dar, in acelasi timp, sa aruncam si o privire spre proiectele de viitor. 
Cea mai abilitata persoana sa ne vorbeasca despre acest subiect este seful ATTTS Arad, Siridon Stanciu, un interlocutor placut si bine informat.
- Domnule director, cum ati caracteriza activitatea institutiei pe care o conduceti in lunile ce au trecut din acest an? 
- Eu zic ca am facut tot ce ne-am propus. In primul rand, am reusit sa trimitem in alte judete multi copii din judetul nostru. Prin ATTTS Arad, nu mai putin de 610 de copii aradeni si-au petrecut o parte din vacanta pe Litoralul Marii Negre, la Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud si Navodari. In taberele de munte am reusit sa trimitem 680 de copii, in judetele Alba, Bistrita, Botosani, Brasov, Mures, Prahova, Suceava, Sibiu, Tulcea, Valcea, Caras-Severin, Dambovita, Hunedoara si Maramures. Pe plan local ne-am intins cu lucrarile atat cat ne-a permis plapuma. Anul acesta, cu banii primiti de la centru am izbutit sa recompartimentam cateva camere din corpul principal al taberei Dezna si tot aici sa construim si o anexa. Pe langa aceasta, am executat si obisnuitele lucrari de igienizare si reparatii curente, care - deopotriva au "inghitit" multi bani. 
- Din cate am constatat si noi cu ocazia diferitelor vizite, ati avut copii in tabere si nu putini...
In 2005 tabara Moneasa va finaliza o noua investitie - Virtual Arad News (c)2004
- Nu am zis-o eu, ci dumneavoastra. Intr-adevar cele 85 de locuri din tabara Moneasa si cele 100 de locuri de la Dezna au fost in permanenta ocupate in lunile iulie si august. Apoi, in tabara de la Casoia am avut cazati peste 300 de copii, iar la Savarsin peste 200 de la Centrele de Plasament. In total, au fost gazduiti un numar de 1500 de elevi din 12 judete ale tarii, precum si din strainatate: Ungaria, Serbia-Muntenegru, Noua Zeelanda si SUA. Una peste alta eu zic ca le-am oferit conditii bune copiilor care ne-au vizitat, dovada si gradul e ocupare a taberelor si impresiile scrise lasate de profesorii coordonatori. O mare contributie la reusita sejururilor au avut-o administratorii. Petrica Toader, la Moneasa si Iosif Cutlac, la Dezna sunt intr-adevar oamenii potriviti la locul potrivit. 
- Totusi, trebuie sa fi existat si imperfectiuni...
- Au fost si inca exista. Din pacate, la Moneasa nu avem locuri de cazare pe masura cererii. Apoi, la Casoaia nu exista cantina si astfel copiii sunt nevoiti sa manance din pachet sau sa se deplaseze in apropiere pentru a lua o masa calda. Insa, cea mai mare problema ce o intampinam este amenintarea cu retrocedarea spatiilor pe care se afla amplasate taberele din Dezna, Savarsin, Ilteu si Paulis. Asteptam cu sufletul la gura decizia Guvernului. 
- Despre proiectele de viitor ce ne puteti spune?
- Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar Arad a reusit sa atraga cea mai mare investitie prevazuta pentru anul 2005. La tabara Moneasa se va construi un spatiu modern de cazare de 100 de locuri. Proiectul este aprobat de ceva timp. S-a efectuat deja si studiul de fazabilitate. Investitia se ridica la suma de 450.273 de dolari, adica aproape 15 miliarde de lei, bani ce provin de la Banca Mondiala. Pentru tabara Paulis as mai avea o idee, dar nu stiu daca o voi putea pune in practica. Despre ce este vorba...Avand in vedere ca Aradul nu are o baza turistica destinata persoanelor aflate in tranzit prin zona, ATTTS intentioneaza sa transforme tabara de la Paulis intr-o astfel de baza. Investitia nu ar fi prea mare, pentru ca tabara e bine intretinuta. Eu zic ca un miliard de lei ar fi de ajuns. Si la Casoaia ar mai fi ceva...
- Va rugam, continuati. 
- Deoarece corpul principal al taberei Casoaia nu a mai primit aviz de functionare din partea pompierilor, ATTTS Arad a pierdut in acest an 3,5 miliarde de la Bucuresti, destinate lucrarilor de amenajare la aceasta tabara. Nu ne-a cazut deloc bine acest lucru si ne-am zis ca nu mai putem sta cu mainile in san. De aceea, vom demola vechea cabana, urmand ca in locul ei sa construim in prima faza o cantina incapatoare, iar deasupra ei, cu timpul, vom amenaja si un spatiu de cazare. Ritmul lucrarilor depinde de fondurile pe care vom reusi sa le alocam din bugetul ATTTS Arad. 
- Suntem siguri ca aveti o oferta si pentru vacanta de iarna a copiilor. Ati putea sa o faceti cunoscuta?
- Intr-adevar, tabara Moneasa are disponibile 85 de locuri de cazare in conditii de iarna, iar Dezna 45. Oferta noastra este urmatoarea: perioada 22 - 28 decembrie - 2 milioane de lei de persoana, cu tot cu masa festiva de Craciun; perioada 29 decembrie 2004 - 2 ianuarie 2005 - 2 milioane de lei de persoana, cu tot cu masa de Revelion si perioada 3-9 ianuarie 2005 - 1.800.000 lei de persoana. Rezervari se fac telefon/fax 0257-253703. 
- Va multumim pentru amabilitate si va dorim multa putere de munca si pe mai departe.

Calin Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]