Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 13 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Sperante (desarte) pentru Monumentul Marii Uniri

Presedintele Ion Iliescu a trecut si prin AradVizita presedintelui Ion Iliescu la Arad a adus un dram de incredere
Presedintele Romaniei, Ion lliescu s-a aflat - pentru cate-va minute, ce-i drept! - la Arad, ocazie cu care i s-a prezentat situatia in care se afla Monumentul Marii Uniri, monument pentru care, in urma cu un an, Excelenta sa pusese piatra de temelie. 
De atunci si pana in prezent, situatia nu s-a schimbat mai deloc, singurele interventii fiind organizarea unui concurs de proiecte si... contestarea acestuia. 
Profitand de trecerea presedintelui prin orasul nostru in drum spre Tebea, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean (in acelasi timp, presedinte al Asociatiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri) i-a inmanat o nota cu ceea ce s-a intamplat din noiembrie 2003 si pana azi legat de amplasament, concurs, contestatii si finantare.
Aeronava prezidentiala a aterizat pe Aeroportul aradean la ora 9,00, iar la cateva minute dupa coborarea sa, presedintele Ion lliescu a fost luat cu asalt pentru a i se smulge macar o declaratie. 
Spre dezamagirea tuturor celor prezenti, seful Statului s-a marginit sa declare doar ca nu detine nici o informatie proaspata legata de Monumentul Marii Uniri, cu execeptia unor discutii care se poarta pe plan local vis-a-vis de o posibila schimbare a locatiei.
Presedintele Romaniei a fost intampinat doar de o delegate a Prefecturii Arad condusa de prefectul Dan Ungureanu si de presedintele PSD Arad, Dimitrie Musca. 
Ceea ce a frapat insa, a fost lipsa oricarui oficial din partea Primariei municipiului Arad (direct interesata in rezolvarea  problemei Monumentului Marii Uniri si a sistematizarii Pietei Podgoria - n.r.) si din partea Consiliului Judetean Arad.
Cu mici execeptii, scenariul a fost identic si dupa cateva ore cand presedintele s-a reintors la Arad pentru a lua aeronava spre Bucuresti. 
De data aceasta, Ion Iliescu a facut cateva precizari: "M-a informat (este vorba de rectorul Aurel Ardelean, presedintele Asociatiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri - n.r.) despre niste discutii care sunt pe plan local. Nu sunt in tema, dansii mi-au spus ca se discuta despre amplasament. Trebuie vazut daca sunt argumente, ca e pacat sa intarziem pe motive de ambitii personale. Am auzit ca a aparut un factor pertubator in discutia despre amplasament, ceea ce ar fi nerational. Pot fi discutii concrete, tehnice, asupra locului propriu-zis, care sa aiba o pozitie cat mai bine argumentata..." 
Cand a venit vorba de finantarea lucrarii, presedintele Ion Iliescu a spus doar: „(...) cand anume si curn vor veni banii, ramane de vazut. 
Nu sunt seful finantelor, nu pot sa va spun. Am retinut, o sa vad in ce constau impedimentele si cum pot fi obtinute finantari." 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Dubla sarbatoare la biserica greco-catolica Arad-Centru. Hirotonire de preot greco-catolic dupa 56 de ani!

Hirotonire de preot la greco-catolici la AradBiserica greco-catolica Arad-Centru a avut parte de un eveniment cu totul deosebit: sarbatorirea hramului, "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" incununata de hirotonirea in preotie a tanarului absolvent de Roma, Ciprian Coriolan Muresan. 
Evenimentul are loc dupa aproape 60 de ani de la ultima numire de preot greco-catolic in Arad. 
Sfanta casatorie cu biserica si Dumnezeu
Sute de credinciosi greco-catolici, ortodocsi, catolici au participat la dubla sarbatoare a bisericii greco-catolice Arad-Centru. 
Sfanta Liturghie a continuat cu slujba speciala de hirotonire intru preotie a tanarului arhidiacon absolvent de Roma, Ciprian Coriolan Muresan. 
La sfanta ungere au fost prezenti inalti oaspeti, episcopul de Lugoj, Alexandru Mesian, ctitorul bisericii aradene alaturi de preotul-delegat de la Roma, Don Julio, iar dintre oficialitatile locale, viceprimarul Tiberiu Dekany, Aurel Moisa, comisar adj. al IPJ, Ovidiu Marian, lider taranist al filialei Arad. 
Dupa juramantul de "sfintenie a vietii sacerdotale" facut de noul preot greco-catolic, actualul preot, Coriolan Muresan, a adaugat cuvinte din plinatatea sufletului si zbuciumatei istorii a bisericii greco-catolice: "Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu eforturi deosebite am ridicat aceasta sfanta biserica – dupa ce toate demersurile noastre de a ni se inapoia cele doua lacase de cult s-au lovit de zidul impenetrabil al refuzului. Bucuria de azi este completata cu hirotonirea primului preot greoc-catolic in Arad, dupa 56 de ani de la ultima hirotonire!"
Episcopul de Lugoj a inmanat noului preot Biblia de la Blaj (scrisa in limbile latina si slavona) editie jubiliara, preotiosul dar insemnand, totodata, casatoria preotului celibatar cu biserica si Dumnezeu.
Slujba s-a incheiat cu prima binecuvantare data de preotul Ciprian Coriolan Muresan credinciosilor.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Miss Vaca

Si vacile participa la concursuri de frumuseteUn inedit concurs de frumusete a fost organizat, ieri, la Complexul Expo Arad International, cu ocazia targului Agromalim 2004.
Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Romania a organizat prima expozitie nationala a rasei Baltata Romaneasca.
Cu aceasta ocazie, au fost premiate cele mai reusite exemplare ale rasei, pe categorii de varsta.
Cea mai tanara laureata, la categoria vitele, este Agneta, provenind de la o ferma aradeana.
Ea a cucerit laurii de Miss Arad 2004 pentru vitele.
Conform opiniei specialistilor, castigatoarea Miss Arad promite sa realizeze, la maturitate, productii record de lapte, cel putin la nivelul echivalentului unui vagon de lapte pe an.
In premiera nationala, cu ocazia expozitiei de la Arad, pe langa Baltata Romaneasca, au fost prezente si exemplare din rasele Holstein, Bruna si Pinzgrau.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)
  • Salvati-l pe Daniel!

Daniel Bora are nevoie de ajutorul semenilorZile trecute ne-a parvenit la redactie, prin posta, un apel disperat de la o mama din Olari care isi vede zilnic baietelul cum se stinge, in chinuri groaznice.
Daniel Bora, in varsta de noua ani a fost depistat cu leucemie de la varsta de sase ani.
In acesti ultimi trei ani, baietelul a suportat cu stoicism, tratamente extrem de complicate si foarte dureroase.
Tratamente, care, dupa spusele mamei - Marinela Bora, l-au maturizat inainte de vreme si i-au rapit copilaria.
Singura lui sansa de viata este un tratament medical foarte costisitor, ce consta intr-un transplant de maduva.
Acest tratament costa 100.000 de euro, o suma mult peste posibilitatile familiei Bora.
La toate acestea se mai adauga si ghinionul ca fratele si mama lui Daniel nu sunt compatibili suta la suta cu acesta, de aceea se cauta un donator de maduva compatibil.
Toti cei care doresc sa-i dea o sansa de lui Daniel, o pot face donand orice suma la adresa: jud. Arad, com. Olari, nr. 373.

Cristian Borod - Buletinul de Arad

  • Festivalul gemenilor la Moneasa

Gemenii si tripletii si-au dat intalnire la Hotel Moneasa - Virtual Arad News (c)2004Fiecare dintre noi a cunoscut cel putin o pereche de gemeni. Sau i-a vazut pe strada.
Imbracati identic, cu un comportament social asemanator, cu gesturi care se sincronizeaza pana aproape de perfectiune - ne pacalesc de multe ori, atunci cand incercam sa-i identificam.
Tripletii sunt cazuri mult mai rare, dar mai deosebite.
Te sochezi cand vezi in fata ta trei fiinte care seamana, cel putin la infatisare, ca picaturile de apa.
Dar asta e farmecul lor - asemanarea izbitoare. Fapt care ii face sa fie admirati, priviti cu curiozitate sau invidie.
Datorita lor, gemenilor, sambata si duminica statiunea Moneasa a avut un aer mai aparte.
Pentru ca e un adevarat spectacol sa intalnesti gemeni la tot pasul, pe cararile statiunii.
Un batranel simpatic, venit la tratament, ne-a marturisit, dupa ce a zabovit in fata unor halbe de bere, ca s-a temut ca... a inceput sa vada dublu sau triplu.
Asta, pana a aflat ca la Moneasa e Festivalul gemenilor si al tripletilor.
Un eveniment organizat de S.C. Moneasa S.A., Complexul balnear Moneasa si primaria din localitate.
Gemeni celebri
Inainte de a va dezvalui ce s-a intamplat la Moneasa, trebuie sa va spunem ca de-a lungul timpului au existat multe perechi de gemeni care au cunoscut stralucirea celebritatii: Romulus si Remus, intemeietorii Romei, sunt printre cei mai cunoscuti gemeni din istorie.
Elvis Presley a avut si el un frate geaman care a murit in copilarie.
Romancele gemene care au facut furori in lumea muzicala britanica Cheeky Girls au fost imitate de fetele de la "Indigo" sau de aradencele de noua ani - "Surorile Jula".
In urma cu patru ani, in Franta a avut loc un grandios festival al gemenilor.
Au participat peste 950 de gemeni si tripleti.
La New York, in Manhattan, exista un restaurant de lux in care tot personalul este format din gemeni.
Nu e putin lucru, avand in vedere ca rata sarcinilor gemelare este de 1,2 la 100 de nasteri.
Tripletii, in schimb, apar si mai rar - o sarcina de tripleti la 6.889 de nasteri! iar cvadrupletii -o nastere dintr-o jumatate de milion...
Si gemenele Jula au participat la festivalul de la MoneasaDin curiozitatile gemenilor
• Poate si de aceea merita apreciat efortul organizatorilor care au reusit sa aduca la festival nu mai putin de zece perechi de gemeni si una de tripleti.
• Paradoxal, data festivalului - 11 septembrie - a coincis cu una care a insangerat istoria prin prabusirea celor doi gemeni, celebrele turnuri WTC din New York.
Si culmea, aceasta editie a festivalului s-a vrut a fi si una... pilot.
• Coordonatorul proiectului, actorul aradean Zoltan Lovasz, ne-a dezvaluit ca a invitat nu mai putin de 19 perechi, dar s-a izbit de refuzul multora dintre ele.
"E un lucru interesant - la toate perechile care nu au venit am intampinat aceeasi scuza: unul dintre gemeni isi dorea cu ardoare participarea la festival, celalalt... deloc".
• Sambata seara, gemenii au intrat intr-o competitie in care si-au pus in evidenta aptitudinile artistice, iar duminica au inceput concursurile sportive.
• Nu au lipsit nici surorile Jula (castigatoarele unei editii a concursului ,"Mamaia copiilor"), care au sustinut un miniconcert.
• In cele ce urmeaza va vom deconspira cateva picanterii aflate la perechile de gemeni participante la festival.
• Mihai si Alex - doi gemeni veniti la sarbatoare tocmai din Mehedinti, spun ca au preferinte diferite atat la vestimentatie cat si la mancare. Unul prefera dulciurile, iar celalalt mancarurile sarate.
• Paunel si Claudiu, doi gemeni de 21 de ani, din Moneasa (nepotii directoarei Hotelului Moneasa - Ileana Galea), seamana aproape perfect. Acum sunt studenti la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, la "Automatica si calculatoare".
Un lucru e insa sigur pentru ei: profesorii nu-i primesc la examene decat cu carnet de student, ii recunosc doar dupa poze si nu risca sa-i lase sa dea examen unul in locul altuia.
• Tot simpatica pereche de mai sus a mai avut parte de o patanie draguta. Au mers sa-si faca poze pe rand. Cand le-au ridicat au constatat ca fotograful aruncase un rand la gunoi pentru ca a crezut ca le-a multiplicat din greseala. Si... Paunel s-a trezit fara poze... Pana au fost recuperate de la cosul de gunoi...
• Doi ingerasi de 11,5 luni au incheiat spectacolul, in apauzele in surdina ale spectatorilor (care se temeau sa nu-i trezeasca...)
• Au urmat diplomele si premiile oferite de Ileana Galea, directorul Hotelului Moneasa.

Olimpiu Bulzan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]