Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 11 iulie 2005
Stirile TVA aici
  • Gheorghe Falca a fost ales secretar executiv al PD

Gheorghe Falca a fost ales secretar executiv al PDGheorghe Seculici nu face parte dintre cei 10 vicepresedinti
Consiliul National de Coordonare (CNC) al Partidului Democrat (PD) i-a ales, sambata, pe cei 10 vicepresedinti si secretarii executivi, prin vot pe lista dupa doua tururi de scrutin.
Noii vicepresedinti care fac parte din Biroul Permanent National (BPN) sunt Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Pentru Filip, Mircea Hava, Anca Boagiu, Ioan Oltean, Romeo Raicu, Cezar Preda, Cgheorghe Barbu si Gheorghe Scripcaru.
Vicepremierul Gheorghe Seculici, vicepresedintele senatului, Radu Berceanu si liderul grupului democrat din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, sunt numele cele mai sonore dintre candidati in numar de 20, care nu au reusit sa fie votati ca vicepresedinti ai PD.
Vicepremierul Gheorghe Seculici, presedinte al PD: "Demisia guvernului a influentat alegerile"
Vicepremierul Gheorghe Seculici, presedinte al PD Arad, ne-a declarat: "A fost o competitie in care poti sa castigi sau poti sa pierzi. Eu nu am castigat de data asta. Nu poti cstiga tot timpul. Nu e nici o drama. Demisia guvernului a influentat alegerile. Au mai fost si alte cauze pe care nu le voi spune acum. Sa speram ca cei care au fost alesi vor sti sa mentina trendul ascendent al partidului".
Senatorul PD, Radu Berceanu, a declarat, sambata, dupa ce a ratat postul de vicepresedinte al partidului, prin votul Consiliului National de Coordonare, ca s-a dorit formarea unei echipe de conducere din care el sa fie exclus.
Berceanu a legat esecul sau de "caracteristica" sa de a spune lucrurilor pe nume, caracteristica de care "unii s-au cam saturat".
"Nu vor sa mai aiba in permanenta in forul de conducere unul care spune mai transant anumite lucruri"
, a adaugat Berceanu, precizand ca invalidarea prin vot a candidaturii sale poate fi legata si de motiunea social-democrata pe care a intentionat sa o depuna la Congresul PD.
Secretarii executivi
Dupa alegerea vicepresedintilor, democratii au continuat procedura de desemnare a membrilor Biroului Permanent National, respectiv cei 14 secretari executivi.
Vasile Blaga si Ion Ivascu, care nu au avut contracandidati, au fost alesi din primul tur in functiile de secretar general si, respectiv, de trezorier. Secretarul general, o functie nou infiintata, coordoneaza activitatea secretarilor executivi si din organizatiile judetene si implementeaza programele si proiectele politice aprobate de organismele colective de conducere ale PD.
Primarul Gheorghe Falca: "Este o confirmare a carierei mele politice"
Primarul Gheorghe Falca a obtinut functia de secretar executiv cu o majoritate larga de voturi, fiind ales din primul tur si clasandu-se al doilea dintre cei 58 de candidati.
Senatorul Nicolae Iotcu a anuntat ca PD se pregateste pentru anticipate Gheorghe Falca, noul secretar executiv al PD a declarat: "Ma bucur ca am fost ales in Biroul Permanent National (BPN). Este o confirmare a carierei mele politice si voi continua sa fac aceeasi politica in interesul oamenilor. Aceasta este politica pe care doreste sa o faca tanara generatie de oameni politici din PD".
CNC a aprobat declansarea anticipatelor
Consiliul National de Coordonare (CNC) al PD a decis, in unanimitate, participarea democratilor la declansarea mecanismului alegerilor anticipate.
Aprobarea declansarii alegerilor anticipate figura la primul punct de pe ordinea de zi a sedintei CNC, presedintele PD, Emil Boc si presedintele executiv, Adriean Videanu, cerand insistent, in discursurile lor, un vot pozitiv in acest sens.
Totodata, Boc a precizat ca alegerile anticipate reprezinta sansa de a debloca reforma sistemului judiciar, reforma de care depinde integrarea Romaniei in UE.
In opinia lui Emil Boc alegerile anticipate vor duce la "eliminarea dinozaurilor epocii Ion Iliescu", la obtinerea unei majoritati parlamentare confortabile pentru Alianta PNL-PD, la exercitarea actului de guvernare la nivel central si local si deblocarea reformei sistemului judiciar, de care depinde integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
"PD este pregatit pentru anticipate"
La incheierea lucrarilor, senatorul Nicolae Iotcu a precizat ca "Partidul Democrat se pregateste pentru anticipate, unde sunt convins ca vom obtine un scor bun, care sa creeeze o majoritate confortabila in parlament si care sa permita Aliantei D.A. sa duca la bun sfarsit reformele, inclusiv cea in justitie. Noi am castigat alegerile pe un slogan Dreptate si Adevar, dar astazi vedem ca aceasta caracatita pesedist-o comunista, care a impanzit institutiile statului face tot posibilul sa nu putem realiza ceea ce cetatenii asteapta. Sunt convins ca populatia intelege acest demers si va da un vot pentru adevarata schimbare a Romaniei, un vot pentru un guvern puternic, care sa-i ofere posibilitatea presedintelui Traian Basescu sa indeplineasca toate cerintele romanilor".
Liberalii au salutat decizia democratilor
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a salutat decizia Consiliului National de Coordonare (CNC) al PD, in favoarea declansarii alegerilor anticipate, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al PNL.
Potrivit documentului, liderul PNL apreciaza favorabil gestul aliatilor de la PD de a se alatura demersului de "intoarcere spre electorat" pentru a obtine sprijinul popular in vederea deblocarii "reformelor morale din justitie".
In cuprinsul comunicatului PNL, Tariceanu mai spune ca decizia Curtii Constitutionale contravine normelor europene, blocheaza reforma Justitiei, mentine favoruri in functii si bani pentru o casta redusa de sefi din magistratura.
Presedintele PNL sustine ca decizia Curtii, impusa de magistrati "controlati de PSD", este "picatura care a umplut paharul coruptiei".

Daniel Alb - Adevarul

  • Tinerii procurori, in apararea reformei

Cativa procurori aradeni au semnat o scrisoare deschisa adresata autoritatilor - Virtual Arad News (c)2005Mai multi procurori aradeni au semnat vineri o scrisoare deschisa pe care au adresat-o poporului roman, Presedintiei, Guvernului si colegilor magistrati din intreaga tara.
Semnatarii documentului isi arata dezamagirea fata de blocarea reformei in Justitie, referindu-se si la recenta decizie a Curtii Constitutionale.
Este vorba de respingerea unor articole din pachetul legislativ pentru care Cabinetul Tariceanu si-a asumat raspunderea in Parlament.
Cel care a redactat scrisoarea este procurorul criminalist Florin Roman de la Parchetul Tribunalului Arad.
"Este un mesaj de incurajare a responsabililor din Justitie, sa continue reformele. Noi, un grup de tineri procurori din Arad, am fost de acord la virgula cu tot ce prevedea proiectul doamnei Macovei", a declarat Roman.
Scrisoarea a fost semnata deja de mai multe persoane si va fi trimisa atat colegilor din tara, cat si presedintelui Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu si ministrului Monica Macovei.
"Sunteti doar in legitima aparare!"
"Magistrati care doriti o Justitie curata, trebuie sa stiti ca este un moment unic, asemenea Revolutiei din 1989, si nu avem voie sa-l ratam din motive de teama, scepticism sau din alte motive. Va rog ca de azi inainte sa luati o pozitie ferma impotriva acestor sefi ai vostri, care se lupta cu incrancenare sa-si mentina privilegiile si sa franeze prin orice mijloace procesul de reforma a Justitiei romane. Sunteti doar in legitima aparare!"
, se arata in scrisoarea redactata de procurorul aradean.
Roman a mai declarat ca nici el si nici ceilalti semnatari nu fac politica si vor numai sa arate ca reforma a fost asteptata timp de 15 ani.
"Orice guvern ar fi avut aceasta initiativa, ar fi trebuit sprijinit in aceste demersuri si nu blocat", a spus Roman.
Procurorul aradean intentioneaza sa obtina cat mai multe semnaturi de la colegi din judet si din tara, inainte de a trimite scrisoarea autoritatilor.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Reguli noi pentru taximetristi

Municipalitatea va modifica unele prevederi pentru taximetristiPrintr-o hotarare a Consiliului Local ce va fi supusa votului in sedinta de joi, municipalitatea modifica unele aspecte care reglementeaza activitatea de transport in regim de taximetrie.
Astfel, cei care doresc sa obtina autorizatie pentru prestarea acestui serviciu, fie ca au avut o autorizatie si aceasta a expirat, fie ca solicita pentru prima data acest document, au nevoie de urmatoarele acte:
Cererea solicitantului; Autorizatia eliberata pentru executarea unei activitati economice, conform Legii 507/2002 sau Legii nr. 300/2004; Licenta taxi eliberata de agenda Autoritatii Rutiere Romane din judetul Arad;
Licenta pe vehicul pentru autovehiculul utilizat, detinut in proprietate sau cu contract de leasing, eliberata de Autoritatea Rutiera Romana; Atestatul de pregatire profesionala valabil; Certificatul de inmatriculare al autovehiculului; Dovada vechimii neintrerupte in activitatea de taximetrie.
Prin vechime se intelege atat perioada ce poate fi dovedita cu autorizatie, cat si perioada ce poate fi dovedita cu cartea de munca;
Dovada ca taximetristul este deservit de un dispecer taxi, sub rezerva ca va prezenta, dupa obtinerea autorizatiei taxi, in termen de 3 zile lucratoare, copie de pe contractul de deservire incheiat cu un dispecer taxi; Recomandarea din partea Camerei taximetristilor, ca filiala a Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania, sau din partea filialei unei asociatii profesionale reprezentative existente, care se va elibera gratuit de catre aceasta.
Acelasi proiect de hotarare aproba achizitionarea de catre municipalitate a indicatoarelor marcate care contin numarul de ordine.
Contravaloarea acestei placute se va imputa solicitantului autorizatiei.
Conform modificarilor ce vor fi aduse Regulamentului, taximetristii risca suspendarea autorizatiei pe o perioada cuprinsa intre o luna si trei luni, in cazul in care titularul autorizatilor nu se prezinta sa-si ridice autorizatiile si indicatorul marcat in termen de 3 luni de la data primei instiintari de emitere a autorizatiei, daca indicatorul marcat este desprins de pe masina de o alta persoana decat persoanele abilitate din cadrul Biroului autorizatii sau daca un taxi este surprins de catre organele de control in trafic fara respectarea prevederilor referitoare la culoarea alba stabilita pentru plafonul si stalpii autoturismelor.

Cristian  Videscu - Agenda zilei

  • In toamna, vor incepe lucrarile, investitia fiind de 2-3 milioane euro

Din toamna vor incepe renovarile pentru Vila Nufarul din Moneasa - Virtual Arad News (c)2005Dupa ani buni de degradare si paragina, anul acesta, in toamna, va incepe reabilitarea primelor doua vile construite in statiunea Moneasa, celebrul complex Nufarul.
Vila Nufarul a fost construita in anul 1891, de catre contele Enckheim, iar intre anii 1989-2000 a fost, practic, devastate, de mana omului sau de natura.
Statiunea Moneasa este renumita in toata tara pentru izvoarele sale de apa termominerala, care au fost analizate pentru prima data in 1965, apele curative continand sulfat de potasiu, carbonat de potasiu, sulfat de sodiu, bicarbonat de calciu, bicarbonat de magneziu, bicarbonat de siliciu, oxid de aluminiu, temperatura apei osciland intre 25 si 32 grade Celsius.
Mai trebuie spus faptul ca data de 13 mai 1886, reprezinta practic anul fondarii statiunii, Moneasa obtinand de la Ministerul de Interne Imperial de la Viena denumirea de statiune balneara.
Am prezentat acest scurt istoric pentru a demonstra importanta acestei statiuni si, implicit, a celor doua vile Nufarul.
In urma cu o luna zile, a avut loc o licitatie de proiecte si idei, privind reabilitarea acestor vile, primele construite cu caracter hotelier, organizata de Primaria din Moneasa.
"Trei astfel de proiecte vor fi luate in considerare, cate ceva de la fiecare, in proiectul final de reabilitare a Nufarului, proiect care va incepe in toamna acestui an. Va fi o singura firma care va realiza procesul de reconstructie, pastrandu-se forma initiala a vilelor, firma din Arad. Nu va pot da numele acesteia pentru ca nu doresc sa fac publicitate respectivei societati. Esenta este ca lucrarile vor incepe, iar investitia se ridica la 2-3 milioane de euro", ne-a declarat primarul din Moneasa, Terente Condea.
In prezent, la Consiliul Local din Moneasa, este in studiu al necesitatii de urbanism, acest proiect de reabilitare, consilierii dandu-si acordul de principiu pentru demararea lucrarilor din toamna.
"Ceea ce se incearca la vila Nufarul, este practicarea unui altfel de turism. La noi in statiune, momentan exista un turism de masa, iar aici dorim sa incepem un turism mai select, lucru ce il permite si pozitionarea celor doua vile", a mai spus edilul sef din Moneasa.

Anca R.- Observator

  • Bec pentru telefonul din Aciuta

Din cauza ca nu e iluminat, telefonul public din Aciuta nu poate fi folosit decat ziuaMilitant pentru cauza satenilor din Aciuta, aradeanul Pavel Maris a reusit - dupa lungi insistente - sa-i convinga pe cei de la Romtelecom ca montarea unui telefon public n localitate constituie o necesitate.
De curand, barbatul si-a vazut visul cu ochii, iar telefonul functioneaza in centrul asezarii, suspendat pe cladirea fostului magazin satesc.
Toate bune si frumoase, pana cand localnicii si-au dat seama ca nu pot folosi aparatul decat ziua, pentru simplul fapt ca, dupa lasarea serii, nu arde nici un bec in acea zona.
"Sunt multi oameni batrani care nu au posibilitatea sa foloseasca un telefon mobil cand au o urgenta. Singura modalitate de comunicare cu restul lumii e telefonul public. Nu cred ca e normal ca, noaptea, satenii sa apeleze la lumanare pentru a forma numerele, iar la cateva zeci de metri mai incolo arde becul pe strada. Nu se poate trage un fir electric si deasupra telefonului?" - intreaba, pe buna dreptate, domnul Maris.
Cum satul Aciuta apartine de comuna Plescuta, l-am contactat pe primarul acestei localitati, in vederea gasirii unei solutii.
Gheorghe Viorel Budea a devenit iritat cand a aflat ca sesizarea a fost facuta de domnul Maris, pe care-l considera "reclamant de profesie".
In fine, intrand in miezul problemei, edilul ne-a declarat urmatoarele: "In localitatile administrate de noi, becurile ard din doi in doi stalpi, pentru ca nu ne permitem sa platim o factura prea mare la iluminatul public. In centru, sunt cam vreo 20 de metri de la telefonul public pana la cel mai apropiat bec functionabil. Dupa parerea mea, oamenii se descurca si asa, dar, daca chiar trebuie, de ce nu-i sesizati dumneavoastra pe cei de la Electrica?"
Si asta am facut; am luat legatura cu Ovidiu Butar, maistru de exploatare la Electrica Gurahont.
Desi nu intra in atributiile institutiei domniei sale, acesta s-a aratat dispus sa traga un fir de curent electric de la cel mai apropiat stalp pana la telefonul cu pricina.
Cu o conditie insa: Primaria din Plescuta sa aprobe lucrarea.
Asadar, merita locuitorii din Aciuta un bec deasupra telefonului public, sau cheltuiala e prea mare? Raspunsul il vor da edilii din Plescuta, zilele urmatoare.

Calin Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]