Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 25 mai 2005

Stirile TVA aici

  • Parpala si liberalii. Partea a doua. Caius Redivivus

Caius Parpala a revenit in PNLDupa ce s-a imbaiat o scurta perioada in gloria pesedista, Caius Parpala si-a scuturat din ureche doctrina social-democrata si si-a imbracat iar costumul liberal.
Cum s-ar spune, a revenit la matca, ceea ce nu e rau, in definitiv, nici pentru el, nici pentru colegii sai de partid.
PNL castiga inca un combatant serios si o arma grea in lupta de culise cu fractiunea democrata a Aliantei, iar Parpala dobandeste sustinerea politica de care are nevoie oricine isi doreste sa nu bata pasul la baza societatii, ci sa urce spre varf.
Adeziunea sa vine intr-un moment bun pentru liberali si in ceea ce priveste temperarea unor spirite din organizatia locala; aveau nevoie aici, la Arad, de un om de forta care sa linisteasca putin apele tot mai tulburi in care se scalda diversele grupari din PNL.
Indiferent pe ce pozitie revine, chiar si daca el si-ar dori sa ramana o vreme in umbra, este evident ca va fi contabilizat ca un lider al liberalilor, formator de opinie in jurul caruia va fi un pol important de influenta in partid.
Un pol lucid care stie ca acum nu e momentul framantarilor interne, ci a dezbinarii celor din exterior.
Caius Parpala, daca vreti, este tipul politicianului foarte actual.
A avut incredere oarba in el insusi si a contat pe loialitatea celor pe care, dintr-un acces prost aplicat de generozitate, i-a incurajat sa se intinda dincolo de felia de plapuma pe care o meritau.
A constatat apoi pe pielea sa ca a fost mai plin de sine decat era cazul.
Nu a crezut nici o clipa ca s-ar putea impiedica, dar s-a intamplat mai mult decat atat: a pierdut totul!
Atentie, insa! Dupa ce a fost trantit la pamant, s-a ridicat si decat sa se mai lase balansat a doua oara, va incerca el sa balanseze pe altii!
In perioada promenadei sale nereusite prin PSD, s-a vazut ca fostul presedinte al Consiliului Judetean este un tip puternic, care stie ce vrea si  polarizeaza indivizi ce misca bine in jurul sau.
Ca ii mana interesul sau vor numai sa isi dea importanta? E discutabil.
In anii in care a fost presedinte al Consiliului Judetean a avut de-a face si cu unii si cu altii, iar multi profitori s-au lepadat de el inainte sa fi apucat sa cante cocosul de trei ori in zorii zilei in care Alianta liberalo-democrata si-a sarbatorit victoria in alegeri.
Iata ca acum revine in anturajul lor, si nu cu o ramura de maslin, ci mai degraba o manusa de box dosita in buzunar.
Ceea ce s-a intamplat, poate fi o lectie de viata.
Invatand din experientele de pana acum, punandu-si cunostintele si... amintirile in valoare, Parpala ar putea rasturna raportul de forte din Alianta, dar e util si in relatiile cu fostul partid de guvernamant.
Face bine un astfel de om cate unui partid; unul care nu poate fi nici impresionat, nici pus cu botul pe labe, nici amagit cu maruntisuri, nici inghesuit atunci cand cineva ridica glasul la el sau incearca sa il imbete cu cuvinte.
Ştie sa raspunda fiecaruia pe (si cu) limba lui. O limba care (apropiatii sai pot confirma!) este capabila de intorsaturi de fraze ce nu lasa loc nici unei interpretari.
Asadar, Parpala si liberalii. Partea a doua a acestui mariaj. Sau, cu voia Dumneavoastra, Caius redivivus! Jocul politic local devine mai interesant.

Andrei Ando - Observator

  • Lucrarile la drumurile judetene - intarziate si din cauza firmelor

Vicepesedintele CJA - Gavril Popescu vorbeste despre starea drumurilor judeteneStarea drumurilor judetene si pregatirea necesara interventiei in caz de calamitati au fost cele doua aspecte prezentate de vicepresedintele CJA, Gavril Popescu, intr-o conferinta de presa la care a participat si col. Marcel Lucaciu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Cat priveste stadiul reparatiilor la drumurile din judet, vicele Popescu a explicat ca intarzierile sunt cauzate de timpul nefavorabil, dar, pe anumite tronsoane, de nerespectarea programului se fac vinovate si firmele ce au castigat licitatia.
"Deocamdata, nu facem public numele vreunei societati. Asteptam expirarea termenului de 60 de zile de la castigarea licitatiei, perioada de gratie si abia apoi intervenim", a explicat Popescu.
In alta ordine de idei, Marcel Lucaciu a explicat ca se impune o inventariere a tuturor echipamentelor existente la diverse unitati si necesare interventiei in caz de inundatii, de exemplu.
Inventarul existent este vechi si nu prea mai stie nimeni daca aparatura descrisa in raport mai e si functionala.
De asemenea, se va face o harta a zonelor de risc, iar primarii vor fi si ei consiliati asupra modului in care trebuie sa intervina in caz de pericol.
"Vom face si exercitii de alarmare, cel putin o data pe an, in zonele expuse, pentru a testa viteza de reactie a autoritatilor locale si nu numai. Va dati seama ca, la un dezastru cum s-a produs in Timis, nu ai cum sa intervii, n-ai cum sa-l impiedici, dar este foarte important cum gestionezi, in urmatoarele ore, criza", a mai precizat Lucaciu.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Nemultumiri

Pe Strada Voinicilor reparatia drumului cu o bucata de tabla a facut nopti albe locatarilorZgomot zi si noapte.
Zeci de aradeni care locuiesc in cartierul Micalaca, in apropierea Pasajului, se plang de zgomotul unei bucati de tabla care a aparut in mijlocul strazii peste noapte.
Oamenii sustin ca nu mai pot dormi nici macar noaptea din cauza ca aproape fiecare masina care trece prin zona calca tabla care produce un zgomot deranjant.
Locatarii blocurilor din apropierea pasajului s-au plans la regia de drumuri si la primarie insa pana acum nu s-a rezolvat nimic.
De mai bine de o saptamana, zeci de familii care locuiesc in cartierul Micalaca fac nopti albe din cauza unei table care a aparut din senin in mijlocul strazii.
Tabla ar trecbui sa acopere o groapa aparuta in pasajul de la Micalaca.
Deranjati de zgomotul tablei, oamenii au sunat la primarie, politie si la regia de drumuri insa nu au primit decat promisiuni.
Locatarii blocurilor din apropiere se mai palang ca sunt deranjati si de clacsoanele masinilor care trec prin zona.
De cand a fost realizat pasajul, mai bine de 100 de oameni si-au pierdut linistea cu care erau obisnuiti.
Autoritatile locale sustin ca problemele oamenilor vor fi rezolvate in numai cateva zile.
Prin intermediul unui comunicat, primarul Gheorghe Falca precizeaza ca in urma ploilor din ultimele luni in pasajul a avut de suferit iar lucrarile vor fi executate in cel mai scurt timp.
In comunicat se mai arata ca, pana acum nu s-a putut lucra deoarece, lucrarile pot fi executate doar in urma unei licitatii si pe baza unui proiect.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Moneasa si Bidi, zone vanate "cu un scop precis" de aradeni

Echitatia a asigurat succesul deschiderii sezonului la MoneasaDoua dintre locurile de agrement (re)cunoscute din municipiu si judet si-au facut publice ofertele in aceste zile.
Este vorba, in primul rand, de statiunea Moneasa si de strandul termal al CARP, cunoscut mai bine cu denumirea de Bidi.
Daca Moneasa este recunoscuta, in principal, ca o statiune unde aerul tare de munte si ofertele turistice sunt la loc de cinste, strandul din municipiu are, ca punct forte, apa termala, cu multiple proprietati curative. Ambele zone de agrement au venit in acest an cu ceva nou si incearca, pe cat posibil, sa satisfaca toate gusturile aradenilor.
Trei zile de buna dispozitie
La sfarsitul saptamanii trecute, statiunea Moneasa si-a deschis oficial portile, asa cum spunea Sanda Kern, directorul statiunii, cu o intarziere justificata, provocata de timpul mai putin favorabil.
Si cum un astfel de eveniment nu putea sa nu beneficieze de un program diversificat, Moneasa s-a imbracat timp de trei zile in haine de sarbatoare: concursuri hipice, mititei si bere din belsug, inghetata oferita gratuit de una dintre firmele care au unitati de alimentatie in zona etc.
Nu au lipsit mesterii populari care, ca de fiecare data, si-au etalat ultimele "creatii" in materie de palarii din paie sau alte.. .artizanale.
Vremea, bat-o vina...
Incontestabil, una dintre cele mai mari atractii ale evenimentului prilejuit de deschiderea sezonului estival de la Moneasa a fost concursul (demonstratia) de echitatie, caii fiind adusi de la Izvin.
Oficialitatile prezente si gazdele evenimentului au parut extrem de incantate de aceasta demonstratie de hipism, care, spunem noi, ar putea sa se permanentizeze, dat fiind si cadrul mai mult decat splendid in care ar avea loc.
Din pacate, evenimentul nu a beneficiat, ca in alti ani, de prezenta unor formatii sau solisti recunoscuti, din nou vremea fiind aceea ca i-a incurcat pe organizatori...
Preturi mici
Daca distanta de la Arad la Moneasa vi se pare prea mare, cei interesati pot sa petreaca clipe la fel de placute in municipiu, ca sa nu mai vorbim ca preturile serviciilor oferite sunt mult mai mici.
Vorbim de strandul termal, unde pretul unui bilet de intrare este de 6000 de lei pentru membrii cotizanji CARP si de 10.000 de lei pentru cei care nu sunt membri.
Dupa cum ii spune si denumirea, punctul forte al strandului il constituie apa termala, folosita in diferite afectiuni.
Ieri, bunaoara, la Bidi, vizitatorii faceau plaja, se racoreau sub umbrela unei (de fapt a singurei) terase sau stateau pe banci, vorbind "cate-n luna si stele"...
Momentan nu exista apa in bazine, pentru ca noaptea este inca racoare si ar fi prea putini aceia care s-ar aventura sa intre in bazine.
Dar, atractia este alta...apa de 46 de grade Celsius.
Cabinet de fizioterapie
Va spunem ca, la sfarsitul acestei saptamani, conducerea CARP, prin presedintele Vasile Neagu, va inaugura, oficial, o baza moderna de tratament, unde, un medic fizioterapeut si cinci asistente, vor efectua tratamente prin ultrasunete, parafina, diadinamice, galvanizare sau parafina.
Vasile Rosu, administratorul strandului termal, ne-a declarat ca va fi o baza moderna, la standarde internationale, dotata cu toate utilitatile.
"Numai aparatura medicala a costat aproximativ 17.000 de euro, fara a mai vorbi de alte lucrari care tin de renovare, consolidare sau de constructie in sine. Despre preturi, pot sa spun ca sunt mai mult decat acceptabile: pentru membrii nostri o sedinja va costa 10 mii de lei, iar pentru ceilalti 40.000 de lei" - mai spunea Vasile Rosu.

Dacian Don - Agenda zilei

  • Motociclism: Dupa ce a cucerit "Balcanii" - Robert Muresan se ia la intrecere cu Europa!

Dupa ce a obtinut locruri meritorii la Balcaniada, Robert Muresan se indreapta spre europeneCopilul minune al motociclismului romanesc, aradeanul Robert Muresan are teluri tot mai inalte.
Dupa ce la doar 13 ani cucerea "Balcanii", Robi bate acum la portile Europei, participand la cele mai valoroase competitii inaintea "mondialelor", visul oricarui sportiv.
Legitimat la clubul Las Vegas Racing Team Arad si sustinut financiar si moral de tatal sau, Cristi Muresan, "micul Rossi" nu s-a speriat de numele sonore participante in campionatul "Alpe - Adria" si este marea surpriza a clasei 125 GP.
La sfarsitul saptamanii trecute, pe circuitul de la Rijeka (Croatia), Robert a plecat de pe pozitia a doua a grilei de start si doar unele probleme tehnice l-au impiedicat sa urce pe podium, fiind nevoit sa se multumeasca cu locul IV.
In schimb, in ierarhia generala, dupa doua etape, sportivul aradean ocupa pozitia a treia, una nesperata la inceputul intrecerii.
Timp de odihna sau de savurat acest "mini-succes" nu prea ar fi, deoarece, duminica pe celebrul circuit "Hungaroring", Robert Muresan va primi "botezul" europenelor, unde o clasare la mijlocul plutonului ar insemna enorm, tinand cont de valoarea si experienta adversarilor.
Dupa inca o saptamana, Robi va "alerga" in puternicul campionat al Germaniei, la sectiunea Open, pentru ca pe 19 iunie sa ia startul la o noua etapa din "Alpe - Adria".
Program incarcat, sa recunoastem, caruia Robi are ambitia de a-i face fata cu brio, pentru a acumula experienta si in maxim doi ani sa poata bate si la "usa" Campionatelor Mondiale de motociclism viteza.
***
Tot la finele saptamanii trecute, la Vrsec (Iugoslavia) s-a desfasurat etapa a II-a a Campionatului Balcanic de motociclism viteza, unde sportivii de la Las Vegas Racing Team Arad au obtinut performante notabile.
Astfel, la clasa 125 GP, urmasul lui Robert Muresan, tanarul si talentatul Robert Farago a obtinut locul I, trecand in frunte si-n clasamentul general, in vreme ce la clasa Super Sport, Csaba Balasz a venit in puncte, pe locul VI.

Daniel Scridon - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]